On The Back Of AngelsSommaren 2009 fick jag hem min förhandsbokade Black Clouds and Silver Linings. Det albumet kommer alltid associeras till den sommaren, som för övrigt var den bästa någonsin. Själva känslan: nyklippt gräs mellan tårna, 28-gradig värme, soleksem, klägg, tunna kläder, doften av blommorna samt spänningen inför att höra Dream Theaters nyaste album - gjorde mig smått nostalgisk. Idag (för några minuter sedan) släppte de nämligen en ny singel, första låten på deras kommande album. Ni är antagligen inte intresserade av att höra, men är ni det kan ni klicka HÄR för att lyssna!

[Bilden visar inte skivomslaget, endast en bild som ett fan har postat på deras hemsida.]
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Städmani?Som bilden ovan avslöjar så har jag nu flyttat hem till Strömstad och det ser fruktansvärt ut i mitt hus at the moment. Inte nog med att jag har tusen väskor/påsar med grejer, jag fick för mig att jag skulle måla. Jag gick lös med en pensel och en burk antikvit färg och målade så långt färgen räckte. Imorgon när jag vaknar kommer färgen ha torkat, och då kan jag äntligen börja packa upp alla grejer.

Jag har bestämt mig för att ge mitt hus en liten shabby chic-nisch, därav den vita färgen. Idag var jag och Manfred dessutom på Lord Nelsons (second hand-butik) och jag köpte två kaffeserviser.

Det finns inte så mycket mer att säga än att jag nu har flyttat, det ser otroligt illa ut hos mig, Manfred är här och vi har det supermysigt trots att min "att göra"-lista är otroligt lång. Imorgon ska den börja betas av.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

WildflowersJag och Manfred gick en promenad igår, och då plockade jag en massa blommor. Tyckte det blev fint.

Äntligen har alla betygen satts och det som skulle komlpetteras har kompletterats. Satt uppe till 4 på natten i torsdags, sov i tre timmar och gick sedan upp för att fortsätta. Vid niotiden skickade jag in mitt sista arbete på gymnasiet. På kvällen sov jag mellan sex och nio. Sedan gick jag och la mig vid tolv. Sov till elva. Nu hoppas jag att jag ska vara utvilad.

Det jag gör på dagarna är så obefintligt för omvärlden men ack så viktigt för mig. På skrivbordet har jag liggandes en oändlig lista över mejl som ska skickas, småprojekt som ska slutföras, telefonsamtal som ska göras och tusen andra småsaker att göra snarast. Det är som balsam för själen att äntligen kunna beta av den listan utan en massa skolarbete som snor åt sig all min energi.

Dagen till ära har jag mest skickat iväg en massa formella mejl. Nu tänkte jag äta något och kolla på Legend of the Guardians: The Owls of Ga'hoole trots att jag såg den igår. En otroligt vacker film, minst sagt! Ikväll ska vi titta på Vacant och Aldorain som spelar i Skänninge.

På måndag åker jag hem. Det känns lite konstigt, jag har ju trots allt bott här i två år nu. Det känns nog lika sorgligt som roligt. Herregud.

Jag tror ändå att det här kan bli en bra sommar. Det trodde jag inte förut, men nu tror jag det. Förutom en resa till Italien så ska jag ägna dagarna åt att söka jobb, plugga italienska, utveckla min fotokunskaper samt påbörja den långa processen mot ett körkort. Och njuta av att gymnasiet är över. Mina betyg är inte de bästa, men jag hoppas ändå komma in på en socionomutbildning, oavsett om det blir nu till hösten, till våren eller om ett år.

Jag är arbetslös och meningslös men lever och är glad ändå. För på något vis så känns det som att för första gången på tre år, har jag kontroll över mitt liv.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Goosebumps
Verkligen inte min typ av musik, men den här låten ger mig rysningar rakt igenom.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

SurströmmingspolkaIgår kväll satt jag uppe och skrev på tre återberättningar på tyska. Varvat med att jag blåste såpbubblor och spelade Plants vs. Zombies.

Idag åkte jag in till skolan och redovisade återberättningarna, efter det gick jag till Nattis för att hämta mitt champagneglas som varit hos henne sedan studenten. Hon hade dessutom plockat upp ett gosedjur i form av ett bi (från min lillebror William som älskar bin), som jag tappade när vi var på flaket. Jag blev så glad!

Väl hemma myste jag lite med min fina pojke och nu är han och jobbar. Jag tänkte städa här inne samt ta en lång dusch, jag känner mig inte direkt fräschast i världen (det finns risk att det blir lite Plants vs. Zombies innan dock). Senare ikväll ska jag och Manfred gå på bio, Melancholia ska vi se. Jag tyckte att Antichrist (också av Lars von Trier) var väldigt intressant, så det ska bli spännande.

Kollade nyss på en film från studenten i Strömstad.. Åh, vad härligt det såg ut, jag vill ta studenten igen!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Att landaJag trodde det skulle kännas mer tomt nu när studenten var klar. Men det gör det inte. Jag känner mig bara fri - och då ska vi ha i åtanke att jag har några kompletteringar att göra denna vecka.

Studentfirandet var bäst. Jag själv fotade ingenting, men Anders knäppte närmare 200 bilder. Jag får se, jag kanske kan dela med mig av något framöver. Men i vilket fall så var det en fruktansvärt bra dag med lite för mycket champagne men med mina nära och kära på plats. Eftermiddagen och kvällen var helt underbart mysig och jag är hur nöjd som helst! Tack alla som var med!

Dagen efter studenten började jag packa mina grejer, för att det skulle med tillbaka till Strömstad. Så nu är det verkligen jättetomt här inne (jag har bara kvar det allra nödvändigaste, dvs. inga prydnadssaker), men jag tycker att rummet är väldigt mysigt ändå. Gårdagen gick i alla fall åt till att packa samt storstäda rummet, på riktigt.

Idag har vi däremot ägnat oss lite mer åt nöje. Jag och Manfred har spelat Plants vs. Zombies, vi har målat hans egenbyggda ram till myggnätet, jag har suttit ute i solen med FotoGuiden och läst och jag har gjort en backup över alla de datorer som jag använt.

Imorgon ska jag till skolan för att öva på en låt som vi ska spela på ettornas och tvåornas avslutning. Jag är inte jättepepp, direkt. Efter det ska jag på allvar börja beta av min "att göra"-lista.

Livet känns bra.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Studenten


För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten - fy fan vad vi är bra!

Studentfirandet håller på för fullt, men jag ville bara dela med mig av den här bilden som kommer dyka upp i Östgötatidningen inom kort! När vi gick från kyrkan till skolan såg jag skolans fotograf och posade lite, och nu kom bilden med i tidningen! Görkul!

Nu ska vi fortsätta studentfirandet, jag skriver mer när tillfälle ges.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Serenity prayer

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Highest StarHar haft en rätt awesome dag. Den började med att jag fick veta att jag blev godkänd i matte E! Fy bubblan vad skönt! Mina damer och herrar, jag har under kursens gång inte löst en enda differentialekvation. 8 av 18 uppgifter på nationella provet var differentialekvationer. Jag klarade det ändå! Med 4 VG-poäng till och med.

Dagen fortskred segast än någonsin. Jag pluggade respektive skrev prov i kemi, rusade till bussen, köpte hårfärg och ett äpple på vägen. När jag kom hem städade jag och spelade lite Plants vs. Zombies (jäkla spel att vara så beroendeframkallande). Jag var tvungen att avbryta mitt spelande då världens busväder var på ingång, så jag stängde av datorn. Jag hade även fått min studentklänning från Nelly.com, och den var förvånansvärt fin! Eftersom jag inte kunde använda datorn då passade jag även på att färga håret. Det var spännande, jag har aldrig färgat håret på mig själv (bara färgat en gång överhuvudtaget, och det var INTE lyckat). Men resultatet blev helt kanon och jag överträffade mina förväntningar, så nu är jag utväxtslös samt lite mer rödhårig igen! (Grymt nöjd över min egen insats, haha.)

Inte nog med detta, vädret var också helt awesome. Regnet stod som spön i backen, det var jättevarmt, halvmörkt och åskan brakade konstant i flera timmar. Jag öppnade fönstret och satte mig på sängen för att titta på blixtarna, när jag väntade på att färgen i håret skulle verka. Det luktade regnväder i hela rummet efteråt. Underbart.

Nu sitter jag här (i min studentmössa!) och lyssnar på Amorphis. Nu börjar det pirra lite i magen - snart är studenten här!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

(500) Days of Summer (film)(500) Days of Summer (2009)

Jag har så gott som aldrig hört någon prata om den här filmen. Tackvare filmtipset.se snubblade jag över den och tänkte att ja, kärlekskrank som jag är så kanske det vore trevligt att se en kärleksfilm (även om jag sällan tycker att de är särskilt bra).

Igår var jag och Manfred i Örebro, eftersom han skulle göra ett antagningsprov till musikhögskolan där (jag såg förövrigt inte klart filmen där, jag kollade på den en gång till med Manfred på kvällen sedan). Under tiden han gjorde provet satt jag utanför med datorn och började kika på den här filmen. Mitt första intryck var att det var någon typ av amerikansk tonårsfilm (thumbs down!) men snart insåg jag att det var något annat - något väldigt annorlunda. 

Det är sällan man sitter och skrattar åt en film när man är ensam, och ännu mer sällan skrattar man ensam åt en film när det är folk runtom. Men jag kunde inte låta bli, stundvis var den så fruktansvärt rolig. Mest för att den skildrar typiska situationer i vilka man själv känner igen sig väl.

Jag tycker att filmen var supermysig. Den är samtidigt ganska konstig, och går verkligen inte att likna vid vilken kärleksfilm som helst (antagligen var det därför jag tyckte om den). Jag hade lite svårt att greppa sensmoralen i filmen, kanske för att jag sov de sista tio minuterna (inte för att filmen var tråkig, men för att jag gick upp kvart i fem den morgonen), men man kan väl kort sagt säga att filmen handlar om att man måste förstå att alla människor är olika, och att man aldrig ska förvänta sig någonting.

Av någon outgrundlig anledning älskar jag den här filmen. Den var mysig och rolig på ett väldigt annorlunda sätt. Skådespelarna är dessutom riktigt bra (fast jag kommer ha lite svårt att se Inception igen nu när jag sett Joseph Gordon-Levitt i den här rollen, snap).För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.