chaos

Häj häj bloggen!
 
Jag sov så fucking dåligt inatt. Vaknade vid 03.00 av att jag hade så otroligt ont i ryggen, det kändes som ryggraden skulle gå av på mitten. Ju närmare 30 jag kommer desto mindre kommer gratis, rent fysiskt. Nu för tiden skadar man sig genom att sitta för länge eller sova i fel position. Hur jag sovit vet jag inte men jag hade jävligt ont. Lyckades tillslut hitta något som fick smärtan att sakta försvinna och det var genom att ta bort kudden så jag låg raklång och så värmefilt på full patte under ryggen. Lagom till att smärtan började släppa si så där vid 4-tiden slog Martin personbästa i snarkningar. Så jag somnade av ren utmattning igen vid 5 och fick sova två timmar till. När jag vaknade vid 3 bad jag till någon högre makt att klockan skulle vara runt 7 så jag kunde gå upp, men det hade ju varit alltför väl. Jag måste verkligen börja träna, min kropp är så jävla skör just nu alltså.
 
Ja just det, mitt upp i detta så kom självklart Nestor och skulle klättra på mig trots att jag varsamt avledde honom. Men så hoppade han upp på mig och råkade fastna med en klo i min hud, så rent instinktivt för att jag redan hade så jävla ont men också fick mycket mer ont, så kuffade jag till honom betydligt hårdare än avsiktligt. Stackarn. Och stackars mig.
 
Men på morgonen verkade han ha förlåtit mig.
 
(null)
 
Så då var det ur systemet!
 
Anyway detta har hänt de senaste dagarna.
 
Från när jag bloggade sist. Jag satt i sängen och kollade på Euphoria tillsammans med världens bästa sällskap.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

Men sen bestämde jag mig på eftermiddagen för att åka till Nordby och vara med när det kom fiskleverans till XL Zoo. Jag behövde även prata lite med cheferna på mina respektive jobb.
 
Sååå... nu är det officiellt. Jag har efter 7 års anställning sagt upp min tjänst på Bodypower. Detta för att jag skrivit kontrakt på en fast tjänst på XL Zoo. Det känns just nu mest läskigt, ångestfyllt, sorgligt, skrämmande och.. lite, lite spännande. De positiva känslorna lyser med sin frånvaro men det är endast på grund av hur jag är som person och är inte ett kvitto på vad mitt hjärta vill. Jag älskar Bodypower mer än jag någonsin älskat någon annan arbetsplats och jag har varit så otroligt priviligerad som fått jobba med så underbara kollegor och jordnära, empatiska och rättvisa chefer. När valet stod mellan dessa jobb (där planen i höstas egentligen var att jag skulle söka jobb som butikschefstjänst på Mellan-butiken, vilken ligger ute nu) var kollegorna överst på listan av anledningar att stanna på Bodypower, men överst på listan över anledningar att byta jobb stod att jag helt enkelt inte brinner för branschen längre och inte heller har gjort de senaste åren. Det känns inte ärligt mot mig själv eller företaget att axla en roll som butikschef och driva och motivera personal när jag själv är trött på att ibland inför kunder behöva hävda mig - och sitter på massa kunskap som ytterst få kunder ändå är intresserade av att ta del av. Jag har haft samma typ av säljsamtal på daglig basis i 7 år, där jag ofta känner att jag inte blir tagen på allvar för att jag är kvinna.
 
Så jag har gått och grubblat och funderat på om jag ska söka tjänst som butikschef eller om jag ska byta jobb. Att gå kvar på min tjänst jag har idag har jag nog känt från början inte är   ett alternativ, för hur läskigt det än känns så vill jag göra något annat. I ena stunden har ena alternativet känts så självklart bara för att ett dygn senare kännas helt tvärtom.
 
Jag har gråtit och känt mig vilsen och förtvivlad och känner mig kanske fortfarande. Det är så oerhört läskigt att lämna något som jag ändå trivs så bra med - för att helt enkelt hoppas att jag kommer trivas mycket bättre någon annanstans. Framförallt katter men också akvaristik har ju blivit några av mina främsta intressen på senare tid och jag tror jag visste innerst inne i mitt hjärta hela tiden att det är djur jag vill jobba med nu, även om jag inte vågade erkänna det för mig själv. Därför känns det lite tråkigt att det inte känns liksom BRA på insidan just nu, men jag vet ändå att detta är övergående och jag vågar knappt föreställa mig besvikelsen och ångesten jag känt om jag tackat nej till XL Zoo och någon annan fått tjänsten. 
 
 
Jag är dock inte mentalt redo att släppa taget helt och hållet och har sagt till mina chefer att jag gärna är kvar som extraanställd och kanske jobbar helger på BP framöver. Det är trots allt mitt livs kärlek arbetsmässigt och jag har inte heltid på kontrakt så jag kommer behöva lite extra timmar här och där. Ondast av allt gör tanken på att lämna kollegorna men det tröstar att vi förhoppningsvis kommer jobba lite då och då tillsammans.. och så är vi ju inte så långt bort från varandra fysiskt, då butikerna ligger bokstavligt talat mitt emot varandra.
 
Så, då vet ni det.
 
Fiskleverans på XL Zoo, månadens höjdpunkt typ, även om leveransen inte var jättestor.
 
(null)
 
(null)
 
Eisenhower, min fina lilla mal.
 
(null)
 
(null)
 
Jag tog med mig en ny platy hem från XL. Denna hade jag spanat in långt innan jag ens fick hem akvariet, då det var den enda honan med denna färgen.
 
(null)
 
Eller ja, två nya. Ett är ett litet yngel. Jag har faktiskt inte kommit på något namn åt dem ännu.
 
(null)
 
Malar, mina malar.
 
(null)

Just det, jag köpte fyra stycken militärhjälmssnäckor också. De är faktiskt mycket roligare än man kan tro.
 
(null)

(null)
 
Artemis är het förstörd över att hon inte kommer åt fiskarna.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
När jag gick upp ur sängen för att åka till XL Zoo så var jag tvungen att avbryta mitt gosande med Sophie. Så jag lovade henne att köpa med en leksak till henne. Hon fick en fisk.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Om ni minns så fick jag ju koldioxidförgiftning i akvariet häromdagen. En liten corydoras dog och två till blev väldigt medtagna. Tack vare rådet från den kunniga mannen på Nols Akvariehobby så avvaktade jag för att se om fiskarna återhämtade sig vilket de faktiskt, till min stora glädje, verkar ha gjort. Så i min följetong om Normandie på Facebook så tilldelades de varsitt Purpurhjärta.
 
Captain Winters!
 
(null)
 
Pansargeneral Patton!
 
(null)
 
Sophie i en låda.
 
(null)
 
Mina sista dagar på sjukskrivningen passerade. Jag spenderade som alla andra dagar större delen av tiden i sängen eller soffan. Eller på en pall stirrandes in i akvariet.
 
Men när jag intog horisontalläge var Sterling för det mesta med mig.
 
(null)
 
Jag var hos veterinären i Dingle med Wyoming. Hon skulle ultraljudsröntga sin urinblåsa och sina njurar, sen så var tanken också att hon skulle göras tandröntgen och munsanering på. Men de sista två grejerna hade fallit mellan stolarna i bokningen så vi fick nöja oss med ultraljudet vilket för övrigt inte visade några avvikelser. Hurra!
 
(null)
 
(null)
 
Hon var så duktig och snäll, alla veterinärer brukar berömma henne för att hon är så megörlig och aldrig protesterar på något sätt.
 
(null)
 
Det var tänkt att jag skulle åka till Amanda under tiden Wyoming var hos veterinären, så vi kunde dels mingla så klart men också göra lite administrativt arbete. Detta vändes dock lite upp och ner efter att det visade sig att vårt ärende på kliniken blev mycket kortare än tänkt och så ville min chef Christian bjuda på lunch på Nordby vid 13-snåret. Jag hann i alla fall svänga inom Amanda en liten stund på min första kaffe på evigheter och massa kakor och gött häng. Vi har pratat i telefon så otroligt mycket den tid vi känt varandra men vi kan typ räkna på en hand antalet gånger vi faktiskt träffats. Så det var mysigt!
 
Det blev fredag och dags att återgå till verkligeheten. Egentligen skulle min sjukskrivning fortsätta 50% i två veckor till men jag känner att jag fått ut det jag kan av att gå hemma, så jag valde att återgå 100%. Vi tog det extra lugnt på morgonen, katterna och jag, för att ladda upp ordentligt.
 
(null)
 
(null)
 
Särskilt Artemis laddar upp, som ni ser.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag jobbade 11.30-20.10 på Bodypower och det var sååå roligt att vara tillbaka och träffa alla! Gud som jag saknat dem 💗 Det blev en riktigt bra första dag efter sjukskrivningen och jag ser verkligen fram emot att träffa dem 5 dagar i veckan nu den sista månaden.
 
Igår hade jag morgonen i stallet, och efter det tog jag en dusch och sedan smög jag in till Martin aka. Bowies och satte mig i sängen, pimplade lite koffeinhaltig dricka och bara kosade mig med katter och min värmefilt. Bowies gosade med Sophie som av någon anledning alltid ska in under hans täcke.
 
(null)
 
(null)
 
Denna helg bjöd nämligen på jobb 12-18 på XL Zoo. Skönt att börja lite senare på dagen tycker jag, jag njuter verkligen massor på förmiddagen då. Att få komma igång långsamt. 
 
Utöver det var väl inte helgen så spännande. Det kändes som att slungas tillbaka i tiden till när jag var helt ny på XL, bara för att jag har en helt annan ambition med jobbet nu. Det är skillnad på att "bara vara extraanställd" och sikta in sig på  att göra något på heltid. Större delen av tiden på jobbet har jag varit vid akvarierna och lärt mig massa nytt bara på dessa två dagar. Jag ska få gå en utbildning inom akvaristik och det ser jag löjligt mycket fram emot.
 
Detta yngel hittade jag när jag städade växtakvariet, vilket var lite sjukt då det inte bor några fiskar där alls. Vi vet inte vad det är för fisk men vi la den i ett kar med räkor så får vi se vad det blir.
 
(null)
 
Och denna, väldigt, väldigt magra stackare hittade jag också av en händelse. Den bodde med massa andra av samma sort, jag undrar om den suttit fast någonstans, är sjuk eller bara inte fått äta. Så jag flyttade honom till ett annat kar där han inte behöver slåss om maten i alla fall, men tror inte han kommer klara sig. Jag ville verkligen ta med honom hem men jag tror konkurransen om mat i mitt akvarium är ganska hård, och så vågar jag inte riskera att ha honom där ifall han är sjuk.
 
(null)
 
Gött att komma hem någorlunda tidigt idag också. En mjukstart efter sjukskrivningen ändå, känner jag. Imorgon trodde jag inte att jag skulle jobba men Kate och jag missförstod nog varandra så jag var schemalagd imorgon ändå. Vilketabsolut inte gör något, bortsett från att jag hade lite åtaganden som krockade tidsmässigt så hon sa åt mig att bara komma när jag vill och kan. Så vi får se hur mycket jobb det blir imorgon.
 
Mina fiskar. 💗
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
Ett litet platyyngel jag hittade i butiken idag, tog självklart med den hem. Så fin!
 
(null)
 
Glenn har ömsat skal. Jag är så glad att Hampus på Nols akvariehobby lärde mig hur man kunde se skillnad mellan öms och om det var en död räka (det är liksom som ett hål i nacken). Annars hade jag nog blivit ledsen och trott att det var räkan som dött och fått hela innanmätet uppätet.
 
(null)
 
Sist men inte minst en bild på lilla stora Jonnyboy. Så söt. Han sitter på min värmefilt, en av mina käraste ägodelar just nu.
 
(null)
 
Det var allt för nu, nu ska jag se när Bowies spelar Elden Ring eller nya Dark Souls som jag kallar det. Jag har väntat i en evighet på att se när han spelar det.

Avslutar med denna då jag tycker den känns väldigt relevant senaste tiden:

(null)
 
Tack för att ni läser!
 
Hare gött
haaaj 💗


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback