om onda relationer

 
Kom ihåg att när något i ditt liv känns fel finns det alltid möjlighet att förändra. Oavsett vad det är som får dig att må dåligt. Du har aldrig någonsin några förpliktelser att finnas för någon som inte gör dig gott (möjligtvis dina barn, men det är en annan historia). Oavsett om det är en vän, en familjemedlem eller partner - vi måste inte ens älska våra föräldrar. Har ni tänkt på det?

När man mår dåligt kan man behöva rannsaka sig själv. Varför är du inte lycklig? Vad är det som saknas eller skulle behöva förändras i ditt liv? Ibland befinner vi oss i giftiga relationer och de är oftast svåra att ta sig ur. Ja, det gör så in i helsike jäkla ont. Men vet ni vad som är ännu värre? Jag har hört samma människa beklaga sig över samma problem i samma relation i många månader nu och allt jag kan känna är gör något åt det. Snälla. Inte bara för att bespara mig din negativitet men för att vederbörande själv ska kunna gå vidare och känna sig glad igen. Det är svårt att veta hur länge man ska försöka, hur mycket av sig själv man ska ge innan man måste inse att man måste gå vidare. Man måste fråga sig själv hur mycket av sin glädje man är villig att offra för en eventuell förändring. När man inte vill offra mer, när man känner att man fått sin beskärda del, avsluta det. Gå vidare. Det gör ont. Jag vet!

→ Jag klippte själv ett infekterat relationsband för tre år sedan. Jag gick länge och hoppades att våra förutsättningar skulle förändras, men en dag orkade jag inte må dåligt längre. Jag fick nog, jag hade tillräckligt mycket respekt för mig själv för att sätta stopp för det som gjorde mig så illa när jag tidigare envisades med att stanna kvar någonstans där jag gång på gång blev så jäkla besviken att det brände innanför bröstkorgen. Återigen står vi själva alltid ansvariga för vår egen lycka och vårt eget mående. Det var inte han som gjorde mig illa. Det var jag som gjorde mig själv illa genom att stanna kvar någonstans där jag inte kände mig bekväm.


Jag hade länge frågat mig själv hur länge jag var villig att må dåligt större delen av tiden för att kunna njuta av ljusglimtarna när de kom. Man kan säga att jag under en period valde att må dåligt. Jag var medveten om att det gjorde ont, men jag valde att stanna kvar - jag valde smärtan. Tillslut gjorde det för ont, jag bröt ihop och utan att jag planerat det så satte jag ner foten och sa "antingen behandlar du mig annorlunda eller så går jag". Och då gick jag. Det innebär inte att jag avskyr eller tycker illa om någon, det förändrade faktiskt inte mina känslor överhuvudtaget. Jag tror jag grinade tre dagar i rad, men när tårarna avtagit kunde jag gå vidare och dessutom växa i att jag tog kontroll över mitt eget mående. Och slippa bli besviken på daglig basis. Det var jobbigt en period efter så klart men ibland måste vi avsluta onda relationer för att göra plats för nya människor och nya möjligheter. ←

När Manfred gjorde slut trodde jag aldrig att jag ens skulle överleva, så ont gjorde det. Men i efterhand insåg jag att det vi hade var inte bra för någon av oss och om han inte hade tagit steget att avsluta det hade jag inte hamnat där jag är i dag. Hade jag bytt min vardag nu mot min vardag då? Aldrig någonsin. Jag ser på mitt liv idag, alla chanser jag tog och alla möjligheter jag hakade på - och inser att de hade aldrig kommit om jag inte gjort plats för dem. Tänk om jag visste då vad jag vet idag, då hade jag aldrig tvekat. Jag har tagit mig vidare i livet och har idag kvar Manfred som en av mina närmaste vänner. Jag dog inte. 

Med dessa två erfarenheter i bagaget har jag lärt mig så oerhört mycket. I dagsläget skulle jag aldrig tveka att ta avstånd från människor som jag mår dåligt av att umgås med. Det spelar ingen roll om du är min mamma, bror, bästa vän, pojkvän, granne eller en follkomlig främling. Mår jag inte bra av att vara i din närhet kommer jag göra något åt det. (Nu menar jag inte att första alternativet alltid är att bryta kontakten men ibland är det vad som krävs om man jobbar på ett problem utan att se en förändring).

Alla människors primära intresse är att leva ett liv utan smärta, tror jag. Men många verkar också tro att lycka är ett livsvillkor, en mänsklig rättighet. Men vet ni, för att uppnå lycka behöver du ta hand om dig. Lycka är inte att leva i en vardag utan problem. Lycka är att leva i en vardag med problem som du kan hantera (inte nödvändigtvis lösa). Det handlar om attityd och att välja vad du lägger din energi på.

Kom ihåg detta:
 
Du ska aldrig någonsin behöva slåss för att få en plats i någon annans liv. Du kan inte tvinga någon att bry sig. Du kan inte heller tvinga någon att avsätta tid åt dig. Du kan antagligen tvinga någon att säga att de uppskattar dig men du kan inte tvinga dem att mena det.

När du går runt med falska förhoppningar, är oärlig mot dig själv eller gång på gång blir besviken på grund av någon annan; get the fuck out. Du har inte plats för sånt i ditt liv. Det behöver inte vara dramatiskt, bara sluta förvänta dig något och fokusera på annat och andra. Jag tror vi har en tendens att klamra oss fast vid livssituationer bara av bekvämlighetsskäl och rädsla för förändring och smärtan den medför. Men människor och situationer förändras - du också - och det är inte alltid man växer ihop.

Avsluta negativ skit och gör plats för nya möjligheter. Du kommer tacka dig själv i framtiden. Just sayin'.
You deserve every bit of what you're getting
I'm burning the bridge but you started the flame
If you think that this is all a bit excessive
The empathy and the integrity
matched what you gave
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

#marygetsmarriedDen tolfte september gifte sig en av mina bästa vänner Mary. Sedan den där morgonen Andreas iförd endast kalsonger gick ner på knä när Mary stod med en soppåse i handen har vi väntat med spänning på denna dag! ♥

(Och jag som berättade stolt att jag slutat komma försent höll på att bli försenad för jag åkte till FEL kyrka.)

Jag låter bilderna tala för sig själv. Det var en fantastiskt fin dag med sprudlande mycket kärlek och underbara människor! Grattis till paret Nyström. ♥När jag blev ihop med Martin för tre år sedan "varnade" han mig i förväg, talade om för mig att han inte var ute efter något seriöst i form av hund, hus barn och bil. Jag minns en gång när han sa "Jag är inget giftasmaterial, jag är ledsen över det Ida". När jag frågade för ett tag sedan hur han kände inför det hade det utvecklats till ett "Jag kommer aldrig gifta mig, men om jag mot förmodan skulle göra det blir det med dig". Men what do you know, överlycklig och full av kärlek som jag var när jag kom hem efter bröllopet frågade jag honom om vi kunde gifta oss någon gång (jag menar, jag är inte mindre sugen på det efter den här underbara dagen) och då svarade han "Kanske. Jag har faktiskt tänkt på det".

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

immortalized

Jag har nog försökt skriva klart det här inlägget tre fyra gånger nu.. Men nu jäklar!Life goals!

Jag önskar att jag kunde prioritera bloggen mer än jag gör i dagsläget. Den där drömmen om att föreläsa i personligt ledarskap, nå ut till andra, sprida och bolla tankar och idéer.. Men jag känner ändå att jag kanske är på väg nu. Det är nästan hundraprocentigt säkert att jag ska börja en utbildning i oktober som jag tror kan vara första steget mot det jag vill jobba med, inriktat på att hjälpa andra människor. (Det blev väldigt diffust här, men jag berättar mer när jag vet mer.) Jag har en ganska klar bild av vad jag vill syssla med till vardags men man måste ju vara tålmodig för all händer inte under en natt. Sakta men säkert, steg för steg.. Och tålamod som är min starka sida.. Men nu är jag i alla fall på väg, efter att ha befunnit mig på samma ställe i fyra år.Bloggen har blivit lidande eftersom jag haft så sjukt mycket att göra, plus att åskan slog ut vårt internet för ett tag sedan. Sedan slog den ut Martins dator också. Och vår väg till huset regnade sönder i samma veva. Han var tvungen att byta jobb för några veckor sedan och nu är han sjuk. Jobbig månad för min stackars sambo.. Jag har behövt lära in mig fyra releaser till samma vecka och i dagsläget håller jag fyra till fem pass i veckan på gymmet. Men vi alla har samma 24 timmar på dygnet och disponerar dem olika. Man får liksom acceptera att man har valt att prioritera vissa saker och att andra saker blir åsidosatta då, så är det ju bara. Känner mig onekligen lite stressad inför de kommande veckorna men som vanligt ska det väl lösa sig.Anyway, recap av dagarna som gått! (Återigen utlovas ofantliga mängder bilder på kattungar.)Äntligen nådde jag upp till en morgonvikt över 60 kilo! Jag har gjort så mycket framsteg sedan jag sa upp avtalet med min PT. Jag tror jag är den typen av människa som presterar bättre när jag får prestera för att jag vill. Jag trodde en PT skulle sporra mig men jag kände mig bara besvärad av att behöva leva efter ett schema. Jag är ju inte såpass målmedveten egentligen, att jag vill se resultat så snart som möjligt, jag är mer ute efter en balanserad livsstil där jag sakta men säkert utvecklas (och i det här fallet bygger muskler). Behöver träningen komma i andra- eller tredje- eller tiondehand så får den göra det liksom. Jag hade behövt praktisk vägledning i gymmet, hjälp med teknik och att bli pushad under träningspassen. Men det är ju svårt att få av en PT på distans. Under min period på kort- och träningsschema hände nästan ingenting. Sedan jag avslutade det har jag gått upp nästan fyra kilo. Inte bara muskelmassa förstås men mer än tidigare, då stod vågen så gott som helt still. Benpass innan jobb. I mina supergrymma 2XU-tights!

En sväng till Söle och mina älskade katter. ♥Och go lillasyster, haha. Kärleken för onepiece går i släkten ser jag..Dagen innan Marys bröllop samlades gänget på Rossö för att äta mat, umgås och dricka alkoholfritt, haha. Bröllopet får ett eget inlägg så småningom.

Men så roligt det är när vi ses allihopa!Möttes av detta innan förra veckans combatpass.

Mina tva nya favoritbilder på Lil BUB. Ni gillar henne. Jag vet det.

Efter ett fett träningspass behöver man en fet middag! Ett halvkilo potatis och ett helt paket glutenfria fiskpinnar.. ALLT gick inte ner kan jag avslöja, haha.Såg detta, apropå fiskpinnar.. HUR SANT?!Förra måndagen hade jag mitt premiärpass GRIT Strength! Det var så jäääkla roligt! 14 deltagare, vilket tryck!Sååå nöd tjej, skyhög på endorfiner kan jag lova.Kattgos i soffan.Jon Snow sover med ansiktet nertryckt i filten, haha..

Förra onsdagen hade jag även release i bodypump. Också otroligt jäkla bra pass med jättemånga deltagare och svinhögt tryck i benen vill jag lova! Trodde jag skulle stupa rätt ner under låt nummer sju.
Följt av Hannas fantastiska yoga, är så glad att den finns på schemat! Den passar mig så bra och jag ser lika mycket fram emot den varje vecka. Man får andas och jobba i sin egna takt, hon ger alltid väldigt många alternativ och det allra bästa är den där kvarten guidad meditation på slutet.. Gah. Underbart.Nöjd tjej efter en lång kväll på gymmet.

Wookbuffé, min standardlunch nuförtiden men det är sååå gott.. Och ett av de billigare alternativen på centret faktiskt.

Martin ville att vi skulle prova ett av spelen han köpte i Göteborg. Han började plocka fram och Lana var väldigt intresserad..

 


Det var så sjukt mycket prylar att vi var tvugna att förflytta oss till vardagsrumsbordet. Jag laddade upp med te och tilltugg bara för att sitta och försöka komma igång i en halvtimme och sedan ge upp. Har aldrig sett något så invecklat förr, haha. Vi kom överrens om att Martin nog bör försöka läsa igenom regelboken först så vi har lite koll på vad spelet överhuvudtaget går ut på.. Haha!Cats!


Gosisar..


Jag mådde dåligt en dag och spenderade hela dagen i sängen.. försökte överatala Martin att komma hem direkt efter jobbet med pizza och han var villig att kompromissa. Du är så knäpp. ♥Så i väntan var det bara att gilla läget och plugga bodycombatkoreografi i horisontalläge.
Mera katter..Eftersom jag dragits med ömmande benhinnor under en längre period fick jag råd om att köpa mig ett par mer dämpade dojor, närmare bestämt dessa godingar från Reebok som dessutom var på halva priset, endast 450 kronor! De glittrar!Körde mitt första morgonpass GRIT Strength! Det gick sjukt bra! Jag är egentligen ingen morgonmänniska så.. men jag tror jag kan vänja mig vid detta.
Senare på Facebook läste jag detta..Det är så himla härligt att se och höra sådana här reaktioner från mina deltagare. Åsa gick alltså in i salen samma morgon och sa skeptiskt "jag tror inte det här är min grej alltså men jag ska försöka igen" och vilken utdelning det gav henne! Jag älskar när mina deltagare kliver utanför komfortzonen, utmanar sig och pushar gång på gång för det är precis vad jag gör, i egenskap av instruktör. Få saker är så frustrerande som att slita röven av sig när ens deltagare ser uttråkade ut. Vi gör det här tillsammans.Mera katter, för omväxlings skull..Hahahaha kolla in lillkillen!Story of my life nowadays..

Alltså den här lilla killen gör mig mållös.. Haha!Hade sedan en jobbig söndag där jag bara kände mig helt utmattad, stressad med en deadline att sätta bodycombatkoreografin på kvällen och NOLL plats kvar i huvudet. Satt fast med samma trettio sekunder i säkert en timme och kunde varken få in det i huvudet eller fokusera.Och jag som är den minst stresståliga människan i kommun kände ungefär så här, för ett tag. (Tycker för övrigt att det här är en klockren bild, känner tyvärr alltför många som kör på denna strategi.)
#positivtjej

Men en annan tog det lugnt..Öppnade min Healthy Box typ en månad senare. Riktigt nöjd den här gången! Men tror ändå jag ska säga upp det.. Det är ändå 179 kronor i månaden som kunde hamnat på sparkontot istället faktiskt. Svårt det där.Men men, bodycombatreleasen blev av och jag fick köra med fusklappar som sagt. Inget jag är stolt över men imorgon sitter det!

Är dunderförtjust i cooldown-låten.. Den jag länkade i tidgare inlägg.Mera kissekatter avslutar veckan!

Eftersom vår väg regnat bort hade jag ringt Jackens Gräv för att komma och grusa samt jämna ut vägen. Men för att spara så mycket arbete som möjligt var vi ute och jämnade till så mycket vi kunde. Han skulle komma i början av denna vecka och eftersom det var söndagkväll visste vi ju inte, så vi fick ta det sent på kvällen ifall han skulle dyka upp dagen efter.. Det blev ganska bra. Men han har fortfarande inte dykt upp. Och nu har skiten regnat bort igen, haha!Tillbaka till min heltidsvecka.. Är glad att releaseveckan inträffade den veckan jag bara jobbade två dagar på Bodypower för gudarna vet att jag hade mycket att göra ändå!

Projekt: kampanjexponeringTitta så snyggt..Wow..! Måste verkligen tagit tid!... skit.På måndagen fick jag sticka från jobbet en timme tidigare för att hinna till Munkedal och vara med på deras release av GRIT Cardio och GRIT Plyo!
Det var en väldigt lärorik kväll, har ju inte gått på så många GRIT-pass egentligen. Munkedal är en fantastisk klubb att vara på, alltid väldigt upplyftande!

Något som inte var upplyftande var smärtan i smalbenen. Fy fasen alltså. Benhinneinflammationen gör sig hörd direkt jag hoppar och studsar på golvet. Så under kvällen masserade Martin in liniment på mina smalben och när jag skulle sova var det gudomligt svalt och skönt. Vad som däremot inte var skönt var när jag vaknade fyra på natten av att det kändes som att mina ben verkligen brann! Lana hörde att jag var uppe så när jag skulle somna om kom hon in och la sig på min axel och skulle kela. Jättegosigt och så bortsett från att hon har en tendens att hugga mig väldigt hårt om jag klappar fel. Så jag var alldeles livrädd. Vågade inte somna. Jag lever i terror.Bowies smet förbi när han slutat och tog mig på lunchdejt på Asian Town, kyckling och curry är alltid ett vinnande koncept!Och efterrätt på Honeycomb! Grekisk yoghurt med hallon och honung.Min arbetskamrat Alexandra hade fått hem smakprov på en ny goding; AminoPro! Tänk er Celsius fast med 2,5 gram BCAA (aminosyror, protein basically). Hon lämnade en påse med burkar och en t-shirt till mig, så himlans snällt! Bäst av allt var att dessa budgetvarianter på NOCCO, en av Celsius' största konkurrenter, smakade gudomligt! Annars brukar jag vara sjukt svårtflörtad när det kommer till smaker på kosttillskott överhuvudtaget. Jag gillade inte ens Celsius i början. Allt annat som jag testat sedan dess; TEMP, True, Heat och NOCCO (med några få undantag) har jag sågat men denna..! Sjukt god.I onsdags skulle jag catcha up med Adis för att ta en kopp kaffe på Nordby. Först skulle vi bara in på Intersport lite snabbt och fixa ett par sulor till honom.. tog en evighet.. som tur är hann jag lyssna lite på bodypump-låtarna och visualisera koreografin.. så lite nytta gjord!Våffla på honeycomb!

Han hängde med hem till mig och Martin för att hänga en stund innan det blev dags att åka in till stan. först ut på agendan var release av GRIT Plyo, följt av en timmes bodypump och en timmes yoga! En påfrestande men väldigt rolig kväll.Kastade i mig en pasta alfredo och 150g rostbiff mellan passen..

När jag kom hem och hade duschat, smäckt i mig middag som min älskade Martin lagat fick mina smalben lite massage av tidigare nämnda pojkvän framför några avsnitt Futurama som han till mitt stora förtret fått mig att börja titta på.

Onsdagen var jag väldigt upptagen med mitt så tanken var att vi skulle få torsdagen ihop. Kolla så romantisk..Direkt när jag vaknade på morgonen tänkte jag fy fasen så skönt, idag ska jag bara vara ledig och inte gå utanför dörren och inte träna elelr någonting. Bara några minuter efter att jag vaknat och intalat mig själv detta hörde Lisa av sig, min Les Mills-guru från Munkedal. Lisa var hon som först godkände mig att gå på bodypumputbildningen och har följt mina äventyr sedan dess, till och från. Hon hade blivit sjuk och behövde akut vikarie.. så jag sa ja. Man tackar inte gärna nej till att instruera, ännu mindre att instruera i Munkedal!

Så helt plötsligt försvann vår heldag ihop men vi gjorde det bästa av det. Martin bjöd på frukost i stan!Kolla.. mat för två..Dagen gick och vid femtiden åkte jag till Munkedal. De skulle köra release i bodycombat bara tio minuter efter mitt pass så jag tog kontakt med Emelie som instruerade det passet och frågade om hon hade lust att teama. Och det ville hon, så det blev dubbelt upp för mig, men ska det va så ska det va! (Det tyckte INTE mina benhinnor, men förhoppningsvis får jag chans att vila dem snart..)

I efterhand kände jag mig lite dum som föreslog att vi skulle teama då min koreografi var lite halvtaskig.. Kontrasterna mellan oss två som instruktörer var ganska stora, hon var sååå mycket tryggare i koreografin än jag var. Men jag hämtade lite inspiration därifrån och tar det med mig i framtiden. Tycker att vi gjorde ett bra jobb, det är häftigt hur man som Les Mills-instruktörer bara kan mötas i dörren, hälsa och sedan köra ett pass ihop. Eftersom vi har samma utbildningsmaterial, låtar och koreografier kan vi följa varandra väl genom hela passet utan att ens träffats innan. Summa summarum är jag väldigt nöjd med kvällen och Munkedal ger mig alltid så mycket energi!

Min återhämtning..


Nöjd tjej förklarade vilodag på fredagen, för att sedan riva av ytterligare ett pass GRIT Strength på lördag morgon. Hade fem deltagare och måste säga att jag tycker verkligen mina deltagare i Strömstad har stepped up their game. När vi skulle starta GRIT-konceptet var jag skeptisk till om vi skulle få några deltagare, jag trodde att många skulle bli avskräckta av att det var så intensivt. Inte då, de kämpar som fasen!Formen innan min lördags-GRIT!

Däremot har Martin varit väldigt förkyld och riktigt dålig under en längre period och det kändes som att det bara var en tidsfråga innan jag blev smittad. Jag vaknade upp med en otroligt sträv och svullen (fast inte ömmande) hals och en snuvig näsa på lördagen och tänkte att nu är jag körd. Särskilt med tanke på att jag skulle hålla pass. Man ska aldrig, aldrig, aldrig träna med halsont, det är rentav farligt. Då var det sagt med.

Som tur är har jag upptäckt hälsokostens Echinagard. Röd solhatt som man dricker tre gånger om dagen när första förkylningssymptomet uppstår. Jag upplever att det funkar superbra! Det håller inte förkylningen borta men dämpar symptomen väldigt och förkortar tiden, tror jag. Jag har inte varit så där superförkyld på väldigt länge (pepparpeppartaiträ) och tror jag har denna godingen att tacka för det.Samma dag som lönen trillade in på kontot fick vi en klädleverans till butiken och i den låg en Six Pack Bag Innovator Mini. Den åkte inte ens upp i hyllan, den fick följa med mig hem! Gizmo inspekterade och godkände!

Jag tror jag kommer tycka den är rolig att använda i en vecka typ, sedan blir det nog bara jobbigt. Förr har jag ju haft min stora Dexter-strandväska med många kilo mat med mig vart jag än går men den här komprimerar utrymmet betydligt. Däremot kräver det mer förberedelse men jag ska se hur det funkar för mig. Stort plus är att den håller maten kall! Aldrig mer behöver jag slänga matlådor för hundralappar bara för att jag inte haft tillgång till kylskåp..Hittade två rätt schyssta shakers på Rusta med. Tog nämligen en liten shoppingtur med Martin under min lunch och fick även köpt hängare att sätta över dörrkanten till toaletten, ny tvålpump och kopp till tandborstar då våra möglat respektive rostat samt lite hårinpackning. Idag måste jag se om jag kan hitta mer kattmat och kattsand...

Igår gick jag och la mig halv tolv. Är glad att jag kan somna på nolltid igen. Däremot sov jag till nio utan att vakna däremellan plus att jag var helt utslagen när jag väl skulle gå upp.. Det är så tröttsamt men priset man får betala. Jag tror att om jag bara fortsätter som jag gör nu; sover ordentligt och lyssnar på kroppen (vilket jag faktiskt blivit väldigt duktig på) så kommer jag så småningom glömma bort denna trötthet och en dag inse att jag inte känner så längre. Precis som med klådan jag hade över hela kroppen i somras, om ni minns? Den är helt borta nu. Jag vet inte när det gick över jag bara kom på det nu att den inte är kvar.

Idag ska jag i alla fall jobba på mitt älskade Västra och har nästa vecka tre arbetsdagar innan långhelg med Martin och sedan lämnar jag jobbet för tio dagar för att sätta mig i skolbänken.. spännande.. Har lite ångest över att behöva åka hemifrån, hemmakär som jag är in i benmärgen, men vetskapen om att jag rent teoretiskt skulle kunna åka hem och pendla till skolan varje dag är ju en stor trygghet. Tror det här kommer bli kul.Älskade butiken min!

Ikväll är det bodycombat och jag har för avsikt att sätta koreografin bättre den här gången, haha. En vecka kvar sedan lämnar jag även instruerandet och jag tror det kan vara bra för min kropp. Måste bara hitta vikarier. Tror mina benhinnor kommer bli tacksamma över att slippa hoppa och studsa! Jag tror liksom inte att jag rykt på ordentlig benhinneinflammation än, sist gång gjorde det liksom ont att vicka på tårna men det gör det inte nu. Jag kan inte provocera fram någon smärta, då är det väl inte så långt gånget. Och sist försvann det ju också ganska fort så fingers crossed att de återhämtar sig snart!Uppskatta resan du gjort och blicka framåt! ♥
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

love me anyway

 

Själva videon åsido, fruktansvärt bra låt.

Det har varit en påfrestande dag. Kroppen säger ifrån vissa dagar och känner jag mig inte så motiverad spenderar jag lätt hela dagen i sängen av den enkla anledningen att jag är så förbannat trött. Det är olika från dag till dag men har jag sovit ut är det lätt hänt att jag inte tar mig upp någon längre stund. Ju längre jag sover desto sämre mår jag, orklös och huvudvärk.. en farlig fälla.

Om jag dessutom har en deadline på kvällen mår jag ännu sämre, för då måste jag utan att jag egentligen orkar eller känner mig förmögen. Idag hade jag release i bodycombat men ni vet, koreografin bara satte sig aldrig. Jag var för trött, huvudet kändes överfullt på information och tankeverksamheten var stillastående. Allting bara kändes så, jävla, jobbigt.

Tills jag väl var på plats då, och hade accepterat att jag helt enkelt fick skriva ut koreografipapperna och ha framme vid mig. Inget jag är stolt över men jag har haft en riktigt stressig vecka. Tack gode Gud att jag bara jobbat två dagar på Bodypower.. Men det har varit tillräckligt ändå, och jag är ju inte mer än människa när allt kommer omkring.

Den dåliga stämningen hemma var ett ofrånkomligt faktum. Martin är sjuk och mådde inte heller bra idag. Slutade i pannkaka alltihop. Men en dålig dag är inte ett dåligt liv, eller hur?
 
Nej jag fick gråta ut i pälsen på små kattungar som nyfiket tittade på mig med stora ögon. Älskade bäbisar. Det var skönt att släppa spänningarna, nu ska jag sova och ta nya tag imorgon. Ny dag med nya möjligheter.

Kia kaha. ♥
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

crazy kittyladyÅh, ni anar inte vilken separationsångest jag dras med just nu.

Mina älskade små pissekatter blir fem veckor idag. Sju veckor kvar tills de är redo att flytta till nya hem. Tiden går så fort och jag önskar de kunde vara så här små för alltid.

Jag vill så gärna behålla alla men vet att det inte går. Jag är lite extra förälskad i Jon Snow, den minsta av dem. Han är mycket mindre än de andra två, de är långhåriga men han är korthårig, de har burriga svansar men hans är jättetanig. Han har superstora ögon och tillskillnad från de andra två som är helvita så har han en liten fläck på huvudet som ser ut som smuts. Men han var tuffast utav dem att ta sig ut ur kojan och är nu den som klättrar i soffan och kastar sig handlöst medan de anra föredrar att busa med varandra. Får jag ha kvar någon blir det nog den lilla killen.

En av dem är tingade sedan fem veckor tillbaka. Jag pratade med henne idag och fick veta att hon bor över 10 mil härifrån. Det var lite jobbigt eftersom jag hela tiden föreställt mig att de kommer finnas nära. Jag vill kunna hälsa på dem och försäkra mig om att de har det bra. Däremot verkar hon seriös och det känns som att hon har ett riktigt bra hem att erbjuda. För det första tingade hon katten när den bara var några dagar gammal och hade inga problem med att vänta 12 veckor. Hon åker 20 mil minst två gånger för att hälsa på honom med vetskap om att jag inte okej:at att hon ska få någon av dem förrän vi setts. Hennes barn har planerat var han ska få sova och ska bygga en egen säng åt honom. Hon har planerat in hans kastrering och har redan en kastrerad katt hos sig så han blir inte ensamkatt. Han får möjlighet att gå ut och när jag nämnde för henne att risken finns att han är döv (40% av alla vita katter är döva, högre frekvens bland de med blå ögon vilket våra tre har) så var det inget problem för henne utan då skulle hon låta honom bli en innekatt och ibland ta ut honom i koppel. När jag nämnde för henne att det kändes jobbigt så sa hon "Känns det inte bra för dig att lämna ifrån dig honom så långt bort så gör du inte det". Jag kan liksom inte förbise ett gott hem åt katten bara för att det gör ont i hjärtat på mig att det är långt bort. Hon verkar så himla bra att jag känner att jag bör rannsaka mig själv här. Hon kommer i alla fall på besök på torsdag och jag hoppas det kommer kännas lättare för mig då.

Min arbetskamrat Alexandra hade ju också önskat två katter eftersom de kommer bli innekatter tills de hittat nytt boende. Då hade det ju passat om hon tog de två som är kvar, men jag vill ju ha kvar minsta killen.. Å andra sidan finns det ju fler kattungar i despert behov av hem och jag hjälper henne gärna hitta en kompis till den hon får av oss.

Mycket samveteskval som ni säkert förstår. Men det är sju veckor kvar tills det blir aktuellt och jag försöker att njuta av varje stund. Det blir sannerligen inte mycket gjort i hemmet nu för tiden eftersom jag jämt blir distraherad av de små och lätt hamnar på golvet och leker i två timmar. Mina älskade små. ♥

Eftersom jag ahr tagit så löjligt mycket bilder på dem fick de ett eget inlägg. Är du inte sugen på hundra identiska bilder på tre vita kattungar så bör du nog klicka dig härifrån, haha.

 
 
 
 
 
 
 


Har tio gånger så många bilder på mobilen.. Tänkte köra en riktig photoshoot med dem någon dag framöver. Med systemkamera och allt. Godingar!Jon Snow (underst), Gizmo (mitten) och Emmet (höger). ♥♥♥
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

devotion

Häromdagen sa jag till Martin att jag tycker det är synd att vi har så olika smak när det kommer till mat. Han gillar älskar kött och kan äta biff med biff och inget annat till. Jag skär bort allt fett från mina bitar som han gladeligen smaskar i sig. Han gillar att göra exotiska grytor utan tillbehör. Men jag å andra sidan, gillar svensk husmanskott och hamburgare. Det ska vara enkelt och barnvänligt. Gärna stekt fisk flera dagar i veckan. Ja, jag är ganska kräsen när det kommer till mat.

Så avslutade jag med att "om du någon gång sa att du skulle laga middag och det blir freaking köttbullar med kokt potatis och brunsås skulle jag ju kissa på mig av glädje". Vad tror ni killen köpte till middagen igår?! KÖTTBULLAR, POTATIS OCH BRUNSÅS! OCH LINGONSYLT! JAG ÄTER INTE ENS LINGONSYLT MEN ÅT ÄNDÅ JUST BECAUSE THE HELL OF IT OCH VARFÖR ÄR CAPS LOCK PÅ? Anyway, jag vet vad ni tänker, nej jag kissade inte på mig men glad blev jag.Avnjöt denna ljuvliga middag med sjuttioelva glas mjölk och det var himmelriket i middagsform. Vi kollade på Guardians of the Galaxy igen i brist på annat och jag somnade med huvudet på Martins lår. Han väckte mig och vi gjorde ett ryck med tvätt och disk och nya sängkläder.

Den här morgonen har jag snoozat mig igenom. Har verkligen noll motivation till att träna innan jobbet och jag tänker inte tvinga mig. Jag behöver sömnen mer än den där timmen på gymmet.

Nu är det dags för jobb. Jag känner mig mest trött och omotiverad men vet att det försvinner när jag kommer dit. Det är en av många saker som är bra med mitt jobb.

Får se om jag kör ett gympass ikväll. Mitt ben gör fortfarande ont så det är tveksamt, hade gärna kört ett kort och intensivt helkroppspass men jag kanske får nöja mig med ett vanligt hederligt gympass för bröst eller rygg eller så. Igår kväll sa kroppen nej så vi får se vad den säger idag!

Känner mig allmänt lite stressad inför helgen. Min vän Mary ska gifta sig på lördag och det är minsan inte bara bara. Många bitar som ska falla på plats. Dessutom ska jag eventuellt börja plugga till hösten och det är så mycket smo ska fixas. Har inte fått bekräftelse från varken gymmet eller skolan men igår fick jag i alla fall fixat boende för första månaden. Det är i alla fall något!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

meet my maker

Det känns som att jag skrivit något riktigt offensive i mitt senaste inlägg, för min besöksstatistik sjönk med typ 90 procent. Förlåt? Haha.Min fredag så gott som summerad i en bild. Låg i sängen så himla länge. Gosade med katterna och gick inte utanför dörren. När jag städade och skulle ställa ut soporna höll jag andan för att helt garanterat inte andas ett enda andetag frisk luft! Instängt, slappt och äckligt skulle det vara, en dag bara.Det var helt ljuvligt att få ha en sådan dag. Dock så fick jag in en storstädning men å andra sidan var det behagligare att vara hemma. Och jag kunde välkomna Martin med ett rent, väldoftande hem fullt av tända värmeljus.

Dagen efter däremot, var det upp och hoppa hyfsat tidigt som gällde för en dagstur till Göteborg! Min mamma och yngsta lillebror var tillsammans med några vänner på Universeum följt av Liseberg. Vi hade först tänkt haka på Universeum också men kom på att vi ville ta en tur till Science fiction-bokhandeln istället. Det låg en bit från där vi parkerat så vi hyrde varsin cykel och vinglade ostadigt genom Göteborg!Jag köpte faktiskt bara en present till Simon och en liten samlar-turret från Portal som jag fortfarande inte packat upp. Så fick jag en bok av Martin också!Vi hittade en brädspelsbutik också, Martin hittade två spel som jag var tvungen att prova sa han.

Vi mötte upp mamma, lillebror och storebror med flera inne på Liseberg. Vi åkte bara bergochdalbanor vilket är det enda jag vågar egentligen.. Jag var så våghalsig förr men nu är det nästan så jag inte tycker det är roligt. Förutom bergochdalbanor då. Helix var grymmast! Nästa gång jag är på Liseberg ska jag bara åka den tusen gånger om!

Vi fick även en hundralapp av mamam för att spela åt lillebrorsan för.. Tro fasen att vi vann stjärnvinst! Så vi var ju tvugna att vinna en till annars ville jag ju inte ge bort två kilo choklad..
Tre stjärnvinster allt som allt, en av dem gick till brorsan!

Det spöregnade större delen av tiden så man kände sig ju nöjd hyfsat tidigt faktiskt. Var dessutom mycket mer folk än jag trodde det skulle vara. 

På vägen hem stannade vi på Statoil vars kortterminal hade lite komplimanger att ge!Vi köpte svindyra, handgjorda praliner på Liseberg, som Martin knycklade ner i fickan efter att de regnat sönder.. Fick ju fiska upp de där stackars pralinerna.. 200 spänn på tallrik!

Usch så tragiskt.. Haha. Det var i alla fall en superbra dag! Trots krossade praliner och en p-bot på 400 spänn. Man lär så länge man lever, aight?

Dagen efter tog vi oss ytterligare en chillardag. Ägnade nästan hela dagen i horisontalläge; sov, kollade på Anders och Måns eller gosade med kattungar. Titta, är det inte himmelriket så säg!Lana, så fin!

På kvällen igår slet jag mig från kattgos och sängen för ett pass bodycombat. Jag var inte riktigt i form ska medges men kul hade jag! Näst sista gången innan ny release, dags att börja öva.

På kvällen myste vi med en massa choklad framför Legofilmen. Vi skulle bara se en liten bit men såg hela visst.. nittonde gången..Idag kände jag mig utan tvekan redo för en ny vecka! Jag insåg igår när jag skulle sova att jag inte dragit på nya sängkläder i min säng så jag envisades med att sova hos Martin.. det slutade med att jag sov på soffan, haha. Stort misstag, för jag sov katastrofalt dåligt. Men jag hann ändå på rekordtid (en halvtimme) äta frukost, sminka mig, städa och hinna åka till stan så jag kom dit med 7 minuter till godo. Fantastiskt ju. Jag skulle prova akupunktur i låret för att lossa på spänningarna och förhoppningsvis mildra "smärtan" som jag haft i knät alldeles för länge. Det med att något hoppar till vid knäskålen när jag sätter mig på huk, ni vet..

När jag kom till jobbet sedan möttes jag direkt av det här på datorskärmen! Haha Maria, din knasboll..Har haft en schysst dag på jobbet. Kolugnt, men man ska inte klaga. Egentligen var planen att träna men jag har så ont i mitt lår efter akupunkturen (trodde nålarna bara var några centimeter men jävlar så långa de var) att det är nog bäst att låta bli, ta nya tag imorgon. Det har ingen dött av.

För övrigt, min nagel har äntligen ramlat av, haha! Ah jag vet att ni väntat med spänning, ehm. Den jag smällde i altandörren för typ tre månader sedan.. Den lossnade till stor del men resten fick jag bokstavligt talat dra av. Aaaaaaaah smärtsama take men nu är den väck.. och en ny på väg ut.

Nu ska jag äta upp min kvarg och ta kväll. Peace out, hoppas ni kommer tillbaka! =D
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

got your sixMin inte-gå-utanför-dörren-plan för dagen går hur bra som helst. Hur kan den inte när jag imorse upptäckte att Five Finger Death Punch släppt ett nytt album?! De levererar som gudar, i vanlig ordning. Vilken trevlig dag det här verkar bli!


Och vilken trevlig dag det här var, när jag under inventeringen upptäckte att jag dagen innan glömt färska bär i kylen! Hallå eller, tack ska jag ha!

Igår jobbade jag över lite för att få lämna butiken i toppskick nu när jag tar LÅNGHELG. För första gången på över tre månader. Nu framöver kommer jag jobba mer och eventuellt har jag andra planer på gång..

När jag jobbat klart åkte jag till gymmet. Avslutade arbetsveckan med ett grymt pass GRIT Plyo, fy sjutton så jobbigt det var. Kan knappt vänta tills jag blir duktigare på plyometrisk träning.
Grymt! Efteråt åkte jag hem, lagade middag och vi kollade på ett avsnitt Anders & Måns. Det gör mig glad att Martin verkar tycka det är okej, för jag älskar det. Så fruktansvärt underlig metahumor.

Idag har jag legat i sängen i typ 15 timmar. Jag ångrar ingenting! Åt god frukost och kollade på Breaking Bad. Jag har börjat se om den igen. För tredje gången.

Och gosat en himla massa med katt!


Nu ska jag nog laga mat och sakta men säkert ta den där stodstädningen som stått på schemat i tre veckor. Ha en jättebra fredag!

 

Och så en liten påminnare om att uppskatta saker för vad de är. ⭐️
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

push the limitsVarje morgon ägnar jag säkert mina första tjugo minuter åt att gosa katt. Jag kan inte slita mig. Och rätt som det är måste jag stressa ihjäl mig för att hinna.

Men idag pallade jag inte att stressa. Så när jag ätit min frukost (SOM jag älskar min havregrynsgröt med jordnötssmör och chokladswirl från MMSports, keso, hallon och stevia - bästa målet på hela dagen säkert sagt!) städade jag undan lite, hängde tvätt som legat i två dagar och så. När jag var färdig insåg jag att tiden sprungit ifrån mig och då sa jag fuck that shit och gick och la mig igen. Gymmet kunde vänta tills efter jobbet och jag fick sova en stund till, booooyah!

Seg dag på jobbet. Däremot var det tredje dagen i rad som jag av en kund fick en komplimang för min fysik. Sånt gör ju alltid dagen lite bättre. Började inventera inför imorgon men fick gjort pinsamt lite. Däremot dammsög jag och städade på lagret. Och svettades ihjäl för att ventilationen var avstängd.

Efter jobbet drog jag till gymmet ock kroppen var liksom inte riktigt med på noterna, den trodde jag skulle hem så den började liksom varva ner. Men ett halvkilo kvarg och en Celsius senare var jag good to go! Eftersom klockan var mycket ville jag vara effektiv så jag körde en halvtimmes GRIT Strength. Det behövs inte mer kan jag säga, fy fan så jobbigt det var. En kul detalj är att det nästan bara var folk från Bodypower på gymmet, säkert.. Sex pers. Personalfest. Untz untz.


Martin har bjudit på oxgryta med potatis och nu är jag mätt och belåten. Dags att ta en välbehövlig dusch och tagga till inför inventering och bodypump imorgon. TVÅ DAGAR KVAR SEDAN TAR JAG LÅNGHELG! =D
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.