survive

Häj häj bloggisen!
 
Idag åt jag ett smultron.
 
Utöver det finns massa annat att berätta så klart. Lite mer än en vecka sedan vi hördes ju, hoppas ni har det bra i sommarvärmen!
 
Tänkte bara börja med att berätta lite om min dag, för som ni säkert förstår (med smultronätandet i beaktande) så har dagen varit bättre utöver det vanliga. Johanna och jag hade pratat på att vi skulle hitta på något och hon föreslog krabbfiske, bad och att plocka kantareller. Jag var pepp på allt. Så vi bestämde oss för att fiska lite krabbor.
 
När jag gick såg jag en liten, liten humla på min solhatt som jag planterade för typ någon månad sedan eller två. Kul att se att i alla fall något växer/blommar hos mig, det mesta brukar dö eftersom jag övervattnar.
 
(null)
 
På tal om att övervattna så hade Johanna enligt egen utsago under sitt besök i Dalarna förra veckan, köpt "världens bästa present, dock inget märkvärdigt" till mig. Detta visade sig vara helt sant (att den var perfekt alltså, anmärkningsvärd kan jag tycka att den avr just för att det var så mycket tanke bakom), för det var en sticka man sätter i jorden så den kan indikera när man måste vattna!! Har ni hört så sjukt! Satte ner den i min rexbegonia-stickling direkt när jag kom hem men insåg att även den nog tyvärr var förlorad. Jag har liksom ingenstans att ställa mina blommor där de får solljus men inte blir stekta. Då måste de stå utomhus på altanen men jag tror temperaturskiftningarna inte är så bra för inneväxterna. Har fan köpt rexbegonia-sticklingar för 300 spänn nu men allt bara dör. Jag ger upp asså.
 
Anyway vi åkte och fiskade krabbor. Det var helt tomt på hela stranden när vi kom, så najs. Efter ett tag kom två små tjejer och deras mormor, de skulle också fiska krabbor. De hittade dock inga musslor så vi delade med oss av våra, både de inköpta musslorna som bete och skalen vi hittat på stranden att lägga dem i. Deras mormor gick för att leta musslor så vi hjälpte dem när deras tråd trasslade sig, och Johanna fick ta ett litet dopp med kläderna på för att rädda en klädnypa som lossnat från deras spö och sjunkit till botten. De var så himla sköna alltså. Storasystern var så jävla modig som bara tog i krabborna med händerna (medan vi skrek skithögt när de råkade hamna på bryggan istället för i hinken) och lillasystern hade ett sådant fantastiskt, ohämmat självförtroende. Johanna och jag hällde ut våra krabbor med jämna mellanrum eftersom det blev trångt i hinken, så vid ett tillfälle hade tjejerna 8 krabbor medan vi hade 2. Den lilla tjejen tittade på mig och sa "vi var ju jättebra på det här, men ni var kanske inte så bra". Jag fick ju bara hålla med, de hade ju 4 gånger så många krabbor. Jag bad henne om tips för att få mer napp och hon berättade att man skulle lägga musslan nära krabban så man inte behövde vänta så länge. Sen sa hon att jag skulle "dra upp den långsamt men ändå lite snabbt". De var så söta, vi lämnade våra musslor med dem när vi åkte. Mormorn sa att det var trevligt att träffa oss och vi kunde genuint säga detsamma.
 
"Ta en bild på mig när jag ser allvarlig ut"
 
(null)
 
Vi gjorde ett litet pitstop hos Johanna så hon kunde byta till torra kläder och begav oss sedan till svampskogen långt ute i tjottahejti. Det är andra gången i mitt liv jag plockar svamp men det är väldigt roligt! Efter några timmars stapplande i skogen (pga. att jag hade helt fel kläder för ändamålet) skrev Martin och frågade om vi ville äta burgare med honom på Jontes Streetfood. Det är relativt nyöppnat så det kändes kul att prova. Det var väldigt gott!
 
(null)
 
Johanna får 100% av de katareller vi plockar, jag vill inte ha några. Bra för oss båda; hon får hjälp att plocka och jag får plocka utan att behöva ta hand om det efteråt.

(null)
 
Hon har till och med en kantarell tatuerad på armen, den tossungen. 

(null)
 
På tal om tatuerinagr så fick vi äntligen tagit en bild på våra matchande tatueringar som vi gjorde i våras någon gång.

(null)

Jag fick även en så kallad doftlampa som Johanna köpt åt mig på sin lilla roadtrip till Dalarna förra veckan. Hon ursäktade hundra gånger att doften inte kändes "så träig som du nog vill ha den" men jag var inte ett dugg orolig för att hon skulle ha valt fel. Hade jag varit med hade jag ändå antingen valt exakt samma alternativt inte kunnat välja så jag hade bett henne välja åt mig ändå. Den doftade magiskt gott, verkligen rakt av som en herrparfym. Kanske visar bild på den uppackad, någon gång. Rekommenderas i alla fall varmt till alla som gillar när det luktar gott hemma! Lampan kostade runt 500 men vätskan som avger doften var inte särskilt dyr, och den räcker länge. Den luktar starkt och mycket (om man vill, annars låter man den brinna kortare tid) vilket jag fullkomligt älskar, och så eliminerar den dåliga lukter.
 
A-
-mazing.
 
(null)
 
Ska vi slänga oss tillbaka i tiden till förra måndagen, tro? Ni har väl legat sömnlösa och funderat på vad jag egentligen hade för spännande överraskning åt Martin på vår 9-årsdag, misstänker jag. Och även hur mitt besök hos gyn gick, förstås.
 
Det gick bra, med risk för att delge för mycket information (men fuck it för jag är trött på att det är så tabu att prata om underlivshälsa till den grad att man själv inte alltid ens förstår att något är fel för ingen pratar om det) så har jag haft lite besvär med kronisk svampinfektion i några år (!) som inte riktigt vill ge med sig trots medicinering. Läkaren jag går till (Marielle på Capio i Strömstad, bästa läkare jag varit hos) konstaterade sist att medicineringen inte hjälpt och att jag behövde remiss till gyn. Efter detta har jag ätit ett kosttillskott (typ) dagligen som mamma rekommenderade (ett pyramidspel som inte är ett pyramidspel, ni vet). Jag var oerhört skeptisk men hon sa åt mig att äta det fram till detta gynbesök och gissa vad.. symptomen var helt borta, enligt gyn. Han förstod inte alls varför jag var där.

Har bett om att få träffa Marielle igen bara för att höra det från henne också, men om hon också ser att det är borta så får jag helt enkelt acceptera att det berodde på kosttillskottet och börja prenumerera på eländet. Billigt och bra. Det kostar att ligga på topp men det är fan inte gratis att ligga på botten heller. Obs skoja
 
(null)
 
Efter besöket hos gyn var det dags att ränna runt i diverse ärenden på stan. Åkte till hotellet för att checka in så det var klart. Tog en sväng till Lindex och spontanhandlade kläder. Jag har ju gått upp så mycket i vikt de senaste åren så alla mina kläder är för små, jag måste liksom köpa nytt för att ens ha något att ha på mig. Jag går inte ens efter vad som är snyggt, jag bara tar sånt som sitter skönt. Därför äger jag tre par Maya Delorez-tights i exakt samma färg och storlek, för att jag lever i de tightsen då de är det skönaste som någonsin skapats i tights-historien. Varför inte köpa så jag alltid har minst ett rent par liksom.
 
Det var i alla fall något upplyftande att köpa kläder på Lindex, har alltid handlat på H&M förr men fuck my life vad deras storlekar har blivit små. Jag får KANSKE på mig deras 46:or. Större än så finns ju oftast inte, så sjukt deprimerande. När jag var på Lindex och skulle prova så roffade jag åt mig storlekarna L-XXL för det är liksom den bilden jag fått att jag har. Icke sa Nicke, på Lindex sitter M som en smäck på mig. Jag menar inte att hetsa om storlekar och menar inte att det är viktigt vad man har för storlek men alltså.. att jag som inte ens är så stor, är FÖR stor för H&Ms kläder är ju bara vansinne.

Drog sedan till Systembolaget, sen till Coop och köpte snacks och sedan bar det av hemåt för att piffa till mig och packa väskan med övernattningsgrejer åt oss båda.
 
Väl hemma var jag fullständigt kaos för jag klarade inte av att strukturera upp och planera allt i huvudet. Inte blev det bättre av att jag var sen till Johanna som skulle bjuda på middag, och att Martin kom hem från jobbet mitt i att jag var hemma och skulle förbereda hans överraskning. Jag sa åt honom att han inte fick komma in, och att han skulle blunda när jag gick ut. Jag ville inte att han skulle se väskan och all packning. Jag var så stressad att jag slant så himla illa med rakhyveln och skar av mig en bit av nageln. Som tur var gick det inte djupt, även om nageln strök med.
 
(null)
 
Jag åkte till hotellet med alla grejerna för att förbereda med spel och tilltugg.

(null)
 
Drog sedan till Johanna för en snabb middag, då var klockan kanske strax efter 19 och det var det första jag åt och drack på hela dagen bortsett från en Celsius. Ni kan tro jag mådde dåligt. Så hetsig dag. Men det var ju helt värt det så klart.
 
Mötte upp Bowies vid 21.00 och tog honom till hotellet. Han var nog oerhört förvirrad in i det sista men det var lyckat i alla fall, han blev glad. Jag hade nästan (!!!) fått med mig allt när jag packade åt oss men helt glömt hans linsvätska och behållare för linserna...... så han fick åka och hämta. Jag tyckte så synd om honom och han tyckte så synd om mig. 
 
(null)
 
Vi spelade Undaunted in till på natten. Jag förlorade, även om jag kämpade mycket tappert. Jag vann så ofta på det där jävla spelet förr, men ju mer jag lär mig desto mer förlorar jag. Vad säger det om mina färdigheter egentligen.
 
(null)
 
(null)
 
Dagen efter hade jag till mitt stora förtret en tid bokad hos Mauri 10.00. Jag förbannade mig själv för detta, då jag gärna hade sovit längre och njutit av hotellfrukosten i lugn och ro (som dessutom var något av en besvikelse då både apelsinjuicemaskinen OCH våffeljärnet var bortplockat). Dessutom var jag smått bakfull från gårdagen (chockerande) men det släppte när jag kom till Mauri för då hade jag annat obehag att tänka på om man säger så. Det gör alltid så jävla ont att gå dit, men efteråt känns kroppen så mycket bättre än innan. Mauri är guuds jävla gåva till mäniskor med smärta i kroppen, det kan jag lova.
 
(null)
 
Det var så skönt att komma hem till katterna, jag tycker det är så jobbigt att sova borta från dem. Johanna som känner mig så väl var förvånad över att jag frivilligt valt att sova på hotell, för hon vet hur påfrestande det är för mig.
 
(null)
 
På kvällen var det dags för terminens sista ridlektion. Jag fick Dark Lady, min favvotjej. Kidsen red barbacka men jag fick ha sadel på, tur var väl det för vi hoppade studs. Det gick skitdåligt men jag tar på mig skulden för allt, hästen var jätteduktig.
 
(null)
 
(null)
 
Vi (katthjälpen) fick leverans från Mjau! Det är mat som folk gått in på deras sida och "skänkt" i deras gåvoshop. Detta fördelas sedan ut mellan olika föreningar och i fick ta emot en hel del, så himla kul och välbehövligt!
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
Det blev torsdag och jag gjorde min FÖRSTA DAG PÅ JOBBET! Woop woop! Det var MAGISKT att komma tillbaka, även om det känns som jag glömt bort allt och att Östra egentligen inte är "min" butik.. men jag är bara så tacksam för att vara tillbaka!
 
(null)
 
Jag borde ha sovit men blev sittandes med Googles "word coach" efter att ha sökt på ordet "indistinct" för att se var man lägger betoningen. Det var så himla kul, Martin hjälpte mig dock mycket. Han är som ett vandrande uppslagsverk, jag vet inte om jag någonsin frågat honom om nåt ord som han inte kunnat översätta eller beskriva. Vi satt med detta i 1,5 timme. Mitt i natten. När jag borde sovit.
 
(null)
 
 
 
Ljuvligt att komma hem efter jobbet och kunna njuta av solen! Jag är egentligen inte alls så begeistrad över sommaren, jämfört med alla andra i alla fall, men det är för att jag älskar alla årstider lika mycket. Men de stunder då det är lagom varmt och skönt då mår man fasen bra alltså. Denna kväll i sällskap av katterna.
 
(null)

Artemis jagade en musunge bland blommorna.

(null)

Det var så varmt och skönt att jag kunde gå i tunt linne och trosor. Måste införskaffa mig en bikini tror jag.

(null)

Så kom beskedet vi väntat på i 15 månder - gränsen ska öppnas. Det är en enorm milstolpe i vägen tillbaka till livet efter corona. Det har märkts av denna vecka kan jag säga, det är typ svårt att hitta parkering i stan nu för det är så mycket folk. Jag tror dock risken finns att gränsen stängs, det känns ju logiskt att smittan ska öka igen om fler personer samlas, men ändock ett steg i rätt riktning!
 
Firade beskedet angående den öppna gränsen från Norge med en pizza som jag inte hittat i annan butik än Nordby Supermarket. Men eftersom gränsen varit stängd har pizzan varit slut i över ett år.. men nu har de fyllt butiken igen och pizzan är tillbaka! GLÄDJEN.
 
(null) 

Tja och sen jag började jobba i torsdags har jag jobbat varje dag tills idag. Tog mig extrapass både i lördags och söndags bara för att jag helt enkelt är så förbannat pepp. Kommer i god tid till jobbet och allting, tro det eller ej ni som känner mig.
 
Utöver jobbet som är mellan 10-21 i olika former så hinner jag verkligen inte mycket mer utöver det. Sjukt frustrerande när man är van vid otroligt mycket fritid me jag hoppas det kan leda till klokare disponering av min fritid nu.
 
Avslutar med lite kattbilder, känner att det behövs.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
Hare gött
haaaj ❤️



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback