i’ll stand by you

Häj bloggen!

Kan någon förklara för mig varför denna bild är så rolig? Haha. 

(null)

Sist jag skrev var det söndag. Det var en lugn och skön dag men den gick snabbt. På måndagen var det dags för jobb 10-17 och just nu är det löjligt lugnt på centret alltså. Jag tycker dock inte att det är tråkigt, snarare tvärtom älskar jag lågsäsong för att jag slipper känna mig helt urtömd på energi när jag kommer hem. Det är liksom inte motigt att gå till jobbet alls nästan när det inte tar någon energi. När jag kom hem ville jag inte dra igång med nåt projekt eller så utan satt i soffan nästan hela kvällen. 

(null)

Plockade fram lite garn och virkade en bläckfisk framför nyaste säsongen av Svenska Hollywoodfruar, som jag inte sett på över ett år. När jag var sjukskriven spenderade jag nästan två månader endast med att sitta i soffan, gosa katt, virka och kolla på alla säsonger Hollywoodfruar som fanns på Viaplay i alla fall. Den tiden minns jag som lite melankolisk men ändå med massa kärlek. Självklart med det obligatoriska WoodWickljuset. 

(null)

Nestor tigger middag av Bowies. 

(null)

Igår började jag dagen med morgonpasset i stallet. Dock hade det kommit en massa, massa snö under natten vilket gjorde att det tog säkert över dubbelt så lång tid att köra dit.. jag hade en tid på Capio vårdcentral klockan 09.00 så det blev minst sagt väldigt stressigt. Jag hann allt förutom att mocka åt Sophie vilket mina stallkompisar var snälla och hjälpte mig med.

Åkte sen till Capio för att träffa min nya terapeut. Det var ett halvtungt möte med mycket grävande, så det blir alltid en känslomässig bergochdalbana. Men jag gillar henne och tycker våra samtal ger mycket.

Planen var att åka rakt hem och sova efter detta, då jag kände mig sliten och hade 3 timmar tills jag skulle börja jobba. Dock fick jag ägna tiden åt något helt annat.. storytime:

I december 2019 var jag med Artemis hos en veterinär jag inte vill namedroppa men de flesta fattar nog vem det är. Jag har INTE för avsikt att hänga ut dem och vill undvika att detta inlägg ska komma upp om man googlar på dem eller så. Så jag undviker att skriva vem det gäller, men hyser inga illusioner om att ni inte ska fatta ändå. Det är okej. 

I vilket fall, vi var hos denna veterinär som jag normalt sett inte brukar anlita då jag alltid går till Dingleveterinärerna, men de hade inte tid på några veckor. Jag bokade tid för att dra ut två tänder som var dåliga samt röntga tänderna för att se om det rörde sig om FORL. Allt gick bra, ingen FORL sa veterinärern, men jag råddes åtgärda två tänder till som var dåliga snarast.

Det drog ihop sig för att åtgärda hennes tänder, nu hos Dingleveterinärerna, och jag mejlade och bad om journal samt bilder från hennes besök så jag kunde informera andra veterinären om hur läget låg till för att slippa betala för nya bilder. Lång historia kort så tog det dem över 2 veckor att leverera bilderna, vilket ledde till att jag dels fick flytta fram tiden för operationen en gång och dels blev jag... lite irriterad.

När jag väl fick bilderna, måndag kväll, så mejlade jag dem till Dingleveterinärerna och frågade om de dög då de ursäktade sig för den dåliga kvaliteten. Till svar fick jag att bilderna såg ut att vara tagna med vanlig slätröntgen och inte tandröntgen, vilket inte är samma sak. På en tandröntgen ser man både rötterna och hur tänderna ser ut inuti, på en slätröntgen ser man bara konturerna av tänderna. Jag ifrågasatte detta och blev till en början ganska upprörd och ville ha pengarna tillbaka då jag skulle behöva betala för en ny röntgen då den första var obrukbar. Det är ganska sällan jag blir sådan att jag kritiserar och ännu mer sällan begär pengar tillbaka, ska ni veta. Jag rådgjorde med andra som jobbar ideellt med katter och en tredje, opartisk veterinär, om vad som var rätt och fel här. Sistnämnda berättade för mig att det är ganska vanligt förekommande OM man inte har en tandröntgen, att man "tager vad man haver" och gör en vanlig för det är bättre än ingenting. Veterinären jämförde det med att låt säga jag skulle göra en tandröntgen hos Dingleveterinärerna och sedan åka till en tandspecialist i Göteborg, då hade ju kanske inte den röntgen varit tillräckligt heller eftersom de sitter på ÄNNU mer resurser - men det är ju fortfarande inte första klinikens fel. Detta resonemang kunde jag köpa, även om jag var gaaaanska så säker på att jag frågat specifikt om de hade tandröntgen eftersom jag inte trodde det, men jag har inga bevis på att jag frågat och de sagt ja.

De svarade direkt att jag kunde få pengarna tillbaka (vilket jag tycker är bra service, bör tilläggas!) men vid detta laget hade jag börjat tvivla på om de verkligen gjort fel.

Plötsligt drabbades jag av ett dåligt samvete. Jag kunde inte riktigt bedöma om de verkligen hade gjort något fel, för de hade ju jobbat med de medel de hade. Men faktum kvarstod att jag betalat 800 kronor för egentligen ingenting, och behövde betala ännu mer pengar för en ny röntgen. Jag svarade inte på mejlet där de efterfrågat mina kontouppgifter utan kände att jag ville fundera på hur jag ville göra, vad som kändes etiskt rätt och vad som kändes genuint bäst, i magen.

Så, imorse var det dags att lämna in både Artemis och Jonny hos Dingleveterinärerna. Artemis för åtgärd av sina dåliga tänder och Jonny för utredning av astma som jag misstänkt att han kanske hade då han rosslar ibland när han andas. 

(null)

(null)

(null)

Efter detta åkte jag till stallet för att fixa åt Proppen, och det var så fint ute!

(null)

Väl hemma sedan städade jag huset och satte mig i soffan för kattgos och mer Svenska Hollywoodfruar. Några lugna timmar helt enkelt. 

(null)

Vid 14.30 var det dags att åka in till stan och hämta katterna hos veterinären. På väg in till stan mötte jag en lastbil som körde ganska fort, och det skvätte upp grus mot min vindruta. Det small högt, blev ett stenskott i rutan som efter 30 sekunder sprack och blev typ 15 cm långt. Jag körde en avstickare till Toveks bil och bad dem kolla på det, och frågade vad jag ska göra.. naturligtvis gick det inte att laga utan man måste byta hela rutan. Självrisken lär gå på 1500-1800 spänn någonting. Här har man valt att leasa bil för att "slippa oförutsedda uppgifter" så händer den skiten. Efter att ha haft bilen i en månad dessutom. EN MÅNAD. Samma månad jag betalt leasing för två månader av samma lön.. Nåväl tänker jag. Det kunde ha varit värre.

(null)

Jag åkte till veterinären och hämtade ut katterna. Veterinären hade gjort en tandröntgen och konstaterat att Artemis, trots allt, har FORL. Jag blev givetvis ganska ledsen, dels för att Artemis ska leva med en livslång och (stundvis) smärtsam sjukdom och behöva gå igenom regelbundna kontroller och operationer.. det är givetvis ingen dödsdom eller så, under förutsättning att hennes njurar eller dylikt inte blir dåliga så man inte kan söva henne, men jag önskar ju så klart att hon hade fått slippa. Jag bad dem dock om ett blodprov idag och de kunde konstatera att allt såg bra ut i dagsläget i alla fall så det var skönt.. Där och då bestämde jag mig i alla fall för att tacka ja till pengarna tillbaka av andra veterinären, då de sagt att diagnosen inte fanns, när den ändå gjorde det.. ännu mer irriterande är att det är ett års karens på hennes försäkring för att den ska täcka FORL. Om en månad skulle den ha börjat gälla, men nu kommer jag behöva stå för varenda krona av denna dyra sjukdom. Gah, så frustrerande... dagens besök gick på 6700 kronor, och då var de ändå så gulliga att de bjöd på tandröntgen. Jonny hade ingen astma i alla fall, men kommer behöva skrapa tandsten snart.. Suck. Men men. Jag försöker tänka som en vän till mig sa en gång, pengar är sånt som löser sig. Det finns mycket värre saker som inte finns någon lösning till eller utväg från. Min älskade höna. ❤️ Hennes fiktiva 4-årsdag är idag för övrigt.

Överväger att sälja min ens njure till förmån för Artemis vård. Någon som är intresserad?

Efter jag hämtat katterna åkte Martin och jag för att hämta en byrå jag köpt på en köp/sälj-sida på Facebook. Jag hade chattat med säljaren som hette Hega, och fått telefonnumret jag skulle ringa inför upphämtning. När jag ringde svarade en man med sitt efternamn. Jag sa något i stil med "Hej jag söker Hega, jag köpte en bänk av henne" varpå han svarade "ja det är jag". Jag trodde jag skulle sjunka genom jorden, vad pinsamt. Det var verkligen the cherry on top för denna dag.

Vi åkte i alla fall dit och när jag skulle swisha honom stod ett annat (mans)namn på swishen så jag hoppas jag bara missförstod så jag inte råkat förolämpa någon.

Nu är vi hemma igen och tar det lugnt. Gav katterna två nya bäddar men låter bilden tala för sig självt om vad katterna tyckte om sina två bäddar kontra en låda som per definition nog inte ens är en låda längre.

(null)

Nu blir det gött soffhäng med katterna resten av kvällen. ❤️

(null)

(null)

(null)     




För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback