righteous side of hell

 
En lapp som jag satte på min bil. Vad gör man inte för att underlätta grannsämjan liksom.
 
Slänger in ett snabbt inlägg innan det är dags att ta tag i mitt liv. Det har faktiskt inte hänt så mycket. Jag har jobbat stängning i helgen (kräks på stängningar snart) och det har inte gått bra. Alls. Eller nåt.
 
I lördags dog servern 40 minuter innan stängning. Kassasystemet la av och efteråt kunde jag inte göra allt mitt kontorsarbete. För mina arbetskamrater är definitionen av en bra stängning, en stängning där man är klar fort. För mig är en bra stängning så, att man kanske är kvar en timme för sent, men restaurangen är helt oklanderligt ren och snygg. Vi blev klara fort men jag har aldrig jobbat så slarvigt, och faktiskt aldrig brytt mig så lite heller. Jag mötte upp Martin på gymmet efteråt och körde mage och rygg. Sämsta passet att köra, rygg är okej men jag har så svårt för mage. Martin fick stå ut med mitt gnäll, men även ifall vi hade ganska roligt emellanåt blev det en tung kväll sedan.. suck.
 
Dagen efter vaknade jag upp på fel sida. Igen. Var uppe tidigt och hann göra jättemycket grejer innan det var dags för jobb igen, vilket i och för sig var ganska skönt. När jag kom dit sa jag till mina arbetskamrater att idag är jag på dåligt humör, men jag vet inte varför och jag vet inte hur jag ska hantera det, hoppas ni kan ha överseende. Var mer nöjd med söndagens stängning och efteråt bar det - i vanlig ordning - av till gymmet. Jag var jättetaggad tills jag kom dit och träffade Martin. Jag hade av ren irritation fräst åt honom tidigare, sedan bett om ursäkt men inte fått någon respons. Så stämningen var stel och jag bestämde mig för att göra min grej bara, och sedan åka hem. Problemet var att jag hade redan kört igenom hela kroppen så det fanns inte så mycket att göra, och klockan var mycket så jag var inte sugen på att sätta mig på cykel och jaga kalorier i en timme. Så efter att ha kört lite pulshöjande övningar och rullplankan i 6 minuter åkte jag, bitter som fan, hem. Tog en dusch, städade och tvingade i mig mat framför Dexter. Förstår inte det där, jag förlorar all aptit efter att jag tränat. Knäppt.
 
Martin kom hem och tog lika mycket avstånd från mig som vice versa. Jag var så arg att jag var beredd på att bara storma in och börja skrika åt honom. Men jag kunde samla mig och till slut gå in och svälja min stolthet och förkasta det där "vi-behöver-prata"-snacket som jag gärna tagit mig an men i slutändan ansåg vara.. overkill. Bad om ursäkt en gång till och förklarade att av någon anledning är jag fruktansvärt cranky, sedan några dagar tillbaka. Sedan den där kvällen då jag helt plötsligt började gråta och humöret bara tog en tvärvändning.. Har jag varit en emotionell berg-och-dalbana utan dess like. Jag försöker behärska mig men jag vet inte var man börjar. I retroperspektiv är det inte mycket som gått som det ska, jag har simmat motströms med mycket saker och varit allmänt upptagen. Tror dessutom att kroppen är sliten efter mycket gym och relativt lite sömn. Jag behöver den där semestern. Mindreänenveckakvar. Kvällen blev i alla fall bättre tillslut, vi kollade på en video med X-fit, sju övningar, sju reps, sju set. I tjugo minuter. Poetiskt much. Kollade även på ett klipp där de satt ihop alla "stares" ifrån Twilightfilmerna. Alltså alla moments där de bara stirrar på varandra. 20 minuter lång den också. Har ingen aning om varför vi tittade på det, för övrigt. 
 
Så ser det ut just nu. Jag gnäller och klagar och är arg och lever i en otroligt Ida-centrerad värld just nu. Den där euforiska glädjen jag brukar känna 99% av min vakna tid är skör, nästintill helt bortblåst, men man hittar inte tillbaka till lyckan bara genom att knäppa med fingrarna. Man behöver sådana här perioder för att kunna uppskatta annat, kanske.
 
Idag är jag i alla fall ledig och det är skönt, även om jag har en stor lista över saker att ta itu med innan en viss tid ikväll. Jag tänkte äta frukost nu och kolla på Dexter. Försöka att inte väcka Martin som ligger i min säng och sover (och i skrivande stund sparkar mig i ryggen, på tal om att vara lättretlig) och snart ta min fina bubbla (som jag inte kan få FM-sändaren att fungera i) och åka in till stan för att bruncha med finaste Emma som jag inte träffat på alltför länge. Måste hem till Söle och hämta filmkameran, för idag ska jag försöka spela in en licensvideo till bodypumpen! Min deadline är om 8 dagar.. gulp. Har även en massa småsaker vid datorn att ta hand om, golfen ska ut på blocket och lite så där. Och ikväll blir det bodypump och förhoppningsvis ett pass lats och biceps innan dess. Det där med vila kanske inte hade varit fel, men det tar vi någon annan dag.
 
Jag tar ett djupt andetag och lovar mig själv att försöka göra den här dagen så bra som möjligt. Peace out.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback