Jumping Jacks!

Herregud, ni bara måste kolla på det här! Videon visar helt enkelt ett gäng ur en amerikansk armé som ska värma upp. Kolla särskilt in killen tredje från höger. Jag dör av skratt!



Det är inte lätt, det där.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Söndag



Dagen har gått så himla fort, trots att jag gick upp tio i sju idag. Men trött, det är jag. Och många blogginlägg idag, det har jag skrivit.

Vi har suttit i soffan och degat i tre timmar (vi har även varit ute och cyklat samt plockat mossa så vi är förlåtna). Först såg vi Live Feed, vilken jag inte tänker skriva så mycket mer om nu, det får komma som en egen recension sedan (det är jäkligt kul, måste jag säga) och sedan såg vi Zoolander, vilken jag inte vet om jag orkar skriva någon utförlig recension på. Jag skriver upp den på listan som andra prioritet, tror jag.

Nu tänkte jag - dagen till ära - plugga. Resten av kvällen. En engelskaredovisning, lite biologi, lite tyska samt lite matte. Det ska bli ganska skönt att sätta sig ner att beta av listan. Därför tänker jag inte dra ut mer på tiden nu, men senare ikväll kommer nog en liten recension av Live Feed (jag har ju trots allt sovmorgon imorgon).
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Sex And The City 2 (film)


Sex And The City 2 (2010)

Uppföljaren utspelar sig två år efter att första filmen utspelade sig. Jag antar att de flesta redan har koll på vad som händer, men vi drar igenom det lite snabbt ändå!

Carrie och Mr. Big är fortfarande gifta och Carrie börjar känna sig obekväm med vardagen. Mr. Big är lite för layback för henne och hon är orolig för att de håller på att bli ett tråkigt gammal par utan någon som helst gnista i förhållandet. Charlotte har skaffat en lite alltför snygg barnflicka, Miranda trivs inte på jobbet och Samantha får ett samtal av en gammal flamma. Sistnämnda leder till att tjejerna beger sig till Mellanöstern för att leva i gratis lyx och ta en paus från vardagen. Som ni förstår så blir det inte riktigt som de tänkt sig.

Jag vet inte om det bara är jag som är jättehungrig efter SATC nu när jag sett alla säsonger och båda långfilmerna, men jag tyckte att filmen var jättebra. Filmrecensenter menar att filmen är nästintill kass. Jag måste säga att den kändes lite förhastad, vissa personer ramlar in i handlingen, man vill se mermermer av dem men de bara faller bort igen utan att man fick veta vad som egentligen hände sedan. Men ändå, att se filmen var som att återse några gamla bästa vänner, och man skrattar fortfarande högt åt Samathas sexistiska utlåtanden och Mirandas satiriska synsätt på livet.

Det känns som att jag borde tycka sämre om filmen än vad jag gör. Men jag har funderat och funderat, och ärligt talat kan jag inte komma på varför jag inte skulle tycka om den. Den får i alla fall en 7/10 just för att man blev varm i hela kroppen av den. I alla fall jag.


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Omberg


Jag tog inte så mycket bilder på Omberg. Skälet var att jag helt enkelt inte ville ha med kameran när vi var ute och gick och så. Man vill ju inte gärna tappa kameran i så väl vatten som lera.

Vi bodde i alla fall på ett vandrarhem. Det var jätteroligt, minst sagt. Under vår vistelse på Omberg så var vi i alla fall ute och fångade alltifrån humlor till grodor till andra vattenlevande organismer så som diverse larver och dylikt. Vi gick en hel del, och jag och Rebecka passade på att plaska lite extra i lerpölarna. Det var flera år sedan jag hade på mig gummistövlar sist, haha. Vi grillade även korv (eller ja, jag fick nöja mig med "pintabröd") och hade diverse aktiviteter. Och ja, så mycket mer än så gjorde vi egentligen inte. Dog lite för att vi inte hade någon täckning, kanske.

Det var några fina dagar med en fin klass, helt enkelt.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Righteous Kill (film)


Righteous Kill (2008) är en lite lurig thriller med Robert De Niro och Al Pacino.

Den utspelar sig i New York (modern tid, misstänker jag) och handlar om två poliser som arbetat tillsammans sedan många år tillbaka. De utreder här ett fall av seriemord, där offren verkar har att de gjort något grovt kriminellt men av olika anledningar sluppit fängelse. Efter allt som tiden går pekar bevisen mot att det är en polis som begått brotten, och precis innan sanningen avslöjas så tar hela storyn en helvändning. Mer än så kan jag egentligen inte avslöja.

Jag tycker filmen var bra. Mer än bra, fast mindre än jättebra. Många recensenter tycker att filmen var en besvikelse, eftersom man förväntat sig mer av de toppskådisarna som präglar filmen. Själv tycker jag att den säkerligen kunde ha varit bättre, men den gör sig helt klart värd som underhållning en fredagskväll. 

Den var inte för lång, inte för invecklad och rent av spännande. Den var inte heller överdrivet macho som polisfilmer gärna blir. En ganska soft film med andra ord. Samtidigt så är det liksom inte riktigt något som etsar sig fast i huvudet och lämnar sina spår. Man tittade, njöt, glömde bort. Därför tänker jag ge filmen en 5/10. Det kanske inte är så fasligt högt betyg, men det är för att den helt enkelt var bra, men inte så mycket mer än så.


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Fyraårs-shopping

Här kommer lite bilder på vad jag köpte när vi var i Linköping igår!


En übergullig äggklocka från Lagerhaus! Det är synd att jag nyligen köpt en äggklocka, för den här var lite finare. Därför var jag tvungen att köpa den!


Vi råkade ramla in i en butik jag aldrig sett förut (Designtorget tror jag det hette). Och trofasen att jag hittade mina efterlängtade krokar! Jag har länge tänkt beställa dem från Bluebox men det har inte blivit av. Dessutom hittade jag ett litet bokmärke, också den i form av en fågel.


Spontaninförskaffade rosetter från H&M.


Helgalet att ha världens första "TV-spels badguy" på badrumsgolvet. För tillfället har jag ingenstans att ha den men jag kunde verkligen inte låta bli, den var ju så söt. Dessutom kommer den garanterat till användning i framtiden! Från Lagerhaus, förresten.


En riktigt söt kökshandduk, också den från vårt kära Lagerhaus!


Boken "Att älska som en porrstjärna" har jag hört ska vara bra, kul med lite annan läsning än skräck/spänning. Sedan är ju jag och Manfred riktiga filmmänniskor, så vi slog på stort och utnyttjade GameStop's erbjudande - 5 filmer för 119 kronor. Zoolander har jag sett förut och jag tyckte den var rolig, Funny Games antog jag vara en film Rebecka pratat om (dessutom har många recensenter skrivit att den är obehaglig) så jag tänkte att den vore sevärd. Sist men inte minst köpte jag I Am Sam för att jag hört att den sa vara bra.


Tog en obligatorisk sväng till Gina Tricot. Hittade två helt underbara T-shirtar! Ni ser dem ovan. Kärlek vid första ögonkastet, ja. Längst upp på bilden syns även en liten bild av en.. ja, en scarf/halsduk/någotmittemellan/whatever.


Sist men inte minst så vill jag presentera mitt inköp från H&M. Jag hade gjort en önskelista på deras hemsida, men nu betade jag av den på plats i stället. Det linnet till vänster är i alla fall ett linne av "organic cotton", lite miljövänligt sådär. Och till höger är två linnen, ett vitt och ett i spets. Tillsammans är de en inte fullt så tokig kombination.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Fyraårsfirande



Jag har faktiskt ingen aning om vad jag gör uppe så här tidigt en söndagsmorgon. Men, det spelar ingen roll!

Igår var jag och Manfred i Linköping för att fira vårt fjärde årsdag. Vi gick runt på stan (jag shoppade en hel del kan jag säga, de bilderna kommer i ett annat inlägg om en stund), åt lunch på Subway, gick lite till, fikade på Espresso House, gick på bio (filmrecension kommer också om en stund) och sist gick vi till restaurangen Olympia och åt lite grekiskt.

På vägen hem var vi lite helcrazy så vi tog ett raggarvarv med bilen, fast i stället för dansband/Eddie Meduza så spelade vi Dream Theaters Dance of Eternity högt som fan. Roligt var det!

Angående bilden så var det som så att det stod en kille på gatan som gjorde gratis ballongfigurer. Vi fick en, och för er som inte ser kan jag säga att det är två fåglar i ett hjärta! (The audience goes "awww..")
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Veckans pepplåt 9


Veckans pepplåt är antagligen den näst sista. Och den här tycker jag verkligen att ni ska lyssna på! Det är verkligen inte typiskt min musiksmak, men jag tror att det här ändå är en av de bästa låtarna någonsin. Jag lovar, den är så. jävla. bra. En pepplåt i renaste bemärkelse. Gör dig själv en tjänst och lyssna på den. Självklart är den med i en av historiens bästa animerade filmer - Bilar!


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

DÖD


Ja, jag är helt död. Igår kom jag hem från Omberg (när jag lagt in, sorterat och redigerat bilderna skriver jag ett inlägg om det!) var jag helt slut, eftersom vi gått ungefär en mil, i den mest brutala uppförsbacke jag någonsin sett, iförd gummistövlar och skoskav. Jag sa till mina kära vänner att jag absolut inte skulle ens tänka ordet motion den kommande månaden, så sliten var jag.

Idag skulle jag och Manfred cykla en liten sväng. Efter ungefär 2 och en halv kilometer fick vi idén att cykla hela vägen in till Mjölby för att köpa fredagsmys (ingen av oss hade något). Men eftersom ingen av oss heller hade med sig pengar fick vi cykla hem igen. Efter det cyklade vi till Mjölby, och hem igen! Jeez, 2,5 mil sammanlagt!

När jag kom in var det knappt att mina ben orkade mig, kan jag tala om. På två dagar har mina ben burit mig mer än 3,5 mil. Nu ska jag låta er vila, kära ben.

Angående bilden så är det en liten halvtaskig sådan från i tisdags, när vi hade yrkesdag i skolan. Skogsindustrierna var där och hade lite föreläsningar/aktiviteter. Det var ganska roligt faktiskt.

Näe, nu ska jag bänka mig framför TV:n med mina införskaffade ugnsbakade chips (det kändes bättre att köpa sådana då det är bara 150 gram och dessutom mindre fett, haha), passionsfrukt och lite kiwi. Kvällen är räddad?

Imorgon ska jag och Manfred spendera hela dagen i Linköping för att fira våran fjärde årsdag. Sötungen hade bokat bord på en grekisk restaurang samt två biobiljetter för Sex and the City 2. Eventuellt blir det lite bowling och/eller minigolf, plus att jag tänker shoppa! Jisses vad jag längtar. Det gör inte mina ben, dock.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Fyraårsjubileum!



Imorgon är det den 26:e maj, vilket är min och Manfreds årsdag! Imorgon är det alltså exakt fyra år sedan vi blev tillsammans. Dessvärre ska jag åka bort med skolan imorgon bitti och jag kommer inte hem förrän på fredag. Det gör mig lite ledsen att vi ska åka bort just imorgon - en av de få dagar på året jag verkligen vill vara hemma.

Vi har i alla fall bestämt oss för att fira vår fyrårsdag på lördag istället, även om det inte känns riktigt rätt.

Jag älskar dig, min fina pojke!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

The Girl Next Door (film)

Idag introducerar jag en ny kategori med ett galet kreativt namn - Film. Jag älskar att se på film (och att läsa böcker, det är möjligt att det kommer en sådan kategori i framtiden också), och vissa filmer bara måste jag dela med mig av! Därför tänker jag inviga denna nya kategori med ett starkt startfält.




The Girl Next Door (2007)

Den här filmen tillhör min favoritkategori gällande filmer. Den är based on a true story/inspired by actual events
(något av det, filmen och boken säger olika). Det finns en annan - äldre - film vid samma namn, men det är inte alls samma genre. Så blir ni intresserade, se till att titta på rätt film!

Filmen i stora hela drag handlar om en tjej vid namn Meg, vars familj varit med om en bilolycka. Hennes föräldrar dog men hon själv och hennes syster överlevde. De flyttar därför in hos sin faster (som i sin tur har 3 söner). Hon bekantar sig snart med grannpojken (väldigt oskyldigt) och snart börjar hennes faster misshandla henne. Det blir värre och värre och slutar snart fruktansvärt brutalt och framför allt hjärtskärande. Historien är skildrad ur grannpojkens perspektiv vilket gör filmen väldigt levande och trovärdig. (Har jag missförstått något ur handlingen får ni ursäkta, vi såg den utan text så det var lite svårt att hänga med ibland.)

Har ni sett An American Crime kan jag säga att den här filmen är väldigt lik på nästan alla tänkbara sätt. Googlar man på The Girl Next Door kommer även bilder från An American Crime, så jag är väl inte ensam om att se vissa likheter. [EDIT: An American Crime och The Girl Next Door är tänkta att skildra samma händelse, dock skiljer de sig på vissa punkter. Men som sagt, baserat är ju bara baserat. Tack Cess!]

Det är en film som går rakt in i hjärtat trots att man inte vill det. Jag brukar vara snål med bra kritik, men den här filmen är verkligen värd.. 8/10. Stundvis var den nästan lite för obehaglig, som om de avsiktligt tagit med de allra värsta grejerna bara för att göra en äcklig film. Ser man nöje i tragiska, verklighetsbaserade filmer är den helt klart sevärd.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Real Gone



Ibland slår karman slint och det blir heltokigt. Manfred var snäll och dammade rummet åt mig idag, men dessvärre så var det en fotoram han inte ställt tillbaka ordentligt så den ramlade och knuffade ner en av mina två favoritljushållare. Jag kunde inte med att slänga den så jag limmade ihop den. Så nu står den här på hyllan igen, lite trasigare än tidigare, men ack så fin!

Helgen har varit fin. Den här dagen har varit fin, och den här veckan kommer bli fin. Idag var min enda skoldag för den här veckan. Imorgon har vi temadag och på onsdag åker vi till Omberg och stannar där tills på fredag. Kul ska det bli, aye!

Jag tänkte att jag skulle plugga lite matte idag. Och eventuellt ta en liten cykeltur med Manfred, fast vädret ser så konstigt ut? Vi får se.

Nu ska jag fortsätta dunka soundtracket till filmen Bilar, skriva ett litet inlägg om en film jag såg igår samt läsa alla nya blogginlägg på bloglovin'.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Stars on Stage

Ja, jag lever! I torsdags var vi på Stars on Stage och jag stannade kvar under tiden de packade ihop, så jag kom hem ganska sent. Igår var både jag och Manfred sjuka så vi låg och sov halva dagen. I kväll ska jag till Rebecka för att ha en liten myskväll med gänget. Kan behövas!

Stars on Stage var i alla fall skitbra! Väldigt proffsigt upplagt och regisserat, och det var väldigt varierande nummer vilket gjorde det hela allt annat än långtråkigt. Jättebra jobbat, allihopa!

Jag satt i publiken och sprang inte runt och fotade, därför är inte bilderna så där jättebra. Men jag kände att för en gångs skull vore det skönt att bara sitta ner och faktiskt lyssna, istället för att bara koncentrera mig på fotograferandet. Det blev ungefär 30 bilder, och här kommer ett litet urval av dem.


Hanna och Co. sjunger Ain't No Mountain High Enough. Där snackar vi peppmusik!


Sebastian trollar. Helt otroligt duktig kille!



Till vänster syns min fina pojke som spelar bas på en Green Day-låt. Till höger har vi Cecilia, en tjej från Mjölby Gymnasium som är med i juniorlandslaget i, ja.. bågskytte.


Låten Chicken framfördes av ett gäng duktiga pojkar. Till vänster syns John som spelade bas (och gjorde en galet snygg entré för den delen) och till höger har vi Herr Herrgårdh som lirar trumpet. Awesomeness!

Avslutningen på hela konserten. Alla var jätteduktiga, och jag blev riktigt sugen på att försöka vara med nästa år, de verkade ha så roligt!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Bajsdag


På bild ses en liten igelkott som besökte vår trädgård igår. Underbar!

Allt som kan gå åt helvete går åt helvete. Allt som inte kan gå åt helvete går åt helvete i alla fall.

Usch vilken dålig dag jag har haft. Visst har jag haft några dagar då det hänt speciella saker som gjort mig ledsen/nere/på dåligt humör, men för första gången på riktigt länge har jag haft en dålig dag. Jag hade sovmorgon egentligen, men på grund av missförstånd så fick jag kasta mig in i bilen en timme tidigare än beräknat, med blött hår, ett osminkat ansikte samt en påse med hårfön/plattång/smink/diverse i. Så där satt jag i skolan, på min sovmorgon. Likförbannat.

Efter skolan blev det också strul. Jag fick stressa som fan och allt som kunde strula, strulade. När jag tillslut satt på bussen skedde ytterligare ett missförstånd som resulterade i att jag bland annat hade suttit kvar i skolan 2 timmar i onödan, samt så fick jag bussen att vänta i några minuter helt utan anledning.

Nu sitter jag i alla fall här och har fått lite vunna auktioner på tradera. Visar dem någon gång.

Om typ två timmar ska vi in till Mjölby och kolla på Stars on Stage. Jag hoppas det kan få mig på bättre humör. Men framtills dess tänker jag äta kladdkaka, lyssna på filmmusiken till Phantom of the opera och plugga tyska. Och bara tycka synd om mig själv en stund.

Begrav mig.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Pank. Igen.


Gud så härligt väder det har varit idag! Dessvärre orkade jag inte anstränga mig särskilt mycket imorse, så jag drog på mig första bästa klädesplagg. Det blev ganska varmt.

Skolan kändes ganska onödig, visserligen hade jag lektioner, fast vi gjorde i princip ingenting på någon av dem. Efter skolan begav jag mig till Kvarnen för att spendera lite pengar som min moder satt in till mig några timmar tidigare. Ja, så här slutade det! Jag köpte ett par trosor med cupcakes på, hårborttagningsvax, ett svart linne med spets, tre nagellack, ett "manikyrset" (bestående av olika sorts nagellack), ett diadem med en svart rosett, ett armband med en svart rosett, ett par söta örhängen med katter på samt en liten fickspegel och hårborste kombinerad i en (perfekt att ha i handväskan, typ?). 300 kronor cirkus, allt som allt. Resten av pengarna gav jag Manfred, och betalade på så vis tillbaka min skuld för tidigare lån.

Så nu är jag pank igen. Fast lite mer mindre köpsugen och lite mer skuldfri. Awesome.

Imorgon är det Stars on Stage på kvällen, och jag har tyskaprov på fredag. Därför måste jag nog plugga tyska denna kväll, så mycket som går i alla fall. Jag glömde nämligen böckerna i skolan, ehe. Jaja, nu ska jag duscha och sedan blir det pluggeliplugg samt lite planering av nuvarande samt kommande vecka. Jag har en del spännande på gång, haha.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Näe.



Idag är en sådan där dag då jag bara borde gå och gräva ner mig, alternativt sova bort hela dagen. Det är liksom en sådan där dag då man tar illa upp för allt som sägs och görs. En sådan där dag man intalar sig själv att man är löjlig, men ändå vägrar man lyssna och fortsätter ta illa vid sig för allt.

Idag är en sådan där dag då fåglarnas kvitter är det enda som känns bra att lyssna på.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Veckans pepplåt 8


Då har det blivit dags igen, veckans pepplåt är här. Veckans utnämnda pepplåt är en låt jag lyssnat på lite då och då under en väldigt lång period. Det var dock väldigt längesedan sist, så man kan säga att den här låten är lite avdammad helt enkelt. Sedan jag såg filmen The Phantom of the Opera har jag lyssnat mycket på filmmusiken. Dock så tycker jag att det är en sådan otrolig kraft i Nightwish' version - till skillnad från originalet - så den får bli veckans pepplåt (även om jag faktiskt tycker att originalet är bättre).

Alltså är veckans pepplåt ingen mindre än The Phantom of the Opera av Nightwish!


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Nya kläder


Till vänster ser ni en av tröjorna jag beställde från Gina Tricot, och till höger är min Manfred med en av de tröjor han fick av mig idag.

Jag är så jäkla trött så det är knappt jag tror det själv. Dagen har varit smärtfri, efter skolan satt jag kvar i fyrtio minuter och programmerade. Det är sjukt, jag fattar inte hur folk kan sådant där. Jag glömmer bort allt. Hela tiden. Vi hade även vår engelskaredovisning. Det gick skapligt, fast jag känner nu i efterhand att jag kunde haft lite mer inlevelse, en mer påkostad inledning och ett mer påkostat avslut.

Efter skolan väntade jag på Manfred, och gick omkring på Kvarnen en stund. De enda pengar jag hade var en liten hundralapp jag så glatt överraskat hittade i min byxficka imorse. Jag hittade två supertjusiga T-shirts på JC, som jag köpte till Manfred som en liten överraskning. Utöver det köpte jag två ljuslyktor på rean på Hemtex samt en liten beige hårrosett från Lindex.

Nu ska jag plugga tyska tills imorgon. Sedan ska jag se på Svenska Hollywoodfruar och innan jag somnar tänker jag mysa med min underbara pojke!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Härliga lördag



Den här dagen har varit bra. Anders och Sofie har varit borta hela dagen för att fira Sofies födelsedag, i efterskott. Det innebär att vi ungdomar har varit ensamma hemma hela dagen. Oj så spännande det har varit!

Vädret har varit helt underbart. 20 ljuvliga grader celsius. Vi fortsatte vårt arbete med att nedmontera staketet utanför altanen, sedan hoppade vi lite studsmatta och tänkte spela in en ny Beihrutfilm! Efter att ha sprungit runt och förberett inspelningen i cirkus 20 minuter så insåg Abbe att batteriet var tomt. Jag och Manfred satte oss på cyklarna och tog oss en lagom lång tur, kom hem, duschade och Abbe lagade lunch åt oss alla. Vi spelade Silent Hill Origins i två timmar och gick sedan ut en stund igen. De spelade fotboll och jag fotograferade lite. Sedan gick vi in och spelade Silent Hill 1 en stund. Sedan dess har jag suttit här och läst Lilla stjärna av John Ajvide Lindqvist (han är briljant den där killen). Jo just det, vädret var lite lustigt (det såg ut som att himlen brann, ungefär) så vi bestämde oss för att ta en promenad. Bara efter en liten stund så började det spöregna. Mysigt värre.

Just nu funderar vi på om vi ska se på någon film innan det är dags att bege sig till snarkofagen. Vi får väl se, jag är ganska trött. Och vi har ingen bra film.

Imorgon MÅSTE jag plugga. Måste. Otrevligt ord, det där.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Ved



Usch så trött jag är! Den här dagen har jag ägnat åt att städa, däribland dammsuga hela huset. Anders håller på att ta ner ett typ, "staket" som varit utanför verandan. Jag och Manfred fick i uppgift att på alla plankor skrapa bort lavar, dra ur spikar samt bryta plankorna i småbitar så de skulle gå att elda med. Det tog en sisådär 2 timmar ungefär. Men lite roligt var det, trots att det regnade och Manfred råkade kasta en bräda i ögat på mig. Det är sant.

Jag läste för övrigt ut Den Förlorade Symbolen idag. Jag kan inte säga att jag är särskilt blown away. Trots att jag efter att ha läst halva boken, började läsa om den från början, så förstod jag den inte riktigt. Det var vissa händelseförlopp jag aldrig fick klart för mig samt lite väl mycket bakgrundsfakta och historia. Lite för lite konkret helt enkelt. Nä Dan Brown - bättre kan du!

Förresten, var det någon som såg Bella & Tyra Show igår? Ärligt, jag beundrar Bella för hennes otroliga lugn. Hur mycket skit Kissie än prackade på henne så lät hon entusiastisk och uppmuntrande tillbaka, istället för att smutskasta tillbaka. Otroligt.

Nej, nu kom Anders in med ett paket från Gina Tricot. Så nu har jag lite att sysselsätta mig med! 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Replokal

Det är fruktansvärt skönt att vara lite extra ledig ifrån skolan. Så skönt så att idag har i princip inte uträttat någon nytta alls. Därför tog jag mig tiden att följa med Abbe och Manfred in till replokalen. Jag spelade gitarr, och det slog mig att det går alltför lång tid mellan gångerna. Tänk så duktig jag kunde ha varit om jag tränat lite varje dag ända från början. G-a-l-e-t. I vilket fall så tog jag lite bilder och satte ihop dessa. Inget märkvärdigt egentligen, men jag gillar dem ändå.



Det var allt - det vill säga inte särskilt mycket - från mig den här gången. Jag tänkte att dagen skulle fortskrida i Dan Browns tecken så får vi se om jag uppdaterar senare.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Veckans pepplåt 7

Efter att ha gluttat igenom min playlist på Spotify så har jag hittat en riktig goding. Ja, idéerna börjar faktiskt sina. Men jag tänkte hålla ut till veckans pepplåt nummer 10, sedan får vi se om jag hittar på någon ny kategori (är lite inne på motsatsen till nuvarande; "veckans depplåt").

Över till huvudunderhållningen! Veckans pepplåt är No Me No You av Frost*. En lite progressiv låt, påminner mycket om Dream Theater. Riktigt tjusig musik!


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Kvarteret Skatan, nästa!



Dag två av den här förbannade.. förkylningen? Ja, förkylning är det nog. Dagen började ju naturligtvis med att alarmet på mobilen inte ringde. På morgonen mådde jag inte heller särskilt bra, men jag tänkte ändå gå till skolan eftersom jag hade prov i fysik och tyska. Så, klockan tio var jag på skolan. Kommande lektion var naturligtvis inställd, efter den var det lunch och efter lunchen hade vi biologi med fritt arbete. Kul. På tyskan skrev vi en uppsats, jag valde Was ist ein Held? (sv: Vad är en hjälte?) och jag skrev om farmin. Fick veta att jag skulle skriva kompletteringsprov i hopp om att nå MVG. Sist men inte minst hade jag fysikprov. Det gick bra, fast jag hann inte göra de uppgifter jag visste mig kunna (vi fick ingen angiven sluttid, hade vi fått det hade jag ju planerat bättre). Därför kan jag inte få VG på provet och där kan jag kyssa mitt VG i fysik A - farväl. Så nu vet jag ytterliggare ett ämne jag ska tenta upp när jag gått ut gymnasiet.

Dagen har därför inte varit så där jättebra. Jag borde göra engelskan men jag orkar inte. Jag känner mig inte skyldig världen någonting denna dag.

Som plåster på såren har jag beställt kläder från Gina Tricot (hur mycket plåster det är vet jag egentligen inte, det svider i plånboken) och nu ska jag umgås med min pojke resten av kvällen - bara ta det lugnt och vila bort förkylningen. Vi ska se på Kvarteret Skatan och bara gosa.

Förresten så är båda bilderna ifrån vår konsert med Peter Johansson. All cred till Kristina Grenblad som tagit förtjusande bilder!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Dumma hals


En kopp med varm choklad, två knäckebröd med ost och en dusch senare känns det lite bättre. Fast jag vill fortfarande ha glass! Note to self: införskaffa glass imorgon. 

Jag har suttit här en stund och pluggat fysik. Jag vet inte riktigt hur det går, men jag tror det går ganska bra faktiskt! Ska fortsätta plugga resten av kvällen och imorgon får vi helt enkelt se hur det går. Om jag känner mig friskare imorgon ska det nog gå bra. För tillfället är min hals inte alls snäll mot mig, och jag har i princip ingen matlust alls. Sanna mina ord, det blev potatismos till middag idag och ändå åt jag inte. Då är det illa.

Nu väntar jag på att mamma ska ringa och bland annat ge besked om när jag kommer få ett litet extra tillskott i plånboken. Jag vill så gärna beställa lite kläder! Hoppas, hoppas.

Nä, nu ska jag återgå till arbetet. Och eventuellt så ska jag och Manfred se på film innan vi går och lägger oss, om jag känner att jag fått kläm på fysiken så att säga. Annars tänker jag läsa Den Förlorade Symbolen istället. Den är bra, nästintill sanslöst bra!

Jag ser fram emot att få de två kommande skoldagarna överstökade för att sedan få fyra dagars ledighet. Det är sådant som sätter guldkant på vardagen, inte sant?
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Critical Energy


Idag vaknade jag med halsont och kände jag mig jätteyr. Ja, jag kan nog lägga till att detta var klockan 04:00, ganska exakt. Jag kunde inte somna om, så jag läste Den Förlorade Symbolen i två timmar innan jag tillslut kände mig lite trött och försökte somna om. Med andra ord låg jag vaken mellan klockan fyra och sex och läste Dan Brown. Hela dagen har jag känt mig jättehängig och det känns som att halsen brinner. Nu ska jag i alla fall försöka ta mig i kragen och bädda sängen och gå och duscha så jag kan känna mig som en människa igen. Resten av kvällen ska jag plugga inför fysikprovet imorgon (jag hade planer på att plugga mer än så, men det kommer jag inte orka) samt dregla över diverse kläder. Och sova.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Freitag!



Äntligen fredag! Nationella proven i engelska är nu officiellt avklarade (och jag har har officiellt failat) och nu är det äntligen helg. Nästa vecka kommer bli bra. Med endast tre dagar i skolan och.. en massa saker som kommer vara avklarade vid veckans slut.

Dagen har i alla fall varit rolig. Efter skolan gick jag och Rebecka till Presenten där jag köpte ytterliggare en insekt (kolla tidigare inlägg). Den här gången var det en kapsylöppnare som såg ut som en geting. Jag vet att det låter fult, men den är rätt söt faktiskt.

Vi gick sedan till Hemmakväll där jag lämnade tillbaka Benjamin Buttons Otroliga Liv (jag tänker inte säga mer om filmen än att den var så jävla bra, fram tills den sista kvarten då hela stämningen bara försvann och dödade alla känslor man lyckats bygga upp under hela 2 timmar och 20 minuter). Jag måste läsa boken! I vilket fall, på Hemmakväll köpte jag Kvarteret Skatan-boxen. Haha! Impulsköp kallas det.

Vi gick även till Röda Korset där jag faktiskt hittade en svart tjocktröja från Vero Moda samt en pocketbok av John Ajvide Lindqvist. För 45 kronor, det är ju skamligt! I väntan på bussen så tog vi en mindre lyckad fika på Nyfiket, blev jagade av änder samt köpte deodorant och chips. Med den människan har man liksom inte tråkigt!

Nu ska jag städa lite, ta en välförtjänt dusch och sedan funderar jag på att.. Ja, läsa en skvätt kanske?
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Pyckelniga



Med biologiprovet avklarat och ett väntande nationellt prov i engelska har jag bestämt mig för att bara slappa denna kväll. Efter skolan struntade jag i att ta första bussen hem och tog en sväng till Prestenten och Hemmakväll istället. På Presenten hittade jag den söta nyckelpigan på bild, det är en äggklocka för er som inte sett det redan. En femtiolapp för den lilla kraken. Det får det vara värt.

På Hemmakväll hyrde jag dessutom film. Jag tänkte att eftersom jag har nationellt prov i engelska imorgon (läs- och hörförståelse) så passar det väl ändå bra med att glutta engelsk film utan text? Så jag hyrde Benjamin Buttons Otroliga Liv. Eftersom att den är ganska så lång så tänkte jag sätta igång och titta på den relativt snart, så jag kan gå och lägga mig relativt tidigt. Det blir bra.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Slut. Lycklig.



Mja, på bild syns en väldigt sliten människa. Blek, fett hår, 16 påsar under ögonen och nariga/såriga läppar. Oh yeah.

Nu är då 60-talskonserten över. Det var helt galet kul! Det är lustigt hur bra kontakt man kan lyckas få med folk, bara över en dag så där (och så har man ironiskt nog gått på samma lektioner två gånger i veckan i snart ett helt läsår). Det är lite tråkigt att det är över, men samtidigt skönt. 60-tals musik är inte riktigt min grej, haha. Bilder kommer så småningom, jag håller utkik på facebook.

Jag är verkligen helt slut. Och nu tänker jag dricka ett glas juice och sedan gå och lägga mig och mysa med min vackra Manfred som förövrigt sökte högskola idag. Jag tror det gick bra för honom, och jag håller min högra tumme för att han ska komma in även om det innebär att jag kommer bo i det här rummet ensam hela trean.

God natt och sov så gott världen. Det ska jag göra.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Veckans pepplåt 6

En väldigt försenad pepplåt of the week. Förra veckan hade jag helt enkelt ingen låt jag ville dela med mig av (jag var kanske inte så pepp?) men som kompensation kommer här än riktigt stygg jävel!

You Give Love a Bad Name av Atreyu utnämns härmed till veckans pepplåt. Helt sjukt bra låt.


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Linköping

Igår var jag på IKANO-huset tillsammans med Manfreds mamma Sofie. Jag hade nyligen fått pengar av min mamma, och det var längesedan jag tog en tur in till Linköping så jag tänkte att vafasen, det har varit en jobbig vecka och den förtjänar ett bra avslut.



Vi var på Skopunkten, där de har det där erbjudandet, ni vet. Köp 2 för priset av 1 ½, eller köp 3 för priset av 2. Eftersom Sofie köpte skor till Abbe så slog vi ihop oss så jag fick tygskorna gratis. 200 spänn sparade. I vilket fall så älskar jag att gå i tygskor på sommaren (fast jag har redan kvaddat två par), och skorna över.. behöver jag säga mer än att det var kärlek vid första ögonkastet?



Ja, jag såg den här bikinin på Kissies blogg. Jag tyckte den var så otroligt söt. Det fanns nästan inga delar kvar alls, men tillslut lyckades jag få ihop en riktigt bra kombination faktiskt - för ovanlighetens skull.



På H&M köpte jag helt enkelt inte mer än två hårrosetter i läderimitation samt ett par trosor (som inte syns på bild, ehe).



Sist men inte minst så var vi på Vero Moda där jag köpte tröjan ovan. Den verkade så sval och mysig. Med den avslutade jag min lilla vistelse i Linköping.


Idag står plugg på schemat. Imorgon är det ingen skola för min del, då jag runt elvatiden ska till Lagmansskolan och förbereda inför vår konsert som är på kvällen (det känns lagom onödigt att åka in till skolan för en timmes lektion). Så, idag ska jag inte gå och lägga mig tidigt! Vilket är det absolut bästa med hela dagen.

Nu blir det lite gos med min pojke och så stundar väl frukost snart. Sedan ska jag plugga matte, fysik och biologi och sedan ska jag nog cykla en sväng, fotografera vårtecken samt se på film i min ensamhet (jag orkar inte vänta på att andra ska bli sugna att se de filmer jag vill se, då ser jag de hellre ensam, haha).

Det kommer bli en bra dag.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.