sehnsucht

Häj häj bloggen!
 
Idag har sannerligen varit något av en utmaning så att säga. Jag vaknade vid 05.00 av att jag ännu en gång mådde så illa att jag behövde spy. Illamåendet var helt hanterbart om jag låg alldeles stilla men jag kunde inte somna om även om jag försökte i 50 minuter. Så enligt rutin gick jag upp och tänkte "jaja låt oss få detta överstökat", satte upp håret i en knut, drog fram badrumsmattan dubbelvikt framför toastolen och kräktes. Detta är något som händer mig då och då; jag vaknar på natten eller tidig morgon, mår så illa att jag måste kräkas till magen är helt tom och sen mår jag bättre, oftast efter jag fått somna om och sovit några timmar till.
 
Denna gång var jag dock så pigg när jag var färdig att jag vågade äta frukost i form av två rostade brödskivor med smör och lite äppeljuice. Stängde dörren ut till altanen för det var vansinnigt kallt, tände ett doftljus, satte luftvärmepumpen på 25 grader och la mig under täcket i soffan framför serien Unsolved Mysteries på Netflix. Efter ungefär två timmar kunde jag somna om, och den dåliga starten på dagen till trots så var det otroliga timmar sömn jag fick efter det kan jag tala om.
 
Jonny har börjat sova i sängen hos mig, det är mysigt.

(null)
 
SJÄLVKLART hade jag tagit en kollegas pass idag så hon kunde vara ledig. Det är inte första gången jag tar på mig ett extrapass men måste sjuka mig pga. att jag vaknar och spyr. Nu har jag ju lärt mig mönstret och vet att jag högst troligt kommer må bra några timmar efter men jag vågar inte chansa heller, för det kan ju också vara magsjuka. I vilket fall så var Alex som tur var vaken tidigt och vi kunde lägga upp en plan för dagen som varken innefattade mig eller kollegan jag skulle jobba åt. 
 
På tal om jobbet hade nån kollega köpt denna häromdagen. Är inte norska världens gulligaste språk? "Nöttekos".
 
(null)
 
Jag köpte denna på jobbet häromdagen, så himla gulliga. Vill ni köpa kattmyntaleksaker så rekommenderar jag oerhört varmt Yeowww, deras mynta är vrålstark och leksakerna tål typ allt.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Lilla Eddie avnjuter en bit torkad kyckling.
 
(null)
 
Så även Gangster.
 
(null)
 
På morgonen när jag vaknar brukar jag ha ett kitty paradise hos mig.
 
(null)
 
(null)
 
Och när vi gått upp går de ut på altanen.
 
(null)
 
Men Nestor är språkröret ansvarig för att påminna mig om att servera frukost.
 
(null)
 
Alex och jag byggde om en vägg i kattavdelningen på jobbet häromdagen och det tåldes att förevigas tycker jag, så nöjd.
 
(null)
 
Sterling i sitt juicepaket.
 
(null)
 
... och Wyoming ur sin bästa vinkel..?
 
(null)
 
(null)
 
Gick till Kicks häromdagen och köpte smink för 1700 spänn, då jag inte använt typ något alls de senaste åren och ville ha nytt av allt. Jag har fått feeling att använda det till vardags men det är nog bara en tidsfråga innan jag tröttnar. Jag tycker inte det är ett dugg roligt att sminka mig, men känns lite roligt att se piggare ut.
 
(null)
 
Gosehönan.
 
(null)
 
Your chances of getting killed by Snuffs are low, but never zero.
 
(null)
 
En dag vaknade jag av en mjuk, varm spinnande liten Artemis som krupit ner under täcket bakom mig.
 
(null)
 
Som sedan när jag vaknade kröp ner under täcket framför mig. Martin uttryckte en viss avund då han det senaste vid flertalet gånger vaknat av att skator slåss utanför och flyger in i sovrumsfönstret.
 
(null)
 
(null)
 
Åh herregud, låt mig berätta om min otroligt skarpa tankeverksamhet i förrgår.
 
Det börjar på jobbet, med att vi har väldigt lite att göra och jag tänker att jag ska passa på att rengöra ytterfiltret till koikaret. Inte bara behöver man skölja flterdelarna ibland men där finns också otroligt många posthornssnäckor vilka jag gärna ville ta med ett gäng hem.
 
Lång historia kort så börjar det med att jag ska tömma vattnet ur pumpen. Jag slangar hink efter hink ur pumpens tapp och tänker i mitt stilla sinne att sist jag gjorde det så kom det ju bara en hink vatten, sedan försvann trycket i slangen då pumpen var halvfull. Så efter ett tag inser jag att jag har ju glömt att stänga "in-slangen" så det enda jag gör är att jag står och tömmer hela koikaret hink för hink. Vattenet rinner ju från karet, in i pumpen och ut genom min slang. Man måste ju stänga flödet in i pumpen, annars blir den ju inte tom förrän allt vatten i karet är borta.
 
Det andra som händer är att när jag stängt in-slangen och fått ut det sista vattnet ur pumpen så är det bara typ en tredjedel av hinken (som jag slangat till) som är full. Det är inte värt besväret att gå bort till vasken och hälla ut det vattnet tänker jag, då det ändå var så lite, så jag kan lika gärna hälla tillbaka det i pumpen igen. Sagt och gjort så häller jag tillbaka det i pumpen - men jag har ju glömt att stänga kranen i botten i vilken jag tappar ut vatten. Så allt vatten jag tagit ut ur pumpen, genom slangen och ner i hinken, häller jag nu från hinken, in i pumpen, ut genom slangen och ut direkt på golvet.
 
Fantastiskt.
 
Där står jag nu skamset och moppar golvet och konstaterar att jag hade otur när jag tänkte.
 
Det går nu kanske en minut innan all ström i hela butiken går. Huvudjordfelsbrytaren för hela butiken har slagit av. Jag startar den, den slår av, så jag förstår att vad som orsakat det inte är löst, men måste ändå dra på den igen för att kunna hitta felet. Det står kunder i kassan som inte kan betala - kassorna är nere, terminalerna är nere, allt är nere.
 
"Duuu.. det är lite vatten i den här" säger en kollega.
 
"Lite vatten"? Samtliga 6 uttag på förgrenaren simmar i vatten. Då har det alltså skvätt så mycket vatten från när jag hällde i pumpen, att det kommit MASSA vatten i eluttagen som är bredvid. Va BRA.
 
Allting löste sig men jag funderade sedan länge på vad jag skulle hitta på härnäst. Vem har bestämt att jag får vara vuxen? Saker som att inte sticka ner bestick i brödrostar, inte köra metall i mikron och att inte duscha när det åskar är exempel på hur man undviker potentiella dödsfällor och jag kan tala om att det är ingen som lärt mig det, det är bara saker jag snappat upp av en ren slump! Frågan är ju vad mer som finns som jag inte känner till, utan bara haft turen att inte göra ännu?
 
Men det tog inte slut där.
 
På väg hem sedan stannade jag för att kolla brevlådan. Och tror ni jag skämdes när jag insåg att det var söndag. Då kommer ju ingen post. Skamset satte jag mig i bilen igen och tänkte herregud tänk om någon granne såg mig nu? Och tänker att HON måste vara bra korkad som kollar brevlådan en söndag döh!
 
På väg upp till huset från bilen sedan tänkte jag att näe, jag måste bli snällare mot mig själv. Jag måste sluta gå runt och tänka att jag är korkad, eller tänka att andra tycker jag är korkad. Ja visst har jag lite otur ibland när jag tänker men vem har inte det?
 
Väl hemma sedan, glad i hågen och med andan högt och med min påse posthornssnäckor i handen så satte jag mig på en pall framför mina akvarium. Jag satte påsen med snäckor (och vatten) i mitt knä under tiden jag tänkte mata fiskarna för att sedan släppa ner snäckorna. Jag lutade mig till höger och strösslade fiskmaten i ena karet. Trodde jag.
 
Luckan var stängd.
 
Åh så tossig jag är tänkte jag, och med fiskmatsburken (med små, små röda pellets) i höger hand vilandes på locket på ena karet (alltså över huvudhöjd) sträckte jag mig låååångt med vänster arm för att öppna andra akvariet när jag (först och främst tänker "jag borde inte göra så här för påsen kan ramla ner") i samma sekund känner att påsen med snäckor hållet på att ramla ner från mitt knä. Så vad gör jag? Jo, jag rycker till med HÖGER hand för att fånga påsen. Som ni kanske minns har jag en öppen burk fiskmat i höger hand. Så det som händer är att jag rent instinktivt HÄLLER UT HELA BURKEN MED FISKMAT ÖVER MIG SJÄLV.
 
Jag hade fiskmat i hårbotten.
I örat.
Fastkletat på kinden. På min nya Dior-foundation.
I näsan.
Innanför BHn.
Innanför tröjan.
Innanför tightsen.
På pallen.
På golvet.
På Nestor.
 
Och påsen med snäckorna? Ja den gick i golvet så klart.
 
Hur var det nu med att vara snällare mot sig själv? Nu är inte rätt tidpunkt eller?
 
Jag tog mig samman och Johanna hjälpte mig tänka att det var ju tur att jag hällde ut fiskmaten på mig istället för direkt ner i akvariet, för det hade kräft ett ännu mer omfattande städprojekt innefattande vattenbyten och GUDARNA SKA VETA att jag inte bör plaska mer med vatten i det tillståndet jag tydligen var i den dagen.
 
Men här är bild på några av snäckorna i alla fall.
 
(null)
 
Denna snäcka klamrar sig fast vid en växt likt min sista hjäncell klamrar sig fast för att inte blåsa ut genom örat vid minsta vindpust tydligen.
 
(null)
 
(null)
 
Jag gjorde en väldigt ovetenskaplig undersökning på min instagram kring vilken färg Martins bil har. Alla som sett den i verkligheten påstår att den är grå. Jag köper den inte. Den är vit. Smutsvit. Mörkvit.
 
Flera sa att de inte visste att mörkvit ens var en grej, tro mig det visste inte jag heller tills jag såg denna bilen.
 
(null)
 
En ny dag, nya kattgosmöjligheter.
 
(null)
 
Vi har kollat ikapp senaste säsongen av Better Call Saul den senaste veckan. Martin börjar ju dock så himla tidigt på dagarna att han lägger sig tidigt kvällarna innan, så antalet avsnitt per kväll har varit minst sagt otillfredsställande. Jag övervägde att se avsnitt utan honom men så såg jag detta och blev påmind om att se avsnitt utan sin partner är ett svek värre än otrohet. Jag skulle aldrig kunna sjunka så lågt på riktigt. (Även om jag faktiskt gjorde det en gång för flera år sedan, jag såg något avsnitt Sons of Anarchy utan Bowies och han blev så besviken att han aldrig såg klart serien, trots att han var på sista säsongen. Jag är en bättre människa nu.)
 
(null)
 
(null)
 
Igår var jag hos Johanna för att färga och raka håret. Hon gjorde ett enastående jobb, som alltid. Dessutom träffade jag Lasagna, som börjar bli en stor tjej nu även om hon bara verkar växa på längden.
 
(null)
 
Jag köpte ett pussel till katterna, där de ska komma åt godisar som är gömda på olika sätt. Jonny är ju rätt grym på sådana grejer, då han kan öppna dörrar, skåp och luckor och sånt där på egen tass.
 
Ni ser ju hur jävla glad han blev.
 
(null)
 
(null)
 
Sen att han kom åt alla godisarna för att han faktiskt lyckades få av hela locket och bara kunde dyka rätt in är ju en annan sak. Men ska vi vara petiga så har han ju löst problemet, även om det var mer råstyrka än finess han gjorde det med.
 
(null)
 
Jag avnjöt resten av min lediga dag i kvällssolen på altanen tillsammans med andra livsnjutare.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Så här blev håret 🙌🏻 

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Kvällen avslutades givetvis med ett avsnitt Better Call Saul. Idag släpptes näst sista avsnittet! Någonsin! =(
 
(null)
 
(null)
 
Och här är lite bilder från imorse. Jag är tydligen helt fysiskt inkapabel till att gå upp ur sängen tidigare än 8 sedan typ ett år tillbaka så det var lite fint att få se morgonsolen och känna morgonluften, även om 05.00 kanske var lite väl tidigt att vakna.
 
(null)
 
(null)
 
Eftersom Alex fick börja tidigare för att jag var dålig så tog jag "hennes" stallpass på förmiddagen. Det var ett tag sedan jag var i stallet nu faktiskt, på sommaren är det lite som att jag emellanåt glömmer att jag har häst.
 
Artemis hade tagit en fågel. Någonting som givetvis inte uppskattas, men vad gör man.
 
(null)
 
(null)
 
Queeny var trött idag. Jag grejade lite med henne i stallet innan hon skulle ut i hagen igen, någonting hon inte uppskattade utan tvärnitade på stallplanen och vägrade röra sig.
 
(null)
 
(null)
 
Jag fick i alla fall klippt hennes man och svans något, konstaterat att bootsen jag köpt till henne var för små, konatktat hovslagaren och klickertränat en stund. Jag tänkte vara lite extra ambitiös innan jag gick och skurade badkaret som de dricker vatten ur i hagen, bara för att sen upptäcka att det fanns inget befintligt, fungerande slangsystem för att fylla karet igen. Jag spenderade EN. HEL. TIMME. bara att hitta slangar som inte var för korta, var hål i, hade rätt kopplingar, inte tillhörde ett annat system osv. Jag var bra frustrerad när jag var klar men hästarna fick rent vatten och jag hade egentligen inte bråttom någonstans så whatever. Och så lite som jag varit där ute det senaste är det väl inte mer än rätt att jag fick ta mig an ett sådant projekt. Egentligen. 
 
Väl hemma sedan skulle jag ta kort på Eisenhower och blev photobombad av en ancistrus.
 
(null)
 
(null)
 
Amanda ringde och vi minglade en stund och Johanna frågade om jag ville följa med och åka båt men jag var bara så sur för att dagen inte blivit riktigt som jag tänkt mig så jag intog horisontalläge på soffan under täcket framför Netflix igen och tänker här förbli resten av kvällen.
 
Givetvis ackompanjerad av Hönan, katten med hundra sovstilar.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Tack för ni läser!
 
Hare gött
haaaj ❤️

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback