higher power

Hallå ja bloggen!
 
På allmän begäran (läs: min mammas) så kommer här nu efter över ett ÅRS radiotystnad ett litet inlägg. För jag har ju inget annat för mig, så att SÄGA.
 
Skämt åsido så var det väl ändå på tiden. Det har skett såååå himla mycket sedan jag skrev sist, det är helt bonkers! Detta blir absolut inte en av mina klassiska jag-ska-sammanfatta-varenda-litet-ögonblick-från-det-att-jag-skrev-sist-inlägg med liksom tusen bilder men jag ska berätta lite om de senaste veckorna hade jag tänkt! Håll i hatten morsan!
 
Nejmen SENÄLLA rara jag har ju börjat plugga!!! På högskola!!!!!! Det jag sa att jag aldrig någonsin skulle göra i hela mit liv!! Jag blev så himla skoltrött under gymnasiet att jag kände att jag aldrig någonsin skulle vilja byta ut det läx- och hemuppgiftsfria liv som arbetslivet erbjöd, mot ett fattigt studentliv med massa skola plus upptagna kvällar och helger. Men så hittade jag denna utbildning för något år sedan eller två, och tänkte att ja det kanske vore något.. sökte för att se om jag kom in. Det gjorde jag inte. Även om jag har liksom bra, inte bra-bra, men bra betyg från gymnasiet så räckte de inte. Jag kollade vilket resultat som krävdes på högskoleprovet och de senaste åren låg det på mellan 1,0-1,1 för att komma in. Eftersom jag inte skrivit högskoleprovet på år och dagar så tänkte jag att jag provar några gånger och räknade med tre försök för att komma upp i det som behövdes. Jag har skrivit högskoleprovet förr och fick 1,1 som högst, så jag kände mig trygg i att jag nog kunde lyckas få det igen, men man räknar med att få skriva några gånger för att maximera sitt resultat. Jag skrev då högskoleprovet för typ ett år sedan tror jag det var, och kände väl att mattedeln gick rätt så dåligt eftersom jag inte läst matte på 12 år, men språkdelen gick desto bättre. Jag lyckades få 1,2 poäng på det försöket och min plats på programmet var liksom säkrad, jag blev så himla glad! Men det kändes ändå så himla avlägset att börja studera, och jag tänkte att jag söker in 2024 istället för att jobba upp en ny buffert som dränerats senaste året. Jag trodde nog faktiskt inte på att jag ens skulle söka när det väl blev dags. Eller söka gjorde jag ju, bara för att få bekräftelsen att jag hade vad som behövdes för att komma in, men jag trodde nog inte då att det ens fanns 1% chans att jag faktiskt skulle tacka ja. (Jag och stora förändringar, ni vet.)
 
Men så kom jag till en punkt i livet då jag var lite trött på att känna mig omotiverad på jobbet. Att jag inte utvecklades och gjort samma sak år ut och år in. Jag sa upp mig på XL Zoo för att sommarjobba på Bodypower och i foderbutiken som ägs av Helena som äger stallet där jag hade hästen - och hade ingen direkt plan för vad jag skulle göra efter min tjänst som sommarjobbare tog slut. Så jag - väldigt spontant - tackade ja till platsen och kastade mig ut i det okända. Nu är jag här, mitt uppe i mitt livs första högskolekurs och om tre år kommer jag kunna titulera mig som utredningskriminolog! Även om jag vet att arbetsmöjligheterna är ganska begränsade efter examen, i princip alla som pluggar vill bli civil utredare hos polisen och dessa jobb är ganska få och kräver egentligen ingen utbildning, så tänker jag att chanserna trots allt är större att få jobb med utbildningen än utan den. Nu har vi ju bara läst en kurs (sista föreläsningen innan tentan var idag, vår första tenta är på fredag) men jag är så himla glad att jag valde detta för jag tycker det är så vansinnigt intressant och har redan lärt mig extremt mycket!
 
Jag har med anledning av detta sålt mitt akvarium för att få plats med ett skrivbord och en faktiskt arbetsyta. Det gav mig väldigt mycket sinnesfrid att göra mig av med akvariet som ansvarsområde då jag tappat intresset på senare tid. 
 
Så här sitter jag om dagarna och knapprar på datorn, lyssnar på föreläsningar och läser böcker. Jag kallar detta för min game of thrones-stol. Stolen är köpt på återbruket för 60 spänn och pläden är från IKEA. Tokälskar den!
 
(null)
 
Jag var ju även tvungen att beställa ett skrivbord då jag oturligt nog gav bort mitt för ett tag sedan, för att få plats med akvariet. Efter detta har jag ju givetvis skaffat största hamsterburen i hela kommun som står där nu så jag fick hitta ett skrivbord som var max 80 centimeter brett, vilket inte var så lätt. Jag hittade i alla fall detta som fick plats med en centimeters marginal och det må vara litet men jag tycker om det! När hamstern (Eddie) inte finns med oss längre och buren ska bort vill jag dock ha ett stort, antikt skrivbord. Som matchar min game of thrones-stol. Ett game of thrones-skrivbord. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
En av våra supercoola lärare och hennes supercoola katt!

(null)
 
(null)
 
Ska jag introducera den här pajsaren också kanske? Den svartvita katten som syns i bild?
 
Här har ni Pedro Pspspscal, det senaste (tillfälliga) tillskottet hos oss.
 
(null)
 
Pedro är mitt Facebook marketplace-fynd. Jag satt på lunchrast på jobbet när jag såg en annons på Facebook marketplace där någon sålde en katt för 1000 kronor. Jag uppfattade inte direkt att han var en kattunge, utan blev bara så illa berörd av bilden på hans medföljande "tillbehör" dvs en övefull kattlåda och en matskål. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag skrev direkt att jag köper honom och en vän tillika volontär för föreningen åkte och hämtade honom och mötte mig i Ljungskile så fort jag slutat jobbet. Först då fick jag veta att han var runt 11 veckor gammal och blev fråntagen sin mamma och syskon när han var 2 veckor gammal. Mitt hjärta brast så för denna lilla kille. Innan han kom hit hade han alltså aldrig sett en annan katt. Han har en del beteendestörningar så som att han attackerade våra ben helt vansinnigt hårdhänt, även de andra katterna, och han förstår inte kattspråk riktigt. När mina katter spottar och fräser efter honom fattar han ingenting. Men han tyr sig väldigt mycket till mig och ligger och snuttar på mina kläder på kvällar och nätter, så han är väldigt mysig och trevlig när han inte försöker mörda mig eller de andra katterna.
 
(null)
 
(null)
 
Igår hade Martin och jag typ vår tredje lediga dag tillsammans på ett halvår. Den spenderades till stor del under varsitt täcke i soffan då vi sträcktittade igenom de tre nysläppta avsnitten av nya serien Gen V. Det är en spin-off på en av mina absoluta favoritserier The Boys, och den är väldigt efterlängtad!
 
(null)
 
Kortfattat kan man säga att den handlar om hur vårt väldigt moderna "woke"-samhälle hade sett ut om vi hade haft människor med superkrafter, hur dessa blivit sedda som superhjältar i allmänhetens ögon men också ägts av storföretag som kapitaliserat dem. Självklart är de extremt korrupta (och definitivt inte Disney, lol). De är så himla, himla bra dessa serier. Rekommenderas verkligen, och observera att jag inte är ett fan av superhjälte-genren utan älskar dessa för samhällskritiken de levererar.
 
(null)
 
Vår fina lilla Jonnyboi som jag upptäckte hade en stor böld i ansiktet, för en vecka sedan. Vi åkte till veterinären direkt där de tömde bölden på var och satte in drän, så han fick komma hem med antibiotika, tratt och utegångsförbud. Har aldrig sett en så deprimerad katt någonsin, stackarn. 
 
(null)
 
(null)
 
Men igår fick han äntligen lov att gå ut igen och han var så lycklig. 💕
 
(null)
 
Såååå ska jag berätta om århundradets tabbe av mig dåååå såatte.
 
Vi ägnade en hel helg här hemma för typ ett halvår sedan åt att rensa ut grejer ur huset. Vi sorterade saker som skulle slängas, ges till återbruket och sånt som skulle säljas. Jag har gjort ett megaryck med sakerna som ska säljas och häromdagen så satt jag en hel kväll och bara slängde ut saker på annons. Då hade vi 9 stycken spel till Nintendo DS som Martin tydligen haft liggande i massa år. Jag tänkte att detta är ju synd att slänga så vi lägger ut dem i paketpris billigt på Tradera. 
 
DÅ VISADE DET SIG ATT SPELHELVETET VAR VÄRDA TYP 4-5000 TUSEN SPÄNN!!!!!!
 
Jag infogar min instastory som jag la upp den dagen. Enjoy.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Men som den ÄRLIGA MÄNNISKA jag är så fullförde jag affären och skickade speljävlarna till den där jävla köparen. Som ni ser har jag sålt massa andra saker och dragit in över 2.600 kronor bara på några dagar - men ALLT det bleknar ju i vetskapen om att jag sålde spel värda flera tusen för 100 spänn!!!!!!
 
INTE NOG MED DET, idag fick jag dessutom ett mejl om att jag betalat för lite i frakt för paketet så det dras ytterligare 18 kronor från mitt Tradera-konto. Så summa summarum:
 
Sålde för 100 kronor.
Tradera tog 10 kronor i annonsavgift.
Jag tog 18 kronor för lite i betalt.
 
(null)
 
100-10-18= 72:- som dessutom Martin och jag skulle dela på för att det var hans spel men jag gjorde jobbet med försäljningen.
 
Här Martin har du 36 kronor, det var ett nöje att göra affärer åt dig. (Tilläggas bör att Martin skiter högaktningsfullt i min tabbe och säger att han säkert bara hade slängt spelen själv, men ändå.)
 
Det tog ganska lång tid för mig att komma över detta kan jag lova. Helvete så sur jag varit.
 
Jajajajajaja "huvudsaken är att du är frisk" som farmor brukade säga.
 
(null)
 
Jag har varit med på Hanna Rydmans Körensemblers (HRK) turné I Am Light! Först var jag med i Karlstad i början av september och så var jag med på sista konserten i Göteborg i slutet av september. Helvete så roligt det var! Vilken otrolig känsla det var, och SOM tårarna rann under sista konserten. Det var en helt magisk stämning i lokalen, publiken ställde sig upp och applåderade och dansade och sjöng med! Wow alltså.
 
Ofattbart att tänka att jag i augusti hade skrivit ett mejl till Hanna om att jag nog inte kunde vara med alls, för att jag kände mig för överväldigad av jobb och skolstart och helt enkelt inte hunnit öva något. Jag hade skrivit hela mejlet och fyllt i mottagare, men jag kunde inte med att skicka det. För jag visste jag skulle ångra mig så extremt mycket, även om det kändes alldeles för mycket just då. Jag är väldigt, väldigt glad att jag aldrig skickade det där mejlet.
 
(null)
 
(null)
 
Här sitter Bowies som lyssnade på oss i Göteborg. 💕
 
(null)
 
Och här är från Karlstad, då mamma och pappa var och lyssnade. 💕
 
(null)
 
(null)
 
På tal om HRK så har jag sökt till ännu ett uppdrag. Det är dock inte så många platser denna gång så jag tror inte jag kommer med, men ett nej har man och ett ja kan man alltid få.
 
Det var en pärs att spela in auditionsvideo med alla katter i hemmet men det löste sig tillslut.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det har kommit en ny säsong av Love is Blind och jag är HOOKED som vanligt!!! Denna säsong är dock den sämsta hittills, men vi lever för dramat oavsett.
 
(null)

En fördel med att inte jobba så mycket längre utan gå hemma typ jämt är att jag får betydligt mer tid till att pyssla och greja på hemmaplan. Jag tar pauser i studierna ibland och går ut och klipper gräsmattan för att röra på mig mellan varven, det blir mycket stillasittande annars.
 
(null)
 
Vi har även tagit ner en massa träd och sly runt pumphuset som tidigare var helt igenväxt.
 
(null)
 
När Proppen gick bort planterade jag ett dvärgkörsbärsträd i hennes minne. Tyvärr dog det i somras, så jag klippte bort det. Men! Det hade slagit skott så ett nytt träd är på väg! Denna trädgårdsprydnad brukar sitta vänd åt ett annat håll men den hade vält så jag bara tippade upp den med foten och då blev den sittandes vänd mot skottet, fint tyckte jag.
 
(null)
 
På tal om jobb så jobbar jag fortfarade varannan helg på mitt älskade Bodypower, och så jobbar jag extra hos Helena i foderbutiken ibland! Det är väldigt kul att vara delaktig i uppstarten av en "ny" verksamhet. Ny inom citationstecken då den varit igång i ett halvår nu.
 
(null)
 
Jag vaknade klockan 4 en morgon och kunde inte somna om. Försökte i en timme innan jag tröttnade och gick upp för att duscha jättelänge, men blev ändå inte trött. Så klädde på mig och tog bilen till Statoil (vet att det heter Circle K men tycker det är tråkigare att säga ok) för en ikonisk jävla frulle i form av två toast med ost och kalkon och en äppeljuice. 
 
(null)
 
(null)
 
Tog en lång omväg hem på slingriga skogsvägar i soluppgången, förbi Johannas hus och matade hennes katter då jag var kattvakt, och stannade till vid Queeny på vägen hem. Titta så fin.
 
(null)
 
På tal om Queeny så har vi ännu en stor livsförändring på det området. Hon är såld. Det var kanske två veckor sedan som jag fick nog av att jag inte kunde hämta henne i hagen (vem som helst annars kan det, men just mig vill hon inte följa med då jag antagligen representerar obehag som veterinärbesök, hovslagare och annat jobbigt). Jag bara bröt ihop på kvällen efter att ha jagat henne i en timme bara för att sätta på täcke. Jag vet ju att det går att vända på och göra vår relation till något positivt och roligt, men jag har inte haft tiden eller orken. Det är den krassa sanningen. Det slog mig att hon förtjänar vara hos någon som avgudar henne och som älskar att umgås med henne, något vi aldrig riktigt haft eftersom hon haft det så jobbigt under stor del av vår tid ihop och jag alltid fått vara the bad guy. Hon är jättesocial och gosig med alla andra, förutom mig.
 
Så jag fick nog av att ha en så dålig relation till henne. La ut henne på annons morgonen efter, och efter en timme ringde en kvinna som heter Jennie. Allt Jennie sa var exakt och ordagrant vad jag önskade åt Queeny. De ville ha en sällskapshäst, en familjemedlem utan krav på prestation. De kom hit några dagar senare och de klickade med Queeny från första sekund, hon stod och sov med huvudet i famnen på Jennies dotter. Hon var så avslappnad, mysig och social och visade verkligen sin bästa sida. Det kändes som kärlek vid första ögonkastet från bådas håll och allt jag kunde tänka på var att jag GRÅTER om de säger att de inte vill ha henne. Deras hem och syn på hästar verkade för bra för att vara sant. Men det var nog menat att det skulle bli dem. Det fanns en anledning till exakt allt kände jag.
 
En vecka senare, alltså i torsdags, körde jag Queeny till sitt nya hem och ärligt talat var jag knappt ledsen. Jag bara kände att detta blev så jävla bra, framför allt för Queeny men för oss alla. Så tack för denna tiden älskade häst, jag är övertygad om att det fanns en mening med att våra vägar skulle korsas. Men jag var inte hennes föralltidhem, jag skulle bara hjälpa henne dit.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jamen hörni det får vara allt för denna gången, för nu ska jag äta middag och fortsätta plugga litegrann! Avslutar med en bild på en fin svamp!
 
(null)
 
Tack för ni läser!
 
Hare gött haaaj!
 
/Idas Nintendo DS & Kuriosa

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback