somebody told me

Hallåja!
 
Då var det nån vecka sedan vi hördes sist. Livet och studierna knatar på i stadig takt.
 
God morgon Hönan. ♥
 
(null)
 
Och Pedro.
 
(null)
 
Och Mr Bowies som med start i lördags slutade snusa tvärt. Det har gått över förväntan med hans humör och mående ändå kan vi enas om, även om jag både lördagen och söndagen höll mig utanför huset större delen av tiden, ändamålet till ära.
 
(null)
 
Min lilla älskling Sterling som vissa dagar har svårt att komma upp i sängen, pga. sin artros. Tycker så synd om honom =(
 
(null)
 
I lördags i alla fall så fick jag feeling att gå en sväng. Vad passar sig väl inte bättre än att gå till Helena och mocka och göra fint i hennes stall? Så jag tog en promenad i höstsolen till Helena och grejade i stallet. Träffade hästarna längs vägen, de poserade för mig som om de ska släppa en het singel inom snar framtid,
 
(null)
 
Det kom in en talgoxe i Helenas stall, som i panik flög in i fönstret upprepade gånger. Jag hoppas den tog sig ut sen.
 
(null)
 
Mission accomplished. Träffade även Marita och minglade med henne en stund, och fick följa med henne in och kolla på deras nya kattungar. De var söta, som kattungar tenderar att vara.
 
(null)
 
När jag kom hem sedan fick jag ett trängande behov att fortsätta njuta av vädret och den friska luften så jag bestämde mig för att ta itu med den katastrof som är omgivningen runt vårt pumphus. För några veckor sedan tog vi ner en massa sly och träd som stod tätt inpå själva pumphuset. För att förbättra framkomligheten ännu mer tänkte jag att man kunde röja ner växtligheten framför också.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Tog även och klippte ner gräset i vägkanten för att bredda vägen. Ska fortsätta ta resten längs hela vägen så småningom. 

(null)
 
Kom några grannar på promenad förbi under de timmar jag var ute och grejade så blev lite mingel också. Trevligt!

Full i gräs och lera. 

(null)
 
Kvällsgos med min lilla Bäbbä. 🧡

(null)

Jag har fan hållit igång den senaste veckan, det ska gudarna veta! Har haft som mål att gå minst 10.000 steg varje dag, så har blivit en del promenader och fysiskt arbete. Inte så anmärkningsvärt taget ur sitt sammanhang men för en soffpotatis som jag - stora framsteg. Jag har även i samband med detta varit ganska duktig med att äta näringsrik mat, jag har ju haft en tendens att ersätta måltider med snacks och skräpmat. Men det var som jag bara tröttnade på allt och inget längre var gott, så maten har varit väldigt basic. 
 
(null)
 
Välkomstkommittén Jonnyboi. 

(null)
 
På söndagen tänkte jag att jag skulle passa på att ge den snus-abstinenta Mr Bowies lite space på hemmaplan så jag tog med mig kurslitteratur och dator till Backlunds inne i stan, för att äta lunch och förbereda inför måndagens gruppexamination. Väldigt mysigt!

(null)
 
När uppgiften var färdig avslutade jag besöket med en smutti. 

(null)
 
Lagom till att jag var färdig stängde caféet och jag tog mig en promenad runt Strömsvattnet, följt av att jag handlade lite på Coop och sen åkte hem. 

(null)
 
(null)
 
Kitty upplever någon slags existentiell kris?

(null)
 
Lite mer bilder på ljuset i mitt liv. 

(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det blev måndag och gruppexamination! Till skillnad från förra gången var jag inte särskilt nervös alls. Vi skulle diskutera och sammanställa svar på frågeställningar rörande ekobrott i min grupp. Jag åtog mig uppgiften att skriva.

Givetvis med världens sötaste examinationskompis. 

(null)
 
(null)
 
(null)
 
När gruppexaminationen var avklarad var det dags för frulle och det purfärska avsnittet Love is Blind! Vilken saftig säsong det varit, en riktig hot mess. 

(null)
 
Sedan intog jag horisontalläge i sängen i några välförtjänta timmar. Givetvis med sällskap, denna gången Kitty aka. Shitty Kitty Kebab ❤️

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Trotsade mörkret och kylan (som inte var så kallt) och avslutade dagen med en promenix och ett telefonsamtal till den ömma modern under tiden. 

(null)
 
Vi tog en tur till Grebbestad för att jag skulle köpa baddräkt, och de enda som hade den modell och storlek jag ville ha var Sporthopen i just Grebbestad. Vi började dock dagen med frukostbuffé på Sjögrens i Backen, det var så himla gott. 

(null)
 
(null)
 
Dock bommade jag som fan och tog för mycket mat. Jag satt där med två bakelser som jag inte orkade ens smaka på, och skämdes. Så väldigt försynt frågade jag personalen om jag kunde få ta med dem hem i en låda, även om jag fattade att det blir jävligt dumt eftersom det är buffé. Det förstår väl vem som helst att man inte kan ta med doggybag från buffé? Kvinnan i kassan muttrade lite att det egentligen inte var okej men jag hade ju ändå pillat på dem. Jag fick med dem hem, men hade genuint dåligt samvete över hela situationen. Pratade med Amanda om det efteråt som sa att ja det kanske inte var optimalt, men kvinnan hade ju kunnat vara trevligare. Saken är att jag hade gjort exakt likadant som henne, lol. Jag hade tänkt "vilken jevvla idiot som vill plocka med sig buffé hem" och också poängterat att det inte var okej egentligen men ändå gett en låda 😆 förlåt Sjögrens i Backen det ska aldrig hända igen. 

(null)
 
Efter frulle gick Martin till en barber shop för att klippa sig och jag åkte och köpte min baddräkt.

På vägen hem sedan lyssnade vi på en lunchföreläsning jag glömt att jag anmält mig till. Den handlade om kvinnors och flickors roll i gäng. Riktigt jävla deprimerande lyssning kan jag meddela. 

(null)
 
Katterna älskar sin altan. ❤️

(null)
 
Vi hade lite chillhäng inne en stund innan det var dags att gå ner och städa Martins bil samt plocka ihop mina hästgrejer i garaget. 

(null)

(null)

Vet inte om jag skrev om det i bloggen men Jonny fick ju en böld i ansiktet som behövde dräneras. Jag skulle inspektera såren efter dränet och såg att han fått ett tredje, jättemycket större sår vid sidan. Jag är övertygad om att detta är foderallergi från att han äter mat någon annanstans. Han fick massor av stygga sår i ansiktet förra sommaren när grannen var på semester och andra grannen matade deras katter utomhus, och Jonny åt av den maten. Jag har köpt en sådan där Tractive, en GPS på halsband så man kan följa katten i realtid och se historiken, för att se var han rör sig.  

(null)

Martin städade sin bil medan jag plockade ihop mina hästgrejer. Nu ryker allt, jag vill inte kvar något. 

Jonny var med så klart. Han älskar lådor och påsar.

(null)

(null)

Jag hade lite lädergrejer till häst som behövde smöras men hade absolut 0 motivation att göra det. Så tänkte att om jag går en promenad och ringer Amanda kommer jag säkert få upp energinivåerna. 

(null)

Så mycket energi till övers hade jag nog inte efteråt men fick i alla fall putsat allt under tiden jag pratade med Amanda, så mission accomplished.

Tillbaka till chillhänget inne. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen blev det onsdag och dags för äventyr!

(null)

Det var dags för mitt vääääldigt efterlängtade besök till Örebro! Vi hade bagaget fullproppad med hästprylar från så väl Proppen som Queeny som min mina absolut första häst jag hade för 20 år sedan. Exakt alla hästgrejer jag äger och har förutom någon enstaka grimma och schabrak från respektive häst som minne. Dessa skulle jag lämna in på Häståterbruket, som säljer på kommission. Jag bryr mig inte så mycket om att de tar 40% av försäljningen, jag är mest glad att bli av med grejerna och kan det komma till nytta någon annanstans är det bara en bonus om det finns en slant till övers för mig i slutet av processen.

(null)

Men det var ju så klart inte vårt primära ärende i Örebro. Det var lite roligt för kvinnan som har Häståterbruket frågade mig var vi kom ifrån och varför vi åkt så långt. Jag förklarade att vi skulle till Gustavsvik för att bada på Lost City. Hon tittade storögt på mig och sa "och ni har inga barn med er?". Hon kunde inte för sitt liv förstå hur två vuxna människor kunde åka så långt för en sådan sak, utan att det var barn involverade. Det tyckte jag var hemskt roligt, för det gav mig en aha-upplevelse om våra olika perspektiv på livet. För oss som inte har barn är det ju självklart att vi åker iväg på sådana här grejer för att VI vill göra roliga saker. Inte för någon annans skull.

Jag svarade henne att det är vi två som är de förvuxna barnen. Jag tror det är lite så faktiskt, jag låg sömnlös av förväntan kvällen innan nämligen lol. 

Äntligen framme!

(null)

Av förklarliga skäl har vi inga bilder från dagen men vi hade himlans roligt! Vi åkte allt som fanns, vilket ingen av oss trodde jag skulle våga göra, och vi åkte "forsen" säkert 15 gånger för jag tyckte den var så jäkla rolig. Vi slog oss sönder och samman, blev helt utmattade efter en timme och fick ta lite pauser några gånger 😂 värst var alla trappor. Shit pommes frites så mycket trappor vi gick i. Jag räknade antalet trappsteg upp till de tre rutschbanorna som låg bredvid varandra och bara det var över 100 trappsteg. Så endast det vi åkte av dem var i alla fall 1000 trappsteg, plus massa andra som jag inte räknade. Inte konstigt man kände sig helt död bara av det.

Många timmar senare var vi rakt av utmattade och skulle bila 4 timmar hem. Vi stannade på Pizza Hut i Karlstad som jag längtat till så mycket.

(null)

Väl hemma sen dök jag rätt i säng och totalkraschade.

Vaknade strax innan 8 imorse och hade massa katter som sällskap. Till och med Wyoming. 

(null)

(null)

Städade massor det första jag gjorde, sen satte jag mig i soffan med Hönan och en Celsius framför Solsidan. 

(null)

Klockan halv tolv blev det dags för digital lunchyoga med Gabriella så Nestor och jag antog utmaningen.
 
(null)

Sedan blev det gött häng i några timmar plus en powernap nerbäddad i sängen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På eftermiddagen åkte vi in till stan för jag skulle hämta ut några paket, vi ville besöka Jafaris Donuts som var på besök i stan ("och vi har inga barn med oss?") och köpa lite krubb.

Jag hittade SUPERBILLIG fanta lemon! Mitt livselixir!!! Köpte tio flaskor. Åker nog tillbaka och köper tio till, mindre än halva priset och går alltid åt förr eller senare. 

(null)

(null)

Köpte middag i form av burgare på Jontes Streetfood. Intogs i bilen för det var superkallt ute. 

(null)

Pedro smet in i städskrubben och klättrade in här. Så söt. Denna bädd finns till utlottning hos Katthjälpen nu!

(null)

(null)

Har mått lite illa ikväll, igen, så har inte gjort så mycket mer än legat i sängen och kollat när Bowies spelat Lords of the Fallen. 

Avslutar med en bild han tog nyss. Vi ligger i sängen, och så säger han "får jag låna din telefon? Jag ska ta kort på Kitty". 

Bilden på Kitty:

(null)

Som jag älskar denna man.

Nu ska jag sova, imorgon ska vi på Halloween på Liseberg. Och vi har inga barn med oss?!

Hare gött haaaaj 🦈 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

darkside

Hallåja bloggisen!

Då var det dags ännu en gång för en uppdatering av mitt *extremt* intressanta liv.

Sist gång jag skrev så var det i väntans tider. Ja inte på barn alltså, det tåget har ju passerat SÅ ATT SÄGA. (Det har jag väl inte skrivit om i bloggen men jag steriliserade mig i april i år, vill bara att alla ska veta det.) Nej nej, jag väntade på att utbildningen för studentrepresentanter skulle börja. Där deltog jag med största engagemang och middagen bestående av falukorv och potatismos i högsta hugg. 

(null)

Kan dock inte påstå att jag blev så himla mycket klokare. Men ambitionen fanns ju där i alla fall. Tänker att det säkert klarnar lite efter vårt första möte.

Så här hittade jag turturduvorna Wyoming och Jonny på den berömda Stolen™️. 

(null)

(null)

(null)

Det blev tisdag och jag gick upp före kristus för att hämta och köra en jourhemskatt till veterinären. Jag får ta på mig en stor del av fadäsen som utspelade sig eftersom jag informerade jourhemmet i sista sekund kvällen innan, att hon skulle vara redo för att han skulle åka. Men när jag stod där (nästan 20 minuter försenad dessutom) och knackade på dörren så öppnade ingen, och mobilen verkade avstängd. Det tog en liten stund men efter väldans massa knackande så kom jourhemsmatte ut och mötte mig, stackarn var helt nyvaken för hennes mobil hade dött under natten. Så vi fick in katten Potatis i bur och jag fick lämnat in honom hos veterinären om än 30 minuter för sent. Slutet gott, allting gott!

(null)

Jag ringde min goda vän Amändiz på vägen hem för jag var vansinnigt sällskapssjuk. Vi hade lite gött mingel samtidigt som jag fick feeling och röjde ur garaget! Det behövs fortfarande sorteras och slängas mer grejer, men jag fick i alla fall slängt ut eller ställt undan det som stod i mitten och blockerade så man inte kunde komma in. Jag är ju så hemskt rädd för spindlarna i garaget, så jag vågar knappt ta i grejerna utan väntar med sådana projekt till vinterhalvåret. I vanlig ordning glömde jag så klart ta en före-bild men föreställ er att det var en soptipp som täckte hela golvet, så har ni bilden liksom. 

(null)

En del av det jag slängde ut. Nu ska ju detta inte ligga här så klart, utan måste köras till återvinningen. Vem ska ta ansvar för det, undrar jag i mitt stilla sinne.

(null)

Min klocka berömde mig för att jag för en gångs skull rört lite på mig. Det poppade upp en notifikation på min mobil häromdagen där det stod "du har haft lägre kaloriförbrukning än vanligt de senaste 4 veckorna". Ursäkta mig men vad är det för jävla pissattityd. Jag skaffade INTE mobil för att bli kritiserad det kan jag meddela. 

(null)

Som ni kan se var jag VÄLDIGT sällskapssjuk då minglet varade i över 4 timmar.

(null) 

Under min rensning i garaget hittade jag en påse mynt. Ingen aning om vems den är eller var den kommer ifrån. Jag hällde ut den tillsammans med en påse pengar vi hittade hemma under vår megarensning i somras. Det är några sedlar som inte syns i bild men sammanlagt var det 1234 spänn i norska och svenska, resten räknade jag inte. 

(null)

(null)

Lite av pengarna var andra valutor än norska och svenska. Jag samlade ihop alla euro i en påse och tänkte skicka med Bowies som fickpengar när han ska till Spanien. Tänkte han kunde köpa nåt fint till mig. Kanske. 

(null)

Ja tänk så produktiv man kan vara för att slippa plugga. Vi blev tilldelade en inlämningsuppgift på måndagen som vi har en vecka på oss att göra. Låååångt kvar ju, om det är tisdag. 

Gött kvällshäng. ❤️

(null)

(null)

Det blev onsdag och jag var inte i så bra form, av någon anledning. Jag är så himla illamående ofta nuförtiden. Jag skulle egentligen åkt till veterinären med Wyoming men jag avbokade det och tog sovmorgon. 

(null)

Det var helt magiskt väder ute så jag klippte gräsmattan tills det tog slut på kräm i batteriet och satte mig sedan ute med datorn för att skriva på inlämningsuppgiften. Vet inte om jag berättat om den men man fick välja ett av typ 6 områden, jag valde ekobrott. Sedan skulle man svara på några frågor om detta område, typ vem är problemet, vad är problemet, hur ska man lösa det - enligt nuvarande regering. 

Jag hade skjutit upp det i några dagar efter att inte ha hittat någon vettig info alls, det är ju regeringen som ska vara källa och inte typ Ekobrottsmyndigheten, vilket gör det hela mycket mer begränsat. Men efter en himlans massa grävande hittade jag en pressträff med finans- och justitieministern från 29 augusti i år, där de pratar exakt om de frågor vi skulle svara på. Det kändes som att gräva efter guld och hitta en hel jäkla skattkista. 

(null)

Men eftersom jag egentligen inte gillar direkt exponering i solen så gick jag snart in igen, men med gott samvete av att ha tagit närvarolappen utomhus. 

Sterling hittade en hamster. 

(null)

Ja juste! Farmin var ju här i tisdags också och satte upp dörren till hallen! När snickaren var här förra sommaren bad jag honom bygga en dörr av spillvirket. Vi använder hallen som en sluss sedan Sterling rymde för typ 7 år sedan, och har haft en dörr gjord av kompostgaller som suttit ihop med buntband. Den satt fast i dörrkarmen med kabelklammer. Riktigt smart ändå måste jag säga, jag kan tyvärr inte ta cred för det då det var Gunilla som byggde och monterade den för 7 år sedan. Tack Gunilla, den har tjänat oss väl! 

(null)

Nu när den sitter uppe kunde jag äntligen skriva till snickaren och fråga om han har tid att komma hit och tilläggsisolera huset. Varför kunde jag inte göra det innan, tänker ni? Jo för det senaste han skrev till mig i sms var "fick ni upp dörren?" och jag ville inte svara nej lol. Så tänkte att jag kan bara skriva till honom när jag kan inleda med att svara ja på frågan utan att ljuga. 

Det blev i alla fall sååå himla bra med dörren och snickaren sa att han skulle kunna hjälpa oss med tilläggsisoleringen så småningom.  

Johanna och Herman kom hit på kvällen och vi gick en promenad på 7 kilometer. Det var väldigt, väldigt trevligt. Vi ses inte jätteofta numera, så jag uppskattar våra stunder lite extra mycket nu. 

(null)

(null)

Det syns ju verkligen inte alls på bilden men vi såg en hjort. 

(null)

På kvällen sen såg jag att lilla mister Pedro Pspspscal tagit sig friheten att fucking tugga på vår nya dörr. 

(null)

(null)

(null)

Sen då blev det torsdag och ännu en gång gick jag upp i ottan (tro inte på mina lögner, det var typ runt 08.00) för att Jonny skulle till Fredrikstad Dyrehospital för att utredas för astma. 

(null)

(null)

Han skulle vara där i 4 timmar cirka, så jag tog mitt pick och pack och drog till Østfoldhallen för att äta frulle och skriva på min inlämningsuppgift. 

(null)

Det blev salamimackor med juice och faktiskt ingen sötsak. Annars brukar det vara tvärtom, men tro det eller ej så har jag inte ätit varken godis eller skräpmat på fyra dagar. DET kära vänner, var längesedan. Jag har levt på sånt de senaste åren att jag tror att mina dopaminreceptorer liksom blivit helt avtrubbade, det är inte alls gott längre. Så det har varit väldigt enkelt att låta bli. Det kan jag rekommendera som bantningsmetod, ät skit till frukost, lunch och middag i 4 år så tröttnar du tillslut! Följ mig för mer fitness-tips. 

(null)

(null)

Martin alltså. Han förgyller min vardag så himla mycket med sina finurligheter. 

(null)

(null)

Efter knappt två timmars skrivande var uppgiften officiellt färdig och inlämnad!!!! Fyra (4) dagar innan deadline!!!

(null)

Det var då en timme kvar tills Jonny skulle hämtas så jag tog en promenad till en stor second handbutik som låg i närheten.

Jag såg en svamp. 

(null)

Jag hittade en sketastor slev.

(null)

Jag hittade även en jättefin tekopp med en fågel på samt två ramar. Som jag köpte. Jag köpte inte sleven alltså. 

(null)

(null)

På parkeringen sen ringde Helena i halvt panik och frågade om jag kunde komma och avlösa henne i butiken då hennes son blivit väldigt dålig. Självklart kunde jag det, så jag fick skynda mig att hämta Jonnyboi.

Han var så glad att se mig och kunde inte sluta åma sig där i buren. Som om all dödsångest han haft släppt. Naturligtvis var diagnosen mest troligt astma, men veterinären ville undersöka varför det var bakterier i lungorna också. Han trodde det var en kontamination från undersökningen men ville dubbelkolla. Jag vet inte vad det heter men det är en viss partikel i lungan som ska vara max 5% men Jonny hade 48% sååååå… han lär högst troligt behöva medicineras för astma. 

(null)

Jag frågade veterinären om det är något fel på luftkvaliteten hemma hos mig eller om jag bara har en jävla otur som nu har TRE katter hemma med astma. Han sa att det ska krävas en anmärkningsvärt, extremt dålig luft för att det ska påverka, och att jag mest troligt inte har det. Men han poängterade två saker och det ena är, vilka typer av katter är det som hamnar hos mig? Det är ju de som kanske levt ett hårt liv och varit utsatta. Och nummer två, som jag ändå tog lite stolthet i att han sa, är att de allra flesta katter med dessa sjukdomar går under radarn. Sjukdomar hos katt, bland annat astma, är mycket vanligare än man tror. Ägarna antingen märker inte av symptomen eller så skiter de i det. Så han tyckte jag inte skulle ta hårt på detta, snarare tvärtom. Det gjorde mig glad, mitt i allt elände.

Jag körde hem mr Jobbyboi snabbt och roffade åt mig en matlåda och en fanta Lemon och drog till Hälle. Helena hade satt denna lappen på dörren, så himla charmigt tyckte jag. 

(null)

Och där inne väntade söta Herman!!! Vilket välkomnande! 

(null)

(null)

(null)

Jag satt på övervåningen och åt lunch i godan ro (TACK förflutna-jag som lagade mat dagen innan så det fanns resurser för ändamålet) och betalade massa fakturor för Katthjälpen och uppdaterade vår hemsida lite. Jag fick massa gjort så det var en win-win för mig och Helena. 

(null)

Helena kom tillbaka till butiken efter några timmar och jag fick äntligen träffa henne och prata lite, det har jag inte gjort sedan Queeny åkte. Det känns verkligen som jag bara flyttade hästen och sen försvann helt, som om jag inte ville ha med henne att göra mer, men så är det ju verkligen inte. Jag har mest befunnit mig i plugg-bubblan och varit hemma, inte haft samma anledning att höra av mig sedan innan och så. Det bara blev så. Så det var jättekul att få prata, skratta och kramas för första gången på några veckor.

Efter vi stängt butiken på Hälle tog jag mig en tur till Nordby för att avverka en himla massa ärenden. Jag skulle lämna de tidigare nämnda mynten till en butik som behövde växel, köpa en tröja på Hööks, hämta och betala kattsand på XL Zoo, lämna tillbaka lite överflödiga arbetskläder till Bodypower samt en väska jag skulle returnera, köpa mat och hämta några knivblad som tydligen min granne köpt av pappa på Jula men som råkat ramla ut i hennes korg efter hon betalat. Jag gick in på Jula för att hämta dem så jag kunde lämna i hennes brevlåda på vägen hem, och givetvis blev det mingel med far.

Det var en lång dag igår med andra ord, då jag var hemifrån i över 12 timmar. Men jag var så nöjd ändå, eftersom inlämningsuppgiften var klar.

Idag vaknade jag pepp som satan, för det släpptes nytt avsnitt av Love is Blind! Det blev morgonunderhållningen kan jag meddela, trots att denna säsongen varit askass. Ni som sett den förstår vad jag menar. Ska bli kul att se the reunion dock, det blir nog massa drama. 

(null)

Lelle mao var inte lika pepp. 

(null)

Kolla så söt han är Pedrolicious.

(null)

(null)

(null)

Efter frukost gick jag en promenad!!! Det näst sjukaste som hänt idag. Lyssnade på P3 dokumentär samt Bring me the Horizons nya singel. Kom till asfaltsvägen där jag mötte Bowies som var på väg hem från jobbet, så åkte med honom hem, och när han skulle åka igen åkte jag med honom tillbaka till vägen där han släppte av mig så jag kunde gå hem igen. Stökigt. Men en halvtimmes promenad blev det i alla fall.

(null)

Jag hann hem i lagom tid för att baxa in Wyoming i en bur och åka till veterinären. Det var inget drastiskt idag, de skulle vara hjälpa oss att raka bort lite päls i rumpan på henne så det blir lättare för mig att tvätta. Veterinären tyckte det såg väldigt mycket bättre ut nu än när vi var där sist, så det var ju jättebra. 

(null)

Jag pratade även med veterinären om Pedros tänder och hon tyckte verkligen vi skulle boka tid för att undersöka om de kommer behöva opereras ut. Så vi bokade på tisdag.

När jag kom hem hittade jag en av hans hörntänder i hans päls. När jag undersökte andra sidan hade han tappat där också. Så det var ju också jättebra. 

(null)

Sedan kan man ju nästan tro att jag ramlat och slagit mig i huvudet, men jag frågade Bowies om han ville gå en sväng. Jag är så stel i ryggen att det liksom gör ont att sitta ner, och promenader hjälper har jag märkt. Först sa han nej, men sen frågade han hur långt jag tänkt gå. "En halvtimme kanske" sa jag då. Sen såg jag att det ösregnade ute. Jag tvekade. Men han kunde tänka sig att gå ändå.

Så vi gick?

7 kilometer?!

I ösregn?!?!

Och det mina vänner, är det sjukaste som hänt idag. 

(null)

(null)

(null)

Det var ändå väldigt mysigt och jag är så glad att han ville gå med mig. När vi kom hem och jag tagit en dusch slogs jag dock av ett så jääävla intensivt illamående, det liksom vätskade i munnen och det kändes som minsta rörelse skulle få mig att kräkas. Jag hade dock ätit SPAGHETTI. LAX. OCH PESTO. till middag och det ville jag inte gärna spy upp alltså, fy fan vad vidrigt. Så jag bara la mig i sängen. Raklång. Blickstilla. Och väntade på att illamåendet skulle gå över. Jag hade gåshud över hela kroppen, skakade men det kändes samtidigt som jag kokade. Tror det kanske var laxen jag åt som var dålig?

Anyway, efter typ två timmar hade det släppt. Tack och jävla lov.

Kan det bero på det fantastiska sällskapet jag hade? Mest troligt. Inte ofta jag får besök av Sophie. 

(null)

Och Artemis min lilla höna och trogna vapendragare var så klart med på ett hörn.

(null)

Ja hörni, det var nog allt för denna gång.

Denna helg som kommer är jag helt ledig (wohoo) och Martin gick på 4 veckors semester idag (WOHOO) och ska börja sluta snusa imorgon (både wohoo och inte wohoo). Han kommer inte vara i så bra form kommande dagar så vi har enats om att han ska låsa in sig i sovrummet och jag ska inte prata med honom.

Jag tänkte ägna morgondagen åt att förbereda mig inför vår gruppexamination på måndag som är baserad på inlämningsuppgiften. Jag måste bara hitta lite relevant information i kurslitteraturen och dra paralleller mellan respektive slutsatser. Jag hoppas det ska gå bra. 

Det var allt för idag ass! Tack för ni läser!

Hare gött haaaaaj! 🦈 



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

mother tongue

Hallåja bloggelicious!
 
Då e d FINA JAG som checkar in lite snabbt i väntan på att utbildningen för studentrepresentanter ska börja. Självklart var jag tvungen att anmäla mig som studentrepresentant, jag har ju inte så mycket annat att göra om dagarna.
 
Måste medge att jag mår lite så där idag. Har liksom en sjukkänsla i kroppen, med lite huvudvärk, yrsel, ont i musklerna. Kan det bero på att jag bara lever på koffein och kolhydrater?
 
Usch sicket påhopp.
 
På tal om att inte må så bra så hittade jag Gangster så här, häromdagen. Trodde hon var död, men hon var nog bara extremt morgontrött.
 
(null)
 
Hon piggnade till lite senare, var inte oroliga.
 
Nestor be like, "Fren? Or lunch?"
 
(null)
 
I fredags tror jag det var så spelade Martin och jag ett Hidden Reality-spel! Man ska lösa ett fiktivt mord, med hjälp att lite bevismatieral, kartor, transkriberingar av polisförhör med mera. Det var lite svårare än den förra vi gjorde men oj så roligt!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
SPOILER: Vi satt fast jättelänge tills jag noterade på en bild att en viss person var vänsterhänt.. då släppte det och vi löste fallet. 
 
I helgen jobbade jag 12-16 både lördag och söndag, jag var helt slut efteråt och det kändes snarare som att jag jobbat i två veckor i sträck. Det är lustigt så himla trögt det går att jobba när man inte är van, förr kunde man ju ändå köra 20 dagar i rad och vara lite sliten efteråt men ändå prestera på plats liksom. Nu kände jag mig verkligen som skräp, det är inget högt tempo på mig kan jag motvilligt erkänna.
 
Jaja, jag har också haft min beskärda del jobb de senaste 12 åren. Det är så satans gött att göra något annat.
 
Idag var planen att jag skulle plugga mestadelen av dagen, men jag kände att jag hade lite administrativt pill att greja med då vi fick nytt schema, nya listor på kurslitteratur och nya inlämningsuppgifter att sätta tänderna i. Jag har inte riktigt åstadkommit så mycket som jag hade önskat, men fått betat av väldigt mycket som hängt över mig i flera dagar och huset är fasen så rent och städat, med disk och tvätt och dammsugning omhändertaget.
 
Nu ska jag hänga upp ett täcke på tork och värma en matlåda, för snart är det dags för utbildning. Sedan blir det nog sängläge resten av kvällen, kanske en tidig läggdags. Känner mig inte på topp idag, tur det är en ny dag imorgon.
 
(null)
 
Hare gött, haaaj!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

sugar honey ice & tea

(null)
 
Hallå ja bloggen!
 
Ni sitter säkert hemma på er kammare och funderar på hur det går med min älskade altan? Står den kvar i all sin prakt? Sitter jag där varje dag under en filt och njuter? Tycker katterna fortfarande om att vistas där?

Ja, nej och typ. Det har inte blivit mycket altanhäng för min del, inte sedan maj och juni då jag satt där varje dag. Nu är det ju så himlans kallt så jag har plockat in alla dynor och solcellslampor och så där, men klösträden står kvar utanför ännu. Dörren kan dock inte stå öppen på nätterna numera, det blir för kallt. Till katternas stora förtret, för de gillar att hänga där korta stunder i taget.
 
(null)
 
Det har pluggats lite grann de senaste dagarna, då jag skrev mitt livs absolut första tenta idag. Mer om den sen. Cliffhanger!
 
(null)
 
Nejmen vad har hänt sedan sist då peeps? Ingen aning. Dagarna är bara som en enda, sammanhängande dimma typ. Det låter ju inte så trevligt men jag tycker det är väldans käckt faktiskt.
 
Jonny har ju haft drän i kinden efter att ha punkterat en varböld, han ser förjäklig ut i ansiktet nu eftersom han kliar upp såren hela tiden. Häromdagen såg jag honom ligga så här, han ser ju ut som han blivit körd av en bil.
 
(null)
 
Shoutout till mina nya kudde!!! Vi var ju i Uddevalla för någon vecka sedan då jag tog en snabb sväng inne på IKEA. Eftersom jag haft så jäkla mycket problem med nacken, jag får jätteont av att ligga ner (!) så är varje kväll, natt och morgon mindre festliga. Men när vi var på IKEA slog tanken mig att jag kanske skulle köpa en ny, lägre kudde då jag nuförtiden sover på en prydnadskudde för det är det enda som är lågt/tunt nog. Jag såg en kudde för 499 kronor och utbrast passionerat VEM FAN KÖPER EN SÅ DYR KUDDE och roffade åt mig en för 79 spänn. Så gick jag liksom vidare längs deras kudd-display och blev mer och mer trollbunden desto fler kuddar jag klämde på. Jag sa åt Martin att lägga tillbaka 79-kronors kudden och tog en 299-kronors kudde istället. Några minuter senare så bad jag honom lägga tillbaka 299-kronors kudden för jag hade hittat THE ONE. Den kostade 749 spänn. Men, sedan jag bytte till den har min nacke blivit avsevärt mycket bättre och jag är så jävla lycklig. Den är liksom "tung" och platt. Väldigt kompakt och mosig. Den lyfter knappt upp huvudet något alls men man får i alla fall känslan av att ha en kudde, för det mesta har jag sovit helt utan och det är jävligt o-mysigt.
 
(null)
 
Igår försökte jag plugga större delen av dagen men det var så himla omotiverande. Jag har aldrig någonsin studerat på högskola och jag har aldrig sktivit en tenta. Jag hade liksom ingen aning om vad som förväntades av mig eller hur omfattande tentan skulle vara. Jag hade lagt absolut mest fokus på föreläsningarna och antecknat extremt noga; mina föreläsningsanteckningar är nästan transkriberingar av det föreläsarna säger. Jag har dock inte prioriterat litteraturen särskilt mycket, för jag hade uppfattningen att det mest centrala var på föreläsningarna. Oj oj så fel jag skulle visa mig ha.
 
Men det visste jag inte igår så jag var knappt stressad eller nervös. Jag hade liksom inställningen att jag skulle se första tentan som en prov-omgång bara för att få se hur tentan är upplagd och vad den på ett ungefär innehåller. Så jag ställde inte så höga krav på mig själv utan tänkte att jag måste få en chans att se upplägget innan jag stressar ihjäl mig över att försöka få in exakt allt i huvudet.
 
Detta - måste jag säga - är en stor personlig utveckling för mig som alltid velat vara högpresterande och som alltid fått panik när jag ska leverera, följt av att jag anser mig själv vara värdelös och sämst.
 
Det var annorlunda för mig att inte ställa skithöga krav på mig själv men väldigt nyttigt.
 
(null)
 
Givetvis har jag bästa pluggsällskapet.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Kvällen innan den stora dagen. Jag låg i sängen och läste anteckningar jag gjort från kurslitteraturen när jag kom till den kriminologiska teorin om differentiella associationer. Den består av 9 punkter som är ganksa långa, jag tänker klippa in dem här för skojs skull så ni får en uppfattning om hur många och utförliga de är.
 

Teorins 9 teser är:

1.       brottsligt beteende är inlärt

2.       inlärning av brottsligt beteende sker genom interaktioner med andra personer i en kommunikationsprocess

3.       huvuddelen av inlärningen av brottsligt beteende sker i grupper med nära, personliga relationer medlemmarna emellan

4.       inlärning av brottsligt beteende inkluderar a) tekniker att begå brott som ibland är mycket komplicerade och ibland mycket enkla b) specifika motiv till den aktuella brottsligheten, drivkrafter, rationaliseringar och attityder

5.       de specifika motiven lärs in utifrån en definition av lagen som fördelaktig respektive ofördelaktig för individen. (I ett västerländskt samhälle är praktiskt taget alla människor omgivna både av individer som uppfattar – definierar - specifika lagar som något man kan bryta mot och av individer som anser att man ska lyda dessa lagar. Det är en genom relationer till dessa människor som inlärningen av fördelaktiga respektive ofördelaktiga definitioner av lagen äger rum.)

6.       Individen begår brott på grund av att definitioner som stödjer brottsligt beteende (prokriminella definitioner) får överhanden över definitioner som stödjer konformt beteende (antikriminella definitioner)

7.       individens anknytningar eller associationer till individer som har olika definitioner av lagen (de pro- eller antikriminella) kan variera (vara olikartade – differentiella) med avseende på frekvens, varaktighet, prioriteringar och intensitet.

8.       Den process som leder till inlärning av brottsligt beteende, genom individens anka knytning till brottsliga och icke brottsliga beteendemönster, involverar samma mekanismer som är involverade i andra typer av inlärning.

9.       Eftersom brottsligt beteende är ett uttryck för generella behov och värderingar kan det inte förklaras med sådana, eftersom icke brottsligt beteende är ett uttryck för samma sorts behov och värderingar

När jag läste detta sa jag högt till Martin att "detta lägger jag inte så stort fokus på, de kan väl inte förvänta sig att vi ska kunna detta".
 
Gissa vad som dök upp på tentan som en 9-poängsfråga? 
 
(null)
 
Jag tycker Bowies är lik Pedro Pascal, tihi 💕
 
(null)
 
Jag hade skitsvårt att somna inatt så sov mellan 2 och 06.30 ungefär. Va BRA. Jag slängde ihop en massa prylar och så för dagens bestyr och drog sedan in mot stan och min egna akademiska avrättning.
 
(null)
 
Ah, så tentan gick väl så där. Det var väldigt mycket saker jag inte räknat med, och vissa begrepp ska jag erkänna att jag faktiskt inte ens hört talas om innan.. antagligen för jag inte hunnit läsa all litteratur ännu. Jag vågade mig på att gissa lite grann, men några enstaka frågor förblev obesvarade. De jag kände mig tryggast i att svara på var flerpoängsfrågorna, där man skulle förklara problem med tolkning av viss statistik och sådant som kräver lite mer utsvävande svar. Det tyckte jag i alla fall - resultatet till trots - kändes skönt att jag fått med mig helheten och kontentan av det vi pratat om. Även om jag kanske inte kan namnge upphovsmännen till alla teorier eller sammanfatta differentiella associationer, så ja.. kände jag mig i alla fall glad och nöjd över att kunna ha längre utläggningar om annat.
 
Jag räknade på det och jag kan ha fått absolut max 53 poäng, om jag mot förmodan skulle ha rätt på allt och full pott på flerpoängsfrågorna. Men 48 poäng var gränsen för godkänt, så som ni förstår är det inte så troligt att jag klarade det. 
 
Men jag är inte ledsen för det, jag ser detta som en viktig lärdom och en tydlig vägvisare för hur jag ska lägga upp studierna. Så jag tar nya tag och känner mig bara mer peppad på att ta pluggandet till nästa nivå istället för att famla i mörkret lite som det känns som jag har gjort nu.
 
Efter tentan var avklarad åkte jag ner till Dingleveterinärerna en sväng för att fråga vad de ville när de ringt mig under tentan, och boka tid åt Wyoming nästa vecka som har lite problem med hygienen bak och behöver raka bort lite päls.
 
Sedan åkte jag till återbruket där jag såg att resten av stolarna fanns kvar, av samma typ som jag visade i förra inlägget. Blev sugen på att köpa dem till matbordet.
 
POV: du försöker få ett rakt svar från Martin Böwes:
 
(null)
 
(null)
 
Han är för rolig 😂 Han var helt okej med att byta ut stolarna men jag orkade inte baxa in dem i bilen, insåg också att charmen med den jag hade kanske försviner helt om vi har samma stolar i köket där de ändå inte passar in med bordet så.. det blev inget med det ändå.
 
Jag köpte däremot en liten ram.
 
(null)
 
Sedan åkte jag och lämnade grejer jag sålt på facebook, slängde vår källsortering, åkte inom stallet på Ylseröd för att hämta tre par skor jag tydligen glömt där, sen åkte jag till Nordby där jag köpte ett nytt doftljus och mat till katterna - och sist men inte minst åkte jag inom Bowies på hans jobb för lite mingel och handling av mat. Det har rullat GÖTT med pengar idag känns det som, bara tentaskrivandet kostade 500 spänn (för att jag ansökte om att skriva på annan ort). Mycket pengar kan tyckas men jag är ändå glad över att inte behöva åka till Gävle för ändamålet.
 
Perfekt för en ansträngd studentekonomi!
(null)
 
Så resten av dagen har jag städat hemma, tagit hand om katterna och bara chillat svinhårt framför nya avsnitten av Love is Blind bland annat.
 
Katterna kräver massor av omvårdnad nu i dagarna, Wyoming ska ha frystorkad tablett mot diabetesen 3 gånger om dagen, jag torkar henne bak med våtservetter när hon varit på lådan och kissat (då hon har något galet som gör att hon får kiss i pälsen efter lådbesök), hon ska ha kortisoninhalator för sin astma morgon och kväll, Sophie ska ha kortisontabletter en gång om dagen, Jonny äter fortfarande antibiotika morgon och kväll och Nestor ska ha flora-tabletter en gång dagligen. Till råga på detta är Wyoming och Sterling på diet, så jag väger upp mat åt dem varje dag i enskilda lådor som jag portionerar ut under dagen (och vaktar skålen under tiden så ingen äter av deras mat och de inte äter av andras) och de andra katterna får Mush morgon och kväll som måste tas fram för att tinas två gånger dagligen.
 
Martin undrade om jag ville följa med honom till Spanien på semester men... jag känner inte riktigt att jag kan. Som ni säkert förstår.
 
(null)
 
Jag upptäckte förut att Pedro har dubbla hörntänder. Jag har inte haft så många kattungar/ungkatter hos mig så jag har aldrig sett detta innan, men jag gissar att hans mjölktänder snart ramlar ut.
 
(null)
 
Ja nämen det var nog allt för denna gång hörni. Jag ska nog snart sova, för tröttheten har kommit ikapp. I helgen jobbar jag 12-16 båda dagarna på Bodypower och det ska bli väldigt kul att jobba med Ole och Jon igen för första gången på evigheter. Nästa vecka har jag utbildning för studentrepresentanter på måndagen men annars har jag inte så mycket planerat, tanken var väl att vi skulle ha egen repetition av kursen hela veckan så gissar att jag har en hel del läsning att ta igen.
 
(null)
 
Tack för ni läser!
 
Hare gött haaaaj!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

higher power

Hallå ja bloggen!
 
På allmän begäran (läs: min mammas) så kommer här nu efter över ett ÅRS radiotystnad ett litet inlägg. För jag har ju inget annat för mig, så att SÄGA.
 
Skämt åsido så var det väl ändå på tiden. Det har skett såååå himla mycket sedan jag skrev sist, det är helt bonkers! Detta blir absolut inte en av mina klassiska jag-ska-sammanfatta-varenda-litet-ögonblick-från-det-att-jag-skrev-sist-inlägg med liksom tusen bilder men jag ska berätta lite om de senaste veckorna hade jag tänkt! Håll i hatten morsan!
 
Nejmen SENÄLLA rara jag har ju börjat plugga!!! På högskola!!!!!! Det jag sa att jag aldrig någonsin skulle göra i hela mit liv!! Jag blev så himla skoltrött under gymnasiet att jag kände att jag aldrig någonsin skulle vilja byta ut det läx- och hemuppgiftsfria liv som arbetslivet erbjöd, mot ett fattigt studentliv med massa skola plus upptagna kvällar och helger. Men så hittade jag denna utbildning för något år sedan eller två, och tänkte att ja det kanske vore något.. sökte för att se om jag kom in. Det gjorde jag inte. Även om jag har liksom bra, inte bra-bra, men bra betyg från gymnasiet så räckte de inte. Jag kollade vilket resultat som krävdes på högskoleprovet och de senaste åren låg det på mellan 1,0-1,1 för att komma in. Eftersom jag inte skrivit högskoleprovet på år och dagar så tänkte jag att jag provar några gånger och räknade med tre försök för att komma upp i det som behövdes. Jag har skrivit högskoleprovet förr och fick 1,1 som högst, så jag kände mig trygg i att jag nog kunde lyckas få det igen, men man räknar med att få skriva några gånger för att maximera sitt resultat. Jag skrev då högskoleprovet för typ ett år sedan tror jag det var, och kände väl att mattedeln gick rätt så dåligt eftersom jag inte läst matte på 12 år, men språkdelen gick desto bättre. Jag lyckades få 1,2 poäng på det försöket och min plats på programmet var liksom säkrad, jag blev så himla glad! Men det kändes ändå så himla avlägset att börja studera, och jag tänkte att jag söker in 2024 istället för att jobba upp en ny buffert som dränerats senaste året. Jag trodde nog faktiskt inte på att jag ens skulle söka när det väl blev dags. Eller söka gjorde jag ju, bara för att få bekräftelsen att jag hade vad som behövdes för att komma in, men jag trodde nog inte då att det ens fanns 1% chans att jag faktiskt skulle tacka ja. (Jag och stora förändringar, ni vet.)
 
Men så kom jag till en punkt i livet då jag var lite trött på att känna mig omotiverad på jobbet. Att jag inte utvecklades och gjort samma sak år ut och år in. Jag sa upp mig på XL Zoo för att sommarjobba på Bodypower och i foderbutiken som ägs av Helena som äger stallet där jag hade hästen - och hade ingen direkt plan för vad jag skulle göra efter min tjänst som sommarjobbare tog slut. Så jag - väldigt spontant - tackade ja till platsen och kastade mig ut i det okända. Nu är jag här, mitt uppe i mitt livs första högskolekurs och om tre år kommer jag kunna titulera mig som utredningskriminolog! Även om jag vet att arbetsmöjligheterna är ganska begränsade efter examen, i princip alla som pluggar vill bli civil utredare hos polisen och dessa jobb är ganska få och kräver egentligen ingen utbildning, så tänker jag att chanserna trots allt är större att få jobb med utbildningen än utan den. Nu har vi ju bara läst en kurs (sista föreläsningen innan tentan var idag, vår första tenta är på fredag) men jag är så himla glad att jag valde detta för jag tycker det är så vansinnigt intressant och har redan lärt mig extremt mycket!
 
Jag har med anledning av detta sålt mitt akvarium för att få plats med ett skrivbord och en faktiskt arbetsyta. Det gav mig väldigt mycket sinnesfrid att göra mig av med akvariet som ansvarsområde då jag tappat intresset på senare tid. 
 
Så här sitter jag om dagarna och knapprar på datorn, lyssnar på föreläsningar och läser böcker. Jag kallar detta för min game of thrones-stol. Stolen är köpt på återbruket för 60 spänn och pläden är från IKEA. Tokälskar den!
 
(null)
 
Jag var ju även tvungen att beställa ett skrivbord då jag oturligt nog gav bort mitt för ett tag sedan, för att få plats med akvariet. Efter detta har jag ju givetvis skaffat största hamsterburen i hela kommun som står där nu så jag fick hitta ett skrivbord som var max 80 centimeter brett, vilket inte var så lätt. Jag hittade i alla fall detta som fick plats med en centimeters marginal och det må vara litet men jag tycker om det! När hamstern (Eddie) inte finns med oss längre och buren ska bort vill jag dock ha ett stort, antikt skrivbord. Som matchar min game of thrones-stol. Ett game of thrones-skrivbord. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
En av våra supercoola lärare och hennes supercoola katt!

(null)
 
(null)
 
Ska jag introducera den här pajsaren också kanske? Den svartvita katten som syns i bild?
 
Här har ni Pedro Pspspscal, det senaste (tillfälliga) tillskottet hos oss.
 
(null)
 
Pedro är mitt Facebook marketplace-fynd. Jag satt på lunchrast på jobbet när jag såg en annons på Facebook marketplace där någon sålde en katt för 1000 kronor. Jag uppfattade inte direkt att han var en kattunge, utan blev bara så illa berörd av bilden på hans medföljande "tillbehör" dvs en övefull kattlåda och en matskål. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag skrev direkt att jag köper honom och en vän tillika volontär för föreningen åkte och hämtade honom och mötte mig i Ljungskile så fort jag slutat jobbet. Först då fick jag veta att han var runt 11 veckor gammal och blev fråntagen sin mamma och syskon när han var 2 veckor gammal. Mitt hjärta brast så för denna lilla kille. Innan han kom hit hade han alltså aldrig sett en annan katt. Han har en del beteendestörningar så som att han attackerade våra ben helt vansinnigt hårdhänt, även de andra katterna, och han förstår inte kattspråk riktigt. När mina katter spottar och fräser efter honom fattar han ingenting. Men han tyr sig väldigt mycket till mig och ligger och snuttar på mina kläder på kvällar och nätter, så han är väldigt mysig och trevlig när han inte försöker mörda mig eller de andra katterna.
 
(null)
 
(null)
 
Igår hade Martin och jag typ vår tredje lediga dag tillsammans på ett halvår. Den spenderades till stor del under varsitt täcke i soffan då vi sträcktittade igenom de tre nysläppta avsnitten av nya serien Gen V. Det är en spin-off på en av mina absoluta favoritserier The Boys, och den är väldigt efterlängtad!
 
(null)
 
Kortfattat kan man säga att den handlar om hur vårt väldigt moderna "woke"-samhälle hade sett ut om vi hade haft människor med superkrafter, hur dessa blivit sedda som superhjältar i allmänhetens ögon men också ägts av storföretag som kapitaliserat dem. Självklart är de extremt korrupta (och definitivt inte Disney, lol). De är så himla, himla bra dessa serier. Rekommenderas verkligen, och observera att jag inte är ett fan av superhjälte-genren utan älskar dessa för samhällskritiken de levererar.
 
(null)
 
Vår fina lilla Jonnyboi som jag upptäckte hade en stor böld i ansiktet, för en vecka sedan. Vi åkte till veterinären direkt där de tömde bölden på var och satte in drän, så han fick komma hem med antibiotika, tratt och utegångsförbud. Har aldrig sett en så deprimerad katt någonsin, stackarn. 
 
(null)
 
(null)
 
Men igår fick han äntligen lov att gå ut igen och han var så lycklig. 💕
 
(null)
 
Såååå ska jag berätta om århundradets tabbe av mig dåååå såatte.
 
Vi ägnade en hel helg här hemma för typ ett halvår sedan åt att rensa ut grejer ur huset. Vi sorterade saker som skulle slängas, ges till återbruket och sånt som skulle säljas. Jag har gjort ett megaryck med sakerna som ska säljas och häromdagen så satt jag en hel kväll och bara slängde ut saker på annons. Då hade vi 9 stycken spel till Nintendo DS som Martin tydligen haft liggande i massa år. Jag tänkte att detta är ju synd att slänga så vi lägger ut dem i paketpris billigt på Tradera. 
 
DÅ VISADE DET SIG ATT SPELHELVETET VAR VÄRDA TYP 4-5000 TUSEN SPÄNN!!!!!!
 
Jag infogar min instastory som jag la upp den dagen. Enjoy.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Men som den ÄRLIGA MÄNNISKA jag är så fullförde jag affären och skickade speljävlarna till den där jävla köparen. Som ni ser har jag sålt massa andra saker och dragit in över 2.600 kronor bara på några dagar - men ALLT det bleknar ju i vetskapen om att jag sålde spel värda flera tusen för 100 spänn!!!!!!
 
INTE NOG MED DET, idag fick jag dessutom ett mejl om att jag betalat för lite i frakt för paketet så det dras ytterligare 18 kronor från mitt Tradera-konto. Så summa summarum:
 
Sålde för 100 kronor.
Tradera tog 10 kronor i annonsavgift.
Jag tog 18 kronor för lite i betalt.
 
(null)
 
100-10-18= 72:- som dessutom Martin och jag skulle dela på för att det var hans spel men jag gjorde jobbet med försäljningen.
 
Här Martin har du 36 kronor, det var ett nöje att göra affärer åt dig. (Tilläggas bör att Martin skiter högaktningsfullt i min tabbe och säger att han säkert bara hade slängt spelen själv, men ändå.)
 
Det tog ganska lång tid för mig att komma över detta kan jag lova. Helvete så sur jag varit.
 
Jajajajajaja "huvudsaken är att du är frisk" som farmor brukade säga.
 
(null)
 
Jag har varit med på Hanna Rydmans Körensemblers (HRK) turné I Am Light! Först var jag med i Karlstad i början av september och så var jag med på sista konserten i Göteborg i slutet av september. Helvete så roligt det var! Vilken otrolig känsla det var, och SOM tårarna rann under sista konserten. Det var en helt magisk stämning i lokalen, publiken ställde sig upp och applåderade och dansade och sjöng med! Wow alltså.
 
Ofattbart att tänka att jag i augusti hade skrivit ett mejl till Hanna om att jag nog inte kunde vara med alls, för att jag kände mig för överväldigad av jobb och skolstart och helt enkelt inte hunnit öva något. Jag hade skrivit hela mejlet och fyllt i mottagare, men jag kunde inte med att skicka det. För jag visste jag skulle ångra mig så extremt mycket, även om det kändes alldeles för mycket just då. Jag är väldigt, väldigt glad att jag aldrig skickade det där mejlet.
 
(null)
 
(null)
 
Här sitter Bowies som lyssnade på oss i Göteborg. 💕
 
(null)
 
Och här är från Karlstad, då mamma och pappa var och lyssnade. 💕
 
(null)
 
(null)
 
På tal om HRK så har jag sökt till ännu ett uppdrag. Det är dock inte så många platser denna gång så jag tror inte jag kommer med, men ett nej har man och ett ja kan man alltid få.
 
Det var en pärs att spela in auditionsvideo med alla katter i hemmet men det löste sig tillslut.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det har kommit en ny säsong av Love is Blind och jag är HOOKED som vanligt!!! Denna säsong är dock den sämsta hittills, men vi lever för dramat oavsett.
 
(null)

En fördel med att inte jobba så mycket längre utan gå hemma typ jämt är att jag får betydligt mer tid till att pyssla och greja på hemmaplan. Jag tar pauser i studierna ibland och går ut och klipper gräsmattan för att röra på mig mellan varven, det blir mycket stillasittande annars.
 
(null)
 
Vi har även tagit ner en massa träd och sly runt pumphuset som tidigare var helt igenväxt.
 
(null)
 
När Proppen gick bort planterade jag ett dvärgkörsbärsträd i hennes minne. Tyvärr dog det i somras, så jag klippte bort det. Men! Det hade slagit skott så ett nytt träd är på väg! Denna trädgårdsprydnad brukar sitta vänd åt ett annat håll men den hade vält så jag bara tippade upp den med foten och då blev den sittandes vänd mot skottet, fint tyckte jag.
 
(null)
 
På tal om jobb så jobbar jag fortfarade varannan helg på mitt älskade Bodypower, och så jobbar jag extra hos Helena i foderbutiken ibland! Det är väldigt kul att vara delaktig i uppstarten av en "ny" verksamhet. Ny inom citationstecken då den varit igång i ett halvår nu.
 
(null)
 
Jag vaknade klockan 4 en morgon och kunde inte somna om. Försökte i en timme innan jag tröttnade och gick upp för att duscha jättelänge, men blev ändå inte trött. Så klädde på mig och tog bilen till Statoil (vet att det heter Circle K men tycker det är tråkigare att säga ok) för en ikonisk jävla frulle i form av två toast med ost och kalkon och en äppeljuice. 
 
(null)
 
(null)
 
Tog en lång omväg hem på slingriga skogsvägar i soluppgången, förbi Johannas hus och matade hennes katter då jag var kattvakt, och stannade till vid Queeny på vägen hem. Titta så fin.
 
(null)
 
På tal om Queeny så har vi ännu en stor livsförändring på det området. Hon är såld. Det var kanske två veckor sedan som jag fick nog av att jag inte kunde hämta henne i hagen (vem som helst annars kan det, men just mig vill hon inte följa med då jag antagligen representerar obehag som veterinärbesök, hovslagare och annat jobbigt). Jag bara bröt ihop på kvällen efter att ha jagat henne i en timme bara för att sätta på täcke. Jag vet ju att det går att vända på och göra vår relation till något positivt och roligt, men jag har inte haft tiden eller orken. Det är den krassa sanningen. Det slog mig att hon förtjänar vara hos någon som avgudar henne och som älskar att umgås med henne, något vi aldrig riktigt haft eftersom hon haft det så jobbigt under stor del av vår tid ihop och jag alltid fått vara the bad guy. Hon är jättesocial och gosig med alla andra, förutom mig.
 
Så jag fick nog av att ha en så dålig relation till henne. La ut henne på annons morgonen efter, och efter en timme ringde en kvinna som heter Jennie. Allt Jennie sa var exakt och ordagrant vad jag önskade åt Queeny. De ville ha en sällskapshäst, en familjemedlem utan krav på prestation. De kom hit några dagar senare och de klickade med Queeny från första sekund, hon stod och sov med huvudet i famnen på Jennies dotter. Hon var så avslappnad, mysig och social och visade verkligen sin bästa sida. Det kändes som kärlek vid första ögonkastet från bådas håll och allt jag kunde tänka på var att jag GRÅTER om de säger att de inte vill ha henne. Deras hem och syn på hästar verkade för bra för att vara sant. Men det var nog menat att det skulle bli dem. Det fanns en anledning till exakt allt kände jag.
 
En vecka senare, alltså i torsdags, körde jag Queeny till sitt nya hem och ärligt talat var jag knappt ledsen. Jag bara kände att detta blev så jävla bra, framför allt för Queeny men för oss alla. Så tack för denna tiden älskade häst, jag är övertygad om att det fanns en mening med att våra vägar skulle korsas. Men jag var inte hennes föralltidhem, jag skulle bara hjälpa henne dit.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jamen hörni det får vara allt för denna gången, för nu ska jag äta middag och fortsätta plugga litegrann! Avslutar med en bild på en fin svamp!
 
(null)
 
Tack för ni läser!
 
Hare gött haaaj!
 
/Idas Nintendo DS & Kuriosa

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.