sleepwalking

Häj bloggen!
 
Gudars vad jag är trött. Alltså, det är som att jag aldrig vaknade till riktigt imorse, hade säkert kunnat sova hela dagen. En sådan dag. Känner mig utmattad, sömning och mör i musklerna. Kanske håller jag på att bli sjuk. Lika trött som alla dessa kombinerat:
 
(null)
 
Jag har ändå jobbat en del det senaste, och haft massor av kattärenden på bordet. Just nu känns det mesta övermäktigt och... jävligt.
 
Jonny däremot var glad när han hittade en påse.
 
(null)
 
Fredag morgon kom och efter att i alla fall ha sovit lite mer denna natt åkte jag ännu en gång in till stan för att köra Sir Fluffington till veterinären för att ta ny röntgen och se om kontrastvätskan passerat som den ska. Det hade den inte, utan det var stopp i tarmen. Därför fick han opereras akut.
 
(null)
 
Hann hem i tid för ett videosamtal jag hade bokat med en kattbeteendevetare tillika veterinär som jobbar på ett djursjukhus i Moss i Norge. Vi skulle diskutera Wyomings tillstånd, att hon är så passiv och vad jag kan göra för att berika hennes vardag när hon egentligen är ganska ointresserad av typ allt.
 
(null)
 
Gry var jättetrevlig och kunnig, och gav massa bra feedback och input i vår situation. Wyoming visade sig från sin bästa sida och både interagerade med mig och var allmänt kontaktsökande. Jag har ärligt talat funderat på om Wyomings liv varit värdigt eftersom hon är så extremt inaktiv, som att hon inte mår bra trots att alla medicinska undersökningar säger motsatsen. Vi diskuterade lite det här med antidepressiva för katt, som en sista utväg om jag inte skulle lyckas få henne lite gladare. Hon har ju problem med att hon är så överviktigt att det fastnar kiss i pälsen bak, vilket gör henne obekväm, då vill hon inte röra sig, vilket i sin tur gör det mycket svårare att få henne att gå ner i vikt, och på så vis tar vi oss inte ur den onda spiralen. Mn efter samtalet med Gry känner jag mig mer hoppfull för framtiden, Wyoming med verkar det som. 
 
(null)
 
Pedro hittade godispåsen.
 
(null)
 
Wyoming måste ha viskat något väldigt hotfullt till Max för hans svans var burrad så han såg ut som en tvättbjörn.
 
(null)
 
Senare på fredagen skulle jag åka till Halden, men jag passade på att uträtta lite ärenden inne i Strömstad timmarna innan. Köpte mig en kattkalender, köpte te, pantade, slängde källsortering och lite smågrejer. Jag gick förbi denna dörr, och kunde inte låta bli att fundera på vad symbolerna till höger betyder. Förstod att det är en lägenhet man kan hyra, men det känns änna jäkligt suspekt faktiskt.
 
(null)
 
Jag gjorde ett litet pitstop på Backlunds för kaffe, dammsugare och plugg.
 
(null)
 
Sedan var det dags att åka till Halden, då jag hade tid på Social Division för att pierca näsan. Var lite nervös men det gick bra, och tycker det blev ganska bra med, även om jag inte vill ha en stav utan en ring så småningom. Kan man skylla på en tonårsrevolt när man är 31?
 
(null)
 
På vägen hem sedan stannade jag inom Hälle för att hänga lite med Johanna. Helenas kids var där också så vi byggde snögubbe.
 
(null)
 
Wyoming som ännu en gång faktiskt sökte lite kontakt, inte dåligt.
 
(null)
 
Lördagen sedan började med att Sir Fluffingtons jourhem hörde av sig igen, då hans allmäntillstånd var mycket sämre. Jag kontaktade Dingleveterinärernas jour som sa att det bästa var att lägga in honom på djursjukhus. Eftersom jag stod i startgropen att åka till jobbet så fick vi hitta en volontär som kunde köra dit honom.
 
(null)
 
Så han blev inlagd och ska vara det till imorgon är tanken. Stackarn har pankreatit och har väldigt ont. Men kändes skönt att de ändå hittade något, både stoppet i tarmen och sedan pankreatiten. Annars är magproblem inte alltid så lätta att diagnostisera, jag var rädd de inte skulle hitta någonting.
 
För örvigt är jag helt överväldigad av vilken respons vi fått på insamlingarna till Sir Fluffington. Det är verkligen sämsta tiden på året att försökta skrapa ihop 50.000 spänn till hans vård, endast. Men i skrivande stund har det kommit in i alla fall 30.000. Helt otroligt vad folk är givmilda och osjälviska.
 
Mitt slutbetyg i programmets andra kurs ramlade in, jag fick ett C. Det är jag nöjd med, och även om målsättningen inte var mer än godkänt så blir jag ändå lite besviken för jag vet att jag kan bättre. Men jag har ju verkligen inte ansträngt mig så mycket som jag borde, så det är ju i sin ordning egentligen. Men man tar väl varenda chans man får att klanka ner på sig själv, eller?
 
(null)
 
Resten av lördagen spenderades på jobbet. Jag hade först blivit tillfrågad att jobba på XL Zoo åt en kollega som brutit foten, men sen visade det sig att hon skulle jobba ändå. Sedan blev jag tillfrågad igen då en annan kollega blivit sjuk, men efter en stund så kände de att de klarade sig på två pers ändå. Tur var väl det, för på fredagen frågade Jon om jag kunde jobba till 19 istället för honom, då han hade andra planer. Det ville jag ju så klart, så det blev en lite längre dag på BP än vanligt.
 
Sedan dess har jag känt mig mer eller mindre utslagen. Typ så här. 
 
(null)
 
Egentligen borde jag verkligen plugga just nu. Jag gjorde ett försök men 12 minuter in i föreläsningen insåg jag att jag inte fått med mig vad han sagt. Men vi har en rätt stor examination som ska vara inne på torsdag så... gissar att jag verkligen borde försöka, även om jag mest vill sova.
 
(null)
 
Får passa på att önska er alla ett gott nytt år!
 
Tack för ni läser! Hare gött haaaaj!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

can you feel my heart

Hallåja bloggisen!
 
De senaste 24 timmarna har varit bonkers. Jag är inte så trött ännu men det kommer som ett megabakslag snart, det är jag övertygad om.
 
För det första så jobbade jag lite extra då de behövde hjälp på Bodypower. Little did I know, att dagen till ära skulle ägnas åt stickprover av inventeringen. Jag var så taggad på att vi skulle få klart alltihop så jag gav 110% frå start. Eftersom vi bara var tre personer fördelat på två butiker, där Jon dessutom skulle gå hem på eftermiddagen, så hade vi sammanlagt bara 2 timmar då vi var två pers i butiken och kunde inventera lagret. Tilläggas bör också att under både Eriks och Jons rast, alltså de två timmar jag stod själv, var de bästa försäljningstimmarna under hela dagen. 
 
Jon köpte en p-max till mig. Det är fan kärlek det.
 
(null)
 
Jag var värsta speedy gonzales men det var helt omöjligt att få gjort inventeringen samtidigt som det var rätt schysst försäljning. Ju mer tiden gick desto mer skulle ju den inrapporterade inventeringen diffa. Så tillslut fick jag erkänna mig besegrad - och lägga ner hela projektet bara för att låta kollegorna göra om det imorgon, när de var två och butiken var stängd. Så det var ju lite trist att allt jobb var i onödan, men Jon var imponerad över mitt tempo så det är ju alltid något.
 
På kvällen kontaktades jag också av ett jourhem vars jourhemskatt kräkts ganska stora mängder. Vi bestämde oss för att avvakta lite då allmäntillståndet inte var så dåligt, och det fanns ingen jourhavande veterinär att tillgå. I Göteborg var de överbelamrade och Fredrikstad kan vi inte åka till utan pass. Så jag bad jourhemmet hålla ett öga på katten och hojta till om det blev värre.
 
Tänkte inte så mycket mer på det sedan, när Martin gått och lagt sig fick jag feeling och satte mig vid datorn för att lyssna på en föreläsning om brottsprevention.
 
(null)
 
Invigde även min nya vattenkokare som jag fick i födelsedagspresent av Johanna och Helena. Premiärköppen blev godkänd!
 
(null)
 
(null)
 
Senare, väldigt sent ska erkännas, gick jag och la mig. Då kom ett sms från jourhemmet att katten blivit sämre. Det var ju inte så mycket att tänka på egentligen, utan jag fick slita mig från min pyjamas och min värmefilt och min nallebjörn Sterling (nedan) och åka iväg.
 
(null)
 
Det var väldigt fint ute, med massa snö och bara -2 grader.
 
(null)
 
(null)
 
Jag träffade kissen Sir Fluffington (hur fett namn för övrigt? Det är jourhemmets barn som valt det, tror jag ska rådgöra med dem i samtliga namngivningar framöver) och gjorde en lekmannabedömning att vi inte behövde rusa i ilfart till Fredrikstad utan nödvändiga dokument i ordning, och att det kunde vänta i de 4 timmar till som behövdes för att Dingleveterinärerna skulle öppna. Lagom till att jag skulle hämta honom så spydde han en tionde gång, denna gången var det mest blod i spyan. 
 
(null)
 
(null)
 
Kolla så fint de gjort. De tar verkligen så himla väl hand om sina jourisar.
 
(null)
 
Jag invigde mitt nya mjukisset från ICIW! Egentligen gillar jag inte färgen, MEN det är bra att ha något som inte är så mörkt att allt katthår syns men inte heller så ljust att all smuts syns. Det är dessutom vansinnigt skönt då det är extra mjukt foder på insidan. LOVE.
 
(null)
 
Jag var superhungrig så jag åkte till Statoil för att köpa toast.
 
(null)
 
Sedan gjorde jag ett tappert försök att bila hem. Ni ser ju vilket oväder, det ser ut som jag kör i 80 km/h men faktum är att jag står still och vinden/snön blåste nästan horisontellt.
 
Efter att ha försökt puttra hemåt i 30-40km/h nästan halvvägs insåg jag att det finns inte en chans att jag kommer komma upp ur sängen i tid till att köra katten till veterinären 07.30, när det bara var två timmar kvar. Jag hade garanterat försovit mig, eller dragit mig för att slippa den jävliga körningen.
 
(null)
 
Så jag gjorde det enda vettiga jag kunde göra; jag hittade en obelyst parkering (Hålkedalen) och sov i bilen. Jag sov superdåligt verkligen, men det var också en förutsättning för att jag faktiskt skulle komma upp och iväg med katten bara några timmar senare.
 
(null)
 
När katten var hämtad och inlämnad hos veterinären, satt jag kvar i bilen på parkeringen jättelänge och bara kontemplerade mina livsval. Jag orkade inte röra mig en centimeter, men ville ju inte direkt sova vidare i bilen. Martin var så himla söt och snäll och swishade 150 spänn till mig att köpa mig frukost på LovaLisas för, så då infann sig lite motivation att i alla fall röra mig någonstans.

(null)
 
Det blev grillad macka med kyckling och pesto, äppelmust och en bit pepparkakstårta med lingon och marsipan. Så god.
 
(null)
 
Väl hemma sedan städade jag lite grann, och bytte om till pyjamas och cozee igen och gjorde mig redo för att kura ihop mig på soffan. Då gick strömmen. Så jag gick runt med pannlampa och fixade och donade för att sedan kunna lägga mig med gott samvete.
 
Måttligt road. 
 
(null)
 
Har faktiskt inte fått sova något men har legat på soffan, gosat katter, kollat på Breaking Bad och ätit tårta.
 
(null)
 
(null)
 
Här är lite bilder från de andra dagarna som gått sedan jag skrev sist. Det har ju egentligen inte hänt så mycket eftersom jag jobbat extra de dagarna. Men jag har svarat på mejl, katthjälpens PMs och kommentarer, samt mina egna sms och meddelanden på messenger. Fett najs att vara ikapp, även om underbart är kort.
 
(null)
 
Katterna har kollat på TV, så klart.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Fåglarna har börjat hitta till min fågelmat!!
 
(null)
 
(null)
 
Jag skulle budgetera lite innan jobb. Då dök plötsligt en Wyoming upp och ville ha uppmärksamhet? Det händer inte ofta kan jag meddela. Då är det färdigbudgeterat helt enkelt.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Nu tänkte jag att jag skulle försöka ordna transport hem igen av Sir Fluffington. Jag hade egentligen tänkt att jag kunde göra lite ärenden i stan samtidigt, men det var ren isbana på vägen mellan stan och oss så jag är så där sugen på att åka in igen, 40 minuter tog det enkel väg för man kunde inte köra snabbare än max 40km/h, för att köra honom 2 kilometer och sedan eventuellt göra lite grejer till som också kommer ta fett mycket längre tid än nödvändigt.
 
Veterinären har inte hört av sig så jag gissar att de kanske inte hittat något. Kanske man vågar sig på en liten nap med värmefilten och några katter att gosa med? Eller så blir det plugg.
 
Kanske.
 
(null)
 
Det var allt för denna gången! Hare gött haaaj!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

1 x 1

Häj bloggisen!
 
Då var det i runda slängar ännu en gång cirka två veckor sedan sist vi hördes.
 
Tänker bara inleda detta inlägg med några bilder från I Am Light i Göteborg som jag av någon anledning snubblade över häromdagen. Jisses vilka fina minnen.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
När jag laddade upp bilderna till detta inlägg så insåg jag hur sinnessjukt många kattbilder det var.. Jag skulle kunna skippa att ta med dem, men så gör man ju inte. Så jag lägger dem samlade sist istället. Med undantag för några stycken.
 
Sophie och Martin kosar sig. Hon älskar honom verkligen.
 
(null)
 
(null)
 
När jag ger mat till katterna här hemma ser det verkligen ut som när man matar gatukatter i kolonier.
 
(null)
 
Jamen vad har hänt sedan sist då tro? Jag minns inte riktigt. Men jag var i alla fall på Återbruket och hittade denna väldigt festliga Party Bubble Machine. Har du inte en sådan på din fest behöver du inte bemöda dig att bjuda in mig.
 
(null)
 
Jag har haft extremt stora bekymmer med katternas torrfoder. Av allt jag någonsin provat är det bara en sort som funkar för allihopa, resten får 1-2 katter att kaskadkräkas. Den har varit restnoterad i 10-kilossäck en längre period, och att köpa 2-kilospåsar istället är mer än dubbelt så dyrt per kilo. Tillslut kom den in i lager igen, men i ny tappning. De har tydligen gjort om den lite, både innehållsmässigt och utseendemässigt. Det var 20% rabatt en kort period så jag passade på att köpa 4 säckar, alltså 40 kilo.
 
Äntligen var tunnan påfylld igen.
 
(null)
 
Va LITE post jag får om dagarna.
 
(null)
 
Hittade en Max som tagit sig friheten att bädda ner sig själv.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi har haft en del föreläsningar i vår nya kurs, Brottsprevention. Sterling har varit med på Zoom en del.
 
Jag fick för övrigt tillbaka tentaresultatet i fredags. På den där tentan jag började skriva på samma dag den skulle lämnas in, ni vet. Jag var så nära att bara skita i det och satsa på omtentan istället, eftersom jag inte hört alla relevanta föreläsningar eller läst litteraturen, men bestämde mig för att i alla fall försöka. Med andra ord hade jag inte satt ribban så högt.
 
Tentan var indelad i två delar, och rättades av två olika lärare. Den jag skrev först fick jag B på. Jag blev helt chockad, eftersom jag som ni förstår inte ansträngt mig så mycket mer än en slutspurt. Jag blev så glad. Sedan såg jag andra delen; där fick jag ett D. Genast sköljde en besvikelse över mig. Hur tätt får man bli, jag ansträngde mig knappt någonting och blir ändå besviken över att bli "bara" godkänd. Feedbacken jag fått från läraren var dock så himla bra och så jävla spot on, det var som att han såg igenom mig helt och hållet. Jag är nämligen lite av uppfattningen att så länge man skriver någonting, som låter sofistikerat och analyserande även om det inte är relevant, så brukar det ge högre betyg. Men han köpte det INTE. Han skrev bland annat att jag hade jättemycket annan litteratur att utgå från än det jag använt, och att om jag hade gjort det så hade jag kunnat motivera mina resonemang. Vilket ju var helt sant, jag hade ju inte läst det han hänvisade till. Hans feedback var så himla klockren ur den aspekten verkligen. Summa summarum får jag ju vara nöjd, men är det inte roligt hur förväntningarna gick från bottenlåga till skyhöga bara för att jag råkade få till det på första delen, hahaha.
 
(null)
 
Nesty kollade på TV.
 
(null)
 
Förrförra veckan fick vi ett nödrop om en liten katt som hittades bredvid en död katt som såg likadan ut som hon själv. Man tror det var hennes bror som svält eller frusit ihjäl, och hon själv var inte heller i särskilt bra skick då hon var helt utmärglad. I brist på jourhem fick hon sova över i vårt badrum. Detta var den 13:e så hon fick namnet Lucia.
 
(null)
 
Dagen efter, efter att jag lämnat Lucia och en annan jourhemskatt hos veterinären på morgonen, åkte jag till Hälle för att rasta Herman. Han var väldigt glad.
 
(null)
 
(null)
 
Sen var det dags för föreläsning med gänget.
 
(null)
 
Det var superkallt inomhus så jag behöll mössan och halsduken på under föreläsningen. Två av mina klasskamrater skrev till mig och undrade om jag frös hahaha. Eira är verkligen så jävla cool, det är synd vi inte bor närmare varandra för jag tror vi hade blivit så himla bra kompisar.
 
(null)
 
(null)
 
På eftermiddagen åkte jag och hämtade Lucia hos veterinären och körde henne till sitt nya jourhem. Kolla så söt hon är.
 
(null)
 
(null)
 
Sophie hjälpte till att vika tvätt.
 
(null)
 
Vi lagade Hello fresh! Denna gång blev det texmexinspirerad pasta.
 
(null)
 
Det nya året innebär att jag äntligen ska börja budgetera igen!!! I några år har jag använt mig av mallar och system gjorda av Budgetfröken. Det är en del jobb men dels tycker jag om att ha koll på pengarna, och det motiverar mig att exempelvis spara om man har visuella mål som man fyller i successivt med färger när man gör framsteg.. men också är det lite mindfulness för mig att sitta och greja med. Men förra året halkade jag efter så himla mycket att jag bestämde mig för att bara skippa det året ut. Det är bara kul om man får en helhetsbild över hela året. 
 
Så ut med de gamla mallarna och in med nytt!
 
(null)
 
Jag har en pärm dedikerad åt ändamålet. Så jag skrev ut en massa papper och preppade den för kommande år - och gjorde en budget för januari (dvs. decemberlönen). Nu ska jag få lite koll på pengarna igen.
 
(null)
 
Tror Pedro försöker säga att han vill in.
 
(null)
 
Förra söndagen så var jag, Martin och min vän PJ i Göteborg för att fira min födelsedag i förskott.
 
(null)
 
Vi besökte Purrfect Café, som gäster denna gången. Jag träffade även en bekant från Strömstad där som hade bokat samma tid som vi, det var väldigt trevligt att mingla lite med henne och hennes kille också.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi fick även besöka Maja och Sussie som jag lämnade in några veckor tidigare, lite så "bakom kulisserna". De finns nu tillgängliga för adoption!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi gick sedan till Science fiction-bokhandeln så klart.
 
Samma, ärligt talat.
 
(null)
 
Såg denna. Oerhört mörk humor. Jag köpte en annan magnet, där det stod "En dag ska vi dö" och "Alla andra dagar ska vi leva" vilket kändes som en fin påminnelse till mig som har lite dödsångest då och då. 
 
(null)
 
Vi gick till bästa Butchers market och åt burgare! Dra mig baklänges så gott det var, som vanligt!
 
(null)
 
Martin börjar lära sig, man ska fota maten innan man äter den. Det är sen gammalt.
 
(null)
 
Sedan gick vi till Paladia för att köra ett Escape Room. Det var så himla roligt! De säljer mordgåtor där, från HiddenReality, vilket jag hade köpt till Martin i julklapp. Så jag tänkte "föreslå inte att vi ska köpa, föreslå inte att vi ska köpa, föreslå inte att vi ska köpa" och då föreslog han så klart att vi skulle köpa. Då fick jag liksom krypa till korset med att jag kanske redan köpt, då visade sig att han också hade köpt fast att ge till mig i julklapp. Det är så vi fick reda på att vi köpt samma sak till varandra i julklapp. Då vet man att det var en bra julklapp i alla fall.
 
(null)
 
(null)
 
Vi fick sån jävla feeling efteråt att vi bokade ännu ett escape room fast på Ullevi. Det var suuuupersvårt. Men så jävla läskigt, då det var en del jumpscares i rummet. PJ och jag höll på att få hjärtstillestånd. Vi klarade det nästan, vi satt fast på sista gåtan när tiden tog slut. Killen som jobbade där sa att det rummet var det svåraste de hade.
 
Ett superkul födelsedagsfirande och jag var så nöjd efteråt!
 
Pedro låg mer eller mindre på mitt ansikte. Kolla så jävla tuffa vi ser ut.
 
(null)
 
(null)
 
Måndagen efter tog jag på mig lite extrajobb på BP. På vägen hem slog mätarställningen på bilen över till 3000 mil. Så nu ligger jag officiellt 500 mil över milbudget, enligt leasingkontraktet.
 
(null)
 
Vi slog på stort och åkte till Park för att köpa en av de godaste burgare jag någonsin ätit. Rekommenderar VERKLIGEN burgarna på Park, de är otroliga.
 
(null)
 
Sedan blev det tisdag, MIN FÖDELSEDAG, och Martin hade tagit ledigt. Han skulle till vårdcentralen på förmiddagen så jag åkte med in, för att träffa farmin och Angelika på en födelsedagsfika. Jag fick en gåta av Martin på morgoncelsiusen.
 
"Caesar har döpt mer än en sallad

X=T
T=P"
 
(null)
 
Klockan 11.14 blev jag exakt 31 år ung.
 
(null)
 
Efter trevligt fika åkte vi hem och jag fick fler gåtor.

I en chokladask Martin gav mig låg ännu en lapp, ni ser ju vad det står på den.
 
Eftersom jag fått ledtråd innan, hade jag på känn att jag skulle dechiffrera det som stod. Tog fram en bild på alfabetet och såg att förhållandet mellan tidigare angivna bokstäver (X=T) innebar att man skulle backa 4 steg på varje bokstav. Efter man bytt ut bokstäverna till bokstaven som kommer 4 steg före blev det alltså 
 
THE PRINCE OF HORROR KNOWS
 
Jag var lite osäker på vem som är "the prince of horror" men min första tanke var att det var Joe Hill, som jag har några böcker av. Eftersom lappen låg i "en hjärtformad ask", vilket också är namnet på en av hans böcker, så förstod jag att det var han som åsyftades.
 
(null)
 
Men på lappen var också några symboler, två horn, så författaren var rätt men boken fel. Därför plockade jag fram hans bok "Horns" ur hyllan och mycket riktigt, där fanns en till lapp.
  
(null)
 
(null)
 
(null)
 
"Bilar", haha. Garaget med andra ord.
 
Och efter lite letande hittade jag min födelsedagspresent i garaget! Det var en värmefilt!!!!
 
(null)
 
Jag hade på min mina nya strumpor. De ser ut som Pedro.
 
(null)
 
(null)
 
Pedro hjälpte mig för övrigt att sopa efter jag rensat kattlådorna. 
 
(null)
 
(null)
 
Min födelsedag till ära spenderades i myskläder framför TVn och bara gött häng. Sedan slog jag på stort och städade huset, men vid 16.30 var det dags att åka in till stan för att äta födelsedagsmiddag med Johanna, Helena och Martin. Jag fick en vattenkokare i present av Helena och Johanna, jag blev så glad då jag tänkt att detta är vintern då jag ska börja dricka massa te.
 
Det blev middag på Park, så jag tog samma burgare igen! Så fkn god.
 
Jättetrevligt sällskap och jag är så glad och tacksam för att jag har ynnesten att ha så fina människor runt mig.
 
(null)
 
Martin hahahahahaha så knäpp
 
(null)
 
Jag hade summa summarum en jättefin födelsedag och tack till alla som grattade och/eller firade mig!
 
Jag såg för övrigt detta inlägg på Facebook, och kunde inte låta bli att haja till då jag kände igen katten. 
 
(null)
 
Letade idogt i mina meddelanden men hittade tillslut denna konversation med tillhörande bild angående en upphittad katt i dåligt skick i Lysekil i juni i år.
 
(null)
 
Kolla så otroligt lika bilderna är, katten har liksom samma pose? Så sjukt. Måste verkligen vara samma katt, fast nu var den upphittad i Göteborg och med halsband.. men fortfarande mager, omärkt och okastrerad. Vad sjutton är oddsen liksom.
 
(null)
 
Kattem är till min stora lättnad i alla fall omhändertagen av en förening. Verkligen skönt med tanke på att den var i tvivelaktigt skick redan i somras.
 
Det blev onsdag och eftersom en kollega var sjuk så fick jag äran att jobba heldag på Bodypower Mellan, alltså 10-20. Jag glömmer alltid bort att stämpla in när jag jobbar där.
 
(null)
 
Vi fick julklapp från vår arbetsgivare, jag blev så himla glad för proteinpulvret med päronsmak! Tokälskar päronsmak på kosttillskott, och har länge klagat på att vi inte har någon whey med päron, så hoppas verkligen den är bra.
 
(null)
 
Vår lärare släppte uppgiften för vår kommande examination (med deadline 4 januari). Vid första anblick såg den så jävla svår och saftig ut, men ärligt talat så ser allt svårt ut vid första anblick och jag tror den upplevdes stor för att de skrivit så utförligt hur vi ska strukturera upp den. Tidigare har det varit typ "beskriv två kriminologiska teorier och kriminalpolitiska åtgärder relaterade till dessa" och då har det dykt upp tusen frågor kring hur man ska lägga upp det. Nu var uppgiftsbeskrivningen desto längre, men det skapar färre frågor tänker jag.
 
(null)
 
Några av mina klasskompisar blev så hemskt upprörda över hur man kunde lägga en så stor uppgift över jul och nyår.. men den krassa sanningen är ju att vi har ju inte någon julledighet. Som tur ät har vi i alla fall två veckor på oss att skriva den. 
 
Jag ska INTE sitta med den i sista stund.
Jag repeterar;
Jag ska INTE sitta med den i sista stund.
 
Vi lagade mer Hellofresh! Kryddade kycklingstrimlor med cajunorzo och kålsallad. Dra mig baklänges så gott det var!!!!! Bästa hittills!
 
(null)
 
På min födelsedag var det plusgrader och regn men sen kom snön! Så fint!
 
(null)
 
(null)
 
När jag kom hem från jobbet på kvällen var Jonny i full gång att kosa sig i snön.
 
(null)
 
Den här bilden blev så himla bra tycker jag.
 
(null)
 
Dagen före julafton spenderades återigen på Bodypower Mellan. Jag tog med min favorithandsprit till butiken i hopp om att de som bestämmer ska köpa in likadana framöver, den är helt magisk nämligen.
 
(null)
 
Fick en hälsning hemifrån, det verkar som att katterna frös. De ÄLSKAR verkligen den där filten.
 
(null)
 
Vi blev inbjudna på uppesittarkväll hos Johanna i hennes nya hem! Hon har flyttat från Näsinge nu nämligen, det är tråkigt men hennes granne där var helt galen, så det var liksom ohållbart. Hennes nya boende var så himla fint verkligen!
 
Även Fredrik var med, och tilläggas bör att han var med om en hemskt otäck olycka två dagar tidigare när han välte med lastbilen. Hela hytten var liksom intryckt, och det är ett jävla mirakel att han klarade sig ur olyckan med "bara" ett brutet nyckelben. Så han satt där, ändå vid gott mod, och med sin mitella som påminnelse om hur små marginaler det handlade om för att han ens skulle sitta där alls. Så himla hemskt att tänka på hur illa det faktiskt kunde ha gått, och hur bra det gick i förhållande till det. 
 
En supermysig kväll med fantastiskt sällskap, bingolotto, julklappsinslagning och massa gott att äta och dricka.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det var väldigt högt i tak när det kom till att skämta om hans incident och resultatet av det. Tyck inte att jag är hemsk, okej.
 
Så blev det jul!!!! Bild redigerad av Amändiz.
 
(null)
 
Det var julaftons morgon och jag var ännu ont anande om vad som väntade. När vi gick upp insåg vi nämligen att vårt vatten hade frusit. Detta ställde dagens planer på sin ända, kan man säga.
 
(null)
 
Eftersom luftvärmepumpen inte funkar som den ska är vår primära värmekälla ett konvektorelement. Detta fick vi sätta ner i pumphuset, för att tina upp rören. Så nu hade vi varken vatten eller värme.
 
Jag stack till Söle för att hämta lite värmefläktar och för att lämna julklappar till familjen. Det blev tyvärr bara en snabb visit med andra ord.
 
(null)
 
Stannade även i stan för att handla lite mat och på vägen hem fick jag stanna för att ta kort på träden. Så fint. Ännu finare var det dagen innan när det var så, -16 grader ute, men jag passade på att föreviga detta innan det smälte bort ännu mer.
 
(null)
 
Katterna var ännu en gång mycket frusna och värme sig hos varandra. Och på min jättebraiga filt.
 
(null)
 
Martin och jag fixade och donade ute en stund. Han grejade i pumphuset och jag städade undan lite grejer på tomten. Sedan blev vi ståendes och pillade av isbitar på min bil, konstigt nog väldigt tillfredsställande.
 
(null)
 
Jag satte även upp fågelmat i ett träd utanför, i hopp om att katterna ska tycka det är kul att titta på. Älskar, älskar, älskar småfåglar.
 
(null)
 
Sedan satt vi mer eller mindre bara på varsin stol och väntade på att vattnet skulle komma igång. Det var liksom så omotiverande att göra något, för man var både blöt, kall och hade inte ens kunnat tvätta händerna på hela dagen. Som tur var hade jag inga höga förväntningar alls på självaste julafton, som jag för en trettionde gång kan påpeka att jag inte är så förtjust i. December, vinter och julstämning - ja tack. Men själva julafton? Meh.
 
(null)
 
Snart kom vattnet igång och jag duschade så himla länge innan jag bytte om till myskläder. Klockan var nu typ 18.00 och hela dagen hade liksom gått i väntan på att vattenproblemet skulle lösas. Men nu kunde vi slappna av.
 
Så julafton spenderade vi i soffan med att kolla på filmer och serier i princip hela kvällen. Naturligtvis såg vi Tomten är far till alla barnen, det hör julafton till.
 
Utöver det hände inte så mycket mer spännande, jag fick feeling strax innan midnatt och städade huset och budgeterade en stund.
 
Idag var planen lite att komma tillbaka till lite rutiner, och ta tag i skolan. Jag har ändå jobbat ganska mycket senaste tiden, jämfört med vad jag brukar i alla fall. Det har väl börjat lite så där, med tanke på att jag prioriterat att blogga och allt jag fått i mig hittills är en Celsius och en marabou chokladkaka med digestivekex i.
 
Fan vad livet är härligt ändå.
 
Avslutar med en bildbomb på mina bäbisar. Enjoy!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
Tack för ni läser! Hare gött haaaaj!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

adventure of a lifetime

(null)
 
Hallåja lilla bloggisen!
 
Då var det cirka 2 veckor sedan sist men precis som alltid den senaste tiden känns veckorna nästan som månader. Det händer så otroligt mycket på så kort tid att det är svårt att förstå att det inte gått mer tid än det faktiskt gjort, när man blickar bakåt. Det är bara massa kattärenden konstant känns det som, men det är väl priset man får betala för att ha legat efter så himla länge, vi pratar 2 år.
 
Hur som haver, detta har hänt sedan sist.
 
Det har varit snorkallt både inne och ute. Jag har bäddat lite framför vårt konvektorelement (luftvärmepumpen blåser fortfarande bara kalltluft, vi har fått direktiv för hur vi ska felsöka men ingen av oss har orkat ta itu med det än).
 
Wyoming tycker om att ligga framför elementet.
 
(null)
 
Häromdagen klev hon faktiskt över mig när jag satt i soffan. Inte för att gosa givetvis men ändå stort för att vara hon, som skyr mig som pesten vanligtvis. Hon ville bara ta sig till sin bädd i form av ett blåbär.
 
(null)
 
Förra torsdagen var jag iväg tidigt på morgonen för att hämta en katt i jourhem som jag sedan körde till Dingleveterinärernas klinik i Dingle faktiskt. Hur självklart det än låter så brukar vi vara på deras klinik i Strömstad.
 
Det var en av de två/tre scottish fold-katterna som behövde åtgärda sina tänder innan vi slussade dem vidare till Purrfect Café i Göteborg. Huuur söt alltså jag orkar ej tyvärr.
 
(null)
 
Tog kort på kördatan i bilen innan jag åkte därifrån. Detta är alltså tid och avstånd räknat från det att jag hade tankat senast, och jag kan säga att allt, 100% av detta, var i katthjälpens ärenden. Sammanlagt körde jag över 160 mil på en och en halv vecka och körde till Uddevalla i genomsnitt varannan dag i två veckors tid. 
 
(null)
 
Jag fick en hälsning från Martin som var hemma sjuk hela den veckan. Han och katterna kosade sig i en varm säng i ett annars kallt hus. Mina katter älskar den där filten, den kostade visserligen 600 jävla spänn men den är mjuk som äkta päls kan jag meddela.
 
(null)
 
(null)
 
Efter jag lämnat in Sussie hos veterinären var planen att jag skulle till Amanda för att spendera dagen där tills det var dags att hämta Sussie igen. Men innan det var jag verkligen tvungen att för första gången på jättelänge avsätta lite tid åt studier. Jag hade missat flera föreläsningar och kände att jag behövde fokusera, därav att jag åkte vidare till ett kafé för att undvika distraktioner. Jag trodde (utgick från) att Lejas i Uddevalla öppnade innan 10 men tji fick jag. Därför satte jag mig på ett annat kafé först, som var så himla omysigt, att jag så fort Lejas öppnade gick dit istället.
 
(null)
 
När föreläsningen var klar åkte jag vidare till Amanda. Vi skulle fira hennes födelsedag i efterskott och äta sopplunch. I vanlig ordning tog jag inte en enda bild på när vi umgicks, vilket jag aldrig gör när jag umgås med någon tydligen, men det var i alla fall supertrevligt och väldigt god, hemlagad soppa.
 
När Sussie var klar hos veterinären åkte jag dit och hämtade henne. Stannade inom Kustorp Katthem på vägen tillbaka för att lämna av massa sand och lite mat och hade supertrevligt mingel med Jeanette ute i snö och kyla i över en timme innan jag åkte hemåt. Lämnade Sussie i sitt jourhem och åkte sedan till Johanna som bjöd på middag i form av köttbullar, potatismos och fempepparsås. Det var supertrevligt och väldigt god mat. Tog inga bilder. Igen.
 
Gangster var i full gång när jag kom hem. Tänk att hon verkade helt döende för några månader sedan, och har varit helt pigg sedan dess.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag har börjat spela upp Cat TV på TVn för katterna på regelbunden basis då de tycker det är väldigt spännande. De är så jävla söta när de sitter och kollar, helt förundrade.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Så blev det fredag och dags för ännu en trip. Denna gång hämtade jag både Sussie och hennes kompis Maja, som vi tog över av en man som tagit över dem av någon annan som importerat för att avla på, bara för att inse att det inte är tillåtet i Sverige. De skulle till veterinären för att vaccineras och sedan skulle jag köra dem vidare till Purrfect Café i Göteborg som tog emot dem i sin omplaceringsverksamhet, vilket vi är otroligt tacksamma för. Så fina katter, men så svåra att omplacera när det är bråttom då många vill ha dem men tid inte riktigt finns för att sålla ut de som faktiskt är kompatibla. 

(null)
 
(null)
 
(null)
 
När de var vaccinerade och allmänkollade och godkända så åkte vi mot Göteborg!
 
Har aldrig varit på Purrfect Café innan men det var så himla mysigt och trevligt och WOW så fräscht! Det kan man inte tro när 10 katter bor på en relativt liten yta, men det var nästintill kliniskt rent även i de utrymmen som inte var till för gästerna (jag fick en rundtur av stället). Jag är så imponerad.
 
(null)
 
Maja och Sussie fick inviga det rum som ska användas till katthotell längre fram.
 
(null)
 
(null)
 
Här är kattsviten, där man sitter och fikar och minglar med katterna. I anslutning till detta rum finns ytterligare ett rum dit katterna kan gå för att vara ifred, men det tog jag inga bilder på.
 
(null)
 
Tog inte heller fler bilder än dessa eftersom det satt gäster i rummet som jag inte ville smygfota.
 
(null)
 
Här är fina Bob som jag gosade med en bra stund, han är otroligt lik vår Jonnys brorsor. Älskar verkligen vita katter.
 
(null)
 
Här hade de lite grejer till försäljning.
 
(null)
 
En liten lounge.
 
(null)
 
(null)
 
Kassan och bakverken.
 
(null)
 
Så kul att se och så trevliga människor som driver och jobbar på stället! Är så tacksam att de kunde ta emot Sussie och Maja, är övertygad om att det kommer bli bra.
 
(null)
 
(null)
 
Var duktigt trött när jag kom hem sedan. Men det var fint ute. Älskar verkligen mörkret, OCH SNÖN! Gudars som jag älskar december. Bästa månaden på hela jävla året. Otroligt. Det är något i mig som bara väcks till liv i december, med kylan och mörkret och snön och vörtbröd och julmust och julmusik. Tokälskar.
 
(null)
 
Chillade i soffan framför Breaking Bad, och eftersom katterna är så vana vid att det är Cat TV som spelas på TVn så är de lite nyfikna på.. allt.
 
(null)
 
Det blev lördag och katterna fick givetvis se på fåglar på förmiddagen. Martin kom ut och satte sig i soffan och skulle äta frukost, sa att han inte fick byta på TVn så han satt också och kollade på fåglarna lol. Jag drog först till jobbet på Bodypower och lämnade gänget hemma för lite föräldrafritt. 
 
(null)
 
(null)
 
När jag kom hem sedan hade vi fått vår första leverans av Hello Fresh. Vi äter så sällan lagad mat, ännu mindre lagar vi mat tillsammans utan äter alltid olika grejer. Mycket pengar går åt till takeaway eller fryspizza eller annan färdigmat. Så vi bestämde oss för att göra en drastisk förändring av våra matvanor och valde därför att prova Hello Fresh. Det är ju något dyrt kan man tycka ja, men vi lägger ju samma pengarna på sämre mat oavsett så för oss är det verkligen värt det, eftersom det löser flertalet av våra bekymmer. 
 
Jag som verkligen avskyr att laga mat för jag tycker det är så jävla tråkigt, tycker ändå detta är helt okej. Det är mindre helfabrikat än jag trodde, och vid första anblick känns det avancerat och bökigt att till exempel laga sås helt från grunden, men man tänker knappt på det för alla moment flyter in i varandra så bra på något sätt.
 
Vår första måltid blev teriyaki laxbowl med krispiga grönsaker och sesammajonnäs. Det var jävligt gott. Jag har verkligen saknat att äta riktigt GOD mat hemma, inte sånt som bara är gott utan sånt som är något av en smaksensation. 
 
(null)
 
(null)
 
Jag köpte ett flak Celsius på jobbet för att göra en julkalender till Bowies. Blev väldigt nöjd, både han och jag.
 
(null)
 
Vi öppnade även vår EXIT-julkalender! Man löser en gåta varje dag, så himla roligt.
 
(null)
 
Kvällsgos med min älskade Sterling. Martin brukar gå och lägga sig runt 21 på kvällarna, då lägger jag mig alltid bredvid för han brukar klia på mig. Sterling kommer nästan alltid då och vill ha gos också. Det är en väldigt mysig kvällsrutin vi har.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Martin går sedan och lägger sig vid 22 och då brukar jag för det mesta gå upp igen och avrunda dagen. Katterna fick se på TV så klart.
 
(null)
 
Söndagen passerade utan konstigheter, jag jobbade på Bodypower och grejade med lite andra ärenden efteråt. Innan jobbet åkte jag även förbi min storebror Kristoffer, eftersom han fyllt år dagen innan. Eftersom jag jobbade kunde jag inte vara med på födelsedagsmiddagen, men jag åkte dit för att äta frukost med mamma och bröder och lite annat folk. Det var väldigt trevligt, och i vanlig ordning inga bilder så klart. 
 
Det blev måndag och det var ännu en gång dags att gå upp tidigt för att åka iväg och hämta katter. Denna gång åkte jag till Amanda för att hämta henne då hennes två jourhemskatter skulle till veterinären, Pipers och Tyrion.
 
Mitt hjärta värker så för Tyrion. Så liten och ynklig. Han vägde bara 1,4 kilo när han kom till oss men nu vägde han nästan 1,8 kilo så det är ju väldigt bra. Vi ville att veterinären skulle kolla tänderna på honom då hans tandststaus verkade vara katastrof och han hade väldigt ont i munnen. Jag var rädd att de skulle hitta att hela munnen var rutten men som tur var verkade det bara vara tandsten, om än väldigt mycket.
 
(null)
 
(null)
 
Lilla tuffingen Pipers behövde tvätta och undersöka sina öron då han var märkbart besvärad och gick med huvudet på sned. Han var inte så förtjust i att tvätta öronen men det gick bra ändå.
 
(null)
 
(null)
 
Resten av dagen blev lite stressig då vi hade massa andra kattärenden att springa och jag sedan skulle köra hem Amanda igen. Jag har de senaste veckorna har en ganska kort stubin och inte varit särskilt stresstålig alls, så jag var inte supertrevligt sällskap den dagen kände jag. Jag bad om ursäkt till Amanda flera gånger och förklarade att det var inget riktat mot henne jag var bara stressad och frustrerad. "Du är inte så otrevlig som du brukar vara [när du är stressad]" svarade hon så det är väl alltid något gissar jag, hahaha. Amanda, jag vet att du läser detta, och nej jag tog inte illa vid mig, och nej jag hatar dig inte. Det var roligt. ❤️
 
Jag körde sedan hem Amanda och kompani och skyndade hem igen för att vara med på Zoom-möte med utbildningsrådet. Det var väl intressant men jag förstod inte riktigt vad jag fyllde för funktion i sammanhanget. En av mina klasskompisar är också med i utbildningsrådet och jag skrev till henne på messenger under mötets gång, och hon påpekade hur awkward det kändes att sitta där med våra lärare, som två fån som inte fattade någonting. Fick stänga av kameran en stund för jag kunde inte sluta skratta.
 
(null)
 
Sophie satt och tuggade å mitt hår under halva mötet också.
 
(null)
 
Wyoming var också med. Detta kan också verka helt oväsentligt men det är en rätt stor grej att hon söker kontakt så här, genom att sätta sig vid mig, om än på mina grejer.
 
(null)
 
(null)
 
När mötet var slut åkte jag till XL Zoo för att jobba stängning. Butiken har verkligen fått sig ett ordentligt lyft de senaste månaderna. Denna exponering tyckte jag var sjukt snygg.
 
(null)
 
Sedan blev det tisdag och ännu en gång gick jag upp före Kristus för att åka iväg. Denna gång bar det av mot Kate för att hämta upp henne och köra henne till röntgen i Göteborg. Vi kom dit med god marginal, röntgen gick snabbt och sedan åkte vi lite omvägar hem för jag passade på att uträtta lite ärenden. Bland annat lämnade jag några skyltar hos en följare, för jag körde hellre en omväg än bemödade mig att packa dem. 
 
(null)
 
Vi åkte även inom Hällevadsholm för att möta Thomas, mannen vi tagit över scottish fold-katterna av. Vi hade jagat deras vaccinationsintyg/pass i några veckor och tillslut hade han lyckats få tidigare ägare att få tummen ur, och mött upp honom så de kunde överlämna deras papper. Om man har katter med ryska chipnummer vill man gärna ha deras dokumentation också, så man vet att allt är i ordning och att de är lagligt införda i landet. Så sekunden jag fick papperna i handen föll en tung sten från bröstet, det kan jag säga. Eftersom tidigare ägarna förhalade det något jävligt var man ju nästan övertygad om att det inte ens fanns några papper att överlämna. 
 
(null)
 
Var gött mosig sedan när vi kom hem på kvällen. Vad passar väl inte bättre än lite häng med kidsen.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Johanna kom hit för lite gött häng och vi bjöd henne på middag i form av honungs- och sojamarinerad kyckling med vitlöksris och jordnötter. Helvete vad vi kan alltså. Återigen supertrevligt men så klart inga bilder.
 
Herman var med och gjorde en gnutta kaos.
 
(null)
 
(null)
 
På onsdagen bar det av på morgonkvisten ännu en gång. Denna gång till ett annat jourhem för att hämta Daemon som skulle in och få vaccin.
 
(null)
 
När jag kom hem sedan... var det som jag kunde andas ut för första gången på ganska länge. Ingen mer tidspress eller andra måste-måsten hängandes över mig där och då. Inte mer än att jag hade en hemtenta som skulle vara inne om två dagar som jag inte ens hade läst uppgifterna på och haft en vecka på mig, men ah ni fattar grejen.
 
Så jag unnade mig en dagens andra Celsius framför ett purfärskt avsnitt av Bonde söker fru, iklädd min Cozee och i ett mer eller mindre zombieliknande tillstånd. 
 
(null)
 
Så jävla roligt att kartan i Tractive-appen (den som hör ihop med GPSen jag satt på Jonny) visar lite olika typer av verksamheter i den lilla bygganden i skogen bakom vårt hus. Tidigare har det stått Mus-Olles Museum, nu var det tydligen Statoil.
 
(null)
 
Kvällsgos med min älskling. Intet ont anande om vad morgondagen hade i sitt sköte.
 
(null)
 
Det var nämligen dags för mina katters årliga vaccination. Det blev lite kalabalik hemma på morgonen eftersom de blir stressade bara jag stänger dörrarna in till sovrummet. Det är så de inte kan springa in och gömma sig under sängen, för det är jättejobbigt att försöka få ut dem därifrån. Men de har ju lärt sig det, så när jag stänger dörren kopplar vissa av dem att det är dags att åka till veterinären. Ännu fler av dem får panik när jag tar fram transportburarna. Jag har alltid en ståendes framme för att undvika detta, men nu behövde jag 4 stycken, så egentligen skulle jag ha plockat fram tre till dagen innan och låtit dem stå framme hela natten bara så de inte skulle få den där paniken när det är dags att sätta dem i bur. Men av någon outgrundlig anledning somnade jag ifrån allt, kvällen innan.
 
Så de var stressade som fasen, till råga på detta har en av jourhemskatterna, Max, börjat att jaga en annan, Sophie. Hon får astmaanfall när han gör detta så därför är det lite extra illa att han ger sig på henne. Morgonen till ära var han på henne flertalet gånger, varpå jag (som tidigare nämnt tydligen behöver gå i anger management numera) tappar tålamodet och skriker åt honom att sluta, och snärtar med en handduk i golvet. ALLA katterna blir ju givetvis ännu mer rädda - för mig specifikt - så när jag plockar upp Sterling för att sätta honom i bur så blir han så rädd att han kissar på sig. Kissar ner mig, sig själv, golvet. Då blev jag så jääävla ledsen att jag tappat tålamodet och skrikit så jag skrämt honom så illa. Stackarn blir ju traumatiserad nog som det är bara av att besöka veterinären en gång i månaden för att få sin Solensia. Så blev han så rädd för mig också, till råga på det.
 
Aja, vi kom iväg tillslut. Efter jag satt Artemis i bur insåg jag att hon fick sitt vaccin när hon åtgärdade sin FORL i våras så henne släppte jag ut igen. Resten av gänget plus Wyoming fick följa med.
 
Jonny. 
 
(null)
 
Sterling. 
 
(null)
 
Och så lilla Wyoming som också fick vaccin plus en liten rakning baktill för att lättare hålla rent eftersom hon blir så kissig i rumpan på grund av sin övervikt. 
 
(null)
 
Sedan kom vi hem och allt var frid och fröjd. Jag var till en viss del glad att inte ha fler tider att passa men jag hade också gjort ett aktivt val att avsäga mig typ allt eftersom jag verkligen behövde skriva på min hemtenta. Tror ni jag skrev på den eller tror ni jag låg i soffan/sängen och skrollade på telefonen hela dagen?
 
Det var jag och soffan faktiskt. Kollade på den omtalade dokumentären Hästmiljardärens Hemligheter. Jag måste faktiskt bara säga en grej angående den, och detta gör jag i egenskap av att ändå vara hästtjej själv. Bara en liten reflektion så där. 
 
Ja det är fruktansvärt, det de visar. Det är hemskt att hästar sparkas med sporrar och piskas med spön så de får sår. Det är fruktansvärt att de blöder i munnen och rids i rollkur.
 
Men ska vi prata om vilka riktlinjer och REGLER som finns inom sporten - som faktiskt föranleder detta? Ska vi prata om hur lite man måste skruva ner våldet mot hästarna för att det faktiskt ska gå innanför ramarna för hur elitryttarna förväntas rida? Du MÅSTE rida med sporrar. Du MÅSTE rida med bett - rider du bettlöst och till och med vinner måste du ändå betala BÖTER. Rollkur är inte tillåtet (där hästens nacke är så böjd att munnen ligger mot bringan) men hästar som rids bakom lod (där hästens huvud inte bara är lodrätt men ännu mer vinklat in mot bringan) bedöms ändå inte sämre än hästar som inte gör det, trots att det egentligen inte är tillåtet. Du får rida med spö men du får inte använda det för att bestraffa. Ändå ser vi gång på gång ryttare som spöar skiten ur sina hästar även på elitnivå. Och vad blir konsekvenserna? Obefintliga.
 
Det är fruktansvärt det som försiggått i detta stall, inget tvivel om det. Men hela ridsporten i sig är våldsam. Hela sporten och dess regelverk behöver revideras. En veterinär som analyserade dessa filmer från ridhuset, såg ett klipp där en häst longeras, och där man spänt in huvudet så hårt att munnen ligger mot bringan. Hon säger något i stil med "här har man spänt in hästens huvud så långt det går, och låter den sedan springa runt i en cirkel som ett cirkusdjur". Ja. Det är ju liksom det longering är. Vi kan inte benämna det som att den "springer runt i en cirkel som ett cirkusdjur" bara för att sammanhanget är hemskt, när det i själva verket är något som i princip varenda hästägare gör med sin häst - men då är det normalt och ifrågasätts inte. (Obs obs obs, jag lägger ingen värdering i longering som koncept, bara förundras över hur man väljer att nyansera det som är normalt i sporten.)
 
En vän till mig sa en gång att "djur på cirkus är inte tillåtet, för det anses inte humant. Men att rida in på Scandinavium till pumpande musik, skrikande publik och med spö och sporrar få hästen att hoppa är inte bara tillåtet men normaliserat - men vad är skillnaden?".
 
Även om jag älskar ridsporten och att kolla på hoppning och betalar dyra pengar för att gå på Göteborg Horse Show och allt det där, så är det med lite dålig smak i munnen. Jag är otroligt tudelad till ridsporten som koncept. Men summa summarum är i alla fall att denna dokumentär väcker inget direkt hat hos mig, riktat mot mannen ifråga, utan får mig snarare att sätta utropstecken efter frågetecknet kring ridsportens regelverk. Så det så.
 
(null)
 
Anyway, vi ägnade en stor del av dagen åt återhätmning och att chilla.
 
(null)
 
(null)
 
Här är förresten mina julkalendrar. Detta väckte ännu en tanke hos mig, håll i hatten.
 
När man var liten hade man en chokladkalender för 10 spänn. Detta var så otroligt spännande och kul. Man gick liksom och väntade och väntade på att få börja öppna och varje dag såg man fram emot att få öppna nästa. Trots att man visste exakt vad som väntade - en liten bit choklad som ärligt talat inte ens är särskilt god.
 
Men nu så där 20 år senare så kan man köpa julkalendrar för tusentals kronor. Och det är ju jätteroligt och kul att det finns stort urval så klart, och att utdelningen blir större än en liten bit billig choklad.
 
Men jag har också reflekterat över vad det här gör med en, hur man slutar uppskatta småsaker och hela tiden ska ha mer, större, bättre. Tänk när man var liten och skulle hyra film; man såg fram emot det i dagar och åkte till butiken där man kanske la TIMMAR på att välja vilka filmer man skulle ha, köpte snacks och var helt exalterad. Hur konceptet "se på film" var ett helt äventyr. Idag har vi tiotal streamingtjänster att tillgå men hittar ändå ingenting att se på.
 
Är det inte lite tråkigt ändå hur tillgängligheten tar bort charmen? Hur jag gick ifrån att glädjas över en tiokronors chokladkalender till att sitta med flertalet andra kalendrar och nästan känna "ah fan, jag måste öppna den också ja".
 
Jag ska absolut inte dra en "det var bättre förr" men jag kan ibland tänka på att det inte är konstigt att man tycker livet kan kännas trist och meningslöst, när vår levnadsstandard är så... hög? Hörde någon gång att aldrig har vi haft det så bra som idag, men vi har aldrig heller mått så dåligt.
 
Tråkigt ändå, att vi har en sådan hög standard utan att uppskatta den.
 
(null)
 
Hur som haver, det blev fredag och denna tydligen otroligt insiktsfulla människa hade skjutit upp tentaskrivandet i över en vecka. Deadline närmade sig med stormsteg. Jag var så himla nära att inte ens försöka; eftersom de senaste veckorna varit typ 100% fokus på föreningen och katterna så hade jag missat några föreläsningar. Jag kände inte alls att jag hade en bra översikt över kursens innehåll över huvudtaget, så när jag läste uppgiften visste jag fasen inte ens var jag skulle börja leta efter relevant information. Jag började liksom förlika mig med att ge upp och satsa på omtentatillfället istället eftersom jag prioriterat helt tokigt senaste tiden, och det inte kändes som jag kunde kompensera upp det på så kort tid. Men så kände jag att vafan, jag får ju åtminstone försöka, det är det minsta jag kan göra efter att inte ha lagt två studentfingrar i kors senaste tiden.
 
Så jag satte mig ner och med hyperfokus klarade jag få ihop något som jag inte har någon aning om det var bra eller inte, men ett försök i alla fall.
 
(null)
 
Martin alltså, så knäpp. Älskar honom.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Även mina vänner PJ och Amanda hakade på trenden och swishade varsin tia, fast Amanda la på en krona till för att visa sin kärlek lite starkare. Knäppisar.
 
Sterling var med som moraliskt stöd.
 
(null)
 
(null)
 
Även Pedro, fast han hjälpte inte till så mycket faktiskt.
 
(null)
 
(null)
 
När innehållet i dokumentet var klart fattades bara referenserna. Jag har inte sktivit så många referenser i mitt liv så detta tycker jag är så himla utmanande, och jag har inte heller fått något direkt förklarat för mig mer än en manual som jag tycker är klurig att förstå.
 
Som tur var kunde Johanna hjälpa mig, och för första gången någonsin fick jag liksom sitta bredvid och se någon förklara hur man ska tänka och tolka manualen. Det var så himla lärorikt och jag är extremt tacksam för hennes hjälp!! Strax efter 18.00 kunde jag skicka in tentan hela 6 timmar innan deadline, wohoo!
 
Problemet med detta nu är att OM jag klarar det så blir det en toxisk lärdom för framtiden. Att det går jättebra att göra saker i sista sekund.
 
(null)
 
Sedan gjorde jag mig i ordning för vi skulle på julbord tillsammans med Helena, hennes man och hans anställda. Jag var - inte helt förvånande - jävligt opepp. Men jag tänkte faktiskt aldrig på att ställa in, vilket jag tycker visar tydligt på personlig utveckling.
 
Helena hade beställt taxi och det bjöds på lite dricka under åkturen.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi skulle käka julbord på Laholmen. Gudars vad fint allt var! Tog typ inga bilder pga. folk. Men det var supertrevligt att få komma ut på lite galej, för första gången på flera år.
 
(null)
 
Dessertbuffén. Min favoritdel av middagen, så klart.
 
(null)
 
(null)
 
Det var några killar från Halden som stötte på mig och Johanna under hela kvällen. De var föga imponerande, bortsett från att en av dem var så otroligt rapp i käften och sa rakt av svinroliga grejer emellanåt. Men, vid ett tillfälle lutade sig en av dem fram mot mig och viskade "er dere keen on coke eller?" (alltså om vi var sugna på kokain). Detta blev ett stående skämt under hela kvällen men också efteråt, för jag tyckte det lät så satans roligt.
 
Jag avböjde erbjudandet tyvärr.
 
(null)
 
Jag är som tidigare nämnt inget fan av alkohol, då jag rakt av tycker att det smakar förjävligt. Jag hinner inte heller uppleva någon form av rus innan jag blir dålig. Men under kvällen fick jag ändå i mig 6 cider, efter den femte kände jag att jag började må illa så det blev vatten några timmar innan vi avslutningsvis delade på den sista.
 
(null)
 
Gänget ❤️
 
(null)
 
Han norsken som undrade om jag ville ha kokain, han inledde hela vårt möte med att fråga "har ni kalkylator? det behöver ni inte för ni kan räkna med mig" vilket också blev ett stående skämt. Så när vi såg vår allas Johan Orvelin ute i minglet kunde jag inte låta bli att gå dit och dra samma skämt. Han sa "jag räknar alltid med dig Ida, alltid!!" och erbjöd sig sedan att betala för mig i baren. Tog bara ett glas vatten, men det är inte alla dagar man får ett sådant av Orvelin själv liksom. Han är så himla trevlig i det avseendet att han alltid pratar om man möts, och han kan fan namnet på alla som jobbar i alla deras butiker och verksamheter, det är imponerande.
 
(null)
 
Och kolla in denna jävla kalaspingla då!! Jag frågade "Johanna får jag ta kort på dig?" för att hon satt där och bara såg så jävla snygg ut.
 
(null)
 
Kvällen avrundades vid midnatt men jag kom hem med taxi nästan halv två på natten. Så där lycklig över att jag valt att tacka ja till att stå på Julias Julmarknad på Norra hamngatan dagen efter.
 
Som tur var tycker jag inte om alkohol och kan dricka med måtta och avvärja baksmällan.
 
Så kvart i åtta morgonen efter var det dags att gå upp, bättra på gårdagens smink som jag inte tvättat bort och packa ihop inför marknaden, något jag inte hade förberett alls. Mitt upp i detta så satte Pedro klorna i ett flak med Celsius som sprutade ut över golvet, dammsugaren, mig och han själv. Trots detta, och att jag inte packat in en pinal i bilen innan, så kom jag i tid till där jag skulle möta upp Gunilla som skulle hjälpa mig på marknaden. 
 
(null)
 
Satt i bilen en stund då vi var lite väl tidigt ute, under tiden Gunilla gick hem till sig för att mata katten och byta till varmare kläder.
 
(null)
 
Bordet blev uppackat och vi var redo för mingel och försäljning.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Smet in på Halkjaers hamnbageri för att köpa lite frulle, i form av varm choklad och ett skolebröd.
 
(null)
 
(null)
 
Besökte även den nyöppnade butiken Kristallstugan, som ägs och drivs av min vän Alex och hans tjej. Så kul att det dyker upp lite annat i Strömstad än sådant som är till för att norskar ska storhandla billigt. Jättefin butik verkligen!
 
Alex gav mig en liten kristall som ska hjälpa mot stress, så den la jag säkert i fickan.
 
(null)
 
Fick även veta att lilla Pedro nu var publicerad på Strömstadtidningens hemsida som en kandidat att bli årets Lussekatt. Titta så söt han är i sin lilla slips.
 
(null)
 
Johanna skickade bilder hon tog på mig på julbordet, "keen on coke" hahahahaha
 
(null)
 
(null)
 
Also keen on coke:
 
(null)
 
(null)
 
Marknaden gick i alla fall helt okej, vi sålde för runt 1500 spänn vilket inte är en enorm inkomst i det stora hela men jag är glad över att bli av med lite prylar, och framförallt så fick vi visat upp oss och pratat massor med folk.
 
Pedro och jag däckade rätt gött på kvällen sen.
 
(null)
 
Det blev söndag och det hände inte så mycket mer än att jag jobbade 10-16 på Bodypower följt av 16-19 på XL Zoo. Det är verkligen slitsamt att jobba heldag när man inte är van, det kan jag meddela.
 
Det blev måndag och jag åtog mig att öppna XL-butiken men bara stanna några timmar, tills kvällspersonalen kom. Det är verkligen så mysigt att gå öppning i den butiken tycker jag. 
 
(null)
 
Efter några timmar var det dags att gå hem för att delta i kursintroduktionen och första föreläsningen av programmets tredje kurs! Brottsprevention läser vi nu. Inledningsvis väldigt intressat, och så skönt att påbörja en ny kurs för att liksom få en ny chans att hänga med från start, även om jag har lite viktimologi att ta igen.
 
(null)
 
Städade lite under dagen men tog det mest jävligt chill för att återhämta mig lite efter veckorna som varit. När Martin kom hem lagade vi lite HelloFresh, denna gången krämig basilikakyckling med kokt potatis och äppelsallad. GUD vad gott det var.
 
(null)
 
Resten av kvällen gick åt att lösa lite av vår EXIT-julkalender och horisontalläge framför TVn. Däckade samtidigt som Martin somnade men vaknade vid 2 igen för att liksom släcka lampor och borsta tänderna och så.
 
Idag har jag en förinspelad föreläsning att titta på, och så överväger jag att åka iväg i lite ärenden. Bland annat kanske köpa en ny sop eftersom jag slängde ut den Martin köpte häromdagen, igår, i rent vredesmod för det var helt jävla omöjligt att fästa huvudet på skaftet. 4 spikar fick sätta livet till. Och jag fick slut på spik.
 
Det var allt för denna gången!
 
Hare gött haaaaj!


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.