bitter taste

 
Häj bloggen.
 
Idag har jag varit så satans jävla deppig, rent utsagt. Jag har verkligen spenderat hela dagen under ett täcke i soffan, i mörkret och sträckkollat Netflix nya serie om Jeffrey Dahmer. Sedan när Martin kom hem förflyttade jag mig till sängen, under täcket och i mörkret, och vi kollade på nya avsnittet House of the Dragon.
 
(null)
 
Jag hade så stora ambitioner för dagen, men tappade gnistan fullständigt runt lunch.. av anledningar jag tänker vara så irriterande att inte gå in på. Jag vill inte vara specifik för jag vill inte att involverade personer ska få dåligt samvete då allt rörde sig om ett missförstånd men i korta drag så trodde jag att jag skulle få göra en grej som jag sett mycket fram emot, men ansvariga hade missförstått och trodde inte jag kunde så vid lunch idag fick jag veta att chansen gått mig förbi.
 
Ledsen över att behöva vara kryptisk men det är mitt långfinger till universum idag för att jag är sur och deppig. OCH, detta är inget toxiskt sätt för mig att göra någon orolig , har jag inte pratat med dig om att jag är besviken på dig typ idag så är det inte dig det gäller okejjjjj.
 
Anyway. Tidigare inlägg som sammanfattade de senaste veckorna i mitt liv behövde delas i två så.. here goes the rest.
 
Imazo publicerade en film från eventet och där hittade jag mig faktiskt.
 
(null)
 
Under samma helg som öppet hus var så tävlade ju Isak i Riga! Det var så himla spännande, jag gick runt med mobilen för att kunna hänga med live. Han vann alla sina heat och vann semifinalen, och kom sedan tvåa i finalen! Det känns som det har lossnat ordentligt för honom nu, då han stått på pallen asmånga gånger det senaste. Det är verkligen så himla roligt!
 
(null)
 
(null)
 
Kattgos. ❤️
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Mina posthornsnäckor som fått mat. Det går verkligen inte särskilt bra för mig att odla på dem, de lägger massor av ägg som kläcks, snäckorna blir stora som knappnålshuvuden och sedan försvinner (dör) de.
 
(null)

Första arbetsdagen efter Imazos öppet hus var det dags att installera vår monsterboll som vi hade köpt. Vi provade blåsa upp den med cykelpump men det var fel slags ventil så jag fick blåsa upp den manuellt.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
Leksarna som vi köpte för att få monsterbollen.
 
(null)
 
När jag var inne i grannbutiken och lånade stege av Dick för att kunna sätta upp Johan (monsterbollen) så hittade jag en jacka som jag impulsköpte. Älskar den.
 
(null)
 
Gangster chillar.
 
(null)

(null)
 
Jag drog till med en liten förtidsröst. Det är allt jag tänker kommentera om årets val. Jag röstade.
 
(null)
 
Jag fattade det otroligt svåra beslutet att flytta Queeny från Ylseröd. Det var egentligen ingenting jag ville göra, då jag trivts superbra där i alla 4 år och jag tycker Kajsa är helt fantastisk. Men sanningen är den att Queeny och jag inte har bondat riktigt som jag önskat; hon ville inte ha med mig att göra och det var liksom min uppgift att vända på den trenden genom att bygga upp vår relation. Men det har blivit ett moment 22 där det är svårt att motivera sig till att åka dit, då det ändå tar 40-50 minuter bara att köra fram och tillbaka, och när jag väl är där så vill Queeny inte göra något med mig. Det blev en ond cirkel där jag under sommaren sällan åkte ut, och när jag väl var där så var jag ofta stressad.. och det bygger vi ju inte upp nån relation på.
 
Så fick jag chansen att hyra stallplats hos min "granne" (på landet är ju 1,5 kilometer emellan så gott som runt knuten) Helena. Det finns inget annat stall jag hade lämnat Ylseröd för, men att få chansen att ha Queeny så otroligt nära hemmet.. det var jag bara tvungen att prova. Så inte långt efter jag var hos Helena för att kolla på stallet så bestämde jag mig för att flytta Queeny och bara några dagar efter det slog jag slag i saken.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Hästmänniskor brukar ju ha enorma mängder prylar men detta är allt jag har. Haha. Efter Proppens bortgång gjorde jag mig av med typ allt och har väldigt lite utrustning till Queeny, jag köper i princip bara det nödvändigaste. Typ två täcken, två grimmor, borstar, en longerlina och en långpiska. Och ett träns.
 
(null)
 
Jag vågade mig faktiskt på att köra själv. Jag har använt och kört lastbilen förr, det var en kort sträcka som jag är väldigt välbekant med och tänkte att om jag bara kör som vanligt fast bromsar mjukare så borde det gå bra. Det gjorde det också.
 
(null)
 
Kamera bak i lastutrymmet.
 
(null)
 
Framme på Stora Ytten och installerad i hagen.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Sen fick hon komma in och träffa Mausie.
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
Jag fick en helt egen sadelkammare!
 
(null)
 
Jag sorterade bland mina kläder och hittade denna tisha som jag hade glömt bort.
 
(null)
 
(null)
 
En av de nyaste fiskarna på jobbet, en snygg candy betta.
 
(null)
 
Vi fick leverans från Imazo, bland annat med massor av nyheter som vi beställde på mässan!!! Så spännande!
 
(null)
 
Dessa dynor till transportburar var såå lena och söta. De två längst ner köpte jag till mig själv.
 
(null)
 
Monsterbollar!!!
 
(null)

(null)

Min dashcam som jag har i bilen mår... så där.
 
(null)
 
Jag tog Sterling till veterinären för att han skulle få sin månatliga Solensia, mot artrosen.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag kör bokstavligt talat förbi Queeny på väg till jobbet, så jag kan stanna till och bara mingla lite.
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)

(null)
 
(null)
 
Katterna får fortfarande vara ute på altanen ibland, men på bekostnad av värmen i huset då det känns kontraproduktivt att ha dörren öppen och värmen igång samtidigt.
 
(null)
 
Var duktig och tog med mig lunch till jobbet, soppa och mackor. Av en händelse så lyfte jag lunchlådan uppochner och såg en insekt på botten. Jag är inte så fisförnämd så tänkte att äsch jag kan vä äta ändå.. tills jag såg att det låg lösa insektsben och grejer på också. Det var en dealbreaker. Men jag släppte i alla fall ut insekten i det fria.
 
(null)
 
På väg hem en kväll stannade jag inom Queeny för en liten borst- och klisession. Hon hade blivit biten av något som kliade vansinnigt mycket och var megasvullet, så jag kliade med svansborsten. Det tyckte hon om.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Mina bäbisar.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag skulle ha åkt till Stockholm och gått på Ursäkta Live med Isak, men han blev sjuk så jag sålde biljetterna och köpte nya till föreställningen i Göteborg kommande vecka istället. Samma dag sålde jag ett av mina stora akvarium. Ett helvete att bära ner för trappan.
 
(null)
 
Jag passade också på att gå premiärturen med Queeny. Hon var så otroligt duktig alltså.
 
(null)
 
Vi gick hem till oss så hon kunde beta på gräsmattan en stund.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Hon är helt otrolig på tur faktiskt, då hon absolut är spänd och nervös vissa stunder men väldigt sällan faktiskt "gör något dumt" om man säger så. Hon spänner sig och tittar, men springer inte, rycker inte ens till eller får panik. Vid ett tillfälle när vi var på promenad så gick vi på asfaltsvägen, verkligen de sista typ 200 meterna till hagen, när vi inte bara har en skolbuss bakom oss men också får möte av en traktor med stort släp och massa inplastade höbalar på. Från höbalarna hänger många meter vit plast som fladdrar över "vår" sida av vägen. Jag blev så nervös att jag bara slutade tänka, det sista jag tänkte var "det här kommer gå åt helvete" och så bara gick jag framåt, in i plasten. Vid sidan av vägen sprang tre andra hästar i en hage fram och tillbaka som också stressade Queeny, men som den jävla stjärna hon är så bara följde hon efter mig genom den fladdrande plasten. Det var längesedan jag var så genuint livrädd men tack vare mannen som körde traktor, som faktiskt stannade och visade stor hänsyn, och tack vare att Queeny är som hon är, så gick det jättebra. Men jag är alltid lite nervös för att gå på den vägen nu faktiskt.
 
(null)
 
Min lillebror William spelade innebandycup och jag hängde med på livestream, det var roligt. I helgen ska jag åka till Grästorp och se honom spela, fast hockey denna gången.
 
(null)
 
Bäbisar.❤️
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Promenad med Queeny och Bowies.
 
(null)
 
(null)
 
Och Artemis som tyckte Queeny var en väldigt konstig katt.
 
(null)
 
Wyoming hjälpte till att bokföra.
 
(null)
 
(null)
 
Bowies skulle på personalfest så jag pyntade honom med en liten blomma. 
 
(null)
 
På söndagen samma helg jag egentligen skulle ha åkt till Stockholm så skull jag jobba på Bodypower för första gången på länge. Av någon anledning dock så vaknade jag med en sinnessjuk ångest den dagen, utan att ens kunna sätta fingret på varför men jag kände att jag var på gränsen till en panikångestattack. Så jag tog två ångestdämpande tabletter, för det kändes inte som att det skulle räcka med en. Det jag däremot hade glömt bort var att jag blir väldigt trött av dem. VÄLDIGT. Så några timmar in i passet blev jag så akut trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Så på rasten somnade jag i vår Nocco-solstol, och sov i nästan 20 minuter.
 
(null)
 
Kvällsmingel med Queeny.
 
(null)
 
... som tycker det är väldigt gott att slicka på värmeskåpet.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
Jag hittade en jättestor padda.
 
(null)
 
Fler bilder på mina barn.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Såg denna bil vid Nordby så tog kort på den och skickade till Martin och sa att han hade skrivit fel årtal på. Han är nämligen den enda som diskar i detta hushåll.
 
(null)
 
En chaufför som brukar leverera varor till oss hamnade lite i klinch med en kollega efter att hon sagt åt honom att han gått över gränsen vid ett tillfälle. Så när han kom med varor ville hon inte gå ut och ta emot dem för hon ville inte träffa honom. Jag sa att det hade varit lugnt, han ville tydligen inte träffa oss heller för han hade bara lämnat pallen utanför porten och dragit.
 
(null)
 
Helena som äger stallet där jag står nu är verkligen så himla gullig. Hon fixar och donar med exakt allt. Jag blev så glad när jag såg dessa foderhinkar som hon ordnat åt Queeny.
 
(null)
 
Hennes häst Mausie.
 
(null)
 
Förlåt verkligen för denna "uthängning" men detta meddelande vi fick var verkligen unikt. Många ursäkter har man hört till att katter måste flytta, sanna eller ej, men denna var verkligen nu. När man trodde man hört allt.
 
(null)
 
Handmaid's Tale började igen. Jag har längtat men vet ärligt talat inte om jag tycker den är så bra längre. Det börjar bli något urspårat och långdraget.. men hoppas den bjuder på en riktig käftsmäll vid säsongsavslutet så man känner att det var värt det.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Eftersom det inte blev någon Ursäkta Live med Isak i Stockholm så blev det i Göteborg med Bowies istället. Vi stannade på en mack i Ljungskile som hade galet söta väggar på toaletterna måste jag säga.
 
(null)
 
Vi åt på Butchers Market, så klart.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Och eftersom vi var ute i överdrivet god tid så hadde vi typ två timmar att slå ihjäl däremellan vilket vi bara ägnade åt gött häng i friska luften.
 
(null)
 
Tydligen had jag lyckats få biljetter på raden absolut längst fram! Så sjukt.
 
(null)
 
Vi fick tydliga instruktioner om do's and dont's.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Den väldigt omdiskuterade Ebba-låten.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Den helt OTEROLIGA showen avslutades med rosa konfettiregn.
 
(null)
 
Showen överträffade faktiskt mina förväntningar och jag var så glad att Martin ställde upp och följde med. Vi bilade hem från Göteborg direkt efteråt och var hemma ganska sent, men jag kom ännu senare i säng och ännu senare än det låg jag fortfarande helt jävla klarvaken i sängen och bara blundade, fullt och fast medveten om hur sömnlös jag var och att jag snart skulle upp igen.
 
Det var inte många timmars sömn jag hade fått från början..
 
(null)
 
... men det blev ju inte direkt bättre av att jag inte klarade somna alls. Så i tre timmar låg jag och bara blundade. Jag hade inte ångest eller var stressad eller något sådant, jag var bara inte förmögen att somna trots att jag var sömnig. Vilket fick mig att tänka på den där sjukdomen där man får någon slags hormonell imbalans i kroppen som gör att man rent fysiologiskt inte kan somna. Du känner trötthet precis som vanligt men kroppen kan inte gå in i sömn. Man dör av sömnbristen tillslut. Väldigt upplyftande tankar jag hade där jag låg, mitt i natten.
 
(null)
 
Jag sa hejdå till mina bäbisar och åkte mot stallet. Var ännu mer tacksam nu över at ha hästen på Stora Ytten och inte Ylseröd, för att bespara mig 20 minuters körning.
 
(null)
 
Vi fick på Queeny på transporten och begav oss mot Husaby för återbesök av hennes hältutredning. Längs vägen blev hon dock så himla stökig, stod och sparkade i väggen och grejer. Hon var liksom inte stressad elelr rädd, mer frustrerad och arg. Så vi stannade i Håby för att köpa lite mat och för att jag skulle kolla till henne. Av någon anledning verkade hon inte vilja äta sitt hö, och var vansinnigt hungrig. Vi bestämde oss för att köra inom Uddevalla Ridklubb i hopp om att få köpa lite hö, för vi kunde inte fortsätta köra utan att hon fick äta. När vi kom dit syntes ingen till på anläggningen, och jag försökte ringa deras telefon tre gånger. Så tillslut bara tog jag 2-3 kilo från en höbal och swishade dem 100 kronor, och talade in ett meddelande där jag bad om ursäkt på förhand om det inte var okej men förklarade att jag var desperat. Så det var ett äventyr.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
När vi hade åkt ett tag och pappa (som hjälpte mig att köra) frågade vad vi hade för ETA så insåg jag att jag planerat en timme fel. Jag hade tid klockan 10, tänkte åka från stallet vid 7 för då har vi liksom nästan en timme till godo. Men sedan hade jag tydligen fått för mig att det tog 3 timmar att köra, så stressade som en idiot för att komma iväg vid 06.00. Men tur var väl det egentligen, för efter vår lilla omväg till Uddevallas Ridlubb och allt så kom vi ändå fram till Husaby med bara tio minuters marginal.
 
(null)
 
(null)
 
Böjprov och rörelseanalys.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Ultraljud båda fram.
 
(null)
 
Så söta ❤️
 
(null)
 
Stötvågsbehandling båda kotorna fram.
 
(null)
 
Kortison- och Hy-50-injektioner i båda kotor fram.
 
(null)
 
Hon stod verkligen så otroligt lugnt och stilla, jag blev så stolt.
 
(null)
 
(null)
 
Lite lunch innan avfärd hemåt.
 
(null)
 
Även för Queeny.
 
(null)
 
Domen blev gaffelbandsskada i höger fram och akut inflammation i kotan vänster fram. Hältan i båda benen var bra men inte bättre, så därför valde de att ultraljuda. Hennes hälta syns knappt, varken på mjukt eller hårt underlag, rakt eller böjt spår, i någon gångart. Den gjorde sig bara till synes när vi sprang på rakt spår och hon inte hade typ något tempo. Men antagligen är det då gaffelbandsskadan på höger ben (en gammal skada som håller på att läka) som gjort henne halt i vänster fram från början pga. överbelastning. Så med stötvågsbehandling trodde veterinären att hon kommer repa sig helt och inom snar framtid. Enda kruxet är att det är inte ekonomiskt hållbart för mig att åka till Husaby som är den närmaste klinik som erbjuder stötvåg, så ofta som vore optimalt. Bara att hyra och tanka lastbilen kostar mig nästan 3000 spänn. Jag kan inte lägga de pengarna tre gånger på en månad, plus veterinärräkningarna. 
 
Men Helena hade fått nys om att chansen att få stötvåg kanske fanns i Munkedal som är betydligt närmare, och eftersom hon också ger sin häst stötvågsbehandling så kunde vi försöka sammanstråla och åka dit ihop. Jag säger då det, hon är fantastisk som fixar med allt.

(null)
 
När vi kom hem möttes vi av detta på vår whiteboard, hur gullig är hon inte.
 
(null)

När hästen var installerad på boxvila och lastbilen var städad och återlämnad så åkte jag hem. Egentligen skulle jag ha kört mamma från Strömstad hem till Forshaga då hon varit i Hammerfest i Norge och jobbat i 4 månader och nu skulle vara hemma i några veckor, och jag gärna ville köra hem henne för att få lite tid ihop. Men det blev ett litet missförstånd längs vägen och hon skulle inte vara i Strömstad förrän mellan 20-21, och jag trodde hon skulle varit här 18 ungefär. Vilket innebar flera timmars dötid för mig, som inte sovit en minut den natten, lämnat hemmet vid 05.00 på morgonen och redan åkt 50 mil under dagen.. jag kände att det vore rakt av oansvarigt att sätta mig och köra bil sent på kvällen med de förutsättningarna, därför fick jag bita i det sura äpplet och avsäga mig uppgiften. Det hade känts okej att köra direkt, men jag visste att om jag skulle vara hemma några timmar innan så kommer jag somna och verkligen inte vara i skick att köra efter det. Det var en stor besvikelse för mig som sett fram emot att träffa mamma några timmar men samtidigt tror jag det var bra att jag fick stanna hemma och vila istället för att köra tre timmar till på kvällen och sedan tre timmar hem igen morgonen efter.
 
Jag la mig i sängen och kollade på de nya avsnitten av Love is Blind. Somnade ganska direkt dock.

(null)
 
(null)
 
Gick upp för att äta en halv pizza när Martin kom hem sedan gick jag och la mig igen.
 
(null)
 
Bildbomb på pälsbollarna för de gör mig glad.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)

(null)
 
(null)

(null)
 
(null)

(null)
 
Ett pyttelitet spindelnät vävt i min bil.
 
(null)
 
Jag skulle fylla på koikaret. Varför lär jag mig aldrig att hålla koll på vattnet?
 
(null)

Alexandra skulle köpa nya leksaker till sin hund Speedy och JAG fick välja. Hon sa först tre saker, men så fyllde jag famnen med lite olika förslag, så hon sa att jag fick välja 6 stycken. Hundsaker är verkligen så himla söta och roliga, så det var svårt.

(null)
 
Gangster och Eddie tossar sig.
 
(null)

(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
Svampen som jag plockade med Johanna för typ en månad sedan ligger kvar på min gräsmatta och den mår.. så där.
 
(null)
 
Hovslagaren skulle komma och sko Queeny och en annan häst som står hos Helena, Barizta.
 
(null)
 
Barizta går med två unghästar och hade aldrig varit inne i stallet förut så när hon togs in blev det minst sagt stökigt. Hon stod och gnäggade helt förtvivlat, kastade sig runt i boxen, slog bakut, projektilbajsade så det flög tväts genom rummet.. Queeny stod ändå som ett ljus och lät sig verkas, tills det var dags att banka på skor. Då blev hon helt till sig och vägrade stå still. Vi fick ge upp tillslut för hon var helt omöjlig att hantera. Så nu övar vi på att banka på hovarna och nästa gång hovis kommer ska vi ge henne lugnande, för det hade varit väldigt bra om vi kunde få på henne skor då hon är så öm i hovarna.
 
Helena lyckades lugna ner Barizta så tillslut fick de verkat henne i alla fall. Så söt.
 
(null)
 
Jag blev så stressad av allt tumult att jag valde att sätta mig på golvet med hovslagarens hund Ragge en stund.
 
(null)
 
Eftersom jag hade två dagar ledigt så tog jag revansch på att besöka mamma så när hovis hade åkt och jag gjort mig i ordning så drog jag till Forshaga.
 
Hejdå katterna. ❤️
 
(null)
 
Färdkost. Jag var så jävla trött att det krävdes en andra Celsius den dagen faktiskt. Och turkisk peppar? Älskar det helt gränslöst.
 
(null)
 
Väl framme sedan (efter en skitlång omväg pga. vägarbete) väntade mamma med nygjord pannbiff. Det är min absoluta favoritmat, det är liksom en smaksensation varje gång jag äter det.
 
(null)
 
Och jag fick se hennes akvarium som hon skaffade typ samtidigt som jag skaffade mitt första. Fint tycker jag!
 
(null)
 
Vi kollade på hockey och sen på Dr. Pol som tydligen är mammas favoritprogram, hahaha. Det är alltså en realityserie som följer en veterinär och hans familj som driver en klinik. Det kom in en patient med en get som bara böjde sig och rullade åt höger. Jag sa "hmm kan det vara något neurologiskt" och mamma svarade "nä, det är säkert polio". Så var det det. Fan vad sjuk hon är alltså, hon är ingen djurmänniska men har drivit kaninuppfödning och kan diagnostisera getter med polio.
 
(null)
 
Jag vände något på dygnet den dagen eftersom jag druckit för mycket koffein och hade svårt att somna. Men vaknade i alla fall någolunda tidigt dagen efter.
 
(null)
 
Vi grävde lite i gamla grejer och hittade dessa lappar som min bror Isak skrivit för himlans längesedan. ❤️
 
(null)
 
Vi åkte iväg för att lämna mammas bil på lagning och besökte sedan en djuraffär där jag hittade några snäckor som jag visste att en kollega ville ha. Så jag köpte några åt henne, en åt mig och några andra snäckor samt en fisk.
 
(null)
 
Vi såg en kanin som chillade.
 
(null)
 
Jag köpte ansiktsmasker till mig och Martin. Eller ja, mamma betalade så rent teoretiskt var det väl hon som köpte.
 
(null)
 
Vi fick ett infall att köpa trisslotter så mamam köpte oss varsin. Vi vann 330 spänn och övervägde att gå in och köpa fler men orkade inte gå. Så vi började köra hem men kunde inte släppa att vi borde köpt fler så vi vände efter några kilometer och åkte tillbaka lol.
 
(null)
 
11 nya lotter redo för skrap.
 
(null)
 
180 kronor vunnet som ska lämnas in mot nya lotter. Kan knappt bärga mig.
 
(null)
 
På kvällen sedan skulle jag prompt med på ett föräldramöte för William och det var så mycket tråkigare än jag förväntat mig, men jag överlevde. Sedan blev det dags för mig att åka hemåt, och med mig hade jag inte bara min fisk och mina snäckor som jag köpt men också en gurami från mammas akvarium som hon inte ville ha kvar då han var elak mot hennes andra fiskar.
 
Här är när jag installerar dem i mitt akvarium.
 
(null)
 
Fisken jag köpte! Mina drömmars fisk! Han heter Böka!
 
(null)
 
Två stycken jätteposthornsnäckor och tre white wizards, varav två var till en kollega.
 
(null)
 
Så himla coola.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Skrattade så mycket åt denna bilden.
 
(null)
 
Jag passade på att städa i akvariet, plocka ur inredning som jag bara lyft över från andra akvariet när jag tömde det, och plockade upp fiskar som jag tänkte lämna tillbaka till min butik. Jag har känt att jag haft i överkant för många fiskar en period, och att det blivit något av en fisksoppa, så jag ville liksom "rensa" lite. Så alla mina platys (förutom Peeper som var den som fick mig att skaffa akvarium från början), mina två kinesiska algätare och mina sterbai och similis (corydoras) fick flytta.
 
Nestor övervakade så klart arbetet.
 
(null)
 
(null)
 
Till mitt absolut stora förtret så försvann min kampfisk Margaret Thatcher spårlöst under detta projekt. Jag letade som en galning och började nästan bli lite förtvivlad när jag tillsist hittade henne inuti pumpen/filtret. Hon var mycket medtagen då pumpen varit igång en stund men återhämtade sig som tur var.
 
(null)

(null)
 
Mina vietnamplecos fick vara kvar. 
 
(null)
 
(null)
 
Så har blev akvariet tillsist.
 
(null)
 
Min och Queenys relation har verkligen blivit helt annorlunda sedan vi flyttade till Stora Ytten. På Ylseröd gick hon alltid när jag kom, lät mig inte fånga henne i hagen och ville bara generellt inte gå någonstans med mig utan stannade varannan meter. Nu kommer hon när jag ropar, låter mig ta på grimma utan protester, och när vi går på promenad har hon ett friskt tempo och stannar bara när det är något hon behöver betrakta. Det är faktiskt otroligt roligt att det blivit en sådan enorm skillnad. Jag gissar att det har att göra med att jag ofta symboliserat något negativt på Ylseröd; hovis, veterinär, medicinering (hon fick ju ögondroppar flera gånger om dagen i veckor första tiden), promenad ensam. Här har jag nog tvärtom blivit hennes enda trygghet innan hon landande. Så det känns som hon gett mig en chans och att jag inte behövde jobba så himla hårt för att bygga en relation. Jag hoppas det håller i sig.
 
(null)
 
(null)

(null)
 
Katterna fick en ny bädd.
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
Sophie nöjde sig med plasten som bädden kom i.
 
(null)
 
Efter några dagars ledighet var det dags att bege mig tillbaka till jobbet. Jag fick en extra ledig dag då det framkommit att det var fel i schemat och vi var överbemmanade, så jag behövde inte komma. Tyvärr har jag alldeles för lätt för att tacka ja till sådana erbjudanden numera; bra för kroppen att vila men dåligt för plånkan.
 
En rot i ett akvarium såg ut så här. Så jäkla satisfying.
 
(null)
 
Vi fick lön och jag passade på att betala allt jag samlat på mig under månadens gång... "Det är så billigt att jobba på XL Zoo för man får köpa allt för inköpspris plus moms" ja det är sant men man handlar ju så jävla mycket grejer bara för att man kan. Aja, hälften av detta var en ny hamsterbur.
 
(null)
 
Alla älskar Jonny.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Min kära vän PJ kom hit på lördagen, efter att jag slutat jobbet, och stannade till söndag förmiddag. Vi hade lite gött häng, åt pizza, kollade på Murderville och avslutade kvällen med att lösa ett Exit.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Lunchlåda sponsrad av mamma. 
 
(null)
 
Kvällspromenad med Queeny igår.
 
(null)
 
Imorse när jag vaknade. Fortfarande ung och full av hopp. Med kattsällskap.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Kände mig ambitiös och åkte direkt till stalet för att gå en sväng med Queeny.
 
(null)
 
(null)
 
Vi gick hem till mig så hon kunde beta på gräsmattan.
 
(null)
 
Jonny var skeptisk.
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)

Sista biten på vägen hem mötte vi sopbilen som Queeny tyckte var fucking läskig, vilket man ju kan förstå. Jag har aldrig sett henne så rädd faktiskt, inte ens när vi gick igenom fladdrande, hästätande plast från traktorsläpet. Efter den åkt var vi båda så adrenalinstinna att jag tänkte det var bäst vi gick in i paddocken och gjorde av med lite energi. Jag släppte henne lös och lät henne springa, vad jag inte hade märkt var dock att paddocken inte var helt stängd, det fans tydligen två utgångar varav den ena mot hagen bredvid. Jag upptäckte det först när hon knatade ut, och fick på film hur jag säger "är det öppet där? uh-oh". Som tur var, är det lite stenbumlingar runtom som fick henne att tveka när hon skulle springa bort, men de hade absolut inte stoppat henne om hon verkligen velat dra. Så jag fick som tur var tag på henne, vågar inte föreställa mig vad som hade kunnat hända om hon fått för sig att springa hem. Även om det absolut inte var långt, bara några hundra meter, så var det landsvägen emellan där folk kör som dårar. Höwwa.

(null)
 
Sååå strax efter jag var klar med Queeny och kommit hem igen så fick jag beskedet om den där grejen och efter det har jag bara varit så bottenlöst deppig och helt och hållet handlingsförlamad, trots att jag hade jättehöga ambitioner för dagen. Jag vet att jag är överdramatisk men tänker låta mig vara det idag, för imorgon blir en bättre dag med lite ny energi och nya tag.
 
Kattgos i soffan med en skål glass och alldeles för mycket karamellsås.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Dags att bege sig till snarkofagen och hoppas att imorgon blir bättre.
 
Hare gött
haaaaj ❤️
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

the story ain't over

(null)

Häj häj bloggen! 
 
Då var det dags igen, har velat skriva så länge för det har hänt en massa skoj men jag har inte haft ro nog i kroppen för att kunna skriva om allt jag vill skriva om förrän nu så detta blir låååångt. Hela 259 bilder har ni att se fram emot (denna siffra får revideras då asmånga av bilderna försvann så de kommer i nästa inlägg istället). Eller "ni", kanske bara mamma. Jag pratade nyss i telefon med henne när hon sa "jag har ätit en kvikklunch som jag tuggade och sedan spottade ut, för här har du en morsa med karaktär - äsch nu tar jag en till" hahahaha asså jag orkar inte.
 
Då backar vi bandet lite drygt 3 veckor. Håll i hatten.
 
Hösten har anlänt och det känns fett sorgligt att dessa mysiga morgnar i solen på altanen antagligen är slut för i år. Men så trevligt vi har haft det.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Johanna har åkt till Italien och ska stanna i hela två månader för att ha sin praktik. Så trots att jag slutade jobbet sent och behövde åka till stallet för att ge Queeny medicin så ville jag ändå prioritera lite kvalitetstid med Johanna sista dagarna. Här åt vi glass vid havet i solnedgången. Så romantiskt.
 
(null)
 
Jag tömde ett av mina 125-litersakvarium för att jag helt enkelt inte känner behov för två separata nu när jag inte har mina Eisenhowers som krävde varmare vatten. Alla amanoräkorna i det karet tog jag med tillbaka till jobbet.
 
(null)
 
(null)
 
Nestor bevakade allting noggrant så klart.
 
(null)
 
Välkomstkommittén när jag kommer hem.
 
(null)
 
(null)
 
Min blinda pakistanbotia chillar.
 
(null)
 
Wyoming chillar också.
 
(null)
 
(null)
 
Det blev dags för tävlingar på Lunden! Jag hade tackat ja till att sitta i domartornet igen den helgen vilket jag sett så löjligt mycket fram emot.
 
Självklart blev det ikoniska toasts till frulle.
 
(null)
 
Jag satt inte vid datorn och knappade in resultaten denna gång utan klockade alla ritter manuellt. Inte riktigt lika roligt som uppgift men kul att sitta i tornet och att se hela tävlingen.
 
(null)
 
(null)
 
Ännu mer IKONISKA köttfärssåsen till lunch. Det är verkligen den godaste köttfärssås jag ätit, känns som den bara är gjord av grädde, köttbuljong och köttfärs. Inte en endaste tillagad grönsak så långt ögat kan nå.
 
(null)
 
Tanken är ju att jag ska börja rida Queeny snart så jag provade Proppens träns på henne. En av de få saker jag faktiskt behöll och inte sålde när jag tog bort henne, jag gillar det för mycket.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det passade helt okej men det är ju inget fancy pancy med ergonomiskt nackstycke och så vidare men jag tror det duger för oss just nu.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Sophie.. chillar.
 
(null)
 
Gangster äter mat.
 
(null)
 
Hönan var ute en hel natt så hon låg så här och sov från morgon till kväll.
 
(null)
 
(null)
 
Dag två av två på Lunden, och min position var intagen.
 
(null)
 
Johanna kom ner mot slutet och minglade lite, jag tror det var sista dagen innan hon åkte =(
 
(null)
 
Jag följde med henne hem efteråt för lite sista mingel innan avfärd. Jag fick bland annat det stora privilegiet att bevittna när hon klippte klorna på sina katter som var måttligt imponerade.
 
(null)
 
Sen åkte jag till Queeny som vid det här laget lärt sig att medicinen inte var så tokig trots alls.
 
(null)
 
Gangster tossar sig.
 
(null)
 
Sedan gjorde jag det jag älskar allra mest; la mig i sängen och chillade med katterna. Det är löjligt hur lycklig jag blir när jag inser att jag ska få lägga mig ner och bara göra ingenting.
 
(null)
 
Nya 365 dagar-filmen släpptes nyligen och givetvis var vi tvungna att se den. Om ni inte sett de filmerna och nån gång får chansen - gör inte det. Det är verkligen det sämsta och mest pretentiösa skit jag någonsin sett. Jag har sällan skådat en film som tagit sig själv på så stort allvar utan att faktiskt ha någonting att leverera. Jag gömmer mig under skämskudden hela filmen rakt igenom och kan inte för mitt liv förstå hur någon finner någon form av underhållning i den som inte är humorvärdet. Vissa tycker väl att den är lite edgy för att det stundvis är typ mjukporr men alltså, ni vet att det finns hemsidor för sånt om man vill se, eller?
 
Typ denna scen fick mig att skrika rakt ut, jag skäms så mycket. Detta ska alltså vara sexigt, på något vis.
 
(null)
 
Den lediga helgen tog slut och det var dags att återgå till plikterna och jobbet. Jag fyllde på koikaret när Kate sa "Ida är det du som fyller på?"
 
Eh ja, vadårå vad tänkte du på? Jag hade inte alls glömt den. Skulle bara se om du var med.
 
(null)
 
Sen kom en säljare från Gibbon och presenterade lite nyheter. Det är det absolut bästa med det här jobbet - nyheter! Man blir som ett barn på julafton.
 
(null)
 
Nestor ramlade ner mellan madrasserna.
 
(null)
 
Wyoming är söt.
 
(null)
 
Jag satt på Korvspecialisten och väntade spänt på min mat när det kom ett sällskap på 4 pers som övervägde var de skulle äta. De stod och kollade menyn i typ två sekunder innan kvinnan i sällskapet sa bestämt "på Max vet vi vad vi har men här vet vi aldrig vad vi får!" och jag har aldrig känt så stark tillhörighet till någon någonsin tror jag. AVSKYR att prova nya saker.
 
(null)
 
Vi fick fiskleverans på jobbet! Det näst bästa med hela jobbet ska jag tala om, så barnsligt roligt att packa upp och titta på alla fina firrar.
 
(null)
 
Lars gjorde sig besväret att inte bara hitta på men också skriva upp namn på alla kampfiskhanar.
 
(null)
 
Och chefen Johan lämnade en påse godsaker innan han åkte.
 
(null)
 
Jag fick detta meddelande av Kajsa! När jag tog bort Proppen köpte jag nämligen ett äppelträd till Kajsa som tack för all hjälp och för att jag fick begrava Proppen på hennes gård. Tydligen så blev det äpplen på det trädet i år. 💗
 
(null)
 
Queeny innan medicinering.
 
(null)
 
På vägen hem från stallet behövde jag åka och tanka, så jag tog vägen om Skee hem. Strax efter kyrkan såg jag en svart katt sitta vid sidan av vägen, och den flyttade sig inte när jag körde förbi så jag fick en känsla av att någonting var fel. Jag stannade och gick fram till katten som satt och åt på en bit bröd, vilket bekräftade min känsla att något var tokigt. Katter slukar liksom inte bröd om de inte är väldigt hungriga. Jag ringde Amanda som tyckte sig minnas att hon sett en efterlysning av en katt med samma signalement och efter hennes detektivarbete kunde jag ringa ägaren som mycket riktigt saknade sin katt som rymt hemifrån. Det blev ett kärt återseende och jag kunde fortsätta bila hemåt.
 
(null)
 
Med fiskleveransen kom äntligen nya vietnamplecos som är en av mina favoritfiskar. Jag hade egentligen inte tänkt skaffa fler fiskar nu utan vänta tils alla dött så jag kanske kan skaffa något större. Men jag kunde inte hålla mig.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Wyoming fortsätter faktiskt att göra framsteg ur ett socialiseringsperspektiv. Hon söker kontakt mer och mer när jag exempelvis sitter vid matbordet och här satte hon sig till och med på papperna jag jobbade med vilket gav mig känslan av att hon ville ha uppmärksamhet.
 
(null)
 
Hon har till och med börjat sova bredvid mig i sängen!!!!!!! För några månader sedan sov hon inte ens i min säng alls med enstaka undantagsfall.
 
(null)
 
Soliga morgnar.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
Det går sådär med mitt snäckkar. Det läggs en jäkla massa ägg men de överlever liksom inte. Denna snäcka har massa ägg på sitt skal.
 
(null)
 
(null)
 
Jag gjorde ett ryck och städade min garderob. Hittade denna BH som jag använde för vad, typ 10 år sedan, och som är alldeles för liten nu för tiden, men jag kunde inte förmå mig att göra mig av med den för jag älskar den. Min pestdoktor fick presentera den.
 
(null)

Sterling hjälpte till så klart.

(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jobbdags! Älskar, älskar, älskar min nyaste piercing alltså.
 
(null)
 
Jag trodde inte Sterlings senaste veterinärbesök skulle gå på försäkringen då ha  haft artrosen länge och de kanske skulle vilja att jag påvisade att den inte fanns där vid försäkringstillfället (då jag bytte bolag för några år sedan) men dra mig baklänges så täckte den faktiskt en liten del! En väldigt positiv överraskning. Jag får nog skicka in kvittona från tidigare besök också, jag kan vara så slarvig med det för jag tänker att försäkringen säkert ändå inte kommer täcka, eller komma upp över självrisk och så vidare men det är ju värt att prova.
 
(Nu ringde mamma och när jag svarade var det absolut första hon sa "jag svalde lite kvikklunch nu, så du vet", hahahahaha så nu vet ni också)
 
(null)
 
Jag fick även detta mejl från försäkringsbolaget, detta hade jag ingen aning om men likt utbetalningen var ju detta också en trevlig överraskning!
 
(null)
 
Här har vi honom, marodören.
 
(null)
 
Det blev helg igen och inte vilken helg som helst - utan dags för en roadtrip till Skara för att gå på Imazo Open House med Kate och Alex!
 
Vi stannade i Trollhättan för ett pitstop.
 
(null)
 
Alex om du ser detta så förlåt men denna bilden är HELT ikonisk och bara måste delas med världen! 
 
(null)
 
Tre timmar efter avfärd var vi framme på Imazos lager i Skara! (Imazo är alltså ett grosisstföretag som levererar större delen av de produkterna vi har i butiken.)
 
Jag taggade oss på parkeringen.
 
(null)
 
Bildbomb från mässan!! Nyheter!!!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Kunde inte hålla mig från att köpa två sådana här mattor (att ha i transportburar), så mjuka! Bilder kommer i senare skede så att SÄGA!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Köpte helt klart en sådan här!
 
(null)
 
Hamstrar!!!!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Lunch i gräset!!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
En syrsa som hade rymt!!
 
(null)
 
Alex och alla hennes gratisgrejer!!
 
(null)
 
Hotellet! Otroligt!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
Eftersom vi var 3 pers så hade Johan bokat ett dubbelrum och ett enkelrum, och passande nog så fick jag enkelrummet. Jag tror det var räddningen för hela vår helg faktiskt, hade jag inte haft möjligheten att dra mig undan och vara ensam för att samla lite energi emellanåt så hade jag varit helt jävla odräglig på söndagen tror jag.
 
Här var mitt rum! Detta hotellet var verkligen ett av de finaste jag varit på.
 
(null)
 
Badkar!!!!
 
(null)


(null)
(null)
 
Jag var självklart tvungen att bada innan det var dags för bankett.
 
(null)
 
(null)
 
Gött häng innan avfärd.
 
(null)
 
Man kunde boka buss från hotellet till banketten men jag stod på mig om att vi skulle ta bilen. Ingen av oss hade ändå tänkt dricka och jag erbjöd mig att köra, för det kändes bara så himla mycket bättre att kunna åka exakt när vi ville istället för att vara beroende av busstiderna. Tur var väl det, för när vi skulle åka till banketten hade det blivit något fel så det kom aldrig någon buss.
 
Vi passade på att besöka en asfin kyrka som låg bara några hundra meter från hotellet.
 
(null)
 
"Vad gör man inte för konsten" sa jag och la mig ner på vägen för att fota kyrkan från marknivå.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null) 

(null)

(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)

När vi hade tramsat klart var det dags för bankett.
 
(null)
 
(null)
 
Jag var helt sjukt hungrig så jag åt så mycket snittar med skinka och aprikos att jag nästan skämdes. Eftersom det inte kom någon buss och hämtade folket på hotellet så blev hela middagen typ en timme försenad.
 
(null)

Kate såg ett skoavtryck på toalettlocket och uttryckte sina misstankar om att någon ställt sig där för att gömma knark i luckorna i taket, sådana där fyrkanter man kan lyfta undan ni vet. Så jag skickade upp Alex för att kolla, hahaha. Tog tyvärr ingen bild på spektaklet för jag var för fokuserad på det eventuella knarkfyndet.

(null)

Ett ABBA-coverband stod för underhållning första delen av kvällen. Jag kunde inte sitta still! Det slutade med att jag stod upp och dansade, ganska ensam, och såg ett gäng kvinnor några bord bort stå och dansa så jag sprang dit!

(null)

(null)
 
(null)
 
Elize Ryd uppträdde tamejsjutton, hon är ju för bövelen sångerska i Amaranthe, och har spelat in låtar med Kamelot och grejer. Jag kände igen hennes namn vid tillfället men googlade först dagen efter, synd! Annars hade jag nog bett om en bild på oss asså! Hon är grymt duktig, hade nog dock lite otur med medhörningen för vissa låtar blev lite svajiga men hennes röst är helt OTEROLIG.
 
(null)


(null)
 
Johan, vår chef, och jag gör "fingerdansen" till ABBA.
 
(null)

(null)

(null)
 
(null)
 
Förrätten var nån fisk- och skaldjursgrej med gubbröra och dillsås. Trodde inte jag skulle gilla den men den var faktiskt asgod.

(null)

Varmrätten var nån riktigt jävla mör köttbit med plommonpotatis och rödvinsås, det var det godaste jag ätit på länge OCH då bör tilläggas att jag är inget stort fan av kött. 

(null)
 
Efterrätten var nån mandelkaka med nån yoghurt och bär och vit choklad och den var också amazing.

(null)
 
Jag var så säker på att jag inte skulle gilla maten att vi hade en överenskommelse om att beställa pizza efteråt om maten inte var god, vilket lyckligtvis inte kom att behövas. 
 
När jag hörde att vi skulle på bankett suckade jag högt och tänkte att helvete vad tråkigt det skulle bli. Jag hade så ont i magen precis innan (eftersom jag knappt ätit något under hela dagen) och var så sugen på att dra mig ur för att stanna kvar själv på hotellet men tro det eller ej, när det var dags att åka hem var jag den som inte ville åka. Jag hade dansat som en galning under kvällen och ville inte sluta, men såg på mina kära kollegor att de såg ganska färdiga. Så även om de sa att vi kunde stanna en stund till för att de såg att jag hade asroligt, så kände jag att jag ville åka för deras skull.

Väl tillbaka på hotellet tog jag ännu ett bad bara för att jag kunde!

(null)

(null)
 
Så mysigt att sova på hotell i fluffiga täcken.

(null)
 
Jag sa till kollegorna att jag struntar i frukost för att jag helt enkelt älskar att sova på morgonen. Så de gick ner och åt, och var snälla nog att ta med två våfflor till mig som sov så himla länge jag kunde innan det var dags att checka ut och åka tillbaka till Imazo för att ta en till titt på mässan och lägga beställningar.

(null)
 
Denna satt vid ingången.

(null)
 
Och dessa stod på bordet där det dagen innan stått bubbel, haha!

(null)
 
Vi gick förbi en monter där vi såg denna monsterboll som vi blev störtförälskade i! Vi frågade säljaren om den var till salu vilket han sa att den tyvärr inte var, men att han ofta får frågan på mässor. Men vi gav oss inte så till slut så sa han att om vi köpte grejerna på hyllan över, alltså en drös nyheter som inte kommit till leverantör ännu, kontant här och nu för 1600 kronor så skulle vi få monsterbollen på köpet. Vi blev nästintill hysteriska och Kate ringde Johan och frågade om han kunde komma dit och ge säljaren kontanter. Johan kom dit och köpte monsterbollen åt oss. Och alla tyckte nog att vi var helt knäppa i huvudet.

(null)
 
(null)
 
Säljaren ville vara med på bild hahaha

(null)

(null)
 
(null)
 
Vi var i en Catit-monter där säljaren gav mig sjukt mycket gratis grejer, det var knappt jag kunde bära det. Jag blev så himla glad! Bilder på prylarna kommer också framöver!

(null)
 
En akvariedekoration som ser ut som en blandning mellan en ananas och en gimp suit.......

(null)
 
När beställningarna var lagda och lunchen intagen var det dags att åka hem! 
 
(null)
 
(null)

Jag avrundar här för enkelhetens skull men misströsta ej, det kommer massa massa mer!

Hare gött
haaaaj ❤️


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.