mantra

Häj bloggen!
 
Jag har officiellt en favoritfågel. Jag har inte haft det innan men nu har jag en. Det är en skär sydhake, pink robin på engelska. Det är den finaste jävla fågeljäveln jag någonsin sett??? Har aldrig någonsin sett en fågel som tilltalat mig så mycket.
 
Titta på den!!!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Martin sa igår "du är så aggressiv med din nya fågel". Så nu när det var ur systemet ska jag berätta vad jag gjort sedan i fredags förra veckan.
 
Bowies sover gött och varmt.
 
(null)
 
Vid 12 åkte jag ner till Hälle för att jobba åt Helena. Det är konstigt hur rogivande det är att vara där, hur lugnet infinner sig så fort man kommer in på uppfarten. Det är verkligen en ynnest att få vara delaktig i det här och jag är väldigt tacksam för möjligheten.
 
(null)
 
Dagen gick snabbt då jag hade en hel del att göra. Efteråt skulle jag åka hem till Johanna för att äta middag och kolla på de nya avsnitten av Love is Blind som släppts samma dag. Martin lite halvt insinuerade att han vill följa med och det fick han så klart.
 
(null)
 
Vi lagade Hellofresh's krämiga basilikakyckling med potatis och sallad gjord av kål, äpplen och tranbär. Så himla, himla gott.
 
(null)
 
En jättetrevlig kväll med gött häng, bra TV och god mat.
 
(null)
 
Det blev lördag och jag skulle jobba trots att det inte var min jobbhelg eftersom jag hade bytt helg med en kollega. På grund av sjukdom fick jag vara på Mellan-butiken istället för Östra denna gång.
 
Men vi tog morgonen och förmiddagen med ro för att ladda upp.
 
(null)
 
(null)
 
... och när jobbdagen var över var jag så jävla trött att jag direkt när jag kommit hem, tog en dusch och bytte om till myskläder för att sedan krascha i sängen. Där låg jag resten av kvällen, i mörkret. Martin masserade mina fötter i flera timmar. Jag har det inte alltför dumt alltså.
 
(null)
 
Vi hade det väldigt mysigt.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Så här såg det ut när jag kollade ut från sovrummet morgonen efter. De gör ju kaos ibland alltså.
 
(null)
 
Var tvungen att ta en sista bild på den underbara snön som vi ändå fick ha i några veckor. Regnet skulle komma dagen efter och förstöra alltihop. 
 
(null)
 
Åkte till jobbet och kom ännu en gång hem heeeelt slut. Vi spenderade resten av kvällen på soffan. Wyoming var med oss, men hon hängde i sitt blåbär.
 
(null)
 
Det blev måndag och jag spenderade större delen av dagen åt att chilla i sängen och göra lite administrativt jobb.
 
(null)
 
(null)
 
Kollade på Love is Blind. Även Martin är lite fängslad, som ni kan se.
 
(null)
 
(null)
 
På tisdagen ringde en reporter från P4 Väst för att fråga om jag ville vara med på en intervju om lagen om id-märkning som trädde i kraft för lite över ett år sedan. Och det ville jag ju så klart. Så vi bestämde att hon skulle komma hit strax efter 10 på tisdagen, alltså dagen efter.
 
Jag gick upp ungefär 45 minuter innan hon skulle komma hit, för att städa. Orkade inte sminka mig, även om jag misstänkte att hon ville ta bild till reportaget. Förr så skulle jag alltid tokstäda bortom perfektion till den grad att det inte ens skulle stå ren disk i diskstället, men nu... orkar jag inte.
 
(null)
 
Stackars reportern var så himla stressad, mycket på grund av det extremt dåliga väglaget. Även om det var en snabb visit så var det väldigt trevligt. Skulle kunna länka till inslaget men bilden på mig var så ful så jag tänker inte göra det, lol.
 
(null)
 
Pedro lyckades charma reportern. 
 
(null)
 
När hon åkt så var i alla fall huset rent och dagen igångkickad.
 
Jonny låg i en låda.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag intog position i sängen och skrev klart ett typ av "testamente". Det är ett dokument där jag skrivit om mina katter och vad för hem de ska omplaceras till om något skulle hända mig, och information till nya ägare. Det låter väl helt knäppt, men det ger mig sinnesfrid att veta att det finns om det skulle behövas. De har ju lite medicinska bekymmer allihopa så det känns bra att få allt nerskrivet även om jag innerligt hoppas att det aldrig någonsin kommer till användning.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
På kvällen grejade jag med lite bokföring. Satt med pannlampa i sängen och gick igenom alla kvitton för 2023. Tro det eller ej men varenda kvitto var på plats. Hur sjukt?
 
(null)
 
(null)
 
Gangster fick tillfälligt flytta in i Eddies bur ju, vilket varit till stor glädje för katterna.
 
(null)
 
Har köpt nya Woodwick-ljus och jag TOKälskar dem. Det luktar sååååå himla gott. När ljuset brunnit klart brukar jag hälla kokande vatten i för att få ur det sista av stearinet i botten, och lägga det i nästa ljus. När jag gjorde det denna gång och det stelnat såg det nästan ut som chokladbitar i karamellsås. 
 
(null)
 
Bäbisarna.
 
(null)
 
(null)
 
Egentligen skulle jag och mamma åkt till Gävle på tisdagen men på grund av det dåliga väglaget ställde vi in. Jag hade ett seminarium på skolan på onsdagen som till en början var obligatoriskt men som sedan gick att ta igen vid senare tillfälle över Zoom, så det var inte helt katastrof att jag inte åkte annat än att jag gärna hade åkt på roadtrip med mamma och dessutom fått träffa min klasskompis Eira. 
 
På onsdagen var väglaget och framkomligheten bättre och jag frågade Martin om han ville följa med till Alingsås och hämta ett skrivbord jag hade köpt. Jag har en tid tillbaka tänkt att så fort en av hamstrarna går ur tiden ska jag ersätta hamsterburen med ett riktigt fett jävla skrivbord. Buren är så stor att jag inte hade plats med ett skrivbord bredare än typ 80 centimeter. Att sitta och greja med papper, pärmar, kalendern, datorn och så vidare är en stor del av min återhämtning, och det känns logiskt att ha ett rejält arbetsbord med gott om plats att breda ut sig på. Därför hade jag egentligen letat efter ett engelskt skrivbord, för jag tycker de är så fina och erbjuder mycket förvaring. Nackdelen är bara att de kostar ett gäng tusenlappar. Men som av en händelse hittade jag ett annat skrivbord på Marketplace ganska direkt efter det lagts ut, inte alls den typ jag letade efter men så otroligt fint ändå.
 
Jag kopierar in min beskrivning av händelseförloppet från Facebook för den sammanfattar det hela rätt bra:

”Martin vill du följa med till Alingsås och hämta ett skrivbord jag köpt?”
 
Efter över 2,5 timmes körning kommer vi fram till adressen. Den UNDERBARA kvinnan sticker ut huvudet och säger ”eeeeh…. Ni har inget släp med er….?”
 
Nej juste ja. Den biten. Man kanske skulle mätt för att se om den ens får plats i bilen.
 
Med en obotlig optimism (läs: naivitet och växande ångestattack på insidan) säger jag ”vadå tror du inte den går in?” 😃
 
 
”Nej.”
 
Ajdå.
 
Jag kväver den skrikande paniken på insidan medan den underbara kvinnans man mäter både skrivbordet och min bil. Det går. Med några centimeters marginal. Om man skjuter fram sätena så långt som går det vill säga.
 
Så packad som en sill får Martin fint knyckla ihop sig i framsätet och så bär det av 2,5 timme hemåt med ett skrivbord liggandes med ena hörnet tryckt mot vindrutan bak så till den grad att jag knappt vågar köra i uppförsbacke. Så över Stallbackabron får Martin grabba tag i skrivbordet för kung och fosterland så det inte trycker hårdare mot bakrutan.
 
Väl hemma sedan ska ju åbäket inte bara ut ur bilen men också upp till huset också. Denna gång är vi två som bär, inte fyra. Hela trappan till huset är bara en isgata, så vi får lyfta bordet ca en decimeter åt gången. Ställa ner. Lyfta fram. Ställa ner. Lyfta fram. Jag som gick längst ner var entusiastisk och lyfte fram med sån fart att stackars Martin ramlade bakåt och satt på rumpan.
 
Tog det en halvtimme att få upp den de typ 50 meterna mellan bilen och huset? Kanske.
Med liv och lem som insats? Minst.
 
”Jag följer aldrig med dig till Alingsås igen för att hämta ett skrivbord som knappt går in i bilen”.
 
Stackarn hade så himla ont i knäna och ryggen när vi väl var hemma.
 
Vi stannade i alla fall på Willys på vägen hem för att posta ett paket och köpa lite krubb. Jag kpte en trisslott. Jag vann ingenting.
 
(null)
 
På vägen hem från Alingsås körde vi i mörkret när jag såg längre bort en stooor byggnad som var upplyst. Väldigt entusiastiskt halvskrek jag "ett slott!! ett slott!!" och sa åt Martin att googla "Koberg" (för det var vad som stod på närmaste skylt) och "slott". Det såg så jävla coolt ut verkligen, men det visade sig att det inte är öppet för allmänheten. Föga förvånande hette det Koberg slott. 
 
(null)
 
Skrivbordet fick ligga kvar i bilen över natten eftersom det kändes dödsdömt att försöka kånka upp det i mörker.
 
(null)
 
Lite budgetering och planering hör förmiddagarna till.
 
(null)
 
Max blev rädd för något och burrade svansen.
 
(null)
 
(null)
 
Sophie har blivit sjuk =( Jag tror hon fått herpes. Detta i kombination med hennes astma är inte briljant. Hon har ju liksom lite svårt att andas från början, och herpesutbrottet gör att hon blir snorig och slemmig vilket ju gör det ännu svårare. Egentligen skulle jag ha åkt till Fredrikstad djursjukhus med Wyoming denna dag men eftersom Sophie var så hängig och låg ville jag gärna att de skulle se på henne också. För är det något jag lärt mig så är det att aldrig avfärda allvarligare symptom med ett "det är säkert på grund av [fyll i valfri teori här]". Jag kollar hellre upp det en gång för mycket än en för lite. Men de hade inte tid för båda så jag fick en ny tid på fredagen, dagen efter.
 
(null)
 
Så var det dags att ta ut hamsterburen och skrivbordet, och ställa in Alingsås-skrivbordet istället!
 
(null)
 
Efter säkert en halvtimmes slit var skrivbordet på plats i huset i alla fall. Åh jisses så stökigt.
 
(null)
 
Men se så bra det blev!!!!! Jag orkar inte!!!
 
(null)
 
Är verkligen så extremt jävla nöjd.
 
(null)
 
Upp för denna backen slet vi som djur med det där jävla skrivbordet. Det ser ut som lössnö men var blankis, större delen av det.
 
(null)
 
När möblerna var på plats och det var städat så åkte jag ner till Hälle för att mingla med Helena en sväng, vilket var väldigt trevligt.
 
(null)
 
Katterna inspekterade också.
 
(null)
 
(null)
 
Wyoming identifierar sig numera som hamster.
 
(null)
 
Det blev fredag och jag startade dagen med att åka in med föreningens katt Sir Fluffington till Dingleveterinärerna. Sedan bar det av hemåt för frukost och dusch och sedan föreläsning vid mitt nya skrivbord!!! Denna gång lärde vi oss om att ta fram och tolka officiell statistik.
 
(null)
 
(null)
 
Sedan var ju tanken ännu en gång att jag skulle åka till Fredrikstad djursjukhus med Wyoming och Sophie, men eftersom det under förmiddagen börjat regna och var minusgrader ute, OCH de inte sandat på vägarna här ute, så kom folk inte ens upp för de små backarna in till stan. Så jag vågade inte köra, och vi fick en ny tid på måndag istället.
 
(null)
 
(null)
 
Däremot så skulle jag hämta Sir Fluffington hos veterinären i stan tre timmar senare, och våra underbara veterinärer gjorde plats åt Sophie så hon kunde få kollas upp i alla fall. Hon mådde inte bra alltså. Veterinären misstänkte hon hade en inflammation i övre luftvägarna. Han sa åt mig att ge henne en kur med kortisontabletter, men jag vet att en annan veterinär i tidigare skede sagt specifikt att man inte ska ge kortison till en katt med herpesutbrott då både herpes och kortison sänker immunförsvaret. Veterinären trodde inte det skulle vara några problem, och självklart vill jag ju lita på det, men jag kan ändå inte släppa att jag hört det innan.
 
Det är klart att hon måste kunna andas ordentligt, men om herpesutbrottet blir värre eller förlängt så kommer hon ju i värsta fall få svårare att andas eller gå med det längre än hon gjort om man inte sänkt immunförsvaret ännu mer. 
 
(null)
 
Och dreglade massor för hon blir åksjuk, stackarn.
 
(null)
 
Efter veterinärbesöket hämtade jag ut medicin, köpte lite mat och körde sedan hem Sir Fluffington till sitt jourhem. Se så jävla söt han är.
 
(null)
 
(null)
 
Jag hade tvättat mitt hår dagen innan och flätat det för att få fina lockar. Men jag begick misstaget att borsta det direkt efteråt så lockarna försvann och håret blev som fluffigt svinto. Man kan ju ana ett uns av lockar i alla fall.
 
(null)
 
Jag gjorde denna igår för den fick mig att tänka på när Helena och Johanna var på mässa i Borås och Helena sagt ja till jättemånga att hon skulle bli återförsäljare av deras produkter. Hon sa "jag ville egentligen inte men jag tror inte de förstod det, jag sa ´vi hörs på måndag!' bara". Jag skrattade så himla mycket, nej jag tror inte heller de förstod riktigt! 
 
(null)
 
Så idag har jag jobbat på Bodypower och direkt när jag slutade mötte jag upp Bowies. Vi käkade och uträttade lite ärenden, köpte kattmat och Celsius bland annat. När jag kom hem avmaskade jag katterna, DET var ett projekt. 9 katter som ska ha en tablett var, fast tabletten är så stor att jag fick dela den i 4. Så 36 tabletter delade jag ut. Jag hittade en spya med en spolmask i på golvet imorse nämligen, och har länge misstänkt att de kanske borde avmaskas men inte sett något.
 
Vilket glamoröst liv jag lever ändå.
 
Så resten av kvällen har jag spenderat på min absoluta favoritplats; i sängen. Har kollat igenom 3 säsonger av Game of Thrones på tre dagar nu. Med kollat menar jag att jag haft det på i bakgrunden. Så fucking bra serie.
 
(null)
 
Innan ni går måste ni kolla på den skära sydhaken!!! TITTA PÅ DEN.
 
(null)
 
Hare gött haaaj!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback