shivers

Häj bloggen!
 
Då e d FINA JAG som rapporterar direkt ifrån sjukstugan. Jag har åkt på min första förkylning sedan februari 2020, och det rejält. Det gör så vansinnigt ont i själen att sjukanmäla sig från jobbet och särskilt på en helg då det är dubbelt betalt, men är man sjuk så är man liksom.
 
Bild från i tisdags när jag haft min lediga dag.

(null)
 
Onsdag morgon och jag vaknade av att Sophie bet mig i fötterna. Ni ser ju hur fierce hon är.
 
(null)
 
På rasten köpte jag denna. Älskar anteckningsböcker och älskar baby Yoda. Mitt problem med anteckningsböcker är bara att 1. jag har så många och 2. jag känner ett tvång att mina anteckningar ska vara snygga så jag lägger sjukt mycket onödig tid på att skriva dem.
 
(null)
 
Torsdag morgon hade jag frukostpasset i stallet. När jag kom hem tog jag en dusch och la mig på sängen och tog itu med lite sms och meddelanden en stund innan jobbet.
 
(null)
 
(null)
 
Jag förflyttade mig sedan till andra sängen där jag kollade på världscupen i hästhoppning och chillade med katterna. Jag kanske råkade somna en liten stund också.
 
(null)
 
(null)
 
Svårt att ta sig härifrån när det väl är dags.
 
(null)
 
Både torsdag och fredag hade jag morgonpasset på Ylseröd men hjälpte även Kate som var bortrest då att ge hennes hästar frukost. Det blev tidiga morgnar.
 
(null)
 
Men som tur var hann jag ändå sova i runda slängar en halvtimme till mellan stallen och jobb.
 
(null)
 
(null)
 
På fredagen hade jag dessutom tackat ja till att jobba extra på XL Zoo innan jag skule börja på Bodypower klockan 13. Det var en otroligt lång dag; jag gick upp 06.00, åkte till Ylseröd, åkte till Kate, jobbade på XL 10-13, jobbade på Bodypower 13-20 och DESSUTOM var det min första dag på flera år utan koffein. Jag brukar dricka minst 400 mg koffein per dag och känner mig konstant trött och att koffeinet inte längre har uppiggande effekt, så jag bara bestämde mig torsdag kväll att gå helt cold turkey på koffeinet dagen efter.
 
Fredagen var helt fruktansvärd. Jag hade sådan huvudvärk som vägrade släppa trots att jag drack litervis med vatten och jag var helt utmattad och orkeslös, nästan släpade mig själv hem efter mitt första 10-timmars arbetspass på månader. Jag får ju skylla mig själv så klart men tajmingen var värdelös. Men infaller motivationen så gör den liksom.
 
När jag skulle somna på fredagen började jag få en brännande känsla i näsan. Jag kände direkt att det var en förkylning på gång och tänkte att jag garanterat skulle vakna med halsont. Mycket riktigt. Jag hade morgonpasset i stallet och när jag kom hem mådde jag skit. Kontaktade chefen som sa åt mig att stanna hemma. Sedan dess har jag bara blivit sämre. Martin sa att det hördes inatt att jag blivit sjukare, för mina snarkningar lät "som en trasig ventil". Haha. 
 
Som tur var har jag så snälla människor runtom mig som handlar mat åt mig. Johanna hjälpte mig igår och Bowies hjälpte mig idag.
 
Så helgen har jag mest spenderat hemma i sängen med katterna. Sovit en hel del.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Igår kväll fick jag dock ett samtal från en av medryttarna i stallet som upptäckt att Queeny hade skadat ögat. Jag fick åka ut och ta mig en titt. Ögonlocket var väldigt svullet så jag fick inte upp ögat för att se om hornhinnan var skadad. Jag trodde inte det var nån fara men har ändå av erfarenhet lärt mig att hellre ringa veterinären en gång för mycket än en för lite, så jag ringde jourhavande veterinär och sa att det kanske är löjligt men min häst har sbullet ögonlock och kniper med ögat. Han försäkrade mig om att det inte alls var löjligt utan fullt befogat då det var viktigt att undersöka hornhinnan, då skador på hornhinnan behöver vård snarast för att inte skalera. Så veterinären kom ut och undersökte, och kunde konstatera att det var sår på hornhinnan som behövde behandlas. Så nu ska hon ha ögondroppar 3 gånger om dagen.. vet ni hur svårt det är att ge en häst ögondroppar? Snudd på omöjligt. Veterinären lyckades knappt EFTER att ha gett lokalbedövning på ögat. Så önska mig lycka till. Eftersom det var lördagkväll blev det jourtillägg också, så nästan 7000 gick besöket på. Va BILLIGT.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jaja. Det kunde ju ha varit en värre skada som krävde att vi åkte till klinik och opererade bort ögat eller nåt. Håll tummarna att Queeny blir frisk! Återbesök på fredag.
 
Jag hade en så fruktansvärt dålig natt inatt då jag vaknade först av att jag hade så ont i näsan, det verkligen BRANN. Jag var klarvaken och tänkte att om klockan är 05.00 eller efter så kan jag lika gärna gå upp, men hon var bara 01.30. Jag lyckades somna om men vaknade 2 timmar senare igen av att jag höll på att få en sömnparalys...! För dig som inte vet vad det är så är det ett fenomen där typ hjärnan är vaken men kroppen fortfarande sover, så man är vid medvetande men kan inte röra sig och inte helelr andas. Man drömmer/hallucinerar ofta att demoner eller andra läskiga personer sätter sig på ens bröst så det känns som man kvävs. Det är en av mina största mardrömmar att uppleva och detta var andra gången jag var nära. Jag drömde att jag blev jagad av en demon/ande och jag vaknade till men kunde inte röra mig. Jag såg fortfarande, alltså vaken och i sovrummet, hur demonen/andens armar närmade sig min bröstkorg och hals som för att kväva mig men jag kunde inte röra mig (eller andas). För några veckor sedan pratade jag med en kollega som upplevt detta ofta och han berättade vilka tecken han får på att han är i en sömnparalys och att han måste kämpa för att kunna röra sig i första skedet, annars går det inte att ta sig ur självmant förrän det är över. Så jag tänkte på vad han hade sagt att man måste försöka röra sig så fort som möjligt och tillslut lyckades jag vicka på tårna och kroppen vaknade, jag satte mig upp med ett kvävt skrik. Jag var så skärrad att jag inte kunde somna om på länge.
 
Klockan 7 ringde alarmet och det var dags att åka till stallet.
 
(null)
 
Lilla fina Queeny som fick ögondroppar på morgonen.
 
Väl hemma sedan var jag tvungen att sova några timmar till mitt på dagen. I övrigt har jag inte gjort mer än att städa lite, för ska jag vara hemma måste det vara ordning och reda.
 
Hade tänkt ta itu med lite administrativt när jag ändå ligger i sängen med datorn men min ork är verkligen ytterst begränsad. Ikväll ska jag ut till stallet och ge kvällsmat samt ge Queeny droppar, sen upp igen imorgon bitti. Ugh.
 
Får se när jag är fit for fight för jobbet igen.
 
Tack för ni läser, vi hörs!
 
Hare gött
haaaj ❤️

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback