Filmrecensionsmaraton

I sommar har jag sett en massa filmer. Jag tänkte jag skulle recensera några av dem, ganska snabbt (annars blir jag aldrig klar). Jag låter bli att recensera filmer jag redan sett förut, med kanske ett eller två undantag. Annars skulle jag ha ganska så många fler filmer att berätta om. Här kommer de i alla fall!

9 (2009)

Skulle tydligen vara en familjefilm, men jag tycker helt ärligt att den var ganska så otäck och gav ruggigt taskiga vibbar. Det är mycket död och mörker, liknande saker som i alla fall jag tycker är lite för tungt för att småbarn skulle uppskatta filmen. Jag kände mig nästan lite överrumplad när jag såg den, det var inte alls vad jag hade tänkt mig. Däremot var den otroligt välgjord och helt klart en fröjd för ögat. Men ärligt talat så mådde jag lite dåligt av att se den. Den är säkert jättebra om man inte fick samma känsla som jag, men jag såg den tyvärr inte som särskilt härlig underhållning.


Diary of a Sex Addict (2008)

Spanskt/franskt drama, en självbiografi. Handlar om den unga kvinnan Valére, som är helt tokig i sex. Därför blir det en hel del snuskscener genom filmens gång. Handlingen känns nästan lite platt och färglös, men på något sätt kändes filmen väldigt tilltalande. När filmen var slut lämnades man med en lite varm känsla i hela kroppen (varsågod att misstolka) och i alla fall jag fick en känsla av glädje i kroppen. En lite tragisk film, som ändå lämnar en feel-goodkänsla efter sig.


Fun with Dick and Jane (2005)

I vanliga fall är jag verkligen inget fan av Jim Carrey. Jag tycker att han är brutalt överskattad och egentligen inte det minsta rolig, bara för att han skriker och gör konstiga miner. Men den här filmen tycker jag faktiskt om, även om han står mycket i centrum. Filmen är rolig och faktiskt lite spännande emellanåt. Helt klart sevärd, även om man som jag har ganska svårt för Carrey.


Green Street Hooligans (2005)

En brutal men ärlig film om "livet" som huligan. Att det inte stannar på fotbollsläktaren eller på gatan utanför. Filmen känns väldigt realistisk vilket egentligen gör den ganska obehaglig. Den har väl egentligen ingen spännande huvudintrig men man sitter ändå som klistrad för att få veta hur den slutar. Jag själv tycker att filmen var helt sjukt bra, fram tills den absolut sista minuten som faktiskt rycker undan mattan, man ramlar framlänges och slår näsan rakt i backen. Man får faktiskt den känslan av ett typiskt, töntigt Hollywood-avslut efter en jäkligt bra film. Därför ger jag filmen lite lägre betyg än den kunde fått, med ett bättre slut.


I Spy (2002)

Eddie Murphy och Owen Wilson i en actionkomedi. Det finns väl inte så mycket att säga, det är helt klart en film som är helt okej att se en fredagkväll, den är väldigt underhållande. Samtidigt så är den en väldigt typisk humorfilm och därför bara en i mängden.


Inception (2010)

En psykologisk sciencefiction thriller, typ. I vanliga fall har jag ganska svårt att avnjuta sciencefiction (men älskar thrillers), men den här filmen är helt klart en klass för sig. Den är otroligt (då menar jag verkligen otroligt) rörig och obegriplig i början. Man förstod mer av filmen när man inte hade sett den, än man gjorde efter att ha kollat på den i 30 minuter. Men allteftersom handlingen rullade på så lärde man sig principen och snart kom aha-upplevelse på aha-upplevelse. Filmen utgör en helt ny era, den är helt galet episk, originell, välgjord och underhållande och avnjutes nog allra bäst på bio. Får ni möjlighet, måste ni se den. Och bli inte förtvivlade om ni inte förstår någonting.

Det är helt klart sommarens bästa film, och antagligen en av de bästa filmerna jag sett. Galet!Living Proof (2008)

En verklighetsbaserad dramafilm, i vilken vi får följa läkaren Denny som försöker utveckla ett bot mot bröstcancer. Vi får följa hur han kämpar för att få folk att tro på honom, hur hoppfulla människor förlitar sig helt på honom och hur han måste svika vissa av dem för att fel människor inte tror på hans arbete. En sorglig men ändå glädjande film. Den kändes dock ganska så lamt regisserad. Jag menar, gör man en film om kampen mot bröstcancer kan man göra den väldigt gripande. Men den här var bara lite sorglig och sedan lite glad. Värd underhållning, men inte så mycket mer.


Misery (1990)

En av de filmerna jag sett tidigare, men tänker recensera i alla fall. Den är baserad på en bok av Stephen King, och det räckte med att läsa ett utdrag ur boken för att få mig intresserad. Jag har både läst boken och sett filmen, och tycker att båda två är riktigt bra. Kvaliteten på filmen och alla effekter är inte den bästa, men den har ju å andra sidan 20 år på nacken. Filmen är riktigt nervpirrande och stressig. Utan att vara särskilt blodig är den ruskig och helt klart bättre än 99% av de moderna skräckfilmerna. En av få King-filmer som dessutom inte har en övernaturlig förklaring.


Orphan (2009)

En av få bra "skräckfilmer" (ett luddigt, omfattande begrepp, för mig finns egentligen bara thrillers och rysare) som kanske inte riktigt skrämmer slag på sin publik, men den är lite uppstressande och dessutom otroligt frustrerande. Jag blev nästan lite arg av att se den. Men den var lite lurig och inte särskilt förutsägbar, med ett helt okej slut. Kändes ganska verklighetstrogen förutom på vissa ställen då den kändes lite för överdriven. Men en bra film, helt klart!


Redacted (2007)

På tal om "The Stoning of Soraya M." blev jag tipsad om denna. Eftersom jag uppskattat Soraya M. mycket fick jag naturligtvis genast höga förväntningar. Men ärligt talat så förstod jag nästan ingenting av handlingen, och själva huvudintrigen tog jättelång tid att komma till och den försvann nästan lika fort som den kom. Det är en film som skildrar ett viktigt ämne, men jag tyckte inte att filmen gick in på djupet så man framkallade några känslor, det bara svepte förbi. Det låga betyget beror på att jag inte förstod särskilt mycket, och det jag väl förstod berörde mig inte alla gånger.


Revolutionary Road (2008)

Kate Winslet och Leonardo DiCaprio möts igen (fantasilöst?) men de utgör ett bra par. Båda två är några av mina favoritskådespelare och jag måste medge att jag njöt av den här filmen, även om den är lite jobbig och det känns som att man mest bara står och stampar på stället. Jag tror faktiskt att många människor skulle känna igen sig i den här filmen, trots att filmen egentligen inte handlar om så mycket.


That Thing You Do! (1996)

En film av och med Tom Hanks. Filmen ger en rätt skön 60-tals känsla med härlig musik. Filmen handlar helt enkelt om hur ett band snabbt klättrar upp för karriärstegen, hur det förändrar deras vardag och hur ömtålig man blir. En rätt så simpel film, den är varken djup, sorglig eller tung och därför en bra film att se någon dag då man känner sig lite avtrubbad, vilket jag gjorde. En skön film helt enkelt, men ingenting som etsar sig fast.


The Children (2008)

Jag blev tipsad om den här filmen, för att det skulle vara en bra skräckfilm. Tyvärr så kunde jag inte så mycket annat än skratta mig igenom filmen, då den är lika förutsägbar, tråkig, fantasilös och töntig (bara namnet, ni ser ju) som merparten av alla andra skräckfilmer. Man blev lite, lite, lite stressad ibland, man kanske hoppade till en gång, men det kan nästan vilken film som helst framkalla. Lite otippat slut, dock.


The Haunting in Connecticut (2009)

Baserad på verkliga händelser. Jag har nog aldrig hoppat till så många gånger av en och samma film, någonsin. På så vis blev den ju lite mer intressant, men det säger ju också en del om att de måste kompensera för en inte fullt så skrämmande story. Den kändes ganska invecklad (i alla fall så fick inte jag med mig allt) men den var välgjord, och fick mig att hoppa högt många gånger. Det var roligt.


The Hills Run Red (2009)

En skräckfilm där de faktiskt gör narr av skräckfilmer. En av huvudpersonerna säger att det är ju typiskt att ett gäng ungdomar alltid ska åka långt ut i skogen, där alla tekniska prylar helt plötsligt slutar fungera och sedan kommer traktens bondlurkar och har ihjäl dem - och ingen har någonsin med sig något vapen. Ironiskt nog är det i princip vad som också händer även här. En lite halväcklig film som tar en ganska så stor oförutsägbar vändning i slutet, vilket lyfter upp den lite.


The Killing Room (2009)

En film innehållande endast 6 skådespelare (däribland Peter Stormare) och resten statister. Filmen är lite halvskum men egentligen inte särskilt svår att förstå. Det är en väldigt kort och koncist handling och därför inte så svårt att hänga med. Däremot så utvecklas ju inte storyn särskilt mycket. Det finns väl inte så mycket mer att säga, filmen är väl ingen kvalitetsunderhållning direkt men ja, den funkar.


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Skogssjön

Igår hade vi programdag på skolan. Det vill säga, hela NV-arbetslaget begav sig mot Skogssjön för tävlingar och andra skojiga aktiviteter. Våra fadderbarn fick vara i vår grupp, plus två elever från NV2:an. Rebecka kom dessutom och hälsade på, så hon var vår lilla maskot. En dag full av vattenmätning, säckhoppning, godisätning, godisråttespottning, ordbildande, kluringar, lappleken och en massa annat. Galet kul, om man bortser från mina blöta fötter, haha. Jag tog dessutom inte så mycket bilder, jag hade fullt upp med annat. Men här kommer några!


Fyra av mina, Nattis' och Sofies små fadderbarn ur ettan; Jacob, David, Mårten och Johan (ja, Palm).


Lappleken i full gång. Armbåge mot fot!


Traditionen säger att ettorna måste bada, oavsett väder. Lite skeptiska, men mycket modiga ettor! (Ganska så exakt halva NV1:an badade, naturligtvis stundar straff åt de som fegade ur!)

And there they go!

En mycket trevlig skoldag måste jag säga.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Spontana fredagIgår när vi kom hem hade mitt paket ifrån Mihi.se kommit! Det var jättegulligt, och jag är jättenöjd. Mycket praktisk och snygg förvaring av smycken, och det får plats jättemycket, trots att jag köpte den lilla varianten.

Gårdagen var helt underbart bra, måste jag säga. I skolan hade vi programdag, så vi var vid Skogssjön. Jag skriver ett eget inlägg om det snart.

När programdagen var slut var jag så sugen på att göra något särskilt av den där dagen, så jag frågade min pojke om han hade lust att gå och se Inception på bio i Linköping. Gullig som han är följde han gladeligen med. Så vi hade en riktigt mysig kväll i Linköping med Subway, Ben & Jerry's, en rysligt bra film (jag recenserar den sedan) och en mysig hemfärd. Det behövdes verkligen, jag har saknat honom så mycket sedan han flyttade till skolan.

Just nu är han i Linköping och jobbar, och jag sitter här och möglar. Runt sextiden idag stundar filmkväll hemma hos min vän Rebecka (som åker till Frankrike för att plugga ett år) med andra fina människor!

Jag ska bädda sängen, dammsuga, damma och göra sådant jag inte hann göra igår. Sedan funderar jag på att snabbrecensera ALLA filmer jag sett i sommar (bara några korta rader + antalet talgoxar per film). Jag får ju passa på innan skolan drar igång på allvar, det vill säga nu på måndag.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Pluggmugg


Idag kom äntligen min pluggmugg till pass! Jag har velat använda den jätte länge, den är ju så jäklars söt.

Skolan har varit rätt lugn alltså. Hade två lektioner, ingen av dem särskilt seriösa. Jag tog mig hem via en massa omvägar (men vad gör man om det är det enda Östgötatrafiken har att erbjuda?) och cykel. Det spöregnade och jag frös, så det var väldigt skönt att komma hem, duscha varmt och dra på sig mjukiskläder. Värmde en kopp te och gjorde klart tyskaläxan som ska vara klar nästa fredag.

Nu ska jag nog äta något litet samt se på film. Imorgon har vi programdag och vi ska plåga ettorna en massa. Dessutom så kommer Manfred hem, och förhoppningsvis så får jag mitt paket från Adlibris. Livet är fint.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Ensam


Jag är rätt så galet o-independent woman. Så fort Manfred inte är här så tänker jag på honom typ hela tiden. Sms:ar hela tiden. Är det kärlek? Kanske. Men om något behöver fixas, så tänker jag nästan alltid "det får Manfred göra, så det blir rätt". Kärlek? Knappast.

Hela min kväll har bara svischat förbi. Jag hade planerat att ta en tur på moppen, som träning, då jag tänkte ta den till skolan imorgon. Tro fasen att den vägrar starta. Igen. Då blev jag så jäkla sur! Kan inte grejer bara fungera som de ska? Jag tänker inte ströva omkring på skolan imorgon också, jag ska hem. Om jag så måste cykla i ösregn! (Förbannade moped)

Jag funderar riktigt starkt på att ta en liten springtur. Jag är så jäkla opepp, men något säger mig att jag ändå borde. Kanske ska springa en sväng, ta en dusch, fixa naglarna och titta på That '70s Show på min bärbara DVD-spelare. Nä vet ni, det lockar faktiskt inte! Men i brist på annat så tror jag att jag kör på det ändå.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

All those gapsJag började skolan igår. Jag har haft två lektioner sedan dess. Ovan ses mitt schema för igår, idag och imorgon. Överkryssade lektioner har inte varit eller kommer vara inställda, pga. att lärare varit ute på aktiviteter med med de nya ettorna och dylikt. Jag blir faktiskt lite frustrerad. Främst för att det känns så himla onödigt att bara ströva omkring på skolan hela dagarna, intet ont anande om att nästan alla lektioner kommer vara inställda. Jag menar, hade jag vetat detta i morse hade jag helt klart åkt hem mellan första och sista lektionen. Visst är det väl bra med håltimmar, men det underlättar ju om man har lite skolarbete att göra under dessa. Men sedan är det också frustrerande att man gått och laddat upp, och peppat som fasen, och så går man till en massa lektionssalar bara för att märka att ingen kommer dit. Och så har man ytterliggare en jättelång håltimme.

Nu ska jag gå och fråga min tysklärare om vi har lektion imorgon. Jag vägrar komma hit klockan åtta för att få veta att jag inte har lektion förrän tjugo i tolv.

Skriver nog ett inlägg när jag kommit hem sedan.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Farewell


All packning jag hade med mig från Strömstad till Mjölby. Sjukt glad att jag inte åkte tåg.

Idag åkte Manfred iväg till sin nya skola (FYI: han ska bo på ett internat). På något vis så känner jag mig nästan lite tom, och jag vet att det är urlöjligt. Men jag är inte van vid det helt enkelt. Han kanske kommer hem varje dag, eller en gång i månaden, eller om två år. Vi vet inte helt enkelt.

Vi cyklade in till Mjölby och jag köpte ett busskort. Skönt att ha det avklarat (fast jag glömde köpa sudd insåg jag nu). Så sa jag hejdå till Manfred, vid tåget. Nu sitter jag här, har precis städat rummet och, ja. Från och med nu ska jag bo ensam här. Jag är så dramatisk.

Glad blev jag i alla fall när jag kom hem och hade fått ett brev av Mimmi, med hennes historier om Idagh och Manwar. Jag har inte läst dem än, jag lägger undan dem för att ta fram dem när jag är sugen på lite kvalitetsläsning. Det är ingen idé att läsa sådant när man är lite halvledsen, det går inte att njuta av det då liksom.

Jag funderar på att ta en tur på moppen för första gången på nästan ett och ett halvt år. Dessutom har jag ridlektion klockan åtta idag. Så om jag inte återvänder, så har något av fyra möjliga scenarier inträffat:

* Jag dog av ensamhet
* Jag körde ihjäl mig med mopeden
* Jag ramlade av hästen och dog
* Jag dog på vägen hem från stallet, när Abbe övningskörde

Så hör ni inte något från mig inom några dagar så kan ni befara det värsta. Över och ut.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Nödvändigheter

Tänkte jag skulle visa vad jag köpte när jag tog en liten sväng in till Linköping häromdagen. Egentligen är jag sjukt trött/mätt/whatever på allt vad shopping heter, men vissa saker är nödvändiga och då fick det bli så här. Utöver det på bilderna så köpte jag även en LACK-hylla från IKEA samt en röd skjorta från Gina Tricot, som ni antagligen får se bild på någon gång framöver.


På Bokia köpte jag ett tioämnesblock (likadant som förra året, men den vägde minst av alternativen, hatar tunga böcker) samt en bok av Stephen King. Har ingen aning om varför jag köpte den, den var på rea och verkade bra, antar jag. På Åhléns köpte jag en handkräm, skrubbvantar samt en ny pincett. På GAME köpte jag fem nya filmer och på Make Up Store en ögonbrynspenna.


Huvudanledningen till att jag åkte in till Linköping, för att gå på Hööks och köpa lite ridutrustning. Jag fick med mig ett par byxor, en tröja, strumpor och handskar. För nästan 700 spänn, vilket jag egentligen tycker är överkomligt.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Höstterminens schema

Eftersom skolan närmar sig med storsteg har jag blivit väldigt nyfiken på hur mitt schema kommer se ut. På skolans hemsida är i princip alla scheman klara, förutom mitt. Jag ligger nämligen på en bevakningslista eftersom jag måste få in Kemi och Samhällskunskap också (vilket mina klasskamrater redan är klara med). Men jag satt i alla fall och kollade andras scheman (med samma lektioner som jag) och kunde därför få ihop ett litet "fantomschema". Så, ungefär så här kommer mitt schema se ut nu när jag kommer tillbaka.


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Sjukling

Ända sedan den dagen vi åkte till Liseberg har jag känt mig krasslig och framför allt yr. Jättejobbigt, men jag tror det beror på att jag kommit ur balans med maten, och både ätit och druckit alldeles för lite. Hm.

Angående bilden, så var vi på IKEA i Göteborg, och då köpte jag de två ramarna ovan. Så kunde jag rama in mina två diplom lite mer värdigt. Det blev bra tycker jag.

Sommaren börjar verkligen lida mot sitt slut. Naturligtvis har det bara varit skitväder sedan jag kom hem från Övik, vilket innebär att jag inte solat någonting. Min plan var naturligtvis att sola en massa innan skolan började, så jag kunde se någorlunda sommarfräsch ut. Men men. Jag åker i alla fall motvilligt tillbaka till Östergötland antingen imorgon eller i övermorgon. Jag önskar jag kunde få några veckor till här..

Jag har i alla fall mejlat Mjölby Ridskola om att få börja ta lektioner där till hösten. Annars ska jag bara införskaffa ett tioämnesblock, nya cylindersudd samt en grammatikbok i tyska. Göra några kvarglömda uppgifter i svenska och programmering. Sedan är jag fit for fight!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Liseberg!

För två dagar sedan trotsade jag, min familj och min kära vän PJ vädergudarnas vrede och bilade ner till Göteborg för att spendera en dag på Liseberg. Det var helt klart mitt bästa Lisebergsbesök of all time, trots att PJ (på min begäran) tvingade upp mig i Uppswinget. Helt galet var det. Men efter att vi åkt tills vi båda var vimmelkantiga, vi fått varsitt ragg, (matat kajor i Ljungskile,) vunnit varsitt gosedjur och ätit glass i Ben & Jerry-glassbaren kunde vi åka hem trötta men lyckliga.


Bilder från PJ's mobil.


Ett namnhalsband jag köpte i deras presentbutik.


Pingvinen PJ-Roy, som jag vann tack vare PJ!


Balder! Vi skulle göra "adliga-damen-posen", haha.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

# 2 - Freija Crescent (FFIX)Den här började jag på igår. Och blev klar med den igår också, för den delen. Efter de första tjugo minuterna tog jag en paus, sedan satt jag nästan 5 timmar i sträck och gjorde klart den. Jag är inte så jättenöjd faktiskt, jag slarvade mycket eftersom jag suttit länge och var så nära slutet att jag ville få den klar. Men nu har jag ju i alla fall bara tre av åtta huvudkaraktärer kvar.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

En grå dag i Övik

Melankoli i Örnsköldsvik.För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Vackra djur

Jag följde med bort till grannarna för att kolla på deras kycklingar. Så bedårande!


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

FotoGuidenDagen till ära har jag gått upp tidigt, cyklat till Skee, varit borta hos våra grannar samt läst FotoGuiden (tidningen pappa köpte åt mig när vi var i Ed). Det är en jäkla bra tidning måste jag säga! "FLER TIPS, FÄRRE PRYLAR" är deras slogan, och det är just det jag gillar. Det är liksom inga recensioner på de nyaste, tuffaste kamerorna utan det är basic information, tips och experiment som alltihop hjälper en att förstå kamerans funktioner (jag är ju inte ute efter att köpa en ny kamera, jag vill lära mig hantera den jag redan har). Jag har legat och läst, experimenterat och antecknat (ja, jag antecknar för att få bukt på all information - så jag inte blandar ihop eller glömmer bort). Trots att jag läste länge är jag bara på sidan arton och jag har lärt mig grymt mycket. Rekommenderas helt klart till alla som känner sig lite vilse eller helt enkelt inte riktigt fullärd.

Dessutom har jag hittat två riktigt intressanta annonser. Den ena är albumet Epica av Kamelot (deras skivor finns verkligen inte att få tag på någon annanstans än där de är begagnade) och det andra är tre böcker, Digital Fotografi 1-3, för 200 kronor. Helt sjukt. Så nu håller jag tummarna för att de finns kvar!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Hallon, ja tackI Övik köpte jag hallon, och då såg jag detta. Två hallon hade på något sätt växt in i varandra och bildade på så vis ett hjärta. Lite gulligt.

Idag gick jag upp runt halv tio och sedan dess har jag faktiskt bara ägnat mig åt att snygga till huset (och lyssnat på Kamelot). Jag har städat men också gått röjt undan en hel del (jag har slängt en hel sopsäck med saker jag inte längre behövde, känns awesome) och satt upp/tagit ner affischer och dylikt. Jag har grovstädat badrummet och bytt duschdraperi och hängt in rena handdukar och en nytvättad matta. Så det är riktigt mysigt där inne nu. Jag har lite saker kvar att göra (framför allt en stooooor hög tvätt som ska vikas), bland annat så funderar jag på att lägga ut några auktioner på Tradera.

Nu tänkte jag cykla till Skee och tillbaka, ta en dusch, kanske gå och plocka de där hallonen som jag planerat plocka i fem dagar nu, tända en massa värmeljus, lyssna på Kamelot och läsa fototidningen jag köpte häromdagen. Mysigt värre.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

The Collector (film)


The Collector (2009)

"From the writers of SAW IV, V & VI" gav mig höga förväntningar, då jag är ett hängivet fan av SAW-hexa(snart septa-)login. Till skillnad från filmen Dead Silence (med samma skapare som SAW-filmerna) var det inte lika tydligt i den här filmen. Det var inte alls samma koncept på upplösningen vilket jag tycker är bra.

Jag tycker att filmen känns lite förhastad (och fruktansvärt utdragen på andra ställen, efter att huvudpersonen smugit omkring i typ 20 minuter så känner man att ja, vi har fattat grejen nu). Vissa personer - som kommer spela stor roll för huvudpersonens agerande - får man bara se som hastigast i några minuter i början och inte mer. Jag tycker att när karaktärer har stor inverkan på huvudintrigen så vill man se dem - veta hur det går för dem, hur de reagerar och vad slutresultatet blev - när säcken knyts ihop på slutet. Filmen känns även - utan att vara övernaturligt - ganska så orealistisk och därmed lite svårare att ta på allvar. Slutet gav ingen "jahaaaa"-känsla. Inte ens ett "jaså", utan svarare ett "va?". Dessutom så kändes själva huvudintrigen (skälet till att den heter just The Collector) ganska så framkrystat, irrelevant och i grund och botten en ganska taskig och outvecklad story. Däremot så var den stundvis riktigt spännande, samt ganska så obehaglig och därmed så lever den oklanderligt upp till sin genre horror/thriller.

Jag ger den 4 talgoxar av 10 möjliga. Det är ändå ett bra betyg för att vara skräckfilm, och jag vill betona att det är en mycket stark 4.


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Ave, rött hår!


Jag överlevde mitt besök hos frisören och dra på trissor, nöjd blev jag också! Jag har dock lite svårt att ta en bra och rättvis bild, då jag ännu inte fått tag på någon fjärrutlösare. Men men, mitt hår är nu rött och axellångt och jag har lugg. Ka-chow!

Just det, när jag var i stan råkade jag köpa 4 filmer. Att jag aldrig ger mig! Eftersom att Signe är hos mig (<3) så kan jag inte dammsuga och därför inte fortsätta min storstädning av huset. Därför ska jag nu se på film och äta godis. Med Signe.


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

9


Jag gick upp 07:40 idag, och fem minuter senare satt jag på cykeln redo att tillsammans med Angelika cykla in med Simon till dagis. En timme senare var vi hemma igen, och hade då cyklat 8-10 km. Jag fixade lite med tvätten, duschade, åt frukost och sedan begav vi oss till Nordby där vi har spenderat i princip hela dagen. Där träffade jag både Ellen, Annie och Lizette. Det var jättekul, om man bortser från att jag där och då mådde fruktansvärt idåligt av någon anledning. I vilket fall, jag köpte faktiskt ingenting annat än en jätteläcker hylla med 8 plan, godis och en braständare. Däremot så fick jag en bärbar DVD-spelare av mina päron, och jag blev så himla glad! Jag åker sträckan mellan Mjölby och Strömstad relativt ofta, och nu kommer de resorna kännas så mycket roligare när jag kan se på film. Tack farmin och Angelika!

Ikväll hade jag tänkt fortsätta städa huset och ta hand om den sista tvätten (nej, jag blir aldrig färdig) och eventuellt sätta upp hyllan jag köpte idag. Imorgon ska jag till frisören. Jag är lite orolig för om det kommer bli som jag vill ha det (det värsta jag vet är när topparna ser ut att ha blivit avklippta rakt av, jag vill att det ska se oklippt och slitet ut), dessutom vet jag inte om jag ska färga håret kastanjebrunt eller svart. Jobbigt värre.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Shopping i Övik/Karlstad/Ed


Två, rätt så stora, böcker om katter. Jag köpte dem på Pingstkyrkans Second Hand för 20 kronor styck, och jag tänkte använda dem som prydnader i framtiden, då jag har plats för dem.
En liten skål med en groda på. Först när jag såg den fnös jag åt priset och sa att om den varit billigare hade jag antagligen köpt den. Så fort jag fick pengar nästa gång gick jag och köpte den i alla fall. Så fin var den.

Och så här ser den ut sedd från andra hållet. Nagellacken är även en del av shoppingen.

Fem filmer köpta på GAME. (Jag funderar på om alternativt hur jag ska betygsätta/recensera dem, återkommer nog så småningom med antalet talgoxar!)

Min första omgång filmer från Hemmakvälls Outlet. Lyckan var gjord när jag såg att om man hyrde film så fick man köpa LIDA för 29 (!) kronor. Killen i kassan var redigt hygglig som lät mig köpa den trots att jag bara köpt gamla hyrfilmer, och inte hyrde. Jag har letat jättemycket efter den filmen men inte hittat den någonstans. Fram tills nu, nu är den min!

Som några av er läsare kanske vet så planerar jag en resa till Italien strax efter att jag tagit studenten. En morgon vaknade jag upp med idén om att därför börja lära mig italienska. Så, halvknäpp som jag är, gick jag ner till affären och köpte en grundkurs. Jag läste rätt intensivt i början, men nu har jag inte läst alls på ett tag. Men det ska bli en rutin, det har jag lovat mig själv, för det är fruktansvärt roligt (men tar ganska mycket tid).

Ett impulsköp på bokhandeln. Jag var inte riktigt nöjd med den senaste almanackan jag köpte, och den här kändes helt enkelt som det var så nära exemplariskt jag kunde komma.
Armband köpt på rean på Gina Tricot.

Ringar köpta på H&M.

Halsband köpt på H&M.

Tillskott till min lilla samling, köpta på H&M.

Anteckningsblock till Italienska-pluggandet.

En lite större tröja med rosett samt skjorta från H&M, och spetsleggings från Gina Tricot.

Små söta highlighters. Jag blev kär med en gång, så jäkla gulliga!

Äntligen fick jag köpt den! Boxarna på Hemmakväll brukar vanligtvis vara mycket dyrare än på t.ex. CDON, men med 40% rabatt blev det faktiskt nästan 300 kronor billigare att köpa den på Hemmakväll. Me like!

Blandat, filmer från GAME och från Hemmakvälls utförsäljning av gamla hyrfilmer. Det är redigt billigt, och jag har än så länge lyckats köpa felfria skivor, peppar peppar. Är du själv ett filmfreak så rekommenderar jag starkt att du går till Hemmakväll och rotar i deras Outlet-lådor alternativt går till GAME och köper 5 filmer (för 59:- eller billigare) för 119 kronor. Man kan hitta väldigt mycket bra grejer.

Mera filmer..

En massa mer filmer..

Filmer.. (Ja, det var jättebesvärligt att få hem alla filmer sedan. Jag var tvungen att köpa en till väska.)

Ett par mjukisbyxor från Gina Tricot. Jag har en matchande jacka som jag nog inte visat men som ni alla antagligen vet hur den ser ut ändå.

Två T-shirts från Gina Tricot. Galet söta!

Tröja och örhängen från Vero Moda.

Close-up på örhängena!

En kofta och en kavaj från H&M. Två riktiga must-haves.

En supermysig tröja från H&M. Jag bor i den numera, galet snygg är den.

Rätt så dålig bild, men det är i alla fall en spetsbody och en kjol från Gina Tricot.

En T-shirt och ett zebrafärgat linne, båda från Gina Tricot.

En.. tja, tröja från Gina Tricot. Alla dessa specialnamn på kläder, jag blir tokig.

Ett pennskrin samt en sådan där grej att ha busskortet i. Haha.

I Övik insåg jag att jag har väldigt få BH:ar (SANT). Så jag köpte två stycken, med tillhörande trosor.

En jäklars massa trosor!

Två BH:ar till (ja, det var behövligt) och tillhörande trosor.

Den sista omgången filmer. (Sammanlagt 39 stycken. EHE.)

Jag tänkte först inte köpa den. Sedan ångrade jag mig. Mitch Albom är en hyvens kille alltså!

Stenseriösa träningskläder till mina små joggingturer.

Ett par jeans som är helt okej, och ett annat par jeans som är snyggast i världen.

En tröja från Vero Moda. Är fortfarande jätteosäker på om jag verkligen vill ha den, så lappen sitter kvar.

Äntligen ett par haremsbyxor! Samt en urläcker kjol. Från H&M.

En massa håraccessoarer från H&M.

Lite grejer att ha för att hålla ordning på skrivbordet. Från clas ohlson.

En ägg-skivare och en grej att koka ägg i micron med. Samt en fungerande Dali-klocka att ha på en hylla så det ser ut som att den runnit liksom. Från popcorny.
En kaffeburk i shabby chic-stil. Köpte en till fast med texten TEA istället för COFFEE.
Köpte tillhörande muggar, två med texten COFFEE och två med texten TEA. Så fina så jag dör lite inombords, dock lite svåra att fotografera. Alltihop från Himlen Runt Hörnet.

På väg hem från Karlstad stannade vi på KARLSSONS och där köpte jag bordstabletter, två ljushållare i shabby chic-stil, doftkulor till dammsugaren (doftar energidryck aka. tutti-frutti) samt en tvålpump.

På KARLSSONS köpte jag även plåster i form av cupcakes. På macken intill köpte jag en tidning som verkar redigt bra, jag har inte kommit så långt i den än. Men jag jobbar på det, kan man säga.

Två canvastavlor köpta på Boulevard.

En liten lantlig låda att förvara tepåsar i. Från Boulevard.

Två porslinsrån att äta glass ur. Från Boulevard.

Tvål från Eldopalen, luktar precis som Manfreds parfym. Och en liten zinkhink (att använda som kruka) från Boulevard.

Små.. grejer, att lägga använda tepåsar på. Hur söta som helst, fast en av dem har gått sönder. Men tacka vet jag superlim! Från Boulevard.
Duschdraperi, två tallrikar, en grillvante och en pluggmugg med ugglor på. Från Lagerhaus!

Två LP-skivor, köpta på loppisar någonstans i Värmland.

Foundation och puder från Make Up Store. Lite dyrt, men det är en årsutgift jag kan stå ut med.

Löparskorna i mitten fick jag av min kära moder och de andra två paren köpte jag på Skopunkten.

En motorcykelhjälm som mamma hade liggandes i källaren. Den fick jag!

Två krukor och en vas köpta på loppisar någonstans i Värmland.

Ett CD-ställ som jag hittade men Manfred köpte på Pingstkyrkans Second Hand i Övik. Han visste inte hur han skulle få hem det så jag hjälpte honom på villkoret att jag fick det. Sist men inte minst, två Kamelot-skivor. Ett av det verkar ärligt talat inte särskilt bra, men Karma är helt underbart. Det är så knäppt att deras skivor inte finns att köpa någonstans annat än i butiker för begagnade skivor, så som - i det här fallet - Knastret i Karlstad.Det var allt. Plus att jag tog med en stereo hem från mamma, som jag tydligen fick i julklapp alternativt födelsedagspresent för många år sedan. I vilket fall, tro mig när jag säger att nu är jag jäkligt mätt på shopping.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Long time no CJa allihopa, jag lever! Skälet till att jag inte bloggat är för att jag och Manfred har varit i Örnsköldsvik och jobbat från den första juli in i augusti månad (efter det åkte vi till min mor), och vi har haft begränsad tillgång till internet. Väldigt begränsad. Men nu är jag back on track och har så klart en del att ta igen.

Idag vaknade jag runt halv nio av att jag fick sms från mamma. Jag bestämde mig för att inte somna om, så jag gick upp och fortsatte där jag slutade igår (storstädning av huset samt överföring, sortering och redigering av bilder). Jag passade Simon en stund på eftermiddagen, då åt vi glass och kollade på Lejonkungen. Sedan dess har jag mest fortsatt med bilderna och huset (samt upptäckt ett getingbo precis ovanför min ytterdörr). Nu på kvällen kollade jag på Lida och åt knäckebröd med Nutella. Jag var sugen på något men visste inte vad, så jag bara slängde ihop något.

Om internet tillåter så tänkte jag slänga upp bilder på vad jag köpt i Övik, annars får det vänta till någon annan dag. Jag ska nämligen upp klockan sju imorgon och cykla in till Skee, så jag borde egentligen sova nu.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.