The Collector (film)


The Collector (2009)

"From the writers of SAW IV, V & VI" gav mig höga förväntningar, då jag är ett hängivet fan av SAW-hexa(snart septa-)login. Till skillnad från filmen Dead Silence (med samma skapare som SAW-filmerna) var det inte lika tydligt i den här filmen. Det var inte alls samma koncept på upplösningen vilket jag tycker är bra.

Jag tycker att filmen känns lite förhastad (och fruktansvärt utdragen på andra ställen, efter att huvudpersonen smugit omkring i typ 20 minuter så känner man att ja, vi har fattat grejen nu). Vissa personer - som kommer spela stor roll för huvudpersonens agerande - får man bara se som hastigast i några minuter i början och inte mer. Jag tycker att när karaktärer har stor inverkan på huvudintrigen så vill man se dem - veta hur det går för dem, hur de reagerar och vad slutresultatet blev - när säcken knyts ihop på slutet. Filmen känns även - utan att vara övernaturligt - ganska så orealistisk och därmed lite svårare att ta på allvar. Slutet gav ingen "jahaaaa"-känsla. Inte ens ett "jaså", utan svarare ett "va?". Dessutom så kändes själva huvudintrigen (skälet till att den heter just The Collector) ganska så framkrystat, irrelevant och i grund och botten en ganska taskig och outvecklad story. Däremot så var den stundvis riktigt spännande, samt ganska så obehaglig och därmed så lever den oklanderligt upp till sin genre horror/thriller.

Jag ger den 4 talgoxar av 10 möjliga. Det är ändå ett bra betyg för att vara skräckfilm, och jag vill betona att det är en mycket stark 4.


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback