armee der tristen

Häj häj bloggen!
 
Det var änna dags för en liten uppdatering för här sker det jaggumä grejer. Jag sitter i soffan och halvglor på andra säsongen av Love is Blind (igen) och vet att jag egentligen borde göra en massa andra saker. Mina föräldrar uppfostrade inte en förlorare. Men de uppfostrade en förhalare.
 
Vår historia tar vid natten till fredag då jag borde lagt mig väldigt tidigt men helt enkelt inte kunde somna. Wyoming och Jonny däremot, de hade det mysigt.

(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag somnade vid tvåtiden och hade sedan satt larm på 04.10. Av någon anledning - att jag var så sömndrucken att jag knappt var vid medvetande antagligen - så googlade jag "clock" när jag vaknade. Såg jag sedan. Jag tror det var för att jag ville försäkra mig om att klockan faktiskt var 04.11 och inte mer så jag kunde snooza 9 minuter, men ändå? Så tätt va. Minns det knappt.
 
(null)
 
Så vid 05.00 ungefär bar det av mot stallet. Celsius och Rammstein hör morginrutinen till, så klart.
 
(null)
 
(null)
 
Queeny var så himla söt för hon kom faktiskt galopperande och gnäggandes ur dimman, haha.

(null)
 
(null)
 
Jag borstade henne en stund, tog på transportskydd och provade en ny grimma som jag köpte dagen innan.
 
(null)
 
Jag var jättenervös för att lasta henne eftersom hon tydligen skulle vara lite bråkig och jag aldrig varit med om det. Proppen gick alltid rakt på liksom. Vi kom på utan problem på första försöket, men hon hamnade lite snett med framdelen och på fel sida av den delen av väggen så jag blev för nervös/stressad över att försöka rätta till det att jag ville prova gå ut och på igen. Stort misstag. Hon ville inte gå på igen. Det tog kanske en kvart sen var hon på och vi var iväg!
 
(null)
 
Lastbilen vi lånade var helt otrolig. Det fanns bland annat kamera bak i transporten så man kunde se hästen i realtid fram, guld värt när hon älgade runt där inne. Utan kameran så hör man bara dunsarna och vet inte om de har panik eller bara är otåliga eller vad de grejar med.
 
Det fanns även ett litet fönster mellan lastutrymmet och oss.
 
(null)
 
Framme i Husaby med en kvarts marginal ungefär, trots att vi var ute i så löjligt god tid.
 
Visst är hon så himla fin i sin nya grimma!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi började utredningen av hennes hälta med att springa fram och tillbaka i en korridor några gånger, sedan longering på mjukt underlag och sedan longering på hårt underlag. Då såg veterinären ingen hälta alls. Så vi fortsatte utredningen med böjprov på alla benen. Jävlar i havet vad vi fick springa, Queeny och jag. Min apple watch registrerade 22 minuters träning på mig den dagen.
 
Böjprovet visade hälta på vänster framben.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
De gjorde även mätningar på hennes rörelsemönster genom att sätta en sensor på hennes huvud, en på hennes ben och en på hennes rumpa. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Därefter fick hon bedövning i kotan där hon påvisade hälta, och under tiden bedövningen verkade så satte vi oss i entrén och chillade i de mjukaste soffor jag någonsin suttit i.
 
(null)
 
Efter bedövningen gjordes nya böjprov för att se om bedövningen skulle göra henne smärtfri. Då flyttades hältan över till höger framben istället. Så någonting lurt var det med kotorna i båda frambenen även om vänster var värst.
 
Jag bad veterinären att utreda noga nu när vi ändå var där så jag begärde röntgen för att se att det inte rörde sig om exempelvis artros, så vi kunde fastställa att det var en mjukdelsskada.
 
Då fick Queeny stark, stark medicin och blev helt väck.
 
(null)
 
(null)
 
Röntgenbilderna såg jättefina ut och påvisade inga skador. Veterinären kunde därefter konstatera att det rörde sig om inflammation i båda kotorna fram så Queeny fick kortison och ett annat ledfrämjande preparat (en typ av artificiell ledvätska) injicierat i kotorna. 
 
Hon var ju halt på vänster bakben när hon kom till mig. Den hältan är helt bra nu, men hon har antagligen överbelastat frambenen för att kompensera upp hältan bak. Så veterinären trodde detta var en överbelastningsskada helt enkelt, som förhoppningsvis ska kunna bli bra nu. Queeny ska äta smärtstillande och motioneras lätt varje dag, det är viktigt att hon går ner lite i vikt nämligen. Veterinären tyckte hon var lite tjock. "Det var det fräckaste", som Kajsa sa.
 
Farmin och jag lät Queeny stå uppstallad på Husaby en stund efter veterinärbesöket var klart så vi kunde åka och käka. Köpte med en iste med lime och päron att avnjuta på vägen hem. Den var god.
 
(null)
 
Bil.
 
(null)
 
Jag tankade lastbilen full innan jag lämnade tillbaka den. Jag grät en skvätt.
 
(null)
 
Efter en oerhört lång dag, när jag äntligen var hemma och pratade i telefon med mamma så var det någon som ringde mig från dolt nummer inte mindre än 7 gånger så jag sa tillslut att jag behövde svara för det verkade vara viktigt. När jag väl svarade så var det någon snubbe som ringde på uppdrag av min elnätsleverantör och undrade om jag hade tid. Jag svarade att jag var mycket upptagen och när han då följde upp med "okej perfekt, det är så här..." så bara la jag på. Inte jättelång tid senare ringde lillebror Isak upp och skrattade så mycket att jag knappt hörde vad han sa. Ja, då var det ju så klart han som hade busringt mig och kors i jösse namn så roligt han hade, jag önskar så här i retrospekt att jag hade bjudit till mer för att förhöja nöjet, haha.
 
(null)
 
Egentligen skulle jag behövt åka till stallet en gång till senare den kvällen då Queeny skulle stå inne på boxvila i 24 timmar och behövde ha kvällsmat. Men jag var så jävla trött rent utsagt, efter att ha varit vaken sedan 04.10, att jag frågade Martin om han kunde tänka sig att svänga inom på vägen hem från gymmet på kvällen sedan, och slänga till hästarna hö som jag hade förberett. Det kunde han. Han är ju helt otrolig alltså.
 
Morgonen efter var det dock dags att åka ut igen och ge Queeny frukost och byta hästar som sällskap i stallet. Mini var väldigt nyfiken.
 
(null)
 
Queeny tog det förvånansvärt bra att stå inne.
 
(null)
 
(null)
 
Mitt bästa tips för att klara dieten. 
 
(null)
 
Det är inte ofta Wyoming sover i min säng, ännu mindre precis bredvid mig. Det krävde ett förevigande.
 
(null)
 
I söndags var vi på middag på Park med jobbet. Det var väldigt roligt!
 
(null)
 
En Julia Roberts utan champonjoner som vanligt.
 
(null)
 
(null)
 
Queeny ska ha metacam (smärtstillande) varje dag, vilket lett oss in på lite diskussioner. Men det mesta hamnar i munnen och inte utanpå i alla fall.
 
(null)

(null)
 
(null)
 
Gangster äter torkad kyckling.
 
(null)
 
Måndag och tisdag var jag ledig efter jobbhelg och det var så in i helvete jäkla gött asså. Jag gjorde typ ingenting på hela måndagen, efter jag varit i stallet.
 
Sophie aka Dough-dough aka Loaf chillade på altanen.
 
(null)
 
Wyoming och Nesty gjorde mig sällskap (dvs låg på mina papper) när jag såg över mina finanser och kollade på hästhoppning.
 
(null)
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Mamma jobbar på ett äldreboende i Norge nu ju. Hon berättade att denna skylt satt i entrén på boendet. Jag skrek RACKT ut, vilken absolut tondöv grej att skriva som en inspirerande text på ett äldreboende där liksom.. ingen blir friskare med tiden.
 
(null)
 
Sterling Bäbbä Archer gömmer sig för Wyoming som vill gosa.
 
(null)

Vi började kolla på House of the Dragon som äntligen kommit! Den verkar lovande!
 
(null)
 
Igår var jag först på Salong Effekt för att vaxa mig och efter det hängde jag med Johanna till kvällningen. 
 
OBS det är inte Johanna på bilden, utan en annan fiskmås som gjorde oss sällskap när vi satt vid havet och åt glass.
 
(null)
 
Vi var på återbruket där jag faktiskt hittade en grej jag letat efter i några månader. Jag har en lykta med handtag som jag vill använda som sänglampa men måste hänga på väggen. Så jag har letat efter en krok att hänga den i, och hittade en som var i svart metall och mörkt trä bakom, som ram. Den var perfekt faktiskt.
 
Vi hittade även denna lapp i en låda. Någon som vet vad som står?
 
(null)
 
Sen gick vi ut i skogen och plockade svamp! Vi skulle initialt leta efter kantareller men jag hittade en ENORM svamp av annat slag och blev så uppslukad av den att jag typ slutade leta efter annan svamp.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
En väldigt kantarellig kantarell.
 
(null)
 
(null)
 
Sen åkte vi och köpte pizza som vi åt på gräsmattan vid Hålkedalens badstrand. Det var mysigt bortsett från att det var ett gäng tonårsgrabbar som bestämde sig för att hänga precis bredvid oss och jag typ cringade ihjäl av dem. 

(null)
 
Johannas jourhemskatt Lasagna. 
 
(null)
 
Och så avslutningsvis så blev vi på katthjälpen igår kontaktade av en kvinna som sett en katt utanför sig med vad hon trodde var ett brutet framben. Jag frågade henne om hon kunde fånga in den och köra den till veterinär för avläsning av chip, vilket hon otroligt nog kunde och som alltid underlättar massor för mig.
 
 
Väl hos veterinären konstaterades att det var en omärkt, okastrerad hankatt som hade nekros på ena tassen där blottade benpipor stack ut. Man misstänkte trauma mot benet så han inte kunde böja leden utan den bara dinglade. Han hade avslagna tänder och var väldigt mager. De kunde inte ha honom hos sig under natten så jag ringde Amanda och frågade om hon kunde ta emot honom tillfälligt vilket hon kunde. Under tiden jag åkte in till stan för att hämta honom och köra honom till Amanda så kollapsade han och blev nästan medvetslös. 
 
 
Så när jag väl kom fram sa veterinären att han var mycket sämre än de först trott och att han antagligen inte skulle överleva natten utan att bli inlagd. 
 
 
Så vi chippade honom och gjorde ett pass så vi kunde ta honom över gränsen till Fredrikstad Dyrehospital. Stackars Martin som erbjöd sig följa med som sällskap tur och retur till Rabbalshede fick en lite längre tur än han räknat med men vi kunde trösta oss med att det går mycket snabbare än att åka till Göteborg i alla fall.
 
 
Vi möttes av en jättegullig kvinna och fick vänta i entrén en stund.
 


Jag älskar norska.

 
Modiga lilla Zion. ♥
 
 
 
Han blev inlagd och planen var att de skulle göra mer undersökningar och sen återkomma idag på morgonen. De ringde mycket riktigt imorse och sa att de planerade gå vidare med amputation av inte bara tårna som drabbats av nekros men hela benet då han verkade ha en nervskada som gjorde att han inte kunde böja leden. 
 
Tyvärr ringde de senare på dagen och berättade att de gjort fler undersökningar då veterinären ville utreda andra eventuella orsaker till nekrosen på tassen. De hade tagit en ny röntgen på hans bröstkorg som visat stora tumörer på lungorna och stora mängder fri vätska i buken. Sistnämnda vet de inte exakt vad det berodde på men det är aldrig ett lättsamt symptom. Cancern i Zions kropp hade påverkat nerverna och var det som orsakade nekrosen. Vi var överens om att Zion lidit tillräckligt och att chanserna för tillfrisknande var så gott som obefintliga. Med tumörer på båda lungorna, vätska i buken, nervpåverkan, behöva amputera benet och dra ut hälften av sina sönderslagna tänder.. Det var för mycket helt enkelt. Vi lät Zion somna in.
 
 
Jag var tvungen att ringa Amanda och fulgråta direkt efteråt för jag blev så illa berörd av Zions öde. Han har tydligen, har det uppdagats nu i efterhand, synts till i området under en lång period och setts av många människor som förstått att han inte mår bra. Han har vistats bokstavligt talat 3 minuters bilfärd från närmaste veterinärklinik men ingen har förrän nu tagit honom dit. Jag grät inte för att jag liksom var så känslomässigt fäst vid honom, men för vetskapen om att han lidit så otroligt mycket och faktiskt blivit sedd men ändå inte fått hjälp.
 
Zion kommer någonstans ifrån från början. Någon är ansvarig för att han gått runt utan att få vård. Oavsett om det är han som blivit utslängd eller övergiven, eller hans mamma, eller hans mammas mamma och så vidare.. så är någon ansvarig för detta. Och om jag får säga det, även alla som sett honom utan att agera. En enorm eloge till kvinnan som kontaktade oss och faktiskt fångade in och åkte ner med honom, och en annan tjej som faktiskt hade kontaktat oss om honom tidigare och bett om hjälp. Det är tragiskt att djuren ska lida så länge innan hjälpen kommer och att det då är för sent. Det är öden som Zions som bryter ner mig för det är vara så smärtsamt att bli påmind om att han är en av otroligt många.. men det är också samma öden som påminner mig om varför vårt arbete behövs.
 
Nu slutade ju inlägget lite i moll här men det får vara. Det är det minsta vi kan göra för Zion, att sörja hans öde.
 
Nu har han inte ont längre.


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

haifisch

Häj häj bloggen!

Gudarna vet att jag borde sova nu. Egentligen för längesedan. Men jag vaknade imorse två timmar innan väckarklockan ringde och jag blir så jääävla trött om jag somnar om då, så jag sov alldeles för länge = blir inte trött på kvällen sen. Jag låg i sängen och bara våndades över tanken på att gå till jobbet. Mådde skit verkligen. Var desto mindre motiverad eftersom de senaste dagarna varit lugna i förhållande till hur många vi varit på plats, så att släpa sig upp ur sängen och må dåligt för att känna sig överflödig kändes… Jaja mamma ringde och peppade mig så det blev bättre sen.

(null)

Jag hittade dock en enorm pöl med vad jag trodde var kiss, på golvet. Det visade sig sedan att det var spya. Jag tänkte inte så mycket mer på det, inte ens när Wyoming inte ville ha sin belöning-efter-medicin-godis föll poletten ner utan det var när Martin sa "konstigt, hon spydde ju igår också" som jag fattade att hennes allmäntillstånd var avvikande. Hon spydde vatten igår och idag, så hon har bevisligen inte ätit. Hon låg ihopkurad och kisade som om hon hade ont, och ville inte ha godis. Så jag kontaktade veterinären som kunde ta emot oss klockan halv tre. Eftersom min chef och mina kollegor är så toleranta och förstående för typ alla typer av nödsituationer så fick jag lov att smita iväg från jobbet för sakens skull för att komma tillbaka 3,5 timme senare. Det är jag väldigt tacksam för!

(null)

Veterinären tog blodprover och röntgen men kunde inte hitta något anmärkningsvärt annat än att hon hade svagt förhöjda njurvärden (vilket hon haft tidigare) och var uttorkad. Hon fick vätska under huden och lite kontrastvätska som ska vara snällt mot magen, och vi fick med lite grejer hem för att trigga aptiten och så jag kan ge flytande näring. Veterinären trodde hon fått i sig nån stygg bakterie eller så, men kunde inte se något allvarligt.

Wyoming var supersnäll i vanlig ordning.

(null)

Artemis hade tagit en mus. 

(null)

Och Nesty var hos veterinären igår för sin FORL. Han måste röntga tänderna var 6:e månad då han ofta får FORL-angrepp och tänderna måste dras ut. Han är verkligen superrädd men så duktig. Sjukt svår att ge smärtstillande efteråt bara eftersom han verkar ha ett sjätte sinne för när jag har medicin i handen. 

(null)

I förrgår såg vi absolut sista avsnittet av Better Call Saul. En så otroligt bra serie. Den och Breaking Bad har - som de flesta vet - en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Just nu håller jag på att kolla igenom Breaking Bad för femte gången, när jag är klar med den ska jag nog se Better Call Saul från början igen. Det är alltid så sorgligt när serier tar slut, särskilt när de slutar som denna.. det tar mig typ ett dygn att återhämta mig från känslan av tomhet och att sväva i limbo. 

Bild från första och från sista avsnittet ⬇️

(null)

Sophie aka Loaf. Jag ser henne typ aldrig, hon är alltid ute på altanen. 

(null)

Wyoming verkar ha förlåtit mig för att jag tog henne till veterinären. 

(null)

Slutligen en bild på Gangster som ligger och sover. 

(null)

Väldigt tidigt imorgon ska farmin och jag åka till Husaby hästklinik med Queeny. Jag var och hämtade en hästlastbil ikväll och körde den till Ylseröd. Jag måste antagligen vara i stallet vid 05.00 imorgon så vi kan satsa på att ha henne lastad och åka vid 06.00. Så borde jag gått och lagt mig för längesedan? Jajemän.

Ska rensa kattlådorna och sen bege mig till snarkofagen.

Vi snakkes ass

Hare gött
haaaj ❤️


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

bloodstream

Häj häj bloggen!

Imorse vaknade jag sorgsen och genuint jätteledsen över att jag inte är gift med Ed Sheeran. Det tog nån minut att liksom samla och orientera mig innan det gick över. Lol.

Jajajajaja jag sitter i alla fall i skrivande stund på ✨altanen✨ för att lyssna på syrsorna och kolla på åskovädret. Det är livet.

(null)

(null)

För en stund sedan kom en slända flygandes och tyvärr fick katterna tag på den och drog in den i huset. Fullständig kalabalik uppstod eftersom jag ville rädda den, men inte visste om den var för illa skadad, katterna ville döda den och slank den ur ett grepp så fastnade den i nästa. Till råga på detta tyckte jag den var vansinnigt äcklig så jag flydde ju också i panik varje gång den kom emot mig. Jag visste inte vad jag skulle göra så jag bara gick runt och halvskrek "nej nej nej nej nej nej nej nej" tills Martin kom ut ur sovrummet och frågade vad i hela fridens namn det var som försiggick. Jag sa att du måste hjälpa mig, vad ska jag göra? (Min krishantering är verkligen otrolig)

Höll på att dö av skratt när han kommer tillbaka ut, naken och iförd handskar, och ska hjälpa mig ta ut den. Vi lägger en filt över pantinsamlingen i vilken sländan landat och sätter ut hela grejen utanför dörren. Hoppas den klarar sig. 

(null)

(null)

Hur som helst så har helgen varit väldigt bra. Jag har kollat på hästhoppning och när Isak tävlat i rallycross i Norge. Ibland samtidigt på varsin skärm. Mest har jag legat i soffan på altanen och bara päst men jag har också betat av pappersarbete OCH kommit på att föreningens deklaration skulle ha varit inne första juli och inte sista augusti. Så jag har även tvingat stackars Martin att hjälpa mig deklarera. Va kul. 

Jag har även varit i stallet på kvällarna och tagit ut hästarna som fått vara inne pga. värmen. Jag var även där i förmiddags och tog in dem, se så söt Queeny kan vara när hon vill ha något. 

(null)

Jag var även tvungen att åka inom Skatteverket för att lämna in deklarationen 1,5 månad för sent. Gud bevare mig. 

(null)

Igår klättrade Artemis upp på taket. 

(null)

(null)

(null)

Vi låg mest och slappade i skuggan på altanen i typ 27 graders värme hela helgen. När vi inte slappade på altanen slappade vi någon annanstans. Det var så jävla gött rent utsagt.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jonny provade sitt spel som han fick i födelsedagspresent. Han löste alla uppgifterna faktiskt, han är inte dum den katten direkt. Det har han helt klart fått från mamma Lana, hon var nog den smartaste katten jag stött på. ❤️

(null)

(null)

(null)

En bild som dök upp i mitt flöde på Facebook, en drönarbild tagen över Ullevi under Ed Sheeran-konserten. Så cool.  

(null)

Storpäsarna. 

(null)

(null)

(null)

Slutligen så vill jag bara säga det att Isak körde ju rally i helgen och jag tror det var hans bästa tävling hittills? Det var så vansinnigt spännande att för en gångs skull kunna följa allt i realtid eftersom jag var ledig. Jag tror han vann alla sina heat förut ett där han kom tvåa (efter han som vann hela racet sen), vann semifinalen och hade en så lovande start i finalen tills han blev påkörd och tappade en plats. Det kom rök från bilen under resten av racet så det var minst sagt nervkittlande då det var oklart om bilen skulle hålla till mål.

Men det gjorde den som tur var och han fick en tredjeplats. Tyckte faktiskt han förtjänade en bättre placering men det var jäkla otur att han blev påkörd, DOCK oerhörd tur att bilen höll och tog honom till mål! Och till en pallplats dessutom, det är verkligen inte att förglömma!

Så stolt. Älskar att skryta om att jag har en bror som tävlar i VM. (Så jag är ju typ känd kan man säga?)

(null)

(null)

Nu är jag sönderbiten av vad jag gissar är knott så dags att samla motivation att hänga upp tvätten som innehåller morgondagens arbetskläder och hälla deopulver i kattlådorna som en nödlösning för att jag inte orkar ta dem nu OCH hålla tummarna att det är bra nog för att Wyoming inte ska ha kissat på golvet imorgon. Hon brukar göra det om lådan inte är fräsch nattetid.

Ah well. Vad gör väl en jävla massa extrajobb imorgon om det innebär att jag slipper lite jobb nu.

Tack för ni läser!

Hare gött
haaaaj ❤️
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

blow

Häj häj bloggen!
 
Då är det jag som rapporterar DIREKT från världens bästa altan. Är det någon som vet om jag har en altan? Har det ens förbigått någon vid det här laget?
 
Denna helg är jag ledig och det vore en direkt lögn att säga att det är min första lediga helg på länge, men det är min första lediga helg utan planer på väldigt länge. Jag vaknade med någon slags tomhet och en STARK känsla av att vara ensammast i hela världen. Martin åkte för en stund sedan till Klättring på gränsen och en kort stund övervägde jag att följa med men så fick jag veta att två kompisar skulle med och då blev jag genast socialt utmattad på förhand så jag lät bli. Vilket jag tror ändå var bra för jag behöver vara hemma och chilla.
 
Men den där starka känslan av ensamhet gnager så klart, den är givetvis helt obefogad men det är väl min hjärna som ofta förhöjer känslor med 1000% bara så jag kan skapa problem när jag inte har några. Nämen ni kanske vet hur det känns, att man bara plötsligt får ett infall av ensamhet? Tänker på min mamma som berättade att hon vid ett (1) tillfälle när hon ringde oss kids och ingen av oss svarade nästan snyftade fram att hon var ensammast i hela världen. Nu har ju inte jag försökt ringa någon, för jag vet att alla de få personer som jag brukar interagera med är upptagna på varsitt håll, så jag satt här på altanen och bara stirrade ut i tomma intet och tyckte så synd om mig själv. Av någon anledning, jag älskar ju att vara ensam så förstår inte vad jag håller på med.
 
Anyways detta är vad som hänt i veckan. Sista malawiynglet, det som hittades i pumpen på jobbet och sen fick komma hem till mig för att inte behöva bli uppäten av sina föräldrar, fick flytta tillbaka till butiken. Jag hade så bra framförhållning att jag fångade den på måndag kväll eftersom jag skulle jobba tisdag morgon, men så blev jag ju dålig och fick släppa ut den igen. Vet ni hur jävla svårt det är att fånga malawis? De är så sjukt snabba. 
 
(null)
 
Jag snodde en bulle av Alexandra. Jag vet inte om jag tycker att dessa är SÅ himla goda egentligen? Men hon bjöd på en sån en dag när jag var så jääävla hungrig så efter det har jag bara väldigt goda associationer. Ska erkänna att jag var tvungen att googla ordet association för att se om stavningen var korrekt. #nofilter
 
(null)
 
På jobbet är det ganska lugnt nu igen jämfört med hur det var under sommaren. Synd tycker jag, det har varit roligt med högt tempo, vilket jag sällan säger, men nu faktiskt menar.
 
Mina barn.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
I torsdags åkte Johanna och jag till Göteborg för vi skulle gå på Ed Sheeran. Vi åkte ganska tidigt utan någon riktig plan för vad vi egentligen skulle göra i Göteborg men tänkte det kunde vara mysigt. Under tiden vi gick i affärer (ingen av oss köpte någonting någonstans, DET är sjukt) fick jag sms från Martin att Svenska Spel hade ringt honom för att fråga om han behövde prata med någon om sitt spelberoende.
 
(null)
 
(null)
 
Jag brukar nämligen köpa en trisslott varje månad och har satt en spelgräns på mitt konto så jag inte kan spela för mer än 30 spänn i månaden. Men så fick jag feeling en dag och lånade Martins konto för att skrapa en lott till, och efteråt dök det upp ett självtest som jag på skoj då tog. Jag fyllde i värsta tänkbara på alla skalor; spelar du för mer än tänkt? Ja, dubbelt så mycket. Spelar du längre än tänkt? Ja, dubbelt så länge. Spelar du istället för att göra andra saker? Ja men SENÄLLA rara jag hade kunnat skriva min inlämningsuppgift, deklarerat, bokfört eller svarat på någon av mina 40 olästa sms?
 
Tanken slog mig att det kanske skulle slå tillbaka på något sätt att jag gjort det där testet men jag släppte tanken lika snabbt som den kom. Höll på att kissa på mig när Martin skrev att de hade ringt honom. Stackars.
 
Vi var i alla fall på Myrorna i Göteborg där jag hittade denna. Pappa spelade med Kjell Kraghe förr i världen så det tyckte jag var lite coolt.
 
(null)
 
Vi åt på Pizzahut i Nordstan. All kärlek till dem för att pizzorna är goda men restaurangen är verkligen ett av det smutsigaste jag har sett. Toaletterna är fan katastrof. Man får klamydia bara av att andas luften där inne tror jag.
 
(null)
 
Vi köpte varsin milkshake som de nog inte haft någon glass i överhuvudtaget för det smakade bara mjölk och lite chokladsås men det blev en bra bild i alla fall.
 
(null)
 
Efter många timmars väntan (insläpp 16.00, förband 18.00, Eddieboi började 20.30) var det äntligen dags för kvällens dragplåster. Vi var så ofina att vi under förbanden, pga. stekande hetta på läktaren gick ut från arenan för att inte smälta bort. Där träffade vi tamejsjutton Therese från Dingleveterinärerna, som vi minglade med ett bra tag så sista tiden gick fort.
 
(null)
 
Jag har sett Ed Sheeran en gång tidigare, för 4 år sedan. När biljetterna släpptes var det ganska precis i början när Johanna och jag kände varandra och hon hade fått två biljetter av sin dåvarande partner som födelsedagspresent. När de sedan gjorde slut innan konserten så frågade hon mig vad jag tyckte var etiskt rätt att göra med biljetteran, lämna tillbaka dem till partnern eller ta dem och gå med någon annan. Jag sa att jag tyckte att det var hennes, det var ju hon som hade fått dem. "Hmm, får se om jag hittar någon att gå med då" sa hon. Ja verkligen, hoppas du hittar någon, typ mig. Jag ville dock inte vara för snabb med att säga det, för då kunde ju min input i den etiska frågeställningen verka partisk, men ni behöver inte oroa er, det slutade väl och jag fick följa med.
 
I vilket fall så var det en otroligt bra konsert tycker jag. Ed framför ju merparten av sina låtar med hjälp av en loop machine, alltså han spelar in allt med sin gitarr på plats som han sedan loopar för att kompa sig själv. Det är otroligt häftigt som koncept och han är ju så löjligt jävla begåvad som klarar av att ens genomföra det, men jag tycker vissa av hans låtar förlorar lite tryck ibland pga detta vilket känns lite synd. Publiken är dock väldigt närvarande vilket kan kompensera upp det hela.
 
Innan han spelade låten Perfect så pratade han om att det finaste med att vara musiker är när hans låtar får spela stor roll i andra människors liv, att man förknippar hans låtar med sitt bröllop, en begravning eller andra stora händelser. Under låtens gång sedan så var det någon i vår sektion som friade till sin partner, vilket änna gjorde en lite tårögd faktiskt. Så himla gulligt.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det var i alla fall en väldigt bra konsert med massa endorfiner och glädje. Något annorlunda jämfört med Rammstein men bra på sitt eget sätt. Tänk att jag efter många års "uppehåll" gått på 4 konserter bara i år, hinner jag med en femte tro? Efter Rammsteins europaturné ryktades det att de planerade en nyårskonsert på Theresienwiese i München, där Oktoberfest hålls varje år, men att de väntade på godkännande. Jag tog mig faktiskt friheten att boka hotell i närheten, ifall det skulle vara så att det klubbades igenom. På onsdagen kom beskedet att det var godkänt och det verkar som det blir av. Jag håller hårt i min bokning än så länge, även om jag avskyr att vara hemifrån och lite lowkey hoppas att det inte blir av. Det skulle säkert vara sååå himla fett, de räknar med 150.000 åskådare och en 4 timmar lång show som sträcker sig över självaste tolvslaget. Men lilla jag vill ju också sitta hemma i pyjamas med katterna vid den tidpunkten så... vi får se. Jag har till slutet av november på mig att dra mig ur, herregud jag har ju redan hemlängtan av bara tanken.
 
Vi var i alla fall hemma mitt i natten sen och dagen efter var det bara upp och hoppa för att åka till jobbet. När jag vaknade hade jag sällskap av the one and only Lille mao och Hönan.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Såffi.
 
(null)
 
Så nu då så åkte Martin hemifrån för typ en timme sedan, jag sitter här och tycker synd om mig själv. Det är så himla skönt på altanen verkligen, hörde rykten om att det skulle bli 28 grader varmt idag men här är det skugga tills ikväll. Jag överväger att städa, lägga ut lite saker till försäljning och kanske klippa gräsmattan.
 
Får se vad jag lyckas övertala mig själv till.
 
(null)
 
Förresten så fyller Jonny år idag! Hela 7 år blir han faktiskt, lilla bubbisen. Han har börjat sova i sängen hos mig, till Sterlings stora förtret då han ligger på hans plats. Han har en tendens att sätta klorna i ansiktet på mig också så det är måttligt imponerande men vad står man inte ut med för att ändå någonstans uppskatta äran att få vara i deras närvaro.
 
Detta har han fått i present!
 
  (null)
 
Nu ska jag äta frulle och sen kanske städa. Kanske.
 
(null)

(null)

Hare gött
haaaj ❤️

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

sehnsucht

Häj häj bloggen!
 
Idag har sannerligen varit något av en utmaning så att säga. Jag vaknade vid 05.00 av att jag ännu en gång mådde så illa att jag behövde spy. Illamåendet var helt hanterbart om jag låg alldeles stilla men jag kunde inte somna om även om jag försökte i 50 minuter. Så enligt rutin gick jag upp och tänkte "jaja låt oss få detta överstökat", satte upp håret i en knut, drog fram badrumsmattan dubbelvikt framför toastolen och kräktes. Detta är något som händer mig då och då; jag vaknar på natten eller tidig morgon, mår så illa att jag måste kräkas till magen är helt tom och sen mår jag bättre, oftast efter jag fått somna om och sovit några timmar till.
 
Denna gång var jag dock så pigg när jag var färdig att jag vågade äta frukost i form av två rostade brödskivor med smör och lite äppeljuice. Stängde dörren ut till altanen för det var vansinnigt kallt, tände ett doftljus, satte luftvärmepumpen på 25 grader och la mig under täcket i soffan framför serien Unsolved Mysteries på Netflix. Efter ungefär två timmar kunde jag somna om, och den dåliga starten på dagen till trots så var det otroliga timmar sömn jag fick efter det kan jag tala om.
 
Jonny har börjat sova i sängen hos mig, det är mysigt.

(null)
 
SJÄLVKLART hade jag tagit en kollegas pass idag så hon kunde vara ledig. Det är inte första gången jag tar på mig ett extrapass men måste sjuka mig pga. att jag vaknar och spyr. Nu har jag ju lärt mig mönstret och vet att jag högst troligt kommer må bra några timmar efter men jag vågar inte chansa heller, för det kan ju också vara magsjuka. I vilket fall så var Alex som tur var vaken tidigt och vi kunde lägga upp en plan för dagen som varken innefattade mig eller kollegan jag skulle jobba åt. 
 
På tal om jobbet hade nån kollega köpt denna häromdagen. Är inte norska världens gulligaste språk? "Nöttekos".
 
(null)
 
Jag köpte denna på jobbet häromdagen, så himla gulliga. Vill ni köpa kattmyntaleksaker så rekommenderar jag oerhört varmt Yeowww, deras mynta är vrålstark och leksakerna tål typ allt.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Lilla Eddie avnjuter en bit torkad kyckling.
 
(null)
 
Så även Gangster.
 
(null)
 
På morgonen när jag vaknar brukar jag ha ett kitty paradise hos mig.
 
(null)
 
(null)
 
Och när vi gått upp går de ut på altanen.
 
(null)
 
Men Nestor är språkröret ansvarig för att påminna mig om att servera frukost.
 
(null)
 
Alex och jag byggde om en vägg i kattavdelningen på jobbet häromdagen och det tåldes att förevigas tycker jag, så nöjd.
 
(null)
 
Sterling i sitt juicepaket.
 
(null)
 
... och Wyoming ur sin bästa vinkel..?
 
(null)
 
(null)
 
Gick till Kicks häromdagen och köpte smink för 1700 spänn, då jag inte använt typ något alls de senaste åren och ville ha nytt av allt. Jag har fått feeling att använda det till vardags men det är nog bara en tidsfråga innan jag tröttnar. Jag tycker inte det är ett dugg roligt att sminka mig, men känns lite roligt att se piggare ut.
 
(null)
 
Gosehönan.
 
(null)
 
Your chances of getting killed by Snuffs are low, but never zero.
 
(null)
 
En dag vaknade jag av en mjuk, varm spinnande liten Artemis som krupit ner under täcket bakom mig.
 
(null)
 
Som sedan när jag vaknade kröp ner under täcket framför mig. Martin uttryckte en viss avund då han det senaste vid flertalet gånger vaknat av att skator slåss utanför och flyger in i sovrumsfönstret.
 
(null)
 
(null)
 
Åh herregud, låt mig berätta om min otroligt skarpa tankeverksamhet i förrgår.
 
Det börjar på jobbet, med att vi har väldigt lite att göra och jag tänker att jag ska passa på att rengöra ytterfiltret till koikaret. Inte bara behöver man skölja flterdelarna ibland men där finns också otroligt många posthornssnäckor vilka jag gärna ville ta med ett gäng hem.
 
Lång historia kort så börjar det med att jag ska tömma vattnet ur pumpen. Jag slangar hink efter hink ur pumpens tapp och tänker i mitt stilla sinne att sist jag gjorde det så kom det ju bara en hink vatten, sedan försvann trycket i slangen då pumpen var halvfull. Så efter ett tag inser jag att jag har ju glömt att stänga "in-slangen" så det enda jag gör är att jag står och tömmer hela koikaret hink för hink. Vattenet rinner ju från karet, in i pumpen och ut genom min slang. Man måste ju stänga flödet in i pumpen, annars blir den ju inte tom förrän allt vatten i karet är borta.
 
Det andra som händer är att när jag stängt in-slangen och fått ut det sista vattnet ur pumpen så är det bara typ en tredjedel av hinken (som jag slangat till) som är full. Det är inte värt besväret att gå bort till vasken och hälla ut det vattnet tänker jag, då det ändå var så lite, så jag kan lika gärna hälla tillbaka det i pumpen igen. Sagt och gjort så häller jag tillbaka det i pumpen - men jag har ju glömt att stänga kranen i botten i vilken jag tappar ut vatten. Så allt vatten jag tagit ut ur pumpen, genom slangen och ner i hinken, häller jag nu från hinken, in i pumpen, ut genom slangen och ut direkt på golvet.
 
Fantastiskt.
 
Där står jag nu skamset och moppar golvet och konstaterar att jag hade otur när jag tänkte.
 
Det går nu kanske en minut innan all ström i hela butiken går. Huvudjordfelsbrytaren för hela butiken har slagit av. Jag startar den, den slår av, så jag förstår att vad som orsakat det inte är löst, men måste ändå dra på den igen för att kunna hitta felet. Det står kunder i kassan som inte kan betala - kassorna är nere, terminalerna är nere, allt är nere.
 
"Duuu.. det är lite vatten i den här" säger en kollega.
 
"Lite vatten"? Samtliga 6 uttag på förgrenaren simmar i vatten. Då har det alltså skvätt så mycket vatten från när jag hällde i pumpen, att det kommit MASSA vatten i eluttagen som är bredvid. Va BRA.
 
Allting löste sig men jag funderade sedan länge på vad jag skulle hitta på härnäst. Vem har bestämt att jag får vara vuxen? Saker som att inte sticka ner bestick i brödrostar, inte köra metall i mikron och att inte duscha när det åskar är exempel på hur man undviker potentiella dödsfällor och jag kan tala om att det är ingen som lärt mig det, det är bara saker jag snappat upp av en ren slump! Frågan är ju vad mer som finns som jag inte känner till, utan bara haft turen att inte göra ännu?
 
Men det tog inte slut där.
 
På väg hem sedan stannade jag för att kolla brevlådan. Och tror ni jag skämdes när jag insåg att det var söndag. Då kommer ju ingen post. Skamset satte jag mig i bilen igen och tänkte herregud tänk om någon granne såg mig nu? Och tänker att HON måste vara bra korkad som kollar brevlådan en söndag döh!
 
På väg upp till huset från bilen sedan tänkte jag att näe, jag måste bli snällare mot mig själv. Jag måste sluta gå runt och tänka att jag är korkad, eller tänka att andra tycker jag är korkad. Ja visst har jag lite otur ibland när jag tänker men vem har inte det?
 
Väl hemma sedan, glad i hågen och med andan högt och med min påse posthornssnäckor i handen så satte jag mig på en pall framför mina akvarium. Jag satte påsen med snäckor (och vatten) i mitt knä under tiden jag tänkte mata fiskarna för att sedan släppa ner snäckorna. Jag lutade mig till höger och strösslade fiskmaten i ena karet. Trodde jag.
 
Luckan var stängd.
 
Åh så tossig jag är tänkte jag, och med fiskmatsburken (med små, små röda pellets) i höger hand vilandes på locket på ena karet (alltså över huvudhöjd) sträckte jag mig låååångt med vänster arm för att öppna andra akvariet när jag (först och främst tänker "jag borde inte göra så här för påsen kan ramla ner") i samma sekund känner att påsen med snäckor hållet på att ramla ner från mitt knä. Så vad gör jag? Jo, jag rycker till med HÖGER hand för att fånga påsen. Som ni kanske minns har jag en öppen burk fiskmat i höger hand. Så det som händer är att jag rent instinktivt HÄLLER UT HELA BURKEN MED FISKMAT ÖVER MIG SJÄLV.
 
Jag hade fiskmat i hårbotten.
I örat.
Fastkletat på kinden. På min nya Dior-foundation.
I näsan.
Innanför BHn.
Innanför tröjan.
Innanför tightsen.
På pallen.
På golvet.
På Nestor.
 
Och påsen med snäckorna? Ja den gick i golvet så klart.
 
Hur var det nu med att vara snällare mot sig själv? Nu är inte rätt tidpunkt eller?
 
Jag tog mig samman och Johanna hjälpte mig tänka att det var ju tur att jag hällde ut fiskmaten på mig istället för direkt ner i akvariet, för det hade kräft ett ännu mer omfattande städprojekt innefattande vattenbyten och GUDARNA SKA VETA att jag inte bör plaska mer med vatten i det tillståndet jag tydligen var i den dagen.
 
Men här är bild på några av snäckorna i alla fall.
 
(null)
 
Denna snäcka klamrar sig fast vid en växt likt min sista hjäncell klamrar sig fast för att inte blåsa ut genom örat vid minsta vindpust tydligen.
 
(null)
 
(null)
 
Jag gjorde en väldigt ovetenskaplig undersökning på min instagram kring vilken färg Martins bil har. Alla som sett den i verkligheten påstår att den är grå. Jag köper den inte. Den är vit. Smutsvit. Mörkvit.
 
Flera sa att de inte visste att mörkvit ens var en grej, tro mig det visste inte jag heller tills jag såg denna bilen.
 
(null)
 
En ny dag, nya kattgosmöjligheter.
 
(null)
 
Vi har kollat ikapp senaste säsongen av Better Call Saul den senaste veckan. Martin börjar ju dock så himla tidigt på dagarna att han lägger sig tidigt kvällarna innan, så antalet avsnitt per kväll har varit minst sagt otillfredsställande. Jag övervägde att se avsnitt utan honom men så såg jag detta och blev påmind om att se avsnitt utan sin partner är ett svek värre än otrohet. Jag skulle aldrig kunna sjunka så lågt på riktigt. (Även om jag faktiskt gjorde det en gång för flera år sedan, jag såg något avsnitt Sons of Anarchy utan Bowies och han blev så besviken att han aldrig såg klart serien, trots att han var på sista säsongen. Jag är en bättre människa nu.)
 
(null)
 
(null)
 
Igår var jag hos Johanna för att färga och raka håret. Hon gjorde ett enastående jobb, som alltid. Dessutom träffade jag Lasagna, som börjar bli en stor tjej nu även om hon bara verkar växa på längden.
 
(null)
 
Jag köpte ett pussel till katterna, där de ska komma åt godisar som är gömda på olika sätt. Jonny är ju rätt grym på sådana grejer, då han kan öppna dörrar, skåp och luckor och sånt där på egen tass.
 
Ni ser ju hur jävla glad han blev.
 
(null)
 
(null)
 
Sen att han kom åt alla godisarna för att han faktiskt lyckades få av hela locket och bara kunde dyka rätt in är ju en annan sak. Men ska vi vara petiga så har han ju löst problemet, även om det var mer råstyrka än finess han gjorde det med.
 
(null)
 
Jag avnjöt resten av min lediga dag i kvällssolen på altanen tillsammans med andra livsnjutare.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Så här blev håret 🙌🏻 

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Kvällen avslutades givetvis med ett avsnitt Better Call Saul. Idag släpptes näst sista avsnittet! Någonsin! =(
 
(null)
 
(null)
 
Och här är lite bilder från imorse. Jag är tydligen helt fysiskt inkapabel till att gå upp ur sängen tidigare än 8 sedan typ ett år tillbaka så det var lite fint att få se morgonsolen och känna morgonluften, även om 05.00 kanske var lite väl tidigt att vakna.
 
(null)
 
(null)
 
Eftersom Alex fick börja tidigare för att jag var dålig så tog jag "hennes" stallpass på förmiddagen. Det var ett tag sedan jag var i stallet nu faktiskt, på sommaren är det lite som att jag emellanåt glömmer att jag har häst.
 
Artemis hade tagit en fågel. Någonting som givetvis inte uppskattas, men vad gör man.
 
(null)
 
(null)
 
Queeny var trött idag. Jag grejade lite med henne i stallet innan hon skulle ut i hagen igen, någonting hon inte uppskattade utan tvärnitade på stallplanen och vägrade röra sig.
 
(null)
 
(null)
 
Jag fick i alla fall klippt hennes man och svans något, konstaterat att bootsen jag köpt till henne var för små, konatktat hovslagaren och klickertränat en stund. Jag tänkte vara lite extra ambitiös innan jag gick och skurade badkaret som de dricker vatten ur i hagen, bara för att sen upptäcka att det fanns inget befintligt, fungerande slangsystem för att fylla karet igen. Jag spenderade EN. HEL. TIMME. bara att hitta slangar som inte var för korta, var hål i, hade rätt kopplingar, inte tillhörde ett annat system osv. Jag var bra frustrerad när jag var klar men hästarna fick rent vatten och jag hade egentligen inte bråttom någonstans så whatever. Och så lite som jag varit där ute det senaste är det väl inte mer än rätt att jag fick ta mig an ett sådant projekt. Egentligen. 
 
Väl hemma sedan skulle jag ta kort på Eisenhower och blev photobombad av en ancistrus.
 
(null)
 
(null)
 
Amanda ringde och vi minglade en stund och Johanna frågade om jag ville följa med och åka båt men jag var bara så sur för att dagen inte blivit riktigt som jag tänkt mig så jag intog horisontalläge på soffan under täcket framför Netflix igen och tänker här förbli resten av kvällen.
 
Givetvis ackompanjerad av Hönan, katten med hundra sovstilar.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Tack för ni läser!
 
Hare gött
haaaj ❤️

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

du hast

Häj häj bloggen!

Jag övervägde på riktigt att sova på altanen inatt för det lät så otroligt mysigt med regnet som smattrade. Men inser att jag är en frusen själ och hade antagligen kolat under natten.

Jag ser fram emot hösten, starka färger och mer mörker, även om jag inte känner att jag fått ta del av värmen tillräckligt hittills. Så lite mer varma dagar men sedan är jag helt redo. Hur underbart är det inte att det är helt kolsvart ute på nätterna? Jag har verkligen problem med sommarnätter som aldrig blir helt mörka, jag får så himla svårt att sova. Ser enormt mycket fram emot resten av året, har till och med gått och längtat efter jul till och från.

Anywayz.

Gangster har gått på diet i några veckor då hon blev riktigt, riktigt tjock. Jag har med andra ord gett henne några gram mat varje dag istället för fri tillgång. Nu har hon gått ner i vikt och har blivit anförtrodd en full matskål igen, vad tror ni hon gjorde? Proppade in exakt ALLT i kinderna.

(null)

Här ser ni alltså Gangster med en veckoranson mat i kinderna. Knäppa hamster.

Artemis var snäll och hjälpte mig bädda rent igår. 

(null)

(null)

Sterling också. Vi behöver verkligen nya madrasser kan jag känna, note to future self. 

Artemis när vi skulle sova. ❤️

(null)

Hade även finbesök av Wyoming när jag vaknade, det är inte så vanligt. 

(null)

Idag hade jag inget särskilt planerat utöver att jag skulle åka över till Norge, till ett ställe som heter Social Division där jag skulle pierca mig. Har sedan Gävle känt ett behov av att bli mer metal och kände att det var dags att slå slag i saken att skaffa ansiktspiercing, något jag funderat på ett längre tag fast tidigare i läppen. Att göra en septum var relativt spontant men jag har impulskontroll som en 10-åring så vad gör man liksom.

På vägen ut därifrån tog jag fel dörr och klev in i ett tatueringsrum istället för ut genom entrén och alltså jag skämdes så ofantligt mycket att jag typ kommer ha svårt att somna ikväll? Det var typ 6 pers som såg och som skrattade åt mig och jag bara "hoppsan, dit skulle jag inte" så det var ju inte alls farligt på något vis men graden av skam var HELT orimlig. Så där, då hade jag det förevigat också. 

På vägen tillbaka passade jag på att stanna på Dyreparadiset i Svinesundsparken. Men som tidigare nämnt så är det inte längre lika spännande att gå i djurbutiker, jag samlar mest inspiration till vad vi kan ta efter hos oss och klappar mig på axeln för vad jag tycker vi gör bättre. 

Jag såg denna råtta, den var så himla söt verkligen. Det är tur jag har en partner som säger nej till mer djur, annars hade jag väl säkert impulshandlat den också. 

(null)

(null)

(null)

Så här blev piercingen i näsan 🙌🏻 Jag är mycket nöjd, men hoppas att man vänjer sig vid kittlandet av näshåret. Jag har gått runt och nyst och nyst halva dagen. Den blev något sned eftersom jag spände ansiktet dvs. rynkade på näsan när smärtan kom, men jag ville inte uppleva det en gång till för att ta om den trots att hon erbjöd sig. Så det får vara så. Känns inte som något man tänker på om man inte vet vad man ser efter. 

Ålderskris eller försenad tonårsrevolt? Säg det. 

(null)

Jag passade på att stanna på Eurocash i Svinesund för att panta (225 kronor rätt ner i mitt kuvert med sparpengar - kaching) och hälsa på Martin på jobbet. Han har bytt tjänst men är på samma arbetsplats, numera är han alltså administratör. Så jag svängde inom för ett studiebesök där jag hjälpte till att riva ut etiketter. 

(null)

Väl hemma sedan var jag så trött att jag knappt klarade hålla ögonen öppna. Jag vet inte varför jag är så trött men tror det bara är att jag är allmänt sliten efter intensiva veckor med resor och konserter och Räkanhoppet  och födelsedagsfirande och grejer. Jag la mig i sängen för att kolla på hästhoppning men så kom Sterling och la sig hos mig - då var det kört. Att liksom krama om honom och burra in ansiktet i hans päls är ett av det mysigaste jag vet och jag somnar så snabbt. Så det blev en spontan nap i jag vet inte hur många timmar? Tills Martin kom hem i alla fall. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Har på senare tid reflekterat mycket kring ålder och hur jag känner mig och om jag är "för gammal" för vissa saker. Är jag för gammal för att ha chockrosa hår? Pierca mig? Köpa gosedjur? Jag närmar mig 30 och har än så länge ingen åldersnoja då jag känner mig som 18 (förutom i kroppen, det ska gudarna veta). Jag vet inte riktigt vad det är jag gör eller inte gör som får mig att inte känna mig som min ålder, men jag bara har en känsla av att man utifrån sett skulle kunna tycka att det är dags för mig att växa upp på något vis.

Men jag är ändå väldigt nöjd med att bo med Martin i ett litet hus på landet med våra 6 katter. Låta mig själv, djuren, Martin och mina få närmaste vänner/familj vara den centrala delen i mitt liv. Jag kommer aldrig vilja ha barn, aldrig vilja plugga till något fancy eller ha ett jobb som kräver att man måste klä upp sig varje dag. Jag kommer antagligen alltid lägga mina pengar på gosedjur till mig själv, konserter/upplevelser och framförallt mina djur. Jag ser mina jämngamla vänner gifta sig, ha flera barn, jobba som forskare, läkare, psykologer och åka på solsemestrar med familjen. Jag är självklart (!) glad för allt de gör som är självförverkligande för dem. Jag kommer alltid tycka det är helt fantastiskt, så länge de gör sånt som får dem att frodas, oavsett vad det är. 

Det bara.. känns inte som något för mig, ni vet. Det känns som jag inte blivit vuxen i det avseendet. Inte att jag har något emot det alltså.

Men som min gymnasielärare Ivo skrev; det kommer av sig självt. Jag är övertygad om att det är sant, så varför stressa fram det tänker jag.

Nu ska denna ungdomen som gärna sitter uppe halva natten trotsa sitt magont och försöka sova. Jobb imorgon!

Hare gött
haaaj ❤️

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

sonne

Hallå ja bloggen och alla som läser!
 
Många månar har passerat sedan jag bloggade sist. Men nu kände jag änna att det hänt så mycket sköj som var värt att föreviga, plus att mamma har efterfrågat nytt inlägg vid flertalet gånger. Stackarn är i Hammerfest i liksom nordligaste, nordligaste nord-Norge och jobbar, vad mer finns att göra där än att läsa mina inlägg liksom? Hon ska vara kvar där till september, så om hon börjar läsa nu är hon kanske klar tills det är dags att åka hem. Detta blir nämligen himlans långt.
 
Jaja, som tidgare nämnt så har det hänt en massa skoj. Utöver det så sliter jag fortfarande med stress, en känsla av att vara ständigt otillräcklig och någon slags existensiell kris varje gång jag läser om smältande glaciärer eller värmerekord. Så inget nytt under solen på den fronten kan man säga. Har i alla fall ägnat hela dagen åt att storstäda huset, vilket gör att ångesten blir lite lättare att hantera. Så det är ju bra. Annars är det bra med mig så klart, åkte på ordentligt halsont i fredags och är fortfarande lite skrovlig, är bland annat sjukanmäld från jobbet idag.. det blev inte bättre av allt städande med damm och hår som satte sig så djupt i luftvägarna att det liksom lindades runt halsmandlarna som mamma sa. Det känns typ så. Tror jag är lite pälsdjursallergiker egentligen, jag bara förtränger det.
 
Låt oss nu färdas bakåt till mars och ta allting därifrån.
 
Wyoming ligger så sällan så här avslappnat att jag kände att det verkligen var värt att föreviga. Tänk att en kan få ha't så jävla gött.

(null)

(null)
 
(null)
 
Jag har fortfarande mina akvarium igång. Sist jag skrev var nog precis innan båda två kraschade tror jag? Mina fiskar bara dog och dog och det tog alldeles för lång tid för mig att inse att det var på grund av nitrit i ena karet och ammoniak i andra. Och vid den tidpunkten hade jag avverkat varenda tips och tricks kan jag tala om, men tröstar mig med att inte ens de mest rutinerade, kunniga och erfarna människor jag pratade med hade en självklar teori från början. Det hjälper mig att stilla mitt dåliga samvete, men fy vad tråkigt det känns när fiskarna dör för att man gjort någonting fel. Jag köpte ju 6 stycken hypancistrus L262 från Nols, alla de dog förutom två. Bortsett från att de var mina favoriter och jag längtat efter att köpa dem i över en månad, så var det mycket pengar som gick upp i rök.
 
Jag hade vid den tidpunkten ganska bra koll på nitrifikationsprocessen och hur den funkar, det jag inte visste vad att testerna jag använde för att mäta dessa ämnen inte var tillförlitliga. Jag använde strips från Tetra, som man bara doppar i vattnet och sen ska färgerna indikera på höga eller låga nivåer av diverse. De indikerade absolut noll nitrit när ett dropptest taget i senare skede visade högsta mätbara nivå. Ammoniak finns visserligen inte att mäta på stickan, men jag visste att ammoniak bildas först när pH är över 7, och stickan visade pH på 6,4 så jag slog liksom bort den teorin direkt. Men när jag väl fick köpt dropptest sen och testade allt, ja tro fan att jag fick ett solklart besked på varför fiskarna dog på löpande band. 
 
(null)
 
Enorm eloge till Hampus på Nols akvariehobby dock, som tog sig tid på sin fritid att hjälpa mig navigera i både att ställa "diagnos" och sen åtgärda problemet.
 
Så båda akvarierna är kvar, med betydligt färre fiskar, och ärligt talat fick mitt intresse en rätt så stor törn av hela resan. Jag har inte skaffat fler fiskar sedan dess, utan väntar mest på att de ska leva färdigt så jag kan skaffa något annat sen. Tänker kanske lite större fiskar men bara kanske 2-4 stycken. Det är inte omöjligt att jag avvecklar ena karet heller. Vill ha något mycket mer enhetligt och framförallt betydligt färre individer. Står just nu emellan dvärgkulfiskar eller kanske någon fin liten malawi.

(null)
 
Efter nästan 7 års trogen tjänst fick min iPhone 7 pensioneras och jag unnade mig en iPhone 13 Pro! Eller ja, först köpte jag en iPhone 13 bara, men när jag fått den insåg jag att den saknade prestanda att ta närbilder om man inte backade och sen zoomade in. Detta blev så himla frustrerande att jag tillslut, efter typ en månads användning, sålde mobilen till Swappie och köpte mig en iPhone 13 Pro istället som till och med har en extra lins för makrobilder. Jag gick några tusen back på bytet men kände att jag inte skulle stå ut med att ha en kamera sämre än min iPhone 7 på att ta närbilder. Så jag är väldigt nöjd med mitt beslut även om jag önskar att jag hellre hade gjort mer research innan så klart. Men det är lätt att vara efterklok, som man brukar säga.
 
(null)
 
Expansionen till mitt favoritbrädspel Undaunted släpptes! Det var superkul, lite stora spelplaner bara. Hade ju varit kul med något som går snabbare också, men man ska ju inte klaga var det sagt.
 
(null)
 
Mamma var här på besök typ en söndag till tisdag. Det var väldigt roligt även om dagarna gick alldeles för snabbt.
 
(null)
 
När Johanna och jag försökte boka in en dejt men vi är tydligen oerhört upptagna båda två.
 
(null)
 
(null)
 
Jag har sedan en tid tillbaka sparat alla kontanter i ett kuvert som jag sen sätter in på mitt sparkonto till katterna. Jag har sällan kontanter men fick ibland via jobbet, när kunderna bara hade kontanter och ej kunde betala med kort. Då tog jag kontanterna i näven och betalade med mitt kort istället. Dessa pengar plus alla pantpengar så klart, hamnade i detta kuvert som nu var fullt och det var dags att sätta in. Det är mitt bästa spartips; samla kontanter på hög någonstans.
 
(null)
 
Lelle mao.
 
(null)
 
På promenad med Queeny och Mini. Bilden är jättesöt men de stod typ så i en sekund innan Queeny skrek i högan sky och vevade med frambenen.
 
(null)
 
Vi har gått en del promenader, Queeny och jag. Hon är så duktig för även om hon är osäker och stannar typ vart tredje steg, och är på helspänn så gott som hela tiden, så gör hon inget "dumt". Blir hon rädd så stannar hon bara och tittar, spänd som en fiolsträng. Det enda hon blivit rakt av livrädd för och försökt springa ifrån är robotgräsklippare.
 
(null)
 
Nestor och Jonny gosar i tvättkorgen och tvättas tydligen i 60 grader mörkt.
 
(null)
 
(null)
 
Vi var på Pets-Zoo Hjörnet i Fredrikstad för att spana in butiken och sortimentet då jag hört riktigt gott om deras fiskavdelning. Inte visste jag att de även hade hamstrar och massa andra djur.

Norska. Så gulligt språk. 
 
(null)
 
Jag blev helt störtförälskad i denna lilla hamster som kom fram till glaset och så uppenbart ville följa med mig hem. Så klart. Jag har aldrig haft hamster innan, dock ökenråttor vilket inte är helt olikt. Så jag åkte hem, gjorde research och kom tillbaka typ två dagar senare för att köpa den.
 
(null)
 
Dock så fick jag världens beslutångest när jag såg i buren bredvid en lite mindre, svart och vit hamster som var så söt, så söt. Jag satt hur länge som helst och bara grubblade över vilken av dem jag skulle ta. Efter typ en halvtimmes funderande bestämde jag mig för den grå, på översta bilden. Men när vi åkte därifrån började jag gråta för jag började ångra mig, men kunde ju inte med att åka tillbaka och lämna in den igen?.. så jag gjorde det enda rätta; åkte tillbaka dagen efter och köpte den andra också.
 
(null)
 
Möt Gangstah tha Hamstah, även kallad Gangster.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag gjorde egna, tillfälliga burar av lite nät, buntband och plastlådor från Clas Ohlson. Grejer till hamstrarna köpte jag givetvis på mitt jobb. Självklart kan inte hamstrarna bo ihop så jag beställde en väldigt stor bur som jag delade av på mitten, men de fick bo i varsin sån här tills den kommit.
 
(null)
 
Och detta är Edgar Allan Poe även kallad Eddie. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Johanna och Queeny.
 
(null)
 
På jobbet hade en leksak lossnat från sin etikett så nån kollega hade satt ihop dem igen med en gummisnodd. Jag har åsikter...
 
(null)
 
Jag deltog i en kurs i akvaristik. Väldigt bra föreläsning även om det var lite svårt att behålla fokus hela tiden mellan 9-17. Men jag lärde mig en hel del.
 
(null)
 
Jag anlitade snickare för att näta in vår altan! Det gick ifrån "vi kan nog näta in den själva" till "vi kan nog näta in den själva men behöver nog byta ut några brädor" till att anlita en skickare för helrenovering av hela altanen. Han tog bort golvbrädorna för de var i ganska taskigt skick, men reglarna under behövde inte bytas som tur var. Men han la ny trall och byggde ett nytt staket, med dörr och självklart nät till sist. Min idé var först att bygga som en "bur", alltså bara bygga en ställning innanför staketet och typ 3 meter upp, men allteftersom han jobbade så tyckte han det vore bättre om man bara drog nätet hela vägen upp till taket. Det var en otroligt bra ide tycker jag! Han var så duktig snickaren, för han tänkte även ur ett djur-perspektiv när han byggde. Exemeplvis så tyckte han det var bättre att dra nätet hela vägen upp till taket så man kunde utnyttja höjden längs husväggen, då katter gärna sitter högt upp. Han tänkte även att dörren mellan altanen och trädgården skulle öppnas inåt, då djur ofta backar istället för vill springa ut om dörren öppnas utåt. Jag rekommenderar honom verkligen! Handyman i Väst heter hans företag, anlita honom vetja.
 
Detta är då när nya trallen är lagd. 
 
(null)
 
Här var staketet på plats

(null)
 
Här var första nivån av nät på plats längs halva altanen.

(null)
 
(null)
 
Här var andra nivån av nätet på plats.
 
(null)
 
Och här var det klart! Ta-daa! Jag är så nöjd! Tänk att det gått så många år innan jag äntligen fick till detta, men så bra det blev. Framförallt katterna är överlyckliga.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Kändes till och med lite sorgligt att snickaren och hans hund Otto inte skulle komma tillbaka.
 
 
Jag tog en tur till Rusta och köpte dels lite utemöbler men också annat krimskrams för att inreda altanen. Sophie hjälpte till så klart.
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
Som ni ser så ockuperar katterna altanen numera, men jag hyste inga illusioner om annat. Det var ju trots allt för deras skull som jag nätade in (och renoverade) den.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
En sen kväll när det åskade som bara den så satt jag ute på altanen och bara lyssnade/tittade på ovädret. Magiskt.
 
(null)
 
(null)
 
Vissa dagar när det varit outhärdligt varmt har jag även sovit på soffan ute på altanen. Fett obekvämt men skönt att det är svalt i alla fall. 
 
(null)
 
Den lämpar sig även för förmiddagshäng, med Celsius och kalendrar för planering.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Ja jag säger då det. Älskar den där jävla altanen.
 
Bowies gosar med Sophie.
 
(null)
 
Bowies gosar med Queeny.
 
(null)
 
Jag gosar med Sterling. Som ni kan se är han helt begeistrad.
 
(null)
 
(null)
 
Johanna gosar med Gangster.
 
(null)
 
Jag provade makrofunktionen på mobilen. Funkar fint tycker jag, perspektivet är lite missvisande men den här blomman är liksom... pytteliten.
 
(null)
 
Lelle mao!
 
(null)
 
Gangster chillar.
 
(null)
 
Martin hämtade sin nya leasingbil! Det är en Volkswagen T-Roc. Enligt alla andra är den tydligen grå men jag tycker den är vit. Mörkvit. När han hämtade den ville jag ta en premiärtur till Uddevalla och äta på Pinchos så.. så blev det!
 
(null)
 
(null)
 
Jag fick ett spontant infall att köpa ett litet akvarium att använda till uppfödning av posthornssnäckor. Nackdel med att jobba i djurbutik kan jag tala om. Jag hade nämligen plockat på mig en massa posthornssnäckor från jobbet då vi ändå bara matar botiorna med dem, men jag tycker de är så fina. Men jag tror de blev uppätna av något i mitt kar också, så jag tänkte de får ett eget så länge.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi åkte till Göteborg för att hänga med PJ! Vi körde ett escape room på Paladia, helt klart ett av de mest stämningsfulla rum vi kört. Hela bygget inklusive entrén och toaletten gick liksom i samma tema som rummen, fast utan gåtor då så klart. Hähä. 
 
(null)
 
(null)
 
Jag hade med presenter till Sammie. Också en nackdel för mig med att jobba i djurbutik, jag köper grejer till andras djur också. Särskilt hundprylar som vi har så mycket av, men jag inte har någon hund. Då får jag köpa alla roliga saker till andras hundar.
 
(null)
 
Vi köpte även ett nytt spel på Science-fictionbokhandeln när vi var i göteborg. Cleocatra hette det. Sophie var givetsvis delaktig.
 
(null)
 
Nya säsongen av The Boys kom!!! Det är helt klart en av mina favoritserier någonsin, älskar den gränslöst. Jag tycker denna säsong var kanon, dock med undantag för sista avsnittet som blev något av ett antiklimax tycker jag. Men alltså om ni har Amazon Prime och inte sett The Boys redan, se den. Omedelbart.
 
(null)

(null)
 
Jag använde en kattbädd som hatt.
 
(null)
 
För ett tag sedan hade vi massa små malawiyngel på jobbet. Vi behövde använda det karet till något annat så ynglen behövde flytta men var för små för att flyttas till samma kar som de vuxna, så de fick komma till mig så länge. Typ en månad efter vi flyttat dem hittade Johanna ytterligare ett yngel som suttit fast i pumpen hela denna tiden, alltså i en månads tid. Den fick också komma hem till mig, och då blev det så tydligt hur liten och blek den var i förhållande till sina jämngamla syskon. Men det var så gulligt att se hur den försiktigt simmade fram till stimmet och sedan försynt tog sin plats, trots att de största syskonen var säkert tre gånger så stora som den lille. Den har blivit ganska stor nu faktiskt.
 
(null)
 
Jag gillar att överdriva om hur mycket pengar mamma tjänar nu när hon jobbar i Norge, så vid något tillfälle skojade jag om att hon badar i sina pengar som Joakim von Anka. 
 
(null)
 
Johanna skulle demonstrera hur hennes corydoras beter sig.
 
(null)
 
Queeny fick en flugluva. Se så glad hon blev.
 
(null)

(null)
 
Vi har en leksak på jobbet som heter Sherps Floofs, som jag ÄLSKAR att klämma på för jag tycker den piper så gött. Så av en händelse upptäckte jag några som var defekta och tog givetvis detta på största allvar. Jag är så sköj va.
 
(null)
(null)
(null)
(null)
 
Jag köpte en ny kattkoja i form av ett juicepaket.
 
(null)
 
Sophie kosar sig.
 
(null)
 
Vad jag gillar att göra mina lediga dagar.
 
(null)
 
Klimatångest när det är 33,5 grader ute kl 20:10.
 
(null)
 
Martin och jag var på restaurang och käkade. Efteråt ville jag så gärna prova spela på en maskin, för jag har aldrig gjort det förr. Det var kul. Tur jag satte en spelgräns på 100kr i månaden, för jag hade lätt kunnat spela bort allt jag äger. Jag har verkligen en beroendepersonlighet på det viset.
 
(null)
 
Jag byggde om en vägg på jobbet, mycket nöjd.
 
(null)
 
Kate har inspirerat mig till att äta lunch i form av några dagsfärska frallor, smör, ost och vegetarisk skinka. Mycket billigare än att springa på Subway varje dag motivationen till att ta med lunch tryter kan jag tala om.
 
(null)
 
Det blev lite tokigt en kväll när Katthjälpen skulle ta emot en kattunge men jourhemmet inte var beredd, så den lilla kissen fick mellanlanda här. Jag valde att kalla henne Lasagna, då min kollega berättade att hennes syster skulle få en hamster men inte bestämt sig för om den skulle heta (på norska) Taco eller Lasagna. Jag tyckte sistnämnda var så roligt att jag skämtsamt sa till Johanna sen att katten hette Lasagna men nu har det liksom etsat sig fast. Så nu heter hon Lasagna.
 
(null)
 
Det blev den 28:e juni och därmed min och Bowies 10-årsdag! Eftersom jag tydligen är helt oförmögen att fatta beslut om någonting någonsin så hade vi inget inplanerat när dagen väl var kommen. Så lite sent påtänkt käkade vi frulle på Backlunds och drog sedan till Havets Hus i Lysekil.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag hade så otroligt roligt åt denna bok då jag en gång såg en dokumentär om hajar där de sa att "håkäringen kan bli ungefär dubbelt så stor som en liten båt". Detta är ju helt vansinnigt intetsägande. När vi bläddrade i denna bok tänkte jag att jag kanske skulle få svart på vitt hur stor en håkäring kan bli, tyvärr uppstod bara ännu mer frågor när det stod att brugden är lika lång som tre små bilar.
 
Vad fan är problemet? Varför kan inte dokumentärer och faktaböcker vara mer konkreta?
 
(null)
 
Lunch!
 
(null)
 
Nya strumpor!
 
(null)
 
Som tur var, var vi vår bristfälliga framförhållning till trots förutseende nog att ta ledigt från jobbet dagen efter vår årsdag. Detta innebar att vi kunde göra ett nytt försök på ett litet mer spännande firande, så vi gick på Universeum följt av Liseberg och avslutade med att köpa mat från Butchers Market som vi satte oss på gräsmattan i en park för att avnjuta.
 
Det var förvånansvärt mycket fisk involverat i vårt firande, inser jag nu i efterhand.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag vann en katt i en sån där claw machine! Jag blev så löjligt glad för den, för gudars vad många gånger jag försökte.
 
(null)
 
Köpte även denna på Nordby. Den var så söt så jag kunde ej motstå.
 
(null)
 
Gangster är också för söt för att motstå.
 
(null)
 
Jag plockade smutron på Ylseröd.
 
(null)
 
En dag på jobbet när jag skulle starta datorn fick jag detta felmeddelade. En fläkt som inte funkade. 
 
(null)
 
Tog upp datorn och kollade, "tror du detta kan ha med saken att göra?" frågade jag chefen. Nej nej det är bara helt igenkloggat med damm och det sticker ut en jäkla metallpinne ur den. Inga konstigheter. 
 
(null)
 
Bowies gosade med Jonny på väg från bilen till huset. Detta är då förevigat från att jag spionerade från altanen.
 
(null)
 
För ca 3 veckor sedan var det dags att åka till Gävle för att gå på konsert. I 100% av tidigare fall är det jag som vill åka på nåt och Martin hänger med, men denna gång var det faktiskt han som gärna ville se några band och även om jag inte var skitsugen på att åka fram och tillbaka till Gävle på 1,5 dygn och stå på konsert i 6 timmar för att se band jag inte känner till, så kände jag att jag fick haka på. Själva resan såg jag mycket fram emot i alla fall. Men så hände det massor, jag menar verkligen MASSOR, med grejer bara dagarna innan vi skulle åka och jag var så stressad att jag knappt kunde andas. Det involverade två vänner, sjukhusbesök och att jag var nära att behöva ringa ambulans, att Sterling plötsligt blev tvärhalt (vilket jag trodde berodde på hans artros och att han nu var så dålig att han skulle behöva avlivas) och jag hade deadline på en inlämningsuppgift jag inte var klar med (läs: inte hade påbörjat) och jag bröt ihop fullständigt dagen innan vi skulle åka för jag kände verkligen inte för att åka iväg någonstans när det var så mycket kaos på hemmaplan. Martin var så fin och sa direkt att jag inte behövde följa med om jag var för stressad men jag kände bara i hjärtat att jag verkligen inte ville låta mina destruktiva tankar komma ivägen för något som för en gångs skull han var den som såg fram emot. Så jag gjorde det jag kunde där och då och bestämde mig sedan för att följa med och att det skulle bli en bra resa oavsett vad som hände.
 
TRO MIG när jag säger att jag fick jobba hårt med mig själv. Ta all stress jag redan kände och tillsätt tidspress, nya ställen.. Ja det var sannerligen en utmaning att hålla humöret uppe, men kan stolt säga att det gick. 
 
På väg till Gävle körde vi igenom Västerås så jag tog tillfället i akt att ta en bensträckare och besöka XL Zoo där, bara för att se hur de har det liksom. De hade en otroligt fin akvarieavdelning måste jag säga!
 
(null)
 
Framme på det lilla söta hotellet.
 
(null)
 
Bredvid receptionen fanns en liten butik där jag hittade ett doftljus som doftar EXAKT som mamma gör. Var tvungen att köpa det!
 
(null)
 
Sen var det dags för konsert. Tydligen var det dag ett på en festival? Så det var tält, det var bajamajor, det var alkohol, det var PARTY PEOPLE. Herregud så malplacerad jag kände mig där jag stod i mina Nike-shorts och min "Caturday is my favourite day"-tisha. Folk var verkligen så himla metal. Hade jag tänkt steget längre hade jag också piffat till mig lite men jag stod där helt o-metal. Ugh. Sen så blåste det så otroligt mycket att man fick grus i diverse kroppsöppningar och det ösregnade en kort tid så vi fick köpa regnponchos för 100 spänn. HUNDRA. Även öronpropparna kostade 120 spänn? Vafalls? På min tid kostade de 10 kronor paret typ.
 
Jajajaja sen väl när konserten skulle börja så sa det att starten var uppskjuten pga. starka vindar. 

Kämpa Ida, kämpa. 
 
(null)
 
(null)
 
Sen avtog tydligen stormen och Bloodbound började spela. Jag norpade en sittplats och tänkte att jag sitter där tills Avantasia börjar spela, då konserten skulle vara 6 timmar lång och jag passade på att sitta tills det var dags… för de var det enda bandet jag faktiskt hört förut om än lite. Men när andra förbandet Battle Beast började spela drogs jag ändå med något och gick och ställde mig i publikhavet.
 
(null)
 
Sen var det dags för Avantasia. Musiken var ju bra och så men jag kände knappt igen något. Kunde dock finna underhållning i att sångaren påminner mig om min barndomshjälte Basil Mus. Jag har lyssnat mycket på Edguy i vilket han också sjunger, så ur det avseendet var det ju roligt att se (och höra) honom. 
 
(null)
 
(null)
 
Mot kvällens slut hade jag så fruktansvärt ont i ryggen och nacken att jag inte kunde varken titta ner på backen eller böja mig framåt, publiken var fett dräggiga och jag var så fucking trött på långhåriga män i jeansväst som luktade svett och Ettan Lös. Flytta på er bara för helvete. Så kände jag. Men är det festival så är det, antar jag?
 
Tro det eller ej, jag höll humöret uppe och kunde vid slutet av kvällen ändå vara genuint glad över att jag följde med. Jag blev lite inspirerad att hitta tillbaka till den musik och den stil jag en gång haft, när jag var som mest inbiten på metalmusik, för just nu känner jag mig så färglös (bildligt alltså, inte ordagrant). Känns ju något fel att säga att jag som 29-åring blev inspirerad att återuppta samma stil jag hade som tonåring, men jag hyser inga illusioner om att jag växt upp sen dess ändå. Ni fattar.
 
(null)
 
När vi kom tillbaka till hotellet plockade jag fram den lättsamma kvällslektyr som erbjöds.
 
(null)
 
(null)
 
Att smäda sin far eller mor är inget man skojar bort tydligen.
 
(null)
 
Jag fattade ett beslut på kvällen att jag skulle skita fullständigt i hotellfrukosten och bara sova så länge som gick. Det var så jävla gött.
 
Vi tog sikte på Zoo.se i Västerås och jag trodde jag skulle handla ihjäl mig men helt tvärtom. När jag jobbar i djurbutik själv så vet jag ju redan vad de flesta leverantörer erbjuder så det är 1. inte jättemycket nytt att se och 2. mycket billigare att beställa till och köpa av mitt egna jobb. Så jag köpte bara två små trappor till Sterling, så han kommer lättare upp i sängen och i soffan på altanen. De var faktiskt väldigt prisvärda där.
 
Innan vi bilade vidare bestämde vi oss för att äta "frukost" (klockan 15.00) i närheten och hittade en Pizza Hut. Dra mig baklänges så gott det var. Vi slängde i oss maten så glömde ta kort på den, men så här såg våra tomma tallrikar ut i alla fall, om ni undrar.
 
(null)
 
Väl hemma sen. Nöjd och glad efter en blixtvisit i Gävle.
 
Sterling var knappt halt längre men jag hade bokat veterinärtid åt honom för säkerhets skull. Jag åkte in på morgonen med gråten i halsen och katastroftankar om att nu får vi värsta tänkbara prognos. Är det artrosen som eskalerat så finns det verkligen ingenting de kan säga för att det ka kunna lösa sig. "Möjligtvis om det kommit någon ny mirakelmedicin mot artros", minns jag att jag tänkte.
 
(null)
 
När vi kom dit så sa veterinären att hon hade läst hans journaler och avslutade med "så nu är han halt i höger ben igen?" varpå jag stannade upp... nej, vänster? Han är halt i vänster ben. "Jaha, för artrosen sitter i höger". Då var han inte ens halt i benet han har artros i. Och jag var så uppslukad av tragedin att jag inte ens reflekterade över det. Dessutom berättade hon att det kommit en ny medicin mot artros till katt, som visat goda resultat och inte har biverkningar. Jag kan inte beskriva min lättnad tror jag. Vi blev hemskickade med lite smärtstillande och så tyckte vet vi skulle ta en röntgen på vänster ben när han ändå skulle in 2 veckor senare för att skrapa tandsten. Efter detta är hältan borta. När dessa två veckor gått och han var inne för stt skrapa tandsten röntgade de hans ben och hittade inget avvikande, så högst troligt var det bara en sträckning. Han fick dessutom den där sprutan med medicin mot artros, tydligen ska man ge den en gång i månaden. 547 kronor kostade den. Va billigt.
 
Men oavsett är det viktigaste för mig att han inte var så illa däran som jag befarade. Jag måste ju ha kvar min bäbbä.
 
(null)
 
Min finlunch på jobbet. Kan verkligen rekommendera linssoppa om du är som jag och har svårt att förbereda lunch. Ta med en sån burk och en skål, värm i två minuter, klart.
 
(null)
 
Jag just nu. Och alla andra veckor i mitt vuxna liv.
 
(null)
 
Storstäd i avkvarierna (och hos hamstrarna) på måndagar.
 
(null)
 
Förra veckan var det dags för Räkanhoppet!!! Årets höjdpunkt typ!!! Jag hade erbjudit mig vara funktionär detta året, för att jag av en händelse fick höra av en kollega att de behövde någon som satt i domartornet och knappade in resultat på hemsidan Equipe. Jag hade ändå tagit ledigt för att vara där och titta varje dag så jag kunde ju lika gärna sitta där och göra någon nytta.
 
Det var så förbannat roligt, jag hade the time of my life typ, trots att det blev ganska långa dagar. Första dagen var jag där 15 timmar liksom. En dag var jag tvungen att gå för att släppa ut hästarna på Ylseröd så jag missade 1,5 timme men utöver det missade jag inte ett enda ekipage. Jag satt där och startade/stoppade klockor och uppdaterade resultaten av ritterna i realtid. Skitkul verkligen!
 
(null)
 
(null)
 
PJ och Sammie kom och hälsade på en sväng!
 
(null)
 
Det dracks mycket pepsi max kan jag säga. 3 liter om dagen.
 
(null)
 
(null)
 
Domaren Emma älskar tydligen hallongrottor, så självklart blev det serverat.
 
(null)
 
Två ekipage som landade på exakt samma tid.
 
(null)
 
Deras ikoniska köttfärsås åts flitigt kan jag meddela.
 
(null)
 
Inför veterinärbesöket med Sterling och Wyoming. Jag försov mig så fucking hårt men eftersom våra veterinärer är så snälla så tog de emot oss ändå.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Och min snälla chef lät mig smita från jobbet för att hämta dem sen också. Sterling var så där nöjd med livet kan man säga.
 
(null)
 
(null)
 
I torsdags var det dags för Rammstein! Jag fick lite blodad tand efter att ha varit i Gävle och var mest bara så jävla sugen på att gå på konsert. Jag kollade vilka band som spelade i sommar och hittade väl egentligen inget så där klockrent, men övervägde flera gånger att gå på Rammstein. Det har aldrig varit ett favoritband men jag lyssnade mycket på dem på högstadiet. Så när jag blev erbjuden gratisbiljetter så var det självklart att vi skulle gå. Eftersom jag i exakt samma veva hade köpt biljetter också så sålde jag dem för halva priset till Simon och Angelika som hakade på.
 
Men jag var tvungen att åka till stallet innan då min häst tydligen gjort sönder en tråd i hagen när hon försökte komma in till nya hästen, en valack som heter Shining. Hon är lite pilsk nämligen.
 
(null)
 
Vi käkade och lite sånt i Göteborg innan det blev dags för konserten! Kvinnan i bakgrunden är för övrigt helt ikonisk!
 
(null)
 
Även om jag inte varit ett stort fan var Rammstein så var det hands down den bästa konsert jag någonsin varit på, vilken otrolig jävla show! Är övertygad om att typ vem som helst hade tyckt det var skithäftigt. Så mycket eld och fyrverkerier.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
När vi gick därifrån så ångrade jag mig så himla mycket att jag valde sittplats och inte ståplats. Jag har gett upp ståplatser eftersom jag ofta blir mosad mellan folk som trängs, och spilld öl på, och ändå knappt ser något av scenen. Men konserten var så jävla ösig att det kändes så fjantigt att sitta ner med benen i kors och klappa händerna liksom. Jag skulle få min revansch!
 
Bowies och Sterling chillar medan jag spelade mitt nya datorspel Stray. Där är man en hemlös katt som ska överleva i en stad med robotar.
 
(null)
 
Jag blev biten av något jag tydligen inte tålde och svullnade upp rejält. Det såg ut som fiskmåsen bröstade upp sig.
 
(null)
 
Det blev lördag och det var dags att fira Johannas födelsedag! Hon fyllde år på fredagen egentligen men eftersom vi alla var lediga på lördagen så passade det ypperligt med ett äventyr. Vi började dagen med frukost på Backlunds och kidnappade henne sedan till okänd ort. Jag tror hon bara försöker vara snäll när hon säger att hon inte hade någon aning om vart vi skulle, jag har säkert råkat försäga mig någon gång för längesedan.
 
Jag och tidigare nämnda Lasagna som bor hos Johanna.
 
(null)
 
Johanna, Fredrik, Martin och jag åkte till Dalslands aktiviteter där jag bokat två timmars turridning och ziplineåkning. Johanna hade fått ledtrådar av mig, en bild på en fyrklöver (tur), en bild på två flugor som parade sig (ridning) och en dragkedja (zip) och en snubbe som drar en lina kokain (lina = line). Då tyckte jag att jag var hemskt rolig.
 
Det var i alla fall en väldigt trevlig dag och jag tror alla andra var mer nöjda med aktiviteterna än jag förväntade mig. Johanna blir ju skitlycklig oavsett vad vi gör, men jag tänkte att boysen kanske inte skulle tycka det var jättekul att rida häst, men de verkade ha haft kul de också.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Lite fika innan nästa aktivitet.
 
(null)
 
Då var det dags att åka zipline!
 
Det är ju jag som både bestämt och bokat det vi skulle göra, men när vi klättrade upp i tornet till första ziplinen kom jag liksom på att jag är ju skiträdd för sånt där.
 
Gänget ♥
 
(null)
 
(null)

(null)
 
"Ta kort på mig nu!" sa jag och ville demonstrera hur pass skit jag mådde.
 
(null)
 
Men vi överlevde i alla fall och alla verkade tycka det var kul. Förutom jag som hade dödsångest då men det är oväsentligt i sammanhanget.
 
Ja och så var det ju det där med Rammstein då. Vi såg dem på torsdagen och de hade konsert fredag och lördag efter också. Jag sa till Johanna på fredagen att jag var så jävla sugen på att se dem igen, så hon sa "men vi drar då!!". Jag tyckte det kändes skitdumt att dra med henne på ett band hon aldrig lyssnat på, särskilt på en dag då vi skulle fira hennes födelsedag, för att JAG ville se ett band en andra gång. Men hon lyckades övertala mig om att hon verkligen ville, så med 7 timmar kvar tills de började spelade lyckades jag få tag på biljetter till Feuerzone alltså ståplatser längst fram. Det var tajt som fan med tid, och jag hade verkligen inte råd egentligen, och stressen över att biljetterna (som jag köpt av två olika privatpersoner) kanske inte ens var giltiga och att vi kanske inte ens skulle hitta parkering åt fan upp mig inombords, men jag ville så himla, himla gärna.
 
Så vi drog dit och hoppades på det bästa. Att vi skulle hinna köra. Hitta parkering. Ha giltiga biljetter.
 
Vi kom in med ungefär en kvart till godo, med giltiga biljetter, och fick fan plats längst fram. Vid konsertens början hade vi några personer framför oss men är man liten kan man alltid snika sig in i tomrum mellan andra folk utan att de blir arga, för man skymmer ändå inte deras sikt. Så efter halva konserten stod vi helt längst fram vid staketet.
 
(null)
 
Det var helt. jävla. MAGISKT.
 
Jag har sparat ner några andra personers bilder utöver mina egna, jag är HEMSKT ledsen men minns inte vad de som la upp bilderna heter. Men alla dessa bilder finns i gruppen Rammstein Sverige på Facebook, så enorm cred till er som tagit dem, förlåt att jag inte minns era namn. :(
 
Men konserten var bara sååå FET att dessa bilder måste få vara med här! Kolla så himla häftig setting de hade! Det sjukaste jag sett.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)

(null)
 
Gåshud. RACKT igenom. Hela upplevelsen var bara så himla häftigt. Det var också så skönt att trots att vi stod längst fram, så var folk städade och trängdes inte alls, spillde inte öl och var bara glada och vänliga mot varandra. Min erfarenhet av ståplats har varit helt det motsatta att jag inte velat utsätta mig för det, men detta var... ja det finns inga ord. Musiken. Stämningen. Elden.
 
Jag hoppas Johanna genuint tyckte att det var lite kul i alla fall, jag vägrade låta henne betala för sin biljett för det var ju helt klart för min skull vi var där. Jag är så tacksam att hon följde med, så jag fick uppleva detta en gång till med bättre förutsättningar. Är dock rädd att jag kommer tycka alla framtida konserter är skittråkiga så länge de inte skjuter på varandra med eldkastare stup i kvarten. Nu ska jag i alla fall börja lyssna på Rammstein igen, det är ett som är säkert!
 
Vi var ännu en gång hemma mitt i natten och dagen efter, alltså igår, sov jag väldigt länge och låg kvar i sängen mer eller mindre hela dagen med undantag för när jag åkte till stallet en sväng. 
 
(null)
 
Jonny hittade en låda i en låda.
 
(null)
 
Artemis och jag chillade typ hela dagen. Jag med dåligt samvete över allt jag inte gjorde, Artemis helt utan skrupler gissar jag.

(null)
 
(null)
 
(null)
 
Sterling och jag somnade framför lite hästhoppning bara 10 timmar efter jag gick upp den dagen. Jag var så otroligt sliten verkligen.
 
(null)
 
 God morgon Wyoming.
 
(null)
 
Idag skulle jag egentligen jobbat men känner mig väldigt ur form då jag egentligen inte mådde så bra i fredags men jobbade ändå, och lördagen var intensiv. Är tacksam över att jag fick möjligheten att stanna hemma idag trots att jag inte var superdålig, men kändes vetigt att inte gå tillbaka till jobbet halvkass.
 
Så idag har jag haft lite högre ambitioner och storstädade huset. Gjorde allt förutom att vika tvätt. Har växlat mellan att lyssna på Rammstein och prata i telefon med mamma, vilket gör det lättare att ta sig an städet. Älskar mina Airpods orimligt mycket, särskilt eftersom de är brusreducerande vilket är så skönt när man dammsuger.
 
Sterling är för rolig, han fick panik när jag drog fram snabeldraken som Gunilla kallar den, så kollade jag runt hörnet efter han sprang dit och såg honom så här.
 
(null)
 
Dog du?
 
(null)
 
Råkade dammsuga upp en av tangenterna på Martins tangenbord så jag fick fint gräva i dammsugarpåsen.
 
(null)
 
Sophie hjälpte till.
 
(null)
 
Jag fick i alla fall stillat min inre stress något idag när jag fick rengjort hos fiskarna, hamstrarna och storstädat huset. Spolade till och med av väggar och golv i badrummet liksom. Nu tumlar sista sängkläderna sen är det dags att bädda rent och förklara dagens uppgift avklarad.
 
(null)
 
Joråsatte tack för om du läst hela vägen hit! Du är galen!
 
(null)
 
Hare gött
haaaaj ❤️



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.