the moonflower society

Häj bloggen!

Detta inlägg har legat som ett utkast sedan 25 oktober 2022. Det skrevs aldrig klart men jag publicerar det som det är, så går den inte till spillo! Enjoy!

———————————————————

(null)
 
Hallå ja bloggen! Då var det dags igen! Inte en månad sedan sist i alla fall, inte illa ändå.
 
Mamma efterfrågade ett nytt inlägg så det var la dags.
 
(null)
 
Efter att jag hade varit hos mamma så blev det pannbiff i lunchlådan några dagar.
 
(null)
 
Vi säljer vegetariska "grisöron" som av någon anledning hade hål i botten. Och av någon anledning fanns det både höger- och vänsteröron. Jag tror ni alla förstår vad som måste göras.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Bokföringshjälpen Wyoming.
 
(null)
 
Sminkhjälpen Sophie.
 
(null)
 
Helena var iväg till Husaby med sin häst Mausie och Queeny var så hemskt ledsen och stod och hängde vid grinden, haha.
 
(null)
 
Kate skulle beskriva ett slags skadedjur för mig så hon ritade. Jag var tvungen att spara detta mästerverk. Det visade sig för övrigt vara en fläskänger som hon ritat.
 
(null)
 
Vi fick massa nya växter, så himla tillfredsställande att se dem på sin plats.
 
(null)
 
Någon som skrivit i en grupp jag administrerar på Facebook som hade namnet Sophelion Gurkensalat. Jag skrattade så orimligt mycket åt detta, och ännu mer när Johanna skrev "om Proppen fortfarande hade funnits hade hon med 100% säkerhet kallats Gurkensalat från och med nu" hahahaha.
 
(null)
 
Jag genomgick ett skrivar-relaterat trauma. Jag skulle börja jobba 11.30 men fick en impuls på förmiddagen att jag skulle hinna lite föreningsarbete innan. Jag skulle skriva ut och betala fakturor hade jag tänkt, och glad i hågen inte ont anande tänkte jag ordagrant "gud vad smidigt system att bara kunna skriva ut från mobilen så här och att skrivaren är uppkopplad så det skickas ut patroner automatiskt när de börjar ta slut och åh allt är så bra" och så bara BAM tog den svarta färgen slut. Inga problem tänkte jag, jag har ju fått en ny patron på posten så jag är redo. Jag plockade fram och öppnade den men insåg när jag skulle sätta i den att det var fel färg på patronen.
 
Allt gick åt helvete därifrån.
 
När jag kollade skrivarens status så stod det att det var den andra färgen som var låg och att den svarta färgen var nästan full. Hmm. Jag får kontakta support tänkte jag, så jag får ordning på varför skrivaren signalerar att fel färg är slut.
 
Jag.
Hade.
Fel.
 
För det första var det ju helt fucking omöjligt att hitta ett sätt att kontakta support på deras hemsida. Alltså utan överdrift så tog det mig en kvart. När man klickar på "Kontakta oss" så kommer man till en "Vanliga frågor och svar" alternativt en chatt med en bot.
 
Jag vill bara prata med en människa? Är det möjligt? Att få lite personlig vägledning av en levande människa?
 
Ja. Om man betalar 263 kronor, men självklart bara om du inte har en aktiv garanti.
 
Jag har en garanti, men det framgår inte hur fan man går tillväga då.
 
Okej. Andas.
 
Jag betalade och skulle få ett mejl med ett telefonnummer att ringa.
 
Betalade.
 
Och väntade.
 
Och väntade.
 
Började bli stressad eftersom jag skulle till jobbet och gärna ville bli klar innan.
 
Det plingade tillslut till i inkorgen.
 
En orderbekräftelse. Inget nummer.
 
Väntade.
 
Det plingade till igen.
 
Ett kvitto. Inget nummer.
 
Väntade.

Funkade det inte? Vart fan vänder jag mig för support till supporten?
 
Det plingade till en tredje gång ungefär 10 minuter efter genomförd betalning.
 
Äntligen, ett nummer. Tryckte på numret och ringde.
 
"Det nummer du önskar nå är inte i bruk"
 
MEN FÖR I HELVETE NU JÄVLAR
 
Tar några andetag och ser att numret börjar på en 8:a. Tänker att det säkert ska vara en 0:a framför. Provar igen. Kommer fram till ett röstmeddelande.
 
"Du vet väl att du kan gå in på vår hemsida? ve ve ve, punkt, hå pe, slash, support"
 
JA. JA. JAG VET. LÅT MIG FÅ PRATA MED EN MÄNNISKA.
 
Fick knappa mig fram till rätt avdelning.
 
"Just nu är det många som ringer till oss, tack för att du väntar"
 
VAD HAR JAG FÖR JÄVLA VAL
 
Tillslut var det en snubbe som svarade. Jag tog några djupa andetag och sa att jag vill bara inleda med att säga att ert system för att komma i kontakt med support gav mig hjärnblödning och jag gör allt i min makt just nu för att inte ta ut min ilska på dig för jag vet att det inte är ditt fel men ville bara ge feedback.
 
Han var inte superfestlig men jag kan fan inte klandra honom, jag hade hatat mitt jobb om jag behövde lösa tekniskt strul och bemöta lika arga kunder som jag om dagarna.
 
Han hjälpte mig i alla fall lösa mitt problem tillslut. Det var färgen i patronen som hade torkat. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag gjorde en grej som jag var tvungen att prova. Två faktiskt. För nu är jag så trött på att missa chanser bara för att jag är för feg för att prova. Ofta vågar inte jag inte ens försöka för jag är rädd att misslyckas. Och för en gångs skull har jag inte berättat för gud och alla människor vad jag grejar med, bara de närmaste. Om det blir något av det så ska ni få veta allihopa, om inte... kanske ni får veta ändå när förnedringen släppt.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Fina fisken på XL Zoo som fick komma hem till mig. Det är en angelicus pleco.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
"Don't tell anyone or you're next"
 
(null)
 
Detta underbara höstväder.
 
(null)
 
Detta dök upp i mitt flöde. Det berörde mig så illa så jag kunde inte låta bli att skänka några hundralappar. Gör det ni också vetja.
 
(null)
 
Vi tog en spontan tur till Pinchos i Uddevalla, för det var så längesedan. Jag tog bara bild på Martins drink och hans efterätt tydligen.
 
(null)
 
(null)
 
En posthornssnäcka som åker på min jätteposthornssnäcka.
 
(null)
 
(null)
 
När jag mockade åt Mausie hittade jag denna. Det var tydligen en kula man satt in i hennes livmoder hos veterinären, för att hon ska sluta brunsta så illa. Så det var ju typiskt.
 
(null)
 
Det blev helg och jag åkte till Grästorp! Vad gör man i Grästorp en helg tänker ni, jo jag skulle möta mamma och kolla på lillebror William när han spelade hockeycup.
 
(null)
 
De spelade några matcher innan vi åkte till hotellet för en liten mellanlandning. Mamma satt nere i receptionen med de andra hockeymorsorna och minglade men jag tog mig gott om tid på hotellrummet för att duscha och fixa till mig lite.
 
(null)
 
När jag sedan gick ner till receptionen där de satt och drack öl så presenterade mamma mig för gruppen, och jag skulle vara lite festlig så jag sa "hej jag heter Ida och är inte alkoholist". Alla bara ??????? Jag ville verkligen sjunka igenom marken och dö för jag hade bara tänkt att vara rolig men fuckade up den klassiska "hej jag heter x och jag är alkoholist" varpå alla säger "hej x" men istället lät det som jag pikade dem alla för att de satt där och drack. Känns ju fett att inleda med att förolämpa hela gänget. Sen satt jag ju med telefonen i handen större delen av tiden när det var föräldramingel och först tänkte jag "usch vad otrevligt av mig" men sen tänkte jag att jag har ju faktiskt inget superstort intresse av att mingla bara för sakens skull heller så whatever.
 
Det var i alla fall superkul att se William spela!! Det var så roligt att jag till och med stannade kvar när de spelat sin sista match för att se andra lag spela också.
 
(null)
 
(null)
 
Forshaga vann pris för fair play och slog sen till med typ 8 utvisningar på nästkommande match, lol.
 
(null)
 
De vann i alla fall någon match eller två så det var kul!
 
(null)
 
När lördagens matcher var avklarade åkte vi tillbaka till hotellet. Föräldrarna, ni vet de jag kallat alkoholister, tog en öl i receptionen och jag satt återigen på rummet och bara kosade mig.
 
(null)
 
(null)
 
När jag var hos mamma gången innan köpte hon oss två trisslotter. Vi vann 330 kronor på dem så när vi var i Grästorp löste vi in dem mot nya.
 
(null)
 
Ny dag och nya tag.
 
(null)
 
Broder!!!
 
(null)
 
Söndagens matcher var inte jättemånga så jag åkte hem nån gång på eftermiddagen.
 
Hem till Queenister.
 
(null)
 
(null)
 
Och Nestor inspekterade kylväskan jag fått från mamma, för självklart hade jag beställt pannbiff-matlådor.
 
(null)
 
(null)
 
Jag tog Queeny till paddocken i träns för att prova sitta upp på henne för första gången någonsin.
 
(null)
 
Jag gjorde det!! Men hon blev spänd och jag kände mig nervös så jag satt bara kvar i 20-30 sekunder och klappade på henne innan jag hoppade av och nöjde mig med den bedriften.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi kramar ur det sista vi kan ur altanen för denna säsong.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Fick tillslut ordnat med fakturorna för katthjälpen och ni ser ju vilka summor det rör sig om.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det var dags att åka till mamma en snabb sväng igen innan hon åkte till Hammerfest och skulle stanna till nästa år. Hon bad mig köpa med en stor burk fiskmås.
 
(null)
 
Vi sålde massa fisk till en dam som inte förstod varför hennes fiskar försvann spårlöst. Så berättade hon att hon hade en 9 år gammal chokladmal, bitarna föll liksom på plats... så hon kom in med den fisken till oss. Han heter Pluppen. Han bodde hos oss i några veckor innan jag sålde honom till en riktig fiskentusiast som hade 17 akvarium hemma. 
 
(null)
 
Vi fick ta del av nyheter inför julen hos våra leverantörer. Detta ska vara ett "julmjukisben". Förlåt men har inte ben liksom knotor i båda ändar? Det där är inget ben. 
 
(null)
 
På väg till mamma så fick jag stenskott. Som tur var hade jag ett stenskottsplåster. Inte för det spelade någon roll i slutänden, när jag skulle laga det sa de på verkstaden att det var ett dubbelt stenskott och det kommer att spricka upp igen men att det bara är en tidsfråga. Jag sa att jaja men jag ska snart lämna tillbaka bilen ändå så jag kan ju hoppas att det håller tills dess och inte är mitt problem sen när det väl spricker hehehehehehehehe. (Det kostar mig nämligen ingenting att laga ett stenskott men det kostar 1500 att byta rutan.)
 
Men så kom de ut igen och sa att det gick inte att laga. Det sprack.
 
(null)
 
(null)
 
Anyway hos mamma väntade pannbiff, gött soffhäng.. och mamma och William. Så klart.
 
(null)
 
En så himla satisfying hylla på jobbet.
 
(null)
 
Och en så satisfying ihoppackad pall med skräp som Lars pusslat ihop.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.