divided

Häj häj bloggisen!
 
Då var det cirka en månad sedan sedan vi hördes sist! Jag började skriva på detta inlägg för två veckor sedan men kom inte så långt, så lite av grejerna kommer huller om buller här nu då. Håååååll till godo.

Sänghäng med kidsen.
 
(null)
 
Det släpptes sista avsittet av Love is Blind Sverige! Jag tyckte första halvan var extremt tråkig men vilka bomber de droppade i slutet. 
 
(null)
 
Jag vet att många inte håller med mig men jag är tydligen en simp vad gäller Christofer så here goes.
 
(null)
 
Mina katter har haft en märklig hosta till och från under en period, så jag har övervägt att avmaska dem, men har å andra sidan inte sett några andra symptom på det så har inte velat avmaska med risk för att det varit i onödan (eftersom de kan bygga upp resistens). Men så hittade jag en spya med en ensam spolmask i och kände att det var tillräckligt, så jag avmaskade allihopa. Saken var bara den att tabletterna var så stora att jag behövde dela en tablett på 4 för att bitarna skulle vara små nog att gömma i pill assists. Det är små formbara godisar som man kan baka in tabletter i för att få katterna att äta dem frivilligt. Så när 9 katter ska ha 4 bitar tabletter 3 dagar i rad.. ja då fick vi fint stå och dela ut 36 tabletter om dagen. 108 tabletter på tre dagar.
 
(null)
 
Artemis var trött och hade glömt tungan utanför munnen.
 
(null)
 
Martin hade skaffat ett nytt dataspel och Sterling var väldigt fascinerad.
 
(null)
 
Jag har i många år använt en mapp för min kalender och lite andra grejer som är bra att ha med på språng. Den har blivit så sönderkload av katterna nu att jag fick köpa Johannas som är likadan och i princip aldrig använd. Katterna fick den gamla så klart, att fortsätta vässa klorna på. 
 
(null)
 
Fy fan vad hon är söt.
 
(null)
 
(null)
 
Det blev dags för återbesök på Fredrikstad Dyrehospital för Wyoming som skule ta nya blodprover för att kolla elektrolytnivåerna. Jag tog även med Sophie som haft ett (då) misstänkt (men nu konstaterat) herpesutbrott bara för att dubbelkolla att veterinären tyckte hon inte behövde vård av något slag.
 
(null)
 
(null)
 
De var superduktiga hos veterinären båda två! Wyomings natriumnivåer var stabila men hennes kaliumnivåer var lite låga. Inget att direkt oroa sig för enligt vet, särskilt inte med tanke på att hon dagen efter också fick ett megautbrott av herpes och mest troligt hade nedsatt aptit redan då, vilket kan leda till låga kaliumnivåer.
 
(null)
 
Vi lagade suuuupergod chili con carne som kommit med veckans Hello fresh-leverans. Vi la dock till lite extra nachos.
 
(null)
 
Bäbisar.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag gjorde ett besök hos Strömstad Optiska för att göra en ny synundersökning OCH skaffa glasögon!!! Jag gjorde min första synundersökning hos optiker typ 2019, och då tog jag det som ett stort nederlag att jag inte hade perfekt syn. Jag vägrade skaffa glasögon och provade linser, men det fick jag fan inte till alltså. Så det blev aldrig något av det, och det är inte direkt något jag märker av mer än när jag ska läsa liten text på långt håll.
 
Men nu var jag fan taggad på att skaffa glasögon och göra dem till en del av min identitiet. Kan det ha med studierna att göra, att det känns som de får mig att se smartare ut? Kanske.
 
Efter mitt besök stod det mellan dessa två:
 
(null)
 
Jag älskade dessa för de var rosa, diskreta och stilrena. Det kändes verkligen som de utstrålade så, en quirky, nördig tjejja som gör tiktoks.
 
(null)
 
Dessa kändes mer sofistikerade och lite mognare på något vis, inte så in-your-face-feminint. Jag hade aldrig någonsin ens tittat på dem om inte optikern propsat på att ge mig den typen av modell hela tiden. Men väl på gillade jag dem som fasen.
 
Vid första anblick gillade jag de första bäst och hade typ bestämt mig för dem redan när jag åkte hem (med glasögonen med mig för att prova). Men så fick jag spontant besök av en volontär till föreningen, Evelin, och efter att ha haft ett flera timmar långt, supertrevligt samtal så bara avslutade jag med att fråga henne vad hon tyckte. Hon uttryckte det så himla väl, jag minns tyvärr inte ordagrant, men typ "de första får dig att se ut som att du ska berätta allt om Sagan om Ringen för mig, inget fel i det, jag älskar den, men det är den viben man får liksom". Följt av "de andra är mer - *tog av sig glasögonen för att sätta på dem igen - nu är det så här..". Och det var så jäkla spot on. Jag frågade dessutom på både instagram och FB och majoriteten tyckte de svarta. Så, det blev dem!
 
Cutie pies.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Sterling fick besöka veterinären för månatliga Solensian mot artrosen och en seniorkoll då han faktiskt fyller 9 i år.
 
(null)
 
(null)
 
Veterinärbesöket gick bra och hans blodprover var bra. Jag skickade in det hela till försäkringsbolaget med avsikt att ansöka om ersättning för Solensian men inte för blodprovet då det ändå bara var en rutinkontroll.. men de täckte fasen hela besöket. Det trodde jag aldrig.
 
Vi lagade en så jäääävla god Hello fresh-måltid. Det var kokospanerad torsk med ris och en sås gjord på soja, sweet chili, smör och en kryddblandning med typ curry? Sallad gjord på pak choi, äpplen och cashewnötter. Skjut mig vad det var gott.
 
(null)
 
Massor mer kattbilder incoming.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Sophie och jag tog oss en tupplur.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Här märkte jag att Wyoming började bli dålig i vad jag misstänkte var herpes. Hennes ögon började rinna, hon började nysa och tappade aptiten.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Titta så sjuk stackarn. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag skulle verkligen aldrig kunnat ha barn. Den oron jag känner när katterna är sjuka är alldeles för intensiv och omfattande.
 
Jag provade denna dricka som var ASGOD. Det är motsatsen till en energidryck typ, innehåller massa goda ämnen för att kunna slappna av och optimera återhämtningen. 
 
(null)
 
Jag fick hoppa in och jobba extra på Bodypower på lördagen då chefen var sjuk. Jag gick halva dagen och såg fram emot min supergoda matlåda med den kokospanerade torsken.
 
(null)
 
Katthjälpen Strömstad har sålt sockar till förmån för katterna. Jag bad Martin om hjälp med att packa alla beställningar och som ni ser tog han uppdraget på stort allvar. Jag tyckte han var så jävla söt där han satt i sin enhörnings-cozee, pannlampa, hyperfokus och med kattstrumpor i högsta hugg. Tänk vad denna man ställer upp för mig hela tiden. Love him.
 
(null)
 
Katter.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Hittade en bild på baby-Wyoming och Jonny i arkivet.

(null)

(null)
 
(null)

(null)
 
Jag hade heldag i skolan då vi skulle göra en massa uppgifter i SPSS, ett program vi arbetar med för att koda data och tyda statistik. Eira och jag bestämde oss för att jobba ihop så när vi fick välja grupp i Zoom så hoppade vi bara in i en random grupp, och där var literally den enda andra personen jag lärt känna bortsett från Eira, och hennes kompis. Så vi var en så jäkla bra grupp och vi fick löst alla uppgifter till prick klockan 16.00 då lektionen var slut. 
 
(null)
 
Efteråt skulle man ta ett quiz baserat på svaren man fick i uppgifterna. Vi fick rätt på alla, för vi är fkn BÄST.

(null)

(null)

Någon av katterna hade tuggat av och svalt ett snöre. Alltid är det något, men som tur var gick det bra denna gång. (Det är superfarligt för katter och hundar att svälja snören och rep och dylikt.)

(null)

Och här är den misstänkta.

(null)

(null)
 
Jag satt kvar i bilen en stund efter att jag kommit hem och rätt som det var dök det upp en räv. Lite coolt att se på så nära håll men också lite läskigt att veta att de är så nära huset.

(null)

Sophie super chunk.

(null)

En powernap med gänget.

(null)

Jag var hästvakt åt Helena och tog in slash släppte ut hästarna för de var bortresta. Skönt att det inte inte är så långt dit.

(null)

Katt-chill.

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi lagade mat från hellofresh som hade kunnat vara AMAZING om det inte vore för att man skulle ha i stekt lök och stekt morot _i_ brunsåsen. Det förstörde perfekt brunsås och i förlägningen också hela maträtten.

(null)

Det kom en massa, massa snö och jag var den enda människan i hela Sverige som var helt i extas för detta.

(null)

Sterling älskar värmefilten.

(null)

(null)

Vi tog en dags(kvälls)tur till Karlstad för att se Edvin Törnbloms föreställning Bögen är Lös! Jag fick de biljetterna i julklapp av Bowies och han erbjöd sig att följa med som sällskap.

(null)

Vi åkte först till Pizza Hut i Karlstad där vi även mötte upp min kära mor för att umgås en liten stund innan vi åkte vidare till Karlstad CCC.
 
(null)

En väldigt bra och rolig föreställning!

(null)

(null)

(null)

Vi åkte hem samma kväll eftersom jag skulle upp och jobba dagen efter.

Borta bra men hemma bäst.

(null)

(null)

(null)

Mitt kära skrivbord.

(null)

Jag köpte massa fågelmat som jag satte upp! Så kul för både katterna och för mig att kolla på fåglarna. Älskar dem.

(null)

(null)

(null)

Ett tag efter att det kom massa snö, skulle det regna bort igen. Så jag förevigade vad jag tror är säsongens sista snö. Älskar den.

(null)

Jag var hos veterinären med föreningens katter Pussy Riot och Sir Fluffington.

(null)

Åt lite hellofresh som jag nu kan konstatera att jag INTE tyckte var gott. Chutneyglaserad nötfärs med mandelcouscous. Låter som något jag skulle tycka om men... nej.

(null)

Föreläsning, och Sterling var med så klart.

(null)

Det KAN vara så att jag grejade med lite annat samtidigt. Kanske.

(null)

Pluggar SPSS och gosar katt.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ännu mer hellofresh. Denna har jag för mig att jag tyckte var väldigt god. Är nog smörstekt öring med inslag av indiskt.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mina fina glajjor i sitt fina fodral.

(null)

Det kom mer snö!!!!

(null)

Välkomstkommittén.

(null)

Vi fick in en katt i föreningen som jag valde att kalla för Kapten Röd. Han skulle till ett jourhem på Vargön. Jag hade initialt hoppats på att slippa köra men insåg att vi ändå hade ett par biobiljetter som jag fick av pappa för flera år sedan, som gick ut om några dagar. Närmaste bion att använda dem på är i Uddevalla, så Martin hängde på och vi gick på bio i Trollhättan innan vi åkte hem.

(null)

"Nej den dog direkt" sa Martin när han såg denna skylt.

(null)

Martin betalade lite xtra för att vi skulle få VIP-säten, dvs. typ fåtöljer med höj- och sänkbara fot- och ryggstöd.
 
(null)

Vi såg Argylle. Den var bra, tog inte sig själv på så stort allvar kan man säga.

(null)

(null)

(null)

Toaselfie.

(null)

Mina fina bäbisar njuter av solen.

(null)

(null)

(null)

(null)
 
Mera kattbilder.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Amanda har tovat en fågel till mig!!!! Det är en pink robin!! Har inte fått den ännu men älskar den redan!!!
 
(null)
 
(null)
 
En tjej köpte av bok av föreningen en gång för några år sedan. Jag packade ner den på något smart ställe så jag hittade den inte, på flera år. När jag väl fick iväg den hade det gått 2 år sedan hon skrev att hon ville köpa den. Nu hade hon köpt ett par strumpor av oss och blev glatt överraskad över den snabba frakten och att hon inte behövde vänta till 2026 med att få dem, hahahah.
 
(null)
 
På alla hjärtans dag hade jag fått tid hos gynekologen, dagen till ära. Tyckte denna fråga i hälsodeklarationen var ett jävla påhopp faktiskt.
 
(null)
 
(null)
 
Jag har haft lite problem med smärta på vänster sida av magen sedan strax efter operationen. Det känns som jag liksom har en sten i buken bredvid livmodern, så det är inte mensvärk utan mer en huggande smärta. När jag sätter mig ner liksom ilar/strålar smärtan uppåt i kroppen. Detta tillråga på att min mens var 6 veckor sen förra cykeln (och är sen igen nu) fick mig att söka vård. Jag var nära att inte gå på tiden eftersom mensen kom tillbaka så småningom, men tänkte att det är lika bra att ta den nu när den ändå var bokad. Hon frågade om jag hade oönskad hårväxt i ansiktet och det har jag fått senaste åren, vi pratar inte små svarta hårtstrån på hakan utan jag får som polisonger på kinderna, nästan hela vägen ner till käkbenet. Jag vaxar bort det håret regelbundet numera. Hon gjorde ett ultraljud och såg att jag hade massor av äggblåsor på äggstocken, vilket indikerar att äggen inte mognar som de ska. Hon misstänker att jag har PCOS, polycystiskt ovariesyndrom. Det är vanligt för kvinnor i min ålder, och orsakas av ökad mängd testosteron. Så smärtan i buken beror på dessa blåsor som trycker på vävnaden runtom, och troligtvis beror den uteblivna mensen och håret i ansiktet på testosteronnivån i kroppen. Så jag tog ett blodprov för att kolla mina hormonnivåer och i skrivande stund har jag ännu inte fått svar på dessa.
 
För några år sedan hade jag nog blivit ganska knäckt av tanken på att få en sådan diagnos men nu är jag mest glad att jag blev tagen på allvar, då jag känt ett bra tag att något varit fel. Men ingen utreder en ju om hår i ansiktet är enda symptomet jag kan sätta fingrer på, konkret. Så det var en enorm lättnad och även om man så klart vill vara frisk så hoppas jag att blodprovet bekräftar misstankarna.
 
Efter besöket på NÄL åkte Martin och jag till Leja's Cafe i Uddevalla. Det var mysigt.
 
(null)
 
(null)
 
Love is Blind (USA) började igen!! Givetvis satt jag bänkad!
 
(null)
 
(null)
 
Kitty kosar sig.
 
(null)
 
På kvällen gick vi ut och käkade på Park. Det kändes lite klyschigt att gå på restaurang på alla hjärtans dag men vi sa att vi firade min potentiella diagnos istället. Hamburgaren på Park är verkligen så jävla god.
 
(null)
 
(null)
 
När vi skulle betala fick jag ett infall att se om det gick något bra på bio klockan 20.00 då det var en kvart kvar tills dess. Då såg jag att The Zone of Interest skulle visas då, det är en film jag varit lite sugen på att se.
 
Den handlar om en familj som bodde vägg i vägg med Auschwitz, där pappan var nazistkommendant. Hur de lever ett inte bara normalt men ganska flådigt liv, och dissonansen som uppstår när man ser svart rök och hör fångarnas skrik på andra sidan muren. Det var en extremt märklig film. Vill man se någonting konstigt så kan jag rekommendera den, men är man inte redo för filmen som konst utan vill ha en filmupplevelse så kan man nog bespara sig de två timmarna.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
På fredagen åkte jag till Hällevadsholm 6 på morgonen för att hjälpa ett jourhem att sätta deras jourhemskatter i bur, då de skulle till veterinären för kastrering. Det var ett helvete kan jag meddela. Det tog mig 45 minuter att få in en av katterna i bur, och det var nog den värsta och mest traumatiska infågning jag gjort. Jag brukar förespråka att man inte grabbar tag i katterna utan mer bygger för alla flyktvägar och presenterar buren som en tillflyktsort, så de väljer att gå in själva. Rummets utformning gjorde inte detta möjligt så katten for ju runt högt och lågt i fullständig panik nästan hela tiden. Jag fick verkligen inte tag i henne.
 
I gengäld lyckades jag fånga en av de andra i farten när hon skulle springa förbi mig; jag bara satte ner buren på golvet och hon sprang rakt in i den. Men fy fan alltså, jag ville bara gråta efteråt. Stackars katter.
 
(null)
 
Hemma sedan var det dags för seminarium. Det var ett väldigt givande sådant!
 
(null)
 
Sterling kollade på inspelning av Milgrams lydnadsexperiment.
 
(null)
 
Min bästa pluggkompis.
 
(null)
 
Vi hade ingen hellofresh att tillgå så jag fick laga mat som nån jävla medieval peasant.
 
(null)
 
Mot slutet av dagen var han extra kontaktsökande.
 
(null)
 
Han kom med på zoom, haha.
 
(null)
 
Jag jobbade lite extra på XL Zoo, och såg dessa två kompisar ha gött häng.
 
(null)
 
(null)
 
Vi skulle laga hellofresh där man skulle göra potatismos. Tyvärr hade de skickat med vanliga potatisar istället för bakpotatisar. Va MYCKET mos det skulle bli.
 
(null)
 
Hamstermis.
 
(null)
 
Gänget njuter av solen.
 
(null)
 
Jag köpte mig en nyinkommen tröja på BP! Det är en GASP-tröja i storlek XXL. Hur det är möjligt förstår jag inte, den sitter liksom knappt löst på mig bara att den går ner till knäna nästan. Hur ska biffiga gubbar på 120 kilo få plats i den kan man ju undra.
 
(null)
 
Jag fick en så jäääävla söt bild på Pedro. TITTA på honom.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Love is Blind, Sterlinggos och budgetering.
 
(null)
 
Sterling jagade Sophie så jag höjde rösten åt honom. Då la han sig här och tittade på mig.
 
(null)
 
Vi studentrepresentanter hade möte med kursansvariga för de kurser vi läste under termin 1. Det var väl trevligt, inte så mycket anmärkningsvärt som sades egentligen.
 
(null)
 
Martin och jag gick en promenad och hittade en ny stig upp i skogen.
 
(null)
 
Vi gjorde ett spontanbesök på Park för lite burgare häromdagen när jag hade haft en riktig jävla pissdag. Det gjorde mig gladare.
 
(null)
 
Bowies och Kitty-gos.
 
(null)
 
Lilla sweetiepies.
 
(null)
 
(null)
 
Så blev det dags för en av årets absoluta höjdpunkter, Göteborg Horse Show! Jag åkte dit med Johanna och Helena denna gång.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag köpte mig ett par suuupermysiga och fluffiga tofflor på mässan.
 
(null)
 
Och en tygväska som kändes mer relevant än någonsin med tanke på allt som hänt via föreningen det senaste.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
På lördagskvällen när Helena och Johanna drog på efterfesten After Ride så avvek jag upp till hotellrummet för att BADA.
 
(null)
 
(null)
 
Fina tepåsar vid frukosten.
 
(null)
 
(null)
 
Vi köpte oss varsin fasciarulle, ser ut som en brödkavel med mönster men ÅH så skön den var att rulla på armarna och ryggen och så vidare. Köpte den till Martin med löfte om att jag ska rulla den på honom då och då. 
 
(null)
 
Väl hemma sedan fick jag äntligen, äntligen, äntligen gosat med katterna igen. Hade saknat dem så mycket.
 
(null)
 
Luftvärmepumpen har bara blåst kallt sedan typ augusti och nu har dessutom konvektorelementet gått sönder så jag fick tillslut kontakta Fredrik och be honom komma hit och se om han kunde få ordning på den. Det fick han!!!!! Så nu har vi det varmt och skönt hemma igen, jag är så glad.
 
Pedro inspekterade arbetet inifrån.
 
(null)
 
Jag var så himla glad över att vara hemma igen, ni kan inte tro det.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det var Sterling också, vill jag tro.
 
(null)
 
Sophie tuggar så mycket på sisalrepet att hon spyr upp bitar av det då och då. Så jag fick nog och tog bort det som var trasigt.
 
(null)
 
Se så besviken hon blev, hahaha.
 
(null)
 
Gick igenom en smärre kris tror jag.
 
(null)
 
Wyoming den spjuvern hade kissat på golvet för första gången på evigheter i lördags kväll/natt. Martin var iväg till Oslo fredag till söndag och jag var i Göteborg lördag till söndag så vi behövde kattvakt som olyckligtvis fick ta hand om eländet. Men hon ser nöjd ut.
 
(null)
 
Avslutningsvis så fick jag denna pin av Kate när jag körde henne till NÄL i förrgår. Jag berättade lite om vissa saker som hänt det senaste och vilka lärdomar jag fått med mig, både så generellt men om mig själv och andra. Hon hade den i väskan och visste inte riktigt vem hon skulle ge den till men den passade perfekt för min situation, så hon gav den till mig osm en påminnelse att inte älta det förflutna utan blicka framåt. Det var lite symboliskt ändå.
 
(null)
 
Det var allt för mig denna gång (inte mer?) så om du läst ända hit; otroligt.
 
Hare gött haaaj!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.