irresistible

I förrgår blev det jobb 10 till 17 minsann. Jag vaknade tidigt men något gym blev det inte.
 
Har försökt nyttja tiden på morgonen åt att fixa småsaker, planera och greja.. Har för första gången på evigheter skrivit en lista som jag sakta men säkert jobbar mig igenom.
 
Efter jobbet skuttade jag glatt hem och inte det minsta ångestladdad över att ta en vilodag från gymmet. Detta innebar ingenting annat än en helkväll hemma!
 
Martin var världens bästa pojkvän och åkte in till stan för att handla en massa mat samt hämta ut ett paket åt mig. Under tiden tog jag en dusch och hoppade sedan i min onepiece. Resten av kvällen spenderades bland annat med min gitarr och jag fick äntligen, äntligen lärt mig spela Fall Out Boys version av Beat It. Det lät verkligen förjävligt i början men jag lär mig fort!
 


Innehållet i månadens Healthy Box! Har nu gjort plats i skafferiet för alla produkter som jag får i den. En egen låda liksom.
 
I förrgår under kvällen blev det lite dålig stämning mellan mig och min älskade.. Vi har båda våra inre krig och ligger på lite olika känslomässiga våglängder. Han har varit helt otroligt stöttande under hela min övergångsperiod mellan jobben. Hade jag varit han hade jag antagligen mått ganska dåligt över att den andra får komma iväg och köra nya jobb. Ibland kan jag få lite dåligt samvete över att jag trivs på de nya jobben och att han antagligen också gjort det, men är kvar på Max.. Men sedan känner jag så här att nej, jag har fan jobbat för att ta mig dit jag är. Jag har varit på och legat i som attan. Så jag har ingen anledning att ha dåligt samvete, för jag har verkligen engagerat mig. Första gången jag sökte till Bodypower var för två ÅR sedan.. Jag behöver naturligtvis inte gnugga in det i ansiktet på honom men jag måste påminna mig själv om att jag får lov att vara glad över att jag hittat något nytt. Och det gläder mig verkligen att Martin låter mig göra det. Han har inte missunnat mig en enda gång. (Tror inte jag hade klarat av det om det hade varit vice versa. Handen på hjärtat.)

Men det löste sig. Det gör det alltid.

Igår väckte han mig med en puss innan han åkte till jobbet. Jag gick upp för att göra mig i ordning men insåg att jag kunde sova en timme till. Sov som en stock och inte blev jag piggare.. Hade en sådan beslutsångest för gymmet. Jag ville varken eller. Det tog emot att ta ytterligare en vilodag men å andra sidan så var jag så trött och seg att det knappast hade gjort någon nytta.. Helkroppspass med träningsvärk i hela kroppen.. Nej tack. Så efter måååånga om och men bestämde jag mig för att stanna hemma. Tog det alldeles superlugnt innan stängningspass på Max.. Bara två kvar nu!
 

Idag däremot, ringde väckarklockan tidigt. Jag ska inte ljuga, det var tungt att ta sig upp. Sanja är magsjuk så jag skulle hoppa in och hålla hennes morgonpass, och dessutom hinna köra mitt baspass INNAN klockan nio. Så strax efter sju åkte jag in till gymmet och öste på, tunga marklyft, frontböj (som för en gångs skull gick superbra!), tunga frivändningar, bänkpress och chins. Var helt död när det väl var dags för pass sedan men vilket jäkla gäng! Inte många rutinerade men de kämpade som fasen! Älskar att se sånt, att jag inte är den enda som håller på att bita av mig tungan som jag tar i.. Fantastisk känsla i kroppen efteråt.

Ringde farmin på vägen hem och pratade i en halvtimme. Jag saknar honom, och har drömt om honom många nätter i rad nu. Är glad över att i alla fall ha honom nära även om vi inte ses särskilt ofta längre.

Lagade mat som jag råkade bränna (inte helt otypiskt mig) och det blev inte så gott.. Men jag har i alla fall fyllt på efter passet. Nu ska jag försöka diska undan efter mig och ta mig till jobbet. Fick nyss världens mensvärk så jag bara vill rulla ihop i fosterställning.. Är glad att den inte kom tidigare och hoppas att den försvinner snart. Om en vecka har jag gjort mitt sista pass på Max och jag längtar så tills jag kan ge allt för jobben som jag vill satsa på inom den närmaste framtiden..

Då tar vi helg! Eller ja, jobbhelg. Men jag önskar er en skön lördag!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

move mountains


På väg mot möte!

Så där, nu när allt är all settled så kanske jag kan breaka den "stora" nyheten. Idag var jag på Laholmen för att träffa Hanna, chefscroupier för Bohuslän. Jag tog nämligen kontakt med henne för några dagar sedan och frågade om det låg i deras intresse att anställa mig igen. Japp. Jag ska börja jobba hos Cherry Casino igen.

Jag har fått jättedålig respons från familj och vänner, de få jag berättat det för. Sanningen är att jag drar mig för att berätta för folk. För jag förstår deras bemötande! Jag har haft en så oerhört dålig relation till det jobbet och stannade verkligen kvar alldeles för länge. Jag kunde gråta innan jag skulle åka till jobbet för jag ville verkligen inte. Jag förstår hur andra kan tycka att det här verkar vara en jättedålig idé.

Inte för att ursäkta mig, men för att jag vill förklara hur läget ligger till, så kanske ni förstår vad fasen jag sysslar med.

För det första så går min anställning på Max ut om lite mer än en vecka. Nästa lördag kommer jag vara så gott som arbetslös, på papper. Jag kommer antagligen finnas kvar på Max som extra på helger (eftersom jag bara jobbar en helg av fyra), utöver det är jag anställd på timmar både på Bodypower och i receptionen på gymmet och de enda garanterade timmarna jag har överhuvudtaget är mina pass på gymmet. Två timmar i veckan. Nu vet jag att det är stor brist på personal på gymmet och Bodypower har ringt in mig väldigt mycket, det är lite osäkert vilka som ska jobba kvar och sanningen är att jag har haft häcken full hela februari. Men om de en dag får för sig att av någon anledning sluta ringa mig så har jag ingenting att falla tillbaka på. Ingenting. Jag är egentligen inte orolig men allt som finns är ord och inga garantier. Därför vill jag ge Cherry en chans till, för sanningen är att man tjänar bra där, för fåtimmars arbete.

När jag jobbade på Cherry de första två åren jobbade jag som helvete för jag hade inget alternativ. Vi var bara två anställda och en chef som skulle täcka upp tre bord vilket innebar jobb varje lördag, och varannan fredag som minst. Dessutom krockade mina scheman alltid och det var en konstant stress att försöka få ihop tiderna. Det kommer aldrig hända i dagsläget, för jag jobbar varken sen kväll eller tidig morgon nu för tiden.

Dessutom har jag och Hanna kommit överens om att jag inte ska ligga schemalagd. Jag vill inte känna att jag måste jobba och är bunden ett visst antal kvällar i månaden, för det var liksom det jag fick nog av. Däremot kommer jag att stå som tillgänglig hela tiden ifall någon blir sjuk eller vill vara ledig. De får gärna ringa mig med kort varsel och fråga om jag vill hoppa in för jag har möjlighet att tacka nej. Eller ja, såklart.

Saker och ting ser väldigt annorlunda ut nu och det är det som är viktigt tror jag. Själva jobbet i sig är inte väldigt ansträngande och jag hade egentligen lika många bra som dåliga kvällar när det var som värst (det var därför det tog så lång tid innan jag faktiskt sa upp mig). Jag längtar lite tillbaka till att få komma ut bland folk och krogmiljön. Även om den naturligtvis har både för- och nackdelar.

Nog om detta. Jag ska försöka och se hur det känns. Känns det inte bra är det inte värre än att jag lägger ner igen.

Martin och jag spenderade i alla fall kvällen på gymmet, jag började med ett bröstpass där jag var väldigt begränsad eftersom det var så mycket folk i gymmet! Hann i alla fall köra nästan allt på en timme och körde sedan bodypump fast som deltagare då Sanja instruerade och spelade in sin licensvideo. Martin körde också, lite spontant så där. Det var kul, längesedan vi körde gruppträning ihop!

Har lagat rösti och lax till middag och lunch imorgon, kör 10-17 på Bodypower.. Hade tänkt gymma imorgon men får nog ta en raincheck på det, kommer behöva vilodag tror jag.

Har utöver detta fått en del vettigt gjort idag. Skrivit in tider och event i almanackan, skickat iväg en massa mejl och sorterat papper.. Har ägnat mycket tid åt att försöka lösa problemet med min ensamma gerbil Khaleesi. Jag vill inte att hon ska vara ensam eftersom de är så olyckliga då, men vet inte var jag ska få tag på en rumskamrat, om det ska vara hona eller en steril (äldre) hane eller bäbisar.. Jag har ringt djuraffärer, gjort inlägg på forum, sökt på blocket och andra sidor, mejlat uppfödare.. Fick svar från flera men fastnade särskilt för en tjej som kändes väldigt rutinerad och engagerad som menade att hon hade en gerbil hon kunde låna ut, eftersom hon var införstådd med att om jag skaffar en unge till min två-åriga tjej så kommer jag om ett år när Khaleesi antagligen inte finns mer, vara tillbaka i samma sits. Ska kontakta henne imorgon, men nu ska jag sova och hoppas att det här inte blir fjärde natten i rad med massa mardrömmar.. Jag får sådana perioder med riktigt jäkliga hjärnspöken alltså. Jag känner ibland hur panikångesten liksom ligger och skvalpar under ytan, hur hinnan mellan verklighet och känna att man tappar kontrollen fullständigt är lika genomtränglig som vattnets ytspänning. Har det väl börjat så är det en nedåtgående spiral tyvärr.. Men jag försöker andas djupt och behålla verlighetsförankringen så gott som går. Det är som sagt var perioder. Som alltid går över efter ett tag. Men jag har ingen aning om varför det blir så. Bara att rida ut stormen och dansa i regnet väl, för ingen har väl blivit lyckligare av att lägga sig platt och erkänna sig besegrad!
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

hello my babyHäjsväjs på er!

Jag känner mig ungefär som smileyn ovan. Vilken fantastisk dag det här kommer bli! Men okej, först en snabb recap. (Och i förhand varnar jag för en himlans massa selfies, ni vet vad en bra hårdag gör med din självkänsla..)

Söndagsjobbet kom till ända och dagen hade gått så himla fort. Gah, jag älskar verkligen dagarna på Bodypower! Jag hade en väldigt lugn stund i butiken de sista timmarna så jag städade lagret och personalutrymmet, torkade av diskbänken ordentligt och skrubbade till och med i kylen som luktade döden alltså.. Slängde en himla massa skit och hoppas att det uppskattas!

Tanken var att jag skulle haft min upplärning på gymmet dagen efter men jag checkade av med chefen i förväg eftersom hon opererats nyligen och har väldigt ont, om hon skulle komma dit eller stanna hemma. Och att hon inte behövde känna någon press för min del eftersom jag inte skulle ha supermycket emot en dag hemma.. Inte för att det hjälpte, hon är en sådan där person som tar sig till jobbet så länge hon kan stå på benen typ. Om ens det. Men hon uppmanade mig att stanna hemma efter 14 dagars jobb på raken, och jag kunde faktiskt inte argumentera emot.

Så jag spelade in en film i bilen på väg från jobbet och min fjortonde arbetsdag, en liten printscreen från den, haha.Mot gymmet för att köra ett halvbra pass armar. Tränar sällan armar men hade ingen lust att ge mig på något större projekt egentligen. Så det är mer ett utfyllnadspass liksom.PT-Emelie har uppmanat mig att äta mer och det har jag verkligen försökt! Söndagkväll var jag så full av mat att jag lyckades pricka in min tyngsta kroppsvikt någonsin.. Hähä. SNART ÖVER SEXTIO!

Så en ledig måndag tillsammans med älsklingen stundade och jag var så himla lycklig! Han skulle in till tandläkaren strax efter tio så jag följde med in till stan för ett pass baksida lår. Hann faktiskt köra klart hela passet under tiden han var hos käftis.

Vi kom hem, åt lunch och somnade på soffan. Utanför var det supergrått väder, inomhus var det lite stökigt och smutsigt men vet ni vad - jag ångrar absolut ingenting. Jag bestämde mig för att inte känna mig tvungen till någonting, min lediga dag till ära. Inget städande eller pillande med pappershögen bredvid datorn.

Vi sov i tre timmar på den där stackars soffan. Obekvämt som fasen men ack så mysigt. Älsklingen tog hand om disken och jag kunde åka in till gymmet igen för en omgång bodypump med full sal!Kände mig helt vansinnigt dåsig från första stund men jag hade superroligt!Glad tjej! Köpte med chips och naturgodis hem. Min lediga dag till ära. Så resten av kvällen spenderades återigen i soffan med en massa godsaker och Alien: Isolation. Nervpirrande spel indeed men inget slår hur rädd jag var när vi spelade igenom Amnesia första gången..Tisdag och min första dag på nya jobbet i receptionen på Nordic Wellness Strömstad! En väldigt lärorik dag men min hjärna kändes som mos efteråt.. Vårat kassasystem är helt bananas alltså. Så himla mycket saker att hålla koll på.. och lära sig.. Men kan de andra så kan ju jag också!

När den arbetsdagen var slut och jag satt i mig en massa mat laddade jag upp för ett ryggpass med Martin, första på väldigt länge eftersom han har varit sjuk en mycket lng period. Alltså, jag älskar att träna rygg men det är så sällan jag faktiskt får till ett bra ryggpass. Vet inte vad det är.Men det känns verkligen som att kroppen svarat på att jag äter så mycket som jag gör.. Jag har verkligen försökt lägga fokus på det de senaste två veckorna och göra ett kanonsprång framåt i utvecklingen. Kan ju vara inbillning men jag tror det gett resultat.

Idag hade jag tänkt jobba på gymmet igen men min krigarchef Sofia skulle på utbildning i Göteborg så jag fick en halvledig dag till. Inte mig emot, eftersom jag jobbar resten av veckan. Så lite senare idag ska jag på jobbmöte på Laholmen och ikväll blir det bodypump i vanlig ordning..

Jag vaknade halv nio imorse och tog det superchill med frukostgröten och ett glas apelsinjuice framför senaste avsnittet av TWD. Kan inte fatta hetsen som uppstod bland tittarna efter det här avsnittet.. Folk tycker att det är okej att det sprutar hjärnsubstans, de sliter ur ryggraden på folk, äter varandra, försök till barnvåldtäkt - men när två män ger varandra en puss ja då tar det hus i helvete. Sjukt vilka värderingar vissa människor har.

Har i alla fall öppnat alla fönster och STÄDAT huset! Första gången på nästan två veckor som dammsugaren kom fram och det är inte vanligt för att vara jag kan jag säga. Men nu är det rent och fint, diskat och tvättat och doftar gott i hela huset. Dags att skicka iväg lite mejl och sedan pallra sig in till stan för att spika framtidsplaner som jag pratat om. Avslöjar kanske ikväll när jag vet om det blir av eller inte.

Ha en himlans fin dag!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

amaze meArbetsdagen igår gick vansinnigt fort. Min familj var på Nordby och tog en sväng förbi mig, blev så himla glad att träffa dem!

När arbetsdagen var slut hade jag sådan beslutsångest.. Åka hem eller åka till Söle? Det blev en sväng till Söle med pitstop på BK på vägen. Deras grillade kycklingburgare är fin. Med sourcream & onion dressing. They had me at sourcream & onion dressing.

Vi tittade på Melodifestivalen och myste i soffan och sedan åkte jag hem. Duschade, städade och sedan bums i säng. Hade satt klockan på sju för att hinna träna innan jobbet men hade svårt att somna för Martin kom hem och jag ville gärna prata lite med honom, och efteråt väsnades gerbilerna som sjutton.. Så jag ställde klockan på åtta istället, för att få all min sömn.

Så det blev en lugn morgon följt av jobb. Har fyra och en halv timme kvar och sedan ska jag till gymmet för armar och mage! Funderar faktiskt på att ta en dag ledigt imorgon. Jag vet att det finns lediga pass på gymmet men jag får se.. Jag har för övrigt fått en idé som alla mina närstående kommer strypa mig för när jag presenterar den.. Avslöjar kanske imorgon..
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

got you


Onsdagkväll. Bodypump. Endorfiner. Fick mig att återigen uppskatta mitt jobb och inse att jag faktiskt är på väg åt rätt håll. Många förändringar i vardagen nu men allt är till det bättre och har en mening. Så är det.Kom hem till min älskade och vi fick några timmar ihop innan det var läggdags. Han lagade så humla god middag till mig, massa massa massa GAINS! Klyftpotatis, angusburgare och bacon. Mm. 


Torsdag morgon gick jag upp tidigt som fasen, packade och gjorde mig i ordning för utbildning i Uddevalla. Hämtade mina partners och bilade ner till Nordic Wellness för receptionistutbildning.


Överlag en givande kurs men också mycket dötid för oss som aldrig ens sett kassasystemet när de ägnade fyrtio minuter åt detaljer och sidospår.


Vi fick rita bilder och presentera oss, andra fick skriva lappar om deras första intryck av oss och lapparna åkte sedan ner i ett kuvert som respektive fick med sig hem sedan. Vilken värme det var som spred sig i hjärtat när man läste varenda lapp efteråt.. Min favorit var "har kontroll", spot on för hur jag VILL vara i alla fall. Även om Maria lärt mig att det finns inget som heter kontroll egentligen. Det finns inget sådant.Gänget!

När jag kom hem dröjde det inte länge innan jag la mig i sängen och somnade på en sekund. Somnade runt halv nio, vaknade för att borsta tänderna och somnade om. Vaknade igen vid midnatt av att jag var törstig så jag smäckte i mig nästan en liten BCAA, borstade tänderna och somnade om omedelbums igen. Sov i elva timmar plus lite till som inte registrerades. Fatta att jag var helt slut efter mitt höga tempo, jobb varje dag och fem timmars sömn varje natt.. Skärpning.


Jag hade egentligen lovat min bror Simon att vi skulle gå på bio på fredagen och lyckats flytta vår Celsiusdemo så jag skulle hinna. Men dagen innan i pausen på utbildningen hade jag dubbelkollat och konstaterade att jag läst fel, att vi inte alls kunde gå på bio ändå.. Var tvungen att låsa in mig på toa och storgråta, jag visste att Simon skulle bli så besviken.. Jag hade inte kunnat någon annan dag heller men frustrationen över att inte finnas för eller räcka till åt familjen blev så påtaglig. Men han nöjde sig ändå med att få följa med hem till mig och se på film där under fredagsförmiddagen istället. "Det enda jag vill är att vara med dig" sa han. Är inte det stora ord för att komma från en åttaåring?Så jag hämtade brorsan och vi dukade upp med popcorn och han hade tagit med sig gröna äpplen till mig för att han vet att det är mina favoriter.. Underbara unge. Filmen var på engelska men med text så det skulle gå bra sa jag till honom. Du är ju så bra på att läsa. Men när vi började kolla insåg jag att texten även den var på engelska.. Men inte nog med att han är bra på att läsa, han är grym på engelska också. Så han hängde med hela filmen ändå.


Lämnade sedan Simon på Söle igen och åkte för att hämta Hanna och sedan vidare till Svinesund för vår demo. Det var stora brister i kommunikationen så ingen visste var vårat material var och vi skrattade oss igenom den halvtaskiga man-tager-vad-man-haver-starten, men tillslut så!


Det var verkligen jätteroligt! Efteråt bestämde jag mig för att skippa gymmet ytterligare en dag. Man måste vara försiktig så man inte kraschar, kände jag.. Så jag spenderade hela kvällen med Martin och det var längesedan vi fick så mycket som fyra timmar ihop så jag är nöjd. MycK et nöjd.

Vi köpte glass och åt middag framför första Alienfilmen. Bra film för att vara så gammal.

Somnade ganska tidigt och hade energi att vakna sju timmar senare. Åkte till gymmet för ett axelpass och nu är det heldag på Bodypower som gäller! De första fyra timmarna susade förbi och nu har jag fem kvar. Bara gudarna vet vad kvällen bjuder på men vi får se. Är taggad inför denna dag men det ska bli skönt att få greja lite hemma i lugn och ro sedan!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

blind faith

Konsten att skriva ett blogginlägg på en kvart. Ingen förmåga jag besitter men man kan ju försöka, haha. Sedan i fredags har jag haft fullt upp som beräknat, låter dessa bilder recapa!Bild från när Martin färgade mitt hår mitt i fredags natt.. Provade att lägga en massa vaselin vid hårfästet för att slippa bli röd i hela ansiktet! Jag måste ha hållit honom vaöen väldigt länge den natten. Först får han hjälpa mig att färga håret, men efter han gått och lagt sig så satte jag igång en maskin med tvätt som gick i typ två och en halv timme och när den centrifugerar så verkligen skakar hela huset! Jag vaknade själv av det, klockan tre.. Och då har jag ändå Martins rum mellan mitt och badrummet. Haha. Dessutom tog jag en lång dusch för att få ur all färg och rakade sedan sidan. Inget av det gick ju särskilt tyst.

Lördag innebar lite extratimmar på Bodypower, fick en ny asasnygg Freddytröja med Bodypower-loggan på ryggen! Maj gaad som jag älskar den! Vi skulle ha en iten tillställning i butiken där vi stekte proteinvåfflor och serverade med Walden Farms såser och TV4-Gladiatorn Hero var på plats! Hypen alltså..

Efter jobbet mötte jag upp både Sanja och Martin och vi gick till Honeycomb för att ladda upp inför mitt baspass på gymmet. Martin stackarn har gått och blivit sjuk igen så han har inte tränat på aslänge.. Med världens beslutsångest bestämde jag mig till sist för att åka till gymmet en sväng.
 Snygga tröjan!Basdag, med mycket fokus på ben.

När jag kom hem - alla hjärtans dag till ära - så hade Martin lämnat en ask choklad på min säng. Vi fick en eller två timmar ihop där vi lagade angusburgare och sedan totaldäckade i matkoman.. Och jag skulle upp och jobba morgonen efter..En tidig morgon och en jääävligt sliten Ida kräver det tunga artelleriet.. Gick sedan in på nästa arbetsvecka med ett stängningspass dagen efter.. Hann med att gå upp, börja städa, åka in till stan för möte med Maria, ett bröstpass på gymmet, åka hem och fortsätta storstäda huset samt laga lunchlådor innan jobbet. Som i sin tur gick fort och jag var hemma tidigt. Hann umgås med Martin i någon timme eller två, och sedan var det läggdags. Många sådana kvällar nuförtiden.

Tisdagen var ingen rolig dag men jag hann i alla fall med ett benpass innan jobbet! Vansinnigt jobbigt var det! Körde massa utfall, lägre vikter men tre gånger så många repetitioner.. Alltså jag har en sådan vansinnig träningsvärk i bröst, triceps, traps, lats och ben plus rumpa.. Men jag uppskattar träningsvärken när jag för en gångs skull får den. Känner mig stel som ett kassaskåp dock.Men min tisdag blev tung på jobbet och det var minsann inte det roligaste.. Adis visade sig vara magsjuk och inte nog med att jag var livrädd för att ha blivit smittad (KAN inte bli sjuk nu, men det verkar som att ingen blir skonad) jag var tvungen att jobba över en stund i väntan på att chefen skulle komma hem från Stockholm och ta över.. Men min fettisdag blev bättre av att Sanja kom förbi med en semla! Kääärlek!Igår somnade jag klockan elva. Martin följde efter mig när jag gick och la mig i min säng och frågade om han fick ligga hos mig en stund men det minns jag inte, jag var som drogad alltså, helt borta av trötthet.. Men det var bara att pallra sig upp klockan sju imorse och åka till jobbet för öppning med Bowies. Dagen gick fort och smärtfritt och efteråt tog vi en sväng förbi Bodypower för att köpa BCAA. Med smak av mango, bästa! (Fast jag tror man kan tröttna fort..)Eftersom jag inte gör annat än rusar mellan jobb så tog vi tillvara på tiden så gott vi kunde i soffan framför Alien: Isolation som jag tvingar Martin att spela. Haha. Han fick den i alla hjärtans dag-present av mig trots att han sagt att han vägrar spela det spelet, nu har han inget val.. Hähä.Idag gjorde jag sista dagen på Max på nio dagar. Detta innebär svartmålade naglar och tid för andra äventyr i form av andra jobb. Det börjar imorgon med receptionistutbildning i Uddevalla via gymmet. Men nu måste jag kila halvstressad till mitt regelriktiga onsdagspass bodypump. Vi hörs!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

under your influence

Idag messade min chef på gymmet och ville att jag skulle börja min upplärning nästa vecka. Tanken slog mig att efter att ha jobbat hela denna veckan kommer jag ändå inte ha en enda ledig dag förrän måndag. Nästa vecka. En del av mig vill bara bryta ihop och gråta men en annan känner att nu jävlar biter vi ihop och kör, kör, kör. Till råga på detta fick jag min sämsta lön på två år, in på kontot igår och imorse ringde pappa och sa att skatten på bilen ska betalas. 2000 spänn. Vi svor och skrattade ihop och jag tittade på Martin och kände att världen vet ni vad, jag tror jag kommer ta mig levande ur den här månaden också.

När ska jag ha tid att rensa avloppet i badrummet så vi kan använda tvättmaskinen igen? Färga håret? Ta en kopp kaffe med farmor? När ska jag lösa problemet med vår ensamma gerbil Khaleesi? Fixa alla hjärtans dag-presenter? Gå på bio med Simon som jag lovat länge nu? Handla mat? Hur ska jag ha RÅD att handla mat den här månaden? De flesta skulle nog säga åt mig att lägga träningen på hyllan och bortprioritera den, men jag kan inte göra det, inte till hundra procent. Utan träningen och den egentid det ger skulle jag aldrig ens hysa illusioner om att orka jobba så här mycket. Träningen är min terapi. Jag behöver den.

Vet ni vad jag gör, jag tar en dag i taget. Jag räknar inte dagarna och på sin höjd kanske jag vet vilket datum det är. Men annars försöker jag få ut så mycket som möjligt av stunden och planerar inte mer än arbetstider i förväg. Till idag hade jag skrivit en liten lista på saker jag vill få gjort och gick upp klockan sju för att ta tag i dessa. Men efter att ha ätit frukost och insett att jag bara sovit fem och en halv timme under natten så kände jag efter.. Nej. Idag behövde jag inte träna. Jag behövde inte städa bilen eller panta alla sjuttioelva påsar med burkar. Jag gick och la mig bredvid Martin och sov tre timmar till. Och det var så himla skönt.

Jag kunde göra mig i ordning i lugn och ro och äta mellanmål i form av en proteinshake i bilen till stan. Hade egentligen tänkt stanna till på Blomsterlandet för att köpa alla hjärtans dag-buketter till nära och kära men kände att jag hade varken tid eller pengar egentligen.. Så jag får hitta på något annat. Hämtade i alla fall ut mitt paket och där låg en tröja jag beställde för ungefär en månad sedan!


Designad av Norman Reedus från TWD, där en del av intäkterna går till välgörenhet för ungdomar som har det svårt. 300 kronor. Värt.

Åkte till jobbet och skulle handla innan, ringde farmor på vägen. Fick komma in några minuter senare så jag hann äta mat också och det var tur för jag stod mig riktigt länge! Vi hade en helvetiskt jobbig dag på jobbet alltså, men det var ändå en grymt bra stämning och många glada miner. Känner att jag steppat upp i egenskap av passchef och det känns bra. Lagom tills jag förhoppningsvis ska sluta.

Kom hem sent som attan och därför ligger jag vaken i sängen nu.. Men min Martin, min älskade, älskade, älskade Martin, har under dagen både köpt mat och fyllt upp kylskåpet samt rensat avloppet i badrummet så jag har satt igång en maskin tvätt. Dessutom hjälpte han mig att färga håret trots att klockan var mycket och han ska upp tidigt imorgon för ett öppningspass som egentligen var mitt men som han var snäll och bytte med mig så jag kan jobba på Bodypower. Inte för att skryta men han är helt fantastiskt.

Så jag har fortfarande inte de bästa utav förutsättningar men jag är glad. Varje dag har haft mycket positivt att erbjuda även om jag känner mig matt när jag ser planeringen ur ett långsiktigt perspektiv.. Tro det eller ej men jag är faktiskt inte stressad. Jag känner ingen press, bara plikt att jobba och sug att träna. Och kärlek. En himla massa kärlek till livet och människorna i det. Men visst, jag har gråtit för att jag önskar att jag kunde finnas till för fler oftare, träffa farmor, umgås med familjen, ha egentid med Simon och ge tillbaka till Martin som tar hand om mig så väl.. Mot honom känner jag mig genuint otacksam och det trodde jag aldrig, att jag skulle känna att jag inte ger tillbaka. I de tillfällena så tänker jag så här..


.. Även om helvete kanske är lite att ta i.

Nu har jag druckit upp mitt kasein, det enda kosttillskott förutom BCAA som smakar väldigt gott. Håret är nyrakat och nyfärgat och kroppen har fått sig en rak- och skrubbomgång också. Min meditationsmusik är på och väckarklockan ställd. Dags att ladda upp batterierna för en grym lördag!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

never out of placeMorgonstund har guld i mun! Vaknade vid nio och hann gosa med Martin i några minuter innan han åkte till jobbet. Fick skickat iväg formbilder och nya mått samt bollat lite tankar med PT-Emelie. Jag gör framsteg men måste verkligen äta oftare, jag hade kunnat komma ännu längre vid det här laget. Så nu lägger jag mycket fokus på mat och hoppas se en förbättring!
Solen sken och fåglarna kvittrade, vilken härlig vårkänsla! Mycket glad tjej!

Åt frukost vid matbordet med första Game of Thrones-boken. Plockade upp den igår för första gången sedan sommaren, och mitt bokmärke hade ramlat bort så jag hade verkligen ingen aning om var jag var sist.. Så jag började läsa på sida 200 för jag hade för mig jag slutade där. Men ju mer jag läste desto mer kände jag igen och efter att ha bläddrat ett tag konstaterade jag att jag var på sida 450. Close enough, haha. Jag älskar att läsa men det är sällan jag tar mig tid till det. Men vill man så kan man ju, är bara en fråga om prioriteringar. (Kan inte läsa innan läggdags, efter att ha läst en halv sida vaknar jag till av att jag somnat och tappar boken i ansiktet liksom. Jag somnar för det mesta direkt.)

Åkte sedan in till stan för att köra i rygg i en och en halv timme och passet gick så himla bra! Träningsvärken från gårdagen har bara smugit sig på men jag hoppas den får sällskap av träningsvärk i ryggen imorgon. Kanske blir det vilodag, vi får se.

Så nu är det stängningspass på Max som gäller och trots att vi har sjukt mycket att göra så tror jag det blir bra, vi är bra personal inne. Har lite planer för morgondagen men jag får se hur allting faller sig!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

possession

Veckans enda lediga dag blev lite så där.. Halvledig. Jag vaknade strax innan nio och grejade lite i väntan på att Martin skulle vakna vid tio. Vi åt frukost och hör och häpna; somnade på soffan! That's totally our move. Men det är ju så himlans mysigt.

När Martin gjort sig i ordning för att åka till jobbet skulle jag i samma veva börja städa upp lite i huset och sedan slappa i några timmar innan kvällens inplanerade benpass med Sanja.. Och då ringde mobilen. Bodypower ville ha förstärkning under dagen och för att visa på en god arbetsmoral så ställde jag upp. Det gör mig inte så mycket faktiskt.

Så jag gjorde mig i ordning ninja-style och påminde mig själv om att jag borde försöka få gjort saker tidigt på dagen så jag kan finnas tillgänglig eller vara ledig efteråt. Att ha som rutin att träna innan klockan tio, till exempel. Kan vara bra i framtiden.

När jag kom till jobbet visade det sig vara dölugnt men jag fick ändå jobbat i två timmar, hjälpt till att byta raster och så. Sedan valde jag att sluta eftersom jag hade andra planer för dagen som jag inte gärna missade. Jag hade säkert kunnat fördriva fler timmar men det kändes onödigt när de inte behövde mig. Så jag köpte en stor macka på Subway och åkte sedan in till gymmet för att rocka baksida lår och rumpistump med Sanja!


Vi rockade på som attan kan jag säga! Körde sumomarklyft (8 set), bencurl (fyra set med olika position på fötterna, sammanlagt 72 rep), benpress 100 kg (tre set med olika fotpositioner tre varv, sammanlagt 90 rep), nordic hamstrings (tre set), hip bridges (4 set, från tjugo kilo upp till femtio, 20 rep på varje) och avslutade med tre set raka marklyft. Och efter detta? En timmes bodypump med maxvikter! Helvete vad vi är bra. Man får säga så.

Hoppas på fetaste träningsvärken imorgon.

Kom hem och hade fått en avi på ett paket från Los Angeles.. Spännande! Ska panta burkar imorgon så jag har råd att hämta ut det, haha. Veckan innan löning. Då är man inte rik. Såg nya lönespecifikationen och ville bara gråta men vad ska man göra? Jobbar arslet av mig i februari och håller tummarna att det ser bättre ut nästa månad! Har ju ändå jobb sju dagar av sju möjliga i veckan och jag är inte rädd att anstränga mig nu. Bring it on bara! Hoppas kunna få rätsida på allt snart. Tills dess.. Jobbar jag tills jag dör.Har ägnat kvällen åt att mysa med Martin och ätit en massa kyckling och ris. Måste bli bättre på återhämtningen alltså, både sömn och mat.

Imorgon stundar stängningspass på Max och det är bara att tagga till! Let's do this!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

we were fine

Sitter och lyssnar på min gamla spellista hamburgare, den som är fullsmäckad med nattklubbsmusik och pop från tiden då jag jobbade på Max och Cherry samtidigt. Jag hade en längre period där det var det enda jag lyssnade på basically, hade stenkoll på vilka låtar som var inne och populära.. Times are changing. Men lite nostalgisk blir man!Har jag något i håret?

Känner mig ganska lättad över att det är tisdag och att imorgon är min enda lediga dag den här veckan, bortsett från kvällen då jag håller pass på gymmet.. Inte för att jag haft det väldigthektiskt de senaste dagarna men för att jag verkar inte få en chans att sova rimliga tider. Antingen sover jag fem timmar eller så sover jag bort hela dagen. Mellanting, tack så mycket!

Vi hade i alla fall en fantastiskt bra helg, min älskade Martin och jag. Söndagen ägnades mycket riktigt åt att hjälpas åt att både storstäda huset och göra rent hos gerbilerna. Det var full rulle större delen av dagen och alla ärenden i stan sparade jag åt morgondagen och ägnade istället dagen åt att njuta av vardagen i sin enkelhet. På kvällen åkte jag till Söle och hängde lite med lillebror, och med farmin och såg sedan spontant en film till närmare midnatt. Unknown hette den. Alltså ser inte Liam Neeson vansinnigt bra ut för att vara 63 år?Paus i städandet för lite gos!Och Jax var nöjd med buren. Haha.Måndag kom och klockan var ställd på halv nio, för jag hade en lista på grejer som jag tänkt ta itu med innan jag skulle avnjuta en ledig dag.. Trodde jag, för strax efter klockan nio fick jag sms från Magnus på Bodypower som behövde ha in extra folk. Jag behövde inte ens fundera, ja ja ja! Så på 25 minuter fick jag stressat mig igenom mina förberedelser och morgonrutiner för att vara på plats klockan tio och rocka jobb i 8 timmar tills det var dags att bege sig till nästa..

Inte mig emot! Hade kanske önskat att få tid till egenträning men en timmes bodypump är inte heller att förakta när det kommer till daglig motion. Passet gick grymt, kan inte med ord beskriva hur jag älskade att springa mellan dessa två jobb!Jävligt nöjd tjej! (Och vansinnig pump i låren..)När jag kom hem var det till ett ostökigt hus och disken var omhändertagen.. Jag fick packa upp alla mina hundra väskor och laga en massa, massa mat. Skickade iväg ett sms till Martin för att tacka honom för att han hållit ordning i huset för min skull och respekterar den olikheten mellan oss. Vi hade ett prat för ett tag sedan där jag sa att jag skulle uppskatta om han kunde anstränga sig lite mer för att hålla ordning. Det kanske låter som en självklarhet men kom ihåg att jag har inga dåliga krav på vilka kriterier ett rent hus ska leva upp till. Jag insåg att Martin hade svårt att förstå vad jag menade (för när han tittar på huset tycker han att det ser bra ut medan jag hittar hundra saker som bör åtgärdas). Jag är inte alls manisk längre när det kommer till städandet, men jag vill inte ha det stökigt. 10 av 10 gånger. Saker ska vara på rätt plats. Det märks att han ändå tagit åt sig av vad jag sagt och det värmer mitt hjärta för jag kan tänka mig att de flesta andra bara viftat bort det och sagt att jag är fånig. De senaste veckorna har min kärlek till den där mannen bara vuxit för jag är i en ganska omtumlande period i livet men då märks det också att he's got my back. Han har funnits för mig när jag behövt honom och det till 100%. Älskade Bowies.

Vi kollade första avsnittet på den nya serien Better Call Saul, en spin-off på Breaking Bad. Sov i fem och en halv timme innan väckarklockan ringde, jag taggade till och tog tillvara på min berövade sömn. Jag gick upp lite extra tidigt för att kunna ta hand om tvätt och greja lite. Det är inte jättekul men istället för att beklaga mig så påminner jag mig om varför jag gör det. Vad utdelningen är. Det är hemligheten tror jag! Det finns inga måsten om man väljer att göra vissa tråkiga saker för att man ser fram emot resultatet. Istället för att pusta och stöna över hur jobbigt det är att göra allt som "måste" göras så tänker jag att det är ett aktivt val jag gör eftersom jag uppskattar att det är ordning, rent och snyggt. Har jag ett val är det helt plötsligt inte så jobbigt. (Plus att man måste kunna tillåta sig själv att släppa det och bara säga "fuck it!" ibland!)

När jag var färdig hemma åkte jag till gymmet för ett pass axlar och mage, exakt en timme tog det och gick helt okej. Tycker att det är ganska svårt att träna axlar för att jag sällan får bra kontakt och magen blir jag trött i så himla fort.. Men sedan stundade jobb på Bodypower 10-20. Jag ska inte påstå att dagarna går jättefort men det går liksom minst 3 timmar mellan gångerna man tittar på klockan. Det är fett najs.

Nu kommer jag nog inte jobba där på ett tag och det känns lite tråkigt, men jag håller tummarna för att jag kommer få hoppa in fler gånger mellan mina schemalagda dagar. Däremot är jag äntligen inbokad på receptionistutbildning via Nordic Wellness!(!) Så nästa torsdag åker vi till Uddevalla för en heldagskurs och sedan ska jag förhoppningsvis kunna börja jobba där också. Min målsättning är att kunna säga upp min tjänst på Max helt nu i mars och tills dess kan jag bara ta en dag i taget, jobba så mycket som möjligt och ha lite is i magen.

Har satt i mig en kopp te och kollat på nyaste avsnittet av Walking Dead som dragit igång nu igen efter all för lång väntan. Ska laga mat i väntan på att Martin kommer hem från Sarpsborg.. Det var personalmöte på Max idag och de har varit i Norge för att bowla och köra laserdome. Synd att jag missade det men jag var tvungen att välja på logiska premisser.

Ha en fin onsdag!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

big hero 6

Jag somnade i Martins säng igår och när jag vaknade mitt i natten låg han till min stora förvåning bredvid. Han brukar alltid sova i min säng om jag somnar i hans, för ingen av oss sover särskilt bra när vi måste trängas och slåss om täcket i en nittiosäng.. Som tur är somnade jag i min onepiece så bara jag fick ha fötterna under täcket var jag nöjd, haha.

Jag skojar inte när jag säger att jag befann mig i horisontalläge fram tills klockan fem idag. Jag vaknade vid åtta men var så satans trött att jag bestämde mig för att skippa morgonbodypumpen och få somna om. Bredvid min varma och väldigt gosiga Bowies. Vi åt frukost framför TV:n och efter det somnade jag om i sängen igen. Egentligen hatar jag att sova bort dagen men när det inte händer särskilt ofta så är det bara så jäkla skönt att släppa ångesten och bara vara. Särskilt tillsammans med Martin.

Men vi kom ut ur huset runt sextiden och åkte til gymmet. Ben med fokus framsida lår stod på mitt schema och egentligen var det helt fel dag för det men det är sånt som händer. Var så seg och stel i kroppen och högra knät knakade så squatsen blev inte särskilt djupa eller tunga idag. Men en himlans massa utfall med vikt fick jag till. Inte mindre än 120 stycken per ben räknade jag ut sedan, alla med extra vikt och i olika varianter.

Vi köpte pizza och chips (för hur ofta kan vi njuta av en ledig lördag ihop liksom) och slog oss ner framför Big Hero 6. Har hört folk hypa den ett tag och visst var den bra, men ganska.. klassik. Förutsägbar. Men som sagt, bra film. Baymax var ju himlans gullig alltså.

Har kollat lite Sons of Anarchy och har bara ett avsnitt kvar på hela serien men det sparar jag till frukoststunden imorgon. Städat blev det inte idag heller men imorgon så, ska jag se till att komma upp ur  säng tidigt och få en massa saker gjorda. Så det så.

 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

come deal with it

Lyckades ta mig upp tidigt, åt mysfrukost och åkte till gymmet. Är man den största tidsoptimist som någonsin existerat så får man se till att röra sig snabbare.. Så jag hann med ett hyfsat bra bröstpass på en timme och stressade sedan iväg till Nordby för att göra min andra dag på Bodypower!

Hade jätteroligt idag! Bara det att de spelar Bandit Rock i butiken gör ju mitt hjärta alldeles varmt. En massa Five Finger Death Punch bland annat.Råkade skära mig på min lilla kniv. Inte jätteovanligt för att vara jag kan man ju säga. Förklarar härmed Bodypower invigt, Ida-style!

Ville verkligen inte gå hem när vi stängde. Haha. Messade chefen och sa att de gärna får ringa i helgen om de behöver folk. Man kan ju hoppas!

Handlade efter jobbet och hade egentligen tänkt städa huset som jag brukar på fredagar.. Men när jag kom hem kände jag att det hade varit så jääääkla skönt att bara ta en dusch, hoppa i min onepiece och värma en matlåda. Kolla ett avsnitt SoA och hälla upp en Celsius i ett vinglas, fredagen till ära. Strunta i städandet och bara dega. Yolo. Eller nåt.


Överväger att gå på bodypump imorgon bitti men jag har jäkligt mycket sömn att ta igen. Dessutom har jag gått över 26.000 steg idag! Trodde jobbet på Bodypower skulle bli ganska stillastående men jag rör på mig mer än någonsin.. Det finns så mycket att fixa och jag får liksom inte nog av att snygga till, städa och sortera. Tätt i huvudet är jag men huvudsaken är ju att man har kul.

Nu ska jag sova. Trevlig helg på er!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

beautiful monster

Det har onekligen varit en väldigt bra dag. När jag vaknade var jag så sjukt trött att benen knappt bar.. Jag överdriver inte alltså! Det gjorde rentav ont i kroppen av tröttheten.

Men jag lyckades ta mig igenom arbetsdagen och när jag slutade klockan tre visste jag att det var två timmar kvar tills tränarträffen på gymmet.. Alltså chans att köra en audition som instruktör. Jag har länge övervägt bodycombat eftersom det är så vansinnigt roligt. Däremot tror jag inte att efterfrågan är så stor hos oss just.. Men en vän till mig sa något klokt om att de saknade combat på Nordic Wellness i Tanum också, och om efterfrågan är större där så är det ju absolut värt det! Men jag var ändå inställd på att inte köra audition idag, eftersom jag inte hade förberett mig alls. Men på väg från jobbet kände jag att vafan.. Vad har jag att förlora? Klarar jag det inte så får jag förbereda mig tidigare och prova igen när jag inte har så mycket annat för mig. Och skulle jag bli godkänd så är det ju avklarat.En affisch på gymmet.. What's stopping you?

Så en timme ägnade jag åt att öva på uppvärmningslåten till bodycombat 61. När vår gruppträningskoordinator kom var det bara jag som skulle söka och hon tittade på när jag körde igenom min låt och gav mig feedback efteråt. Man känner sig ju dum alltså, som att combat inte kräver tillräckligt myclet självdistans som det är, dessutom blir man betraktad. Men det gick bra! Jag klarade min audition så ni väntar jag bara på besked när jag kan åka på grundutbildningen. Antagligen blir det i april för det finns inget tidigare.. Men det är nog lika bra, jag står ju ändå mellan tre jobb i dagsläget så det är nog bra att låta det vänta tills turbulensen försvunnit.


Men lika nöjd för det! Sjukt roligt!

Tog vilodag från gymmet då träningsvärken från förrgårdagens ryggpass satt in ordentligt. Vila behöver man och jag bestämmer sällan i förväg, jag känner efter dag för dag. Dessutom ville jag verkligen bara få komma hem hyfsat tidigt och för första gången på länge inte behöva stressa mig i säng. Men innan hämtade jag ut ett paket från BlueBox!


En Breaking Bad-onepiece som ska föreställa deras labbkläder med gasmask och grejer. Den är onesize och ska vara som en Large för män. Men jag ville ha den ändå. Jag är så nördig. We must cook.

Martin hade tagit hand om diskberget hemma och kvällen kändes helt fantastisk. Jag landade i min egen takt, utan stress, lyssnade på musik och lät morgondagens lunch puttra på spisen, för jag fick bytt bort ett öppningspass på Max så jag kan jobba på Bodypower istället. Jag och Sanja är rörande överens om hur vi ska dela på timmarna och just ikväll försöker jag att bara stänga ute allt som känns jobbigt. Jag vill bara leva i euforin jag känner i alla små, vardagliga ting just nu.

Jag kollade flera avsnitt SoA och har bara tre kvar från serieavslutningen nu.. Åt lite på en B&J som överlevt i min frys förvånansvärt många dagar. Det var gott.

Men nu är det dags att sova för jag vägrar vara söndertrött imorgon. Det har varit en väldigt bra dag! Önskar er en fin fredag med massa mys och sedan en trevlig helg för det ska sannerligen jag ha, tillsammans med min fina Bowies!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

the spell

Två jättefina hongerbiler bortskänkes med omedelbar verkan. De är underhållande att titta på men gnager på gallret så in i helvete. Så ni vet. Ibland kastar jag strumpor på buren för att få de att sluta gnaga men för det mesta resulterar det inte i så mycket annat än ett strumpkaos på golvet. 


Igår gjorde jag min första dag på Bodypower! For upp ur sängen tidigt som attan för att hinna med ett gympass och kunna packa ihop klockan nio.. Rygg stod på schemat och jag var helt inställd på att jag skulle träna ben men jag fick försöka tagga om i den mån som gick.. Åkte sedan till Nordby, taggad och förväntansfull!

Vet inte riktigt var jag ska börja när jag pratar om fördelarna med det här jobbet. En timmes rast (och absolut ingen ifrågasätter varför du delar upp den och äter var tredje timme), man lyssnar på musik, får gå runt och städa och snygga till men absolut jättefrämst av allt så sliter man inte med hjärtat i halsgropen så svetten rinner. När mitt pass som ändå var 10-20 var över var jag liksom inte slutkörd med klibbig hud och händer som luktar lök. Jag får ha på mig egna skor (och byxor!) och smycken. Folk som jobbat där ett tag tycker säkert att jag är helt knäpp i huvudet som uppskattar det här jobbet så, men det är så annorlunda allt jag är van vid. Det jag saknar är mycket arbetskamrater och den härliga stämningen det medför.

Jag är väldigt nöjd över min insats, var väldigt självgående och verkligen försökte sysselsätta mig hela tiden. Tror jag gjorde ett gott intryck. Jag trodde jag skulle bli väldigt mycket stillastående men när dagen tog slut såg min Jawbone update ut så här..


20.000 steg. Det är ju heeeelt vansinnigt att jag har svårt att tro att det stämmer. Får jämföra med nästa gång som förhoppningsvis blir på fredag. Jag får välja bort Max dag efter dag här alltså, på tisdag ska vi egentligen ha p-möte men jag tackade ja till jobb på Bodypower istället.. Jag hade stora samvetskval för det (tror jag har lite separationsångest helt ärligt) men Martin gjorde det enkelt och frågade vilket håll jag ville jobba mig åt. Han har varit så otroligt stöttande och bara.. Helt perfekt, det senaste. Varit lyhörd och tålmodig.

Idag gick jag rutin på Max och det hände inte mycket.. Brandlarmet fick för andra dagen i rad. Efter jobbet åkte jag hem och kände egentligen för att sova men det blir alltid helt bananas.. Jag la mig bara i sängen och grejade med mobilen en stund innan jag insåg att det var dags att börja städa lite för att sedan åka in till gymmet för egenträning samt bodypump. Åt lite fiskgratäng. Som jag inte hittade någon fisk i. Bummer.

Idag var det basdagen och det innebär frivändningar, marklyft, frontböj, knäböj, bänkpress, chins och mage. Det kan bli ett väldigt tungt pass om man är i form.. Jag satsade lite extra på marklyften och provade att köra med bälte för första gången någonsin. Vet inte riktigt vad jag tycker.. Är ju bra att köra utan. Borde egentligen prova köra utan remmar med för min greppstyrka är katastrof.. Fast jag älskar mina remmar ju. Fick i alla fall ut en repetition på hundra kilo. Helt okej.


Körde sedan bodypump och stannade kvar en stund för att ta en titt på bodycombaten.. Imorgon är det audition på gymmet, ifall man vill bli instruktör i någon klass måste man först bli godkänd där. Jag har taggat det jättelänge men nu när det närmat sig verkligen heeeelt förträngt det.. Så jag är inte förberedd alls och vet inte om nu egentligen är rätt tillfälle men jag ska se hur jag känner imorgon. Har ungefär en timme på mig att lära mig en låt så det bör inte vara några större problem men som sagt.. Skulle jag känna för att strunta i det kan jag ju tröst mig med att jag har ganska så duktigt mycket annat just nu.

Pratade med mamma i telefon hur länge som helst för det har hänt mycket sedan sist.. Men jag kan väl konstatera att det blåser ganska mycket medvind bortsett från lite familjeangelägenheter så som att farmor blir allt sämre.. Men man kan inte göra så mycket mer än att ta vara på den tid man får. Trots att det gör ont att tänka så. Min älskade lilla farmor. 

Nu sk jag försöka sova. Antagligen väntar en fullspäckad dag imorgon med.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

blooming wildDet var förvånansvärt lite folk på pumpen ikväll men det gjorde absolut ingenting! Hade ett gäng som rockade på utan dess like och efteråt kände jag mig som lyrisk. Ibland är endorfinutdelningen helt otrolig. Ju tyngre pass desto mer endorfiner som regel. Förr efter att jag kört x-fit med Maria kunde jag börja gråta under stretchen efteråt för jag var så jäkla lycklig helt enkelt. Är det inte otroligt? Kroppens egna belöningssystem.

Efter passet handlade jag supermycket mat och det kändes jättebra att få fylla upp kylen igen.

Resten av kvällen har jag fortsatt känna mig otroligt glad och tacksam över det jag har. Att komma hem till Martin kändes så roligt, att få äta mat fick mig att känna mig ännu mer belåten och jag har nu tagit hand om mejlinkorgen och skrivit upp mitt schema för februari. Min sinnesstämning har vandrat bergochdalbana mellan "tänk om jag inte får några timmar alls och står nästan sysslolös hela månaden" till "jisses när ska jag någonsin hinna med något annat än jobb?". Jag tar en dag i taget och andas.

Jag känner mig väldigt förväntansfull inför morgondagen och att jag ska provjobba. Ingenting är skrivet i sten eller ens på papper, men jag hoppas, hoppas, hoppas att jag kan få det här att gå ihop nu. Jag vill så gärna ha ett jobb som intresserar mig. Det är alltså två år sedan jag sökte den här tjänsten första gången.. Har sökt den en gång till sedan dess utan resultat så tillslut ringde jag chefen och frågade rakt ut om de ville ha dit mig. Och i många månader har jag bara väntat. Och väntat.

Jag borde inte ha så störa förhoppningar för som sagt, inget är spikat än och jag vet att det inte gäller många timmar i månaden.. Men blir det tillräckligt kommer jag kunna kombinera det med receptionsjobb på gymmet och min målsättning är att säga upp mig på Max. Jag är färdig nu. Imorgon kan vara början på en ny era som tar mig vidare i livet och det känns naturligt att vara över öronen lycklig för att få en ny chans. Jag tror att den största erfarenheten jag kan ta med mig är att jag är van vid högt arbetstempo, att vara i rörelse hela tiden och därför.. Att jobba hårt är standard för mig. Jag hoppas att jag kommer kunna visa det och att det är till allas belåtenhet. Smabbmatsbranschen har lärt mig att sätta ribban högt. Åh, är alldeles jättetaggad.. Ska försöka sova nu.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

thought control

Igår när jag kom hem från jobbet kraschade jag i sängen full av självömkan för smärtan som strålade ner i bröstet.. 1177 trodde en antibiotikatablett fastnat på vägen ner och lämnat ett sår i slemhinnan. Kan mycket väl vara så. De tyckte jag skulle kolla upp det omedelbart eftersom det påverkade min andning men trots att Martin sa åt mig att åka och att han kunde täcka upp för mig för jobbet så hade jag inte samvete att göra det.. Men det är bättre idag. När jag kom hem i alla fall frågade han vad jag ville leka ikväll och då svarade jag godis. Jag vill leka godis. "Vill du åka till Statoil och köpa glass?" frågade han och jag skrattade och sa att du känner mig alltför väl. Så vi gjorde det.


Is it....? It is! A whole peanut butter cup! 

Imorse tvingade jag mig själv upp halv åtta eftersom jag skulle in till sjukhuset. När jag precis gjort iordning min frukost ringde sjukhuset och sa att Maria var sjuk idag. Ååååååh neeeej, attans.... Då får jag väl sova några timmar till. Jaja.


Somnade om bredvid Martin när jag ätit upp min frukost. När vi gått upp och kickat igång dagen åkte vi till Uddevalla för att besöka mitt favoritcafé Lejas, och äntligen få smaka på deras semla-wraps!


Och deras underbara paninis...


Och slutligen semla-wrapen! Helt klart värt besöket. Dock hade jag megaont i magen under tiden och det berövade mig lite njutning men vad gör man..


Ganska nöjd ändå.

Så nu har vi kommit hem och jag har legat och degat i sängen en stund men nu är det dags att dra på sig träningskläderna och åka till gymmet för en timmes bodypump. Ingen egenträning idag eftersom jag haft sååå ont i magen..

Och vet ni? De ringde från Bodypower idag och imorgon ska jag dit och provjobba! Mycket förväntansfull tjej!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

animal sideIgår var det Centerfest, en personalfest för alla som jobbar på Nordby köpcenter kan man säga.. Det är fjärde året i rad jag är schemalagd stängning så jag skippade faktiskt festen i år. Det brukar vara ganska kul men det är rätt segt att komma dit tre timmar efter alla andra.. Så vi fick ha en egen fest. På Max. Med ett stängningspass.

Jag vaknade imorse och hade så jävla ont i svalget. Inte halsont alltså, det gör liksom inte ont när jag sväljer, men då och då känns det som att det krampar från svalget ner i bröstkorgen, och det krampar så jävla hårt att det verkligen bränner, jag tappar andan i några sekunder och det gör verkligen så himla ont.. Ni vet, som att svälja en tablett och det känns som att den fastnat i bröstet? Så känns det, fast det strålar från svalget ner till bröstet. Och det krampar. Hela. Tiden.

Så alla mina planer för morgonen blev undanskuffade och jag sov istället i hopp om att känna mig bättre inför jobbet. Det gör jag inte. Har en stund kvar på rasten så jag ska försöka ringa sjukvårdsupplysningen för att kanske få lite klarhet i vad fasen det gäller..

Så nu ska jag bara hålla ut i 7 timmar till, sedan tar jag helg och går på mitt nya schema som innebär mindre timmar på Max och mer jobbmöjligheter på annat håll.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.