kool-aid

Häj bloggen!
 
Jag sitter här i sängen i trippla lager kläder och mössa på, för det är lite kallt här hemma. Vi är inne på andra dagen utan vatten, det har fryst i ledningarna. Det fuckar liksom upp hela ens momentum, man vill inte göra något alls för man kan inte ens tvätta händerna, eller duscha. 
 
 
Kolla Artemis som bäddat ner sig själv under täcket.
 
(null)
 
Så de senaste två dagarna har inte varit så extremt spännande faktiskt, då vattnet frös natten till igår. Martin skulle egentligen åkt till Oslo igår men av olika anledningar stannade han hemma, något jag i retroperspektiv känner mig väldigt tacksam för.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Som tur är har farmin hjälpt oss med elen hemma och fixat så huvudsäkringarna inte ska gå när vi har igång konvektorelementet nu. Så den går på full patte, men ändå blir det 9 grader inomhus på natten. Det är ju inte så jävla festligt, men ärligt talat är jag mest glad att vi inte har strömavbrott. Martin pratade om att ta in på hotell och det hade jag kunnat göra om det inte vore för att jag inte vill lämna katterna hemma. Konvektorelementet vill jag inte låta gå så varmt om ingen är hemma.
 
(null)
 
Så igår satte vi igång ett värmeelement vere i pumphuset i hopp om att det skulle lösa upp isen. Vi var ändå ganska hoppfulla men på kvällen började tålamodet och det goda humöret sina. Jag hade verkligen bara legat på soffan hela dagen, ovillig att göra något alls för man känner sig så jävla begränsad. Det är en sten i skon på något sätt. 
 
Som tur var, fick vi komma till Johanna och inte bara låna duschen men hon bjöd också på middag!! Vi har visserligen matlådor i kylen, och skulle väl rent teoretiskt kunna laga mat, men det känns så där när man inte kan diska.
 
Sallad med grillost och potatis serverades dagen till ära.
 
(null)
 
Sedan satt vi framför kaminen och tinade upp frusenheten som liksom sitter i benmärgen.
 
(null)
 
TACK Johanna som räddade hela vår dag.
 
Väl hemma sedan, så tog jag mig tid att faktiskt städa och ställa i ordning lite grejer. För kaos på utsidan ger mig kaos på insidan. Jag hade varit för deppig och handlingsförlamad under dagen för att få något vettigt gjort, men i vanlig ordning så kom motivationen vid typ 23.00.
 
(null)
 
(null)
 
Jag vaknade 07.45 imorse och tyckte mig höra att vattet stod och rann i full kraft. Så jag gick upp för att stänga av det bara för att inse att det var konvektorelementet som lät och inte kranen. 
 
(null)
 
Så ännu en förmiddag passerade utan vatten i kranen.
 
(null)
 
När det är -26 grader ute och du inser att du kunde ha bott kvar på en paradisö i Grekland om inte någon kidnappat dig på sin semester för 8 år sedan:
 
(null)
 
Det är såå kallt på golvet, stackars, stackars katterna alltså.
 
(null)
 
Kitty hoppade mot bättre vetande upp på lutfvärmepumpen (som vi för övrigt verkligen behöver få ordning på). Men sedan kom hon fasen inte ner. Martin tog sig an uppdraget att hjälpa henne, det lyckades.
 
(null)
 
Jag åkte iväg en sväng för att hämta en katt som skulle till sitt nya hem. En jättesöt kvinna vid namn Lena som bor en bit utanför stan. Hon är född -46 så är lite äldre men jävlar vad det är krut i den tanten kan jag säga. Hon hoppade fram på kryckor eftersom hon opererats nyligen men var ändå ute och matade sina får 3 gånger om dagen oavsett väder och vind. vår stora katt Potatis som vi haft i föreningen i över två år fick flytta dit, och jag ber till gudarna att det ska funka. Han har ju så extremt speciella behov verkligen; inga andra katter, hundar, män, barn, måste gå ut, blir aggressiv om han inte får mat. Men om alla dessa kriterier uppfylls så är han liksom underbar och mysig och tillgiven. 
 
Lena var verkligen så himla söt och hon döpte genast om Potatis till Purr Purr, haha. Jag följde med henne ut till fåren och hjälpte henne att ge dem mat, inte för att hon bad om hjälp men för jag gärna ville hjälpa. Hon var så jäkla söt verkligen. Håller tummarna att de kommer trivas tillsammans.
 
På vägen hem ringde jag mamma för lite mingel och för att fråga om man kan frysa in kyckling med sista förburkningsdagen idag. Egentligen tänkte vi laga Hellofresh, för kycklingen går ut imorgon, men vill inte tillaga kyckling utan möjlighet att diska.
 
Vi fick dessutom ny leveras av Hellofresh idag, man vill ju inte hamna för mycket ur takt. Pedro var ett stort fan av lådan som ni kan se.
 
 
Jag fick också en rapport och sedan en swish idag, från kvinnan som driver Häståterbruket. Hon hade lagt in mina grejer som jag lämnade in, i systemet och dessutom sålt 3 av grejerna. Det hade jag helt glömt bort faktiskt, men najs ändå. Så skönt att bara bli av med alla grejer och ha någon annan som säljer dem åt en?
 
 
Så nu sitter jag här i sängen och det känns som man liksom.. svävar i limbo. Det finns tusen saker jag hade kunnat ta itu med, men känslan av att inte kunna bli helt bekväm hänger över mig. Är märkligt hur det där funkar egentligen, men det bara stör mig så jäkla mycket. Undra om någon annan kan relatera eller om det bara är jag som är lite konstigt.
 
(null)
 
Vi tänkte bespara Johanna våldgästandet idag och drar till Nordby om en stund för att äta mat. Tänkte även köpa en kattlåda till Lena som nog behövde en större än den hon hade, panta, lämna in gamla pantkvitton som snart blir ogitiga och slänga lite källsortering längs vägen. Vad annat ska man få tiden att gå med nu när omtändigheterna inte tillåter mig fokusera på något produktivt.
 
Ska man se det positivt så har vi ialla fall inga andra åtaganden som vi måste förhålla oss till, som jobb eller föreläsningar eller annat.. det hade varit väldigt stressigt och frustrerande tror jag. Också skönt att vi faktiskt har ström i huset och ändå ar värme, och på något vis tycker jag att det är så vackert ute med all snö att jag kan faktiskt inte förmå mig att avsky vintern eller kylan. Trots allt.
 
Tack för ni läser! Hare gött haaaaj!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback