my mother told me

Hällåw bloggisen!

Då var min långhelg över och arbetsveckan igångkickad. Helgen var förbaskat skön, som alltid. Få saker gör mig så lycklig som lediga dagar utan planer! På söndagen gjordes inte många knyck, jag började dagen enligt rutin med en Celsius i solen innan frukost.

(null)

Jag ville så gärna fortsätta vara ute i värmen och solen men hade sådan soleksem ju, om någon missat det? Så vi åkte spontant till Nordby och köpte ett parasoll.

Obs detta är alltså inte en bild jag tagit för att vara tossig. Jag satt så här. 

(null)

För första året nästan någonsin (förutom för tre somrar sedan när det var varmaste sommaren i mannaminne med bevattningsförbud och vi olägligt nog på våren köpt blommor och buskar för 6.000 spänn och allt dog pga. torka) har jag gjort lite fint i trädgården. Detta är en kruka köpt för 5 kronor på återbruket och blomman kostade 19 kronor. Så enkelt och så fint. "Fint" är ju en subjektiv bedömning så klart, men spräck inte min bubbla är ni snälla mvh trädgårdsmästarn 

(null)

Jag var förresten med min katt Lana hos veterinären i Göteborg för någon vecka sedan eller två. Hon diagnostiserades med njursvikt och högt blodtryck, till mitt stora förtret. Så nu äter hon specialfoder i en foderautomat (som är inställd på hennes chip i nacken så den bara öppnas för henne och inte de andra katterna) samt ska medicineras dagligen. Detta är pissvårt verkligen, då hon hatar tabletter och blir väldigt omedgörlig. Om vi ens har turen att se henne, hon har inte varit inomhus mer än 3 gånger och då max 5 minuter sedan vi var hos veterinären, hon bor ute helt nu (av egen vilja alltså). För att hon ska få äta ifred har jag ställt ut maten utomhus, hon tycker säkert det är skönt att inte behöva gå in (då hon hatar de andra katterna passionerat) men jag är rädd att hon ska känna sig utslängd :( Vår fina bananis.

(null)

Utöver detta hände väl inte så mycket mer på söndagen. Vi såg på filmen Midsummer som säkert är betydligt mer psykologiskt påfrestande om man inte är svensk. Kuriosa: tydligen var de svenska replikerna inte textade när filmen visades i andra länder, detta för att skapa samma känsla av isolering och utanförskap som huvudpersonerna (amerikanare) kände av att inte förstå vad som sades runtom dem. Briljant för fan. Vi kunde inte låta bli att skratta gång på gång när vi drog paralleller mellan deras skruv på svenskt midsommarfirande och ja, verkligheten. Det är väl aldrig riktig midsommar utan ättestupan, eller?

(null)

Martin hade läst sen att världen över hade filmen mottagits som en skräckfilm, men att vi svenskar tyckt den var en "svart komedi". Man förstår ju det när man ser den. Stundvis jävligt obehaglig och framförallt OERHÖRT välgjord i avseendet att skapa olustkänslor hos tittaren, men för det mesta fnissade vi åt deras galenskaper. Galenskaper, I say!

Rekommenderas, den får 7,5 talgoxar av 10 möjliga. 

(null)

På måndagen var jag så motiverad att träna, faktiskt. Jag packade gymbagen, drog på mig gymkläder, blandade en shake BCAA och satte mig i bilen.. och skrev till Johanna om hon ville gå en promenad istället. Close enough, I guess. Vi åt fantastiskt god grönkålspasta och hade gött häng innan jag efter många timmar fick åka hem igen. Jag intog horisontalläge i sängen med administrativt jobb och massa, massa katter. Himmelriket.

Skulle sova igår strax efter 22.00 när jag insåg att en kurs jag köpt tillgång till för en månad sedan, skulle bli otillgänglig efter midnatt eftersom man bara hade en månad på sig att se den. Så det var FINA JAG som blev sittandes med anteckningsblock och powerpointpresentationer för att lära mig mer om katter och deras beteendestörningar, ända fram till tolvslaget. Kändes inte krystat alls, nej nej. Men jag skulle fan ha valuta för pengarna. 

(null)

(null)

Idag var det dags för jobb, ensam denna gång eftersom min kollega på samma schemarad som jag var sjuk. Jag åkte till fyra olika kunder och klippte gräs och trimmade, och fick sluta lite tidigare än vanligt vilket var skönt. För på tisdagskvällarna är det ridning i Tanum och det är skönt att slippa stressa emellan!

Martin följde med dit idag och det var ju kul, men sen fick jag veta att vi skulle rida ut. Så han fick sova i bilen i 1,5 timme. Kul för honom.

(null)

(null)

Det var i alla fall en väldigt fin ridtur! Bara tre lektioner kvar av terminen nu, det är så tomt utan Papaya. ❤️ Det var hästen jag red nästan hela våren hos Vickan, tyvärr fick hon avlivas väldigt hastigt för några veckor sedan pga. kolik. Jag saknar henne väldigt på tisdagar.

När vi väl kom hem sen böjde jag mig ner för att ta av mig skorna och bara...

*sniff*
*sniff*
"det luktar kiss här"

Så jag gick runt på alla fyra med näsan i golvet och sniffade mig till var pölen var, under en möbel. Min näsa är som nosen på en jävla knarkhund, jag svär. Så det blev till att städa bort kiss från golv och skor och skoställ och möbler, i över en timme. Precis vad jag kände att jag behövde. 

(null)

Wyoming har på riktigt sån tur att jag älskar henne villkorslöst. Att ha henne hemma är som att förvara en tickande bomb - förr eller senare kommer kissproblematiken tillbaka. Då krävs en helsanering och en analys; var är det, var kommer det ifrån, kan det finnas på fler ställen, VARFÖR ända in i helvete kissar hon just här och just nu osv.

Nu var det på skohyllan. Tror hon stör sig på att det luktar så mycket fotsvett i skorna, hon markerar ofta på starka lukter oavsett vad det är. Så... håll tummarna att jag lyckats sanera helt (minsta lilla som blir kvar luktar så småningom och triggar henne att revirkissa igen).

(null)

Ursäkta ordvalet men jag älskar den lilla kattjäveln likförbannat. 

Jag borde ha gått och lagt mig för längesedan men kvällen kändes helt kaos och jag var så uppe i varv. Så jag red på vågen av energi, stannade uppe och gjorde saken ännu värre. Så fingers crossed att jag inte försover mig imorgon.

Avslutar med denna som tilltalade mig mycket just nu. En påminnelse om att det alltid är okej att göra, eller inte göra, det man behöver för att må bra. 

(null)

Tack för att ni läser!

Hare gött
haaaj ❤️


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback