kung av ett sobert kaos

Häj bloggen!
 
Redan en vecka sedan vi hördes sist. Sjukt.
 
Det har varit några dagars jobb i veckan och till helgen tog jag mig en välbehövlig paus ifrån allt. Jag är faktiskt oerhört trött på att vara tillgänglig, att vara ansvarig och behöva vara den som i slutänden måste avsätta tid jag inte har. Jag vet att det låter väldigt självömkande och det kanske det är också, men jag lever med en konstant underliggande känsla av att aldrig räcka till och att alltid ligga efter med allt jag borde/måste göra snarast. Häromdagen tvingades jag på instämplad arbetstid ändå rodda runt inte mindre än 3 veterinärbesök, med tre olika jourhem och tre olika katter.
 
Jag KAN inte. Det GÅR inte. Jag ORKAR inte.
 
Det är ju egentligen ingen annans fel än mitt eget, eftersom det är jag som valt detta. Jag ska ta mig en riktig funderare på hur jag kan strukturera upp det ideella arbetet utan att behöva lägga ner det. Jag tänker så ofta.. är det meningen att jag ska leva mitt liv för att känna mig otillräcklig bokstavligt talat 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan? Tragiskt nog kräver det att jag måste säga nej oftare. Vilket också blir min börda att bära, att neka hjälp och veta att det kan vara den avgörande skillnaden om en individ lever eller dör. Vilket osökt får mig att tänka på denna, igenkänningsfaktorn är hög:
 
Något jag försökt börja med är att svara kortare över sms eller chatt. Jag har liksom inte orken att föra längre dialoger över text, jag vill bara ha en tom inkorg för det ger mig mindre stress. Förr var jag så noga med att vara artig, ställa massa frågor och ge lika kvantitativ respons som jag fick skickat till mig. Jag tycker själv det kan vara jobbigt när folk svarar kort och koncist men nu förstår jag det verkligen. Jag har inget emot att mingla med folk irl så att säga, men att stirra på en skärm har bokstavligt talat börjat ge mig huvudvärk. 
 
Den brinnande lågan för föreningen går i perioder, och jag är definitivt i en svacka just nu. Allt känns så långt bort och svåråtkomligt och bökigt. Så jag är oerhört tacksam för alla som hjälper mig, vare sig det är stort eller litet. Jag tror detta grer sig när jag börjat jobba och kommit in i ordentliga rutiner igen, så man kan samla momentum under dagarna och liksom få upp tempot. Man mår ju inte riktigt optimalt av att ströva runt utan mål och mening så här.
 
Så deppigt det låter?! Det är jag absolut inte, det är bara så svårt att balansera och jag har inte hittat någon lösning för när stressen blir för hög och energin för låg.
 
Nåväl, nu när jag har det ur systemet tackar jag på förhand för visad förståelse.

I onsdags hängde jag på Johanna och Fredrik som fiskade makrill. Jag tittade på, för jag vill inte skada fisken. De fick upp två stycken som de släppte tillbaka, de vågade väl inte annat när jag var med haha.

(null)
 
En dag hade Martin råkat stänga in Jonny i hallen. Vi har ju en dörr till hallen, så det blir som en sluss till ytterdörren. Han hade råkat stänga in Jonny som suttit där i 8 timmar under tiden vi var på jobbet. Duktig som han (Jonny) är så hade han inte gjort några behov på golvet utan gick raka vägen ut och satte sig och sket i Martins potatisodlingar. Disclaimer: jag kommer nog inte smaka Martins hemodlade potatis.
 
(null)
 
Det hade varit en varm dag på jobbet och min kollega sa på eftermiddagen att nu hade det varit gött med en hamburgare och en kall öl, följt av en glass och ett dopp i havet. Jag blev så inspirerad att jag tog en spontantur till Systembolaget och köpte mig några cider. Tänk att jag kan nog räkna på två händer hur många gånger jag besökt systemet. Jag fick inte visa leg denna gång, han frågade om det gjorde mig ledsen men jag svarade bara att åldersnojan kommer nog nästa år när jag fyller 20.
 
(null)
 
Det var dags för sista jobbdagen för veckan och det var slitsamt. Jag är visserligen tacksam över att vi sluppit regn och rusk men det tar fasen ut sin rätt att jobba ute i gassande sol och 26 grader 9 timmar om dagen. Jag som måste ha heltäckande kläder pga. min soleksem också. ALDRIG ÄR MAN NÖJD. Tar tillbaka allt jag sagt, vädret har varit magiskt.

Dagen började bra med att jag fick ta en omväg till jobbet av förklarliga skäl.
 
(null)
 
Jag hittade den här blomman hos en kund och jag blev så käääär. Det är en jättelök tror jag, en allium giganteum. Det är min oprofessionella gissning. Jag köpte mig några fröer på Tradera direkt jag kom hem den kvällen kan jag säga.
 
(null)
 
Hos dagens andra kund hittade jag denna. Jag blev så rädd för jag trodde jag råkat träffa den med trimmern, men tror den klarade sig med en hårsmån. Det framgår inte på bilderna hur stor den är men alltså kroppen var säkert mellan 4-5 centimeter. Lika lång som min tumme, som ni ser. 
 
(null)
 
(null)
 
Hos sista kunden för dagen var min kollega så snäll att han lät mig ta mig an den hands-down roligaste uppgiften att köra åkgräsklipparen. Jag kallar den Getingen. Eftersom den är gul och svart och midjestyrd så ser det ut som den har en rund stjärt. Det är inga fula hus och trädgårdar man får se alltså!
 
(null)
 
Jag insåg förra veckan att veckan som kommer nu är min sista vecka på Frejas. Jag trodde jag skulle känna lite annorlunda inför det faktiskt, en typ av lättnadd eftersom jag tycker kroppen tagit så mycket stryk av allt fysiskt arbete. Men tvärtom blev jag väldigt sentimental och lite uppgiven. Det har verkligen varit en ynnest att få jobba ute i solen, med poddar/musik i öronen samtidigt som jag uträttar något så rogivande och terapeutiskt som att klippa gräs. Min kollega John som jag jobbat med varje tisdag och torsdag är så snäll och jag tycker verkligen vi har funkat toppenbra tillsammans. Det känns tråkigt att lämna det redan, jag önskar så att jag hade kunnat kombinera det med andra jobb sommaren ut. Tyvärr var det schematekniskt omöjligt, men jag hoppas verkligen att Tobbe ringer in mig vid fler tillfällen framöver!
 
Välkomstkommitén på Stora Ytten 39.
 
(null)
 
 
Lana var - som ni ser - väldigt glad över att jag var hemma igen.
 
Jag har varit hemifrån en del i olika ärenden, i helgen. Det var mycket som behövdes göras som blev prokrastinerat i vanlig ordning, men jag hann ändå omplantera mina uteblommor, rensa lite rabatter och ta itu med en del städ inne. Det som kvarstår är att klippa gräset och att städa garaget. Sistnämnda sitter så jävla långt inne alltså, jag är så rädd för spindlarna som bor där, vågar ju knappt ta i något och då tar allt onekligen väldigt lång tid.
 
Jonny hjälpte i alla fall till med tvätten.
 


 
Jag svängde in på IKEA under helgens eskapader. Skulle bara ha fler kattlådor (alltså stora lådor som man har under sängen) och en mörläggningsgardin. Råkade bli mer. Klassiskt.
 
 
Tog en evighet att sätta upp gardinjäveln för att skruvarna bara nöttes sönder när jag försökte skruva in dem i listen. Men gläds i alla fall åt att jag chansade på rätt längd på stången (glömde mäta innan jag åkte hemifrån så stod och velade mellan 105 och 125 cm) och att resultatet blev bra. Jag får så svårt att sova när det är ljust ute annars, förra sommaren dygnade jag ofrivilligt hur många gånger som helst.
 
Köpte även några leksaker till barnen.
 
 
Sterling var bara glad att jag var hemma igen. Han fick en liten bit ampellilja.

 
Wyoming var inte glad alls.
 
 
Hon hade kissat på golvet idag igen, gissar på att hon tycker det är för lite sand i lådan denna gång. Jag tänkte på det igår kväll nämligen, att undra om hon tycker det är för snålt.. Som tur är kom min beställning av mer sand idag, så Martin är och hämtar ut det as we speak.
 
Jag har precis avslutat månadens kvot av jobbsök. Jag har ju 40% på papper nu vilket ändå vissa veckor har blivit 5 dagar i veckan dvs. heltid, och tanken är att jag ska börja jobba på Bodypower igen nästa vecka faktiskt. Men för att vara berättigad a-kassa måste jag söka 8-30 jobb i månaden så länge jag är (deltids)arbetslös. Även om jag självklart förstår systemet så känns det så hjärndött. Dels är det slöseri med min tid att söka massa jobb som jag högst sannolikt inte har för avsikt att tacka ja till, men också för arbetsgivarna att behöva gå igenom och sålla ut, tänker jag. Känns onekligen onödigt, men givetvis måste det finnas krav för att få ersättning.
 
Det blir så dumt bara, som de gånger arbetsgivaren svarar inom typ 10 minuter och vill boka intervju. Man vill ju inte tacka ja, för det känns dumt att slösa deras tid ännu mer, men det är ju samtidigt oerhört märkligt att tacka nej 10 minuter efter att man sökt och skrivit hur gärna man vill ha jobbet. Lol.
 
Nu ska jag sätta mig och budgetera lite. Jag har verkligen gjort kaos med min månadsbudget denna månad. Till mitt försvar har den varit oerhört stram, men å andra sidan är jag sämst på att stå emot impulshandling, så.. i slutänden är det skitsamma. Det blir nog jag som får ta ansvar för mina egna handlingar trots allt.
 
Apropå impulshandling så var vi på Hihopia häromdagen, i deras nya lokal! Det är en fantastisk butik alltså, han som jobbar där har sådan otrolig koll. Inte bara på exakt alla spel han säljer (och inte säljer) men också på vilka spel vi köpt tidigare och vad som komit in sedan vi var där sist. Jag köpte de två senaste Exit-spelen som han fått in.
 
 
Det hade jag definitivt inte råd med men kul att stötta lokala småföretagare.

Nej hörni nu ska jag sätta mig med föreningens fakturor och min privata månadsbudget. Imorgon börjar sista jobbveckan på Frejas!
 
Tack för att ni läser!

Hare gött
haaaj ❤️
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback