eyes closed

(null)
 
Häjsan bloggen lilla!
 
Igår var jag igång kan ni tro. Fick efter dagens föreläsning ett megaryck och la ut kläder på Vinted. Fick sålt över 10 grejer på bara några timmar! Har du massa kläder (av lägre prisklass, bör nämnas) du vill bli av med så är Vinted the place to go. Jag har flitigt använt Tradera innan men Vinted är så hemskt, hemskt mycket bättre på alla sätt förutom att det inte går att buda uppåt, bara nedåt (köparna kan pruta, men man kan också neka). I gengäld så sätter du ju bara det pris du vill ha, det är GRATIS att annonsera (Tradera tar 10% av försäljningen), supersmidigt att lägga upp annonser då den autogenererar väldigt mycket info baserat på ens titel och beskrivning, och absolut bäst av allt - man behöver inte hålla på att väga och mäta paket och välja leverantör och sedan riskera få betala mer i efterhand för man vägt/mätt fel. Allt man gör är att välja litet, medium eller stort paket. När varan är såld får man en automatiskt genererad fraktsedeln via mejl som man bara skannar hos ombud så klistrar de på lappen.
 
Så extremt jävla smidigt. Har man däremot dyrare kläder för flera hundralappar är det mycket svårare att få det sålt, men jag la upp grejer för 20-150 kronor och fick sålt merparten av det, under tiden jag la upp allt. Så awesome. 
 
Detta har i alla fall hänt sedan i söndags.
 
Katterna äääälskar värmefilten Martin köpte till mig i födelsedagspresent.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det blev måndag och vi hade kursintroduktion i Kriminologiska metoder 1!!! Jag hade egentligen ingen aning om vad kursen skulle handla om men den verkar väldigt intressant.
 
Jag ska inte sväva iväg för mycket men det som gjort mest intryck på mig under utbildningen hittills har varit att statistik ofta avläses fel eller är missvisande. Det finns så extremt många faktorer att ta i beaktande när man läser av en graf liksom. Men som om detta inte vore nog, nu fick jag dessutom upp ögonen för att själva datan i sig kan innehålla extremt många felkällor. Det låter ju självklart när man säger det så här men jag har verkligen inte förstått omfattningen av det hela innan.
 
Vi fick i uppgit att skriva en förförståelseuppgift där vi skulle välja ett område vi skulle vilja undersöka. Jag valde mäns våld mot kvinnor och vad det är som föranleder det. Och lite andra följdfrågor.
 
(null)
 
Artemis var moraliskt stöd.
 
(null)
 
Gänget.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Efter att ha gjort mig i ordning för dagen och hängt lite tvätt så satte jag mig i sängen och läste lite kurslitteratur relaterade till föreläsningen. Givetvis med absolut bästa sällskapet.
 
(null)
 
Det blev strax efter lunch och jag hade lite kattärenden på dagens agenda. Martin erbjöd sig följa med på dessa och jag föreslog en fika på Backlunds innan vi skulle åka iväg. Det blev en lunch plus fika visst, det var gott.
 
(null)
 
(null)
 
Efter detta skulle jag åka till Dingleveterinärerna för att hämta katten Buse som lämnats in av sitt jourhem på morgonen och nu skulle flytta till ett nytt jourhem. Buse kom till oss tillsammans med Klös och Smulan (numera Sir Fluffington och Tyrion) som skulle avlivas 30 minuter efter det att vi fick tagit över dem. De var inte i bra skick redan då men vi hade hopp om att de skulle kunna rehabiliteras.
 
Tyvärr var inte så fallet med Buse. Veterinären ringde mig på förmiddagen för att berätta att hon hittat vad hon misstänkte var FIP, då han hade fri vätska i buken. När vi kom dit sedan för att hämta honom berättade hon att hon även hittat bland annat att han hade fruktansvärd tandstatus, den tidigare nämnda fria vätskan i buken, pälsen full i lusägg, öroninflammation.. och tillråga på detta kraftigt avmagrad trots avmaskning. Vi var fast beslutna om att börja behandla honom för FIP men när svaren från blodproverna kom överensstämde det inte alls med FIP-parametrarna, så vätskan i buken kom troligtvis från någonting annat. Veterinären gissade att det var tarmarna som var så skadade av långt gången mask så det var blod som läckte ut. Det var sällan jag blev så illa berörd av något fall vi haft, men det som gjorde så ont var att Buse ändå varit i jourhem en period, som inte alls delgett någon form av information att han var i dåligt skick fortfarande. Det rann var från hans tand ner på hakan och samlades i en kaka på bröstet. Det borde de ju ha sett? Jag kände mig så himla skyldig, och smått förtvivlad faktiskt, och även om jag var rådvill för jag så, så, så himla gärna ville rädda hans liv, så kände jag att det största misstaget vi kunde göra nu var att riskera förlänga hans lidande ännu mer. Hade diagnosen pekat på FIP hade jag försökt, men nu när det troligtvis var något annat så var både diagnos och prognos desto mer osäker så jag ville inte chansa.
 
Tårarna forsade ner i mängder under tiden som han stilla fick somna in medan vi klappade på honom.
 
(null)
 
Jag vet att jag inte kan hållas skyldig till 100% för detta, eftersom vi omöjligt kan ha en transparent insyn i våra jourhem, men jag har i alla fall lärt mig att ställa mer kritiska, specifika frågor och be om bilder och uppdateringar i större utsträckning. Kanske hade detta kunnat undvikas då.
 
Vila i frid, älskade Buse.
 
(null)
 
Lite mer bilder på pälsklingarna mina.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det blev tisdag och dags att efter att ha uträttat lite ärenden, styra skutan mot Amanda för att skriva lite adoptionsavtal och hämta lite Hello Fresh som hon förvarat åt mig.
 
Det var -28 grader på morgonen, så det var frost inuti bilen till och med.
 
(null)
 
Lilla söta fismonstret Pipers bevakade arbetet noga.
 
(null)
 
Vi fick skrivit lite adoptionsavtal och annat smått och gott, så det var välbehövligt och väldigt trevligt med lite gött häng, även om det nästan alltid involverar att vara produktiva på ett eller annat sätt.
 
(null)
 
Ännu mera bilder på pissarna. Det är inte bra för mig att gå hema så mycket, jag gör ju inget annat än att ta bilder på katterna oavsett vad de gör.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag flyttade Gangster till Eddies gamla bur då den är lite roligare. Katterna var hemskt intresserade.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Onsdag, och i vanlig ordning vaknade jag omgiven att katter.
 
Sterling blir alltid så ledsen när någon annan ligger på hans plats dvs. till höger om mitt huvud.
 
(null)
 
(null)
 
Men se så söööööt han är jag orkar inte.
 
(null)
 
Pedro var igång och snuttade loss.
 
(null)
 
(null)
 
Jonny. ❤️
 
(null)
 
Sedan var det dags för föreläsning om forskningsetik!
 
(null)
 
(null)
 
Ibland kan jag ligga vaken med ångest på nätterna och ångra saker jag har sagt. Saker som ibland bara är rent av osmidiga eller korkade men för det mesta bara överanalyserade.
 
Men nästa gång det händer ska jag tänka tillbaka på denna föreläsning och hur en av mina klasskamrater frågade vår otroligt meriterade lärare Jerzy, på en inspelad föreläsning som kanske till och med visas för nästa årskull, tog upp att "inom vården forskas det ju t.ex. på genitalier och dess storlek - att mörkhyade män har stora och asiater har små". Det kanske bara är jag som är ett förväxt barn men jag tyckte det hela var helt hysteriskt. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det syns inte på bild men jag såg en domherre!!!!
 
(null)
 
Full av energi efter föreläsningen ville jag göra något annat än att sitta still så tänkte jag skulle lägga ut massa kläder på Vinted. Detta ledde också till en lättare organisering av städskrubben.
 
Före:
 
(null)
 
Efter:
 
(null)
 
Katterna var så klart väldigt snälla och hjälpte till med att lägga ut annonser.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det var några timmars jobb men jag sålde grejer för över 800 spänn!
 
Efteråt tog vi en välbehövlig vila på värmefilten framför några avsnitt Game of Thrones, Sterling och jag.
 
(null)
 
(null)
 
Vi lagade middag i form av teriyaki-lax med ris och kålsallad. En av mina favoriträtter av Hellofresh faktiskt. 
 
(null)
 
Imorse vakade jag flera timmar innan larmet ringde, av någon anledning. Martin hade legat vaken i en timme då med migrän från helvetet. Han mådde så himla dåligt stackarn, vankade av och an och låg i fosterställning på soffan. Jag tyckte så synd om honom men kunde ju inte heller hjälpa honom på något sätt. Hade inte ron i kroppen att somna om så gick upp och tänkte jag skulle åka in till stan och posta alla paket med allt jag sålde igår.
 
Ingen av oss har varit utanför dörren på två dagar så den sjupa snön låg helt orörd.
 
(null)
 
Detta innefattade även på och runt min bil. Jag borstade av den till all förbannelse men insåg att jag kommer aldrig kunna ta mig ut. Och eftersom vi inte äger en snöskyffel skrev jag till grannen och frågade om vi fick låna hennes, vilket vi fick. Sicken jävla lifesaver hon är, den där Malin. Så jag gick dit och hämtade och fick skotta snö i en timme ungefär innan jag kunde köra ut bilen från parkeringen.
 
(null)
 
Det var ju hemskt tur att jag var positiv idag, och tänkte att vad bra då får jag i alla fall röra på kroppen lite, och att jag inte hade bråttom. Jag tog det med ro, men insåg också hur jävla naiv jag är som person - som gick utanför dörren utan både mössa och vantar och på något sätt trodde jag skulle komma iväg snabbt? Det fanns liksom inte i min värld att det skulle vara problematiskt med all snö som kommit senaste dygnet. Jag tänkte till och med när jag stod där mitt i snön att "det är nog inte så kallt idag, kanske -3 grader" men det var -20. Ehe. Vem har bestämt att jag är vuxen och kan klara mig själv?
 
(null)
 
Jag kom i alla fall iväg till stan och fick postat mina paket, samt handlat lite åt Martin. Jag råkade kanske äta upp nästan hela hans marabou chokladkaka med popcorn igår, så han ville ha en ny sådan. Jag kollade till och med i två olika butiker men det fanns inte, så han fick ett 6-pack Kvikklunsj och en påse Smash istället. Tror jag blev förlåten.
 
(null)
 
Har väl inte sagt detta så många gånger någonsin men KOLLA SÅ FINT DET ÄR UTE. (Drog ner ljuset på bilden rätt kraftigt för annars lyste solen för starkt men se så vackert a).
 
(null)
 
Sååå jag var hemma i knappt en timme och åt frulle, innan det var dags att åka iväg till Hälle och passa butiken åt Helena. Här har jag suttit sedan dess, och betat av en massa ärenden mellan kunder och annat folk som varit här.
 
(null)
 
Men nu är det väl dags att dra sig hemåt. Ska passa på att skotta ut Martins bil också innan jag lämnar tillbaka skyffeln till grannen.
 
Hare gött haaaaj!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback