1 x 1

Häj bloggisen!
 
Då var det i runda slängar ännu en gång cirka två veckor sedan sist vi hördes.
 
Tänker bara inleda detta inlägg med några bilder från I Am Light i Göteborg som jag av någon anledning snubblade över häromdagen. Jisses vilka fina minnen.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
När jag laddade upp bilderna till detta inlägg så insåg jag hur sinnessjukt många kattbilder det var.. Jag skulle kunna skippa att ta med dem, men så gör man ju inte. Så jag lägger dem samlade sist istället. Med undantag för några stycken.
 
Sophie och Martin kosar sig. Hon älskar honom verkligen.
 
(null)
 
(null)
 
När jag ger mat till katterna här hemma ser det verkligen ut som när man matar gatukatter i kolonier.
 
(null)
 
Jamen vad har hänt sedan sist då tro? Jag minns inte riktigt. Men jag var i alla fall på Återbruket och hittade denna väldigt festliga Party Bubble Machine. Har du inte en sådan på din fest behöver du inte bemöda dig att bjuda in mig.
 
(null)
 
Jag har haft extremt stora bekymmer med katternas torrfoder. Av allt jag någonsin provat är det bara en sort som funkar för allihopa, resten får 1-2 katter att kaskadkräkas. Den har varit restnoterad i 10-kilossäck en längre period, och att köpa 2-kilospåsar istället är mer än dubbelt så dyrt per kilo. Tillslut kom den in i lager igen, men i ny tappning. De har tydligen gjort om den lite, både innehållsmässigt och utseendemässigt. Det var 20% rabatt en kort period så jag passade på att köpa 4 säckar, alltså 40 kilo.
 
Äntligen var tunnan påfylld igen.
 
(null)
 
Va LITE post jag får om dagarna.
 
(null)
 
Hittade en Max som tagit sig friheten att bädda ner sig själv.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi har haft en del föreläsningar i vår nya kurs, Brottsprevention. Sterling har varit med på Zoom en del.
 
Jag fick för övrigt tillbaka tentaresultatet i fredags. På den där tentan jag började skriva på samma dag den skulle lämnas in, ni vet. Jag var så nära att bara skita i det och satsa på omtentan istället, eftersom jag inte hört alla relevanta föreläsningar eller läst litteraturen, men bestämde mig för att i alla fall försöka. Med andra ord hade jag inte satt ribban så högt.
 
Tentan var indelad i två delar, och rättades av två olika lärare. Den jag skrev först fick jag B på. Jag blev helt chockad, eftersom jag som ni förstår inte ansträngt mig så mycket mer än en slutspurt. Jag blev så glad. Sedan såg jag andra delen; där fick jag ett D. Genast sköljde en besvikelse över mig. Hur tätt får man bli, jag ansträngde mig knappt någonting och blir ändå besviken över att bli "bara" godkänd. Feedbacken jag fått från läraren var dock så himla bra och så jävla spot on, det var som att han såg igenom mig helt och hållet. Jag är nämligen lite av uppfattningen att så länge man skriver någonting, som låter sofistikerat och analyserande även om det inte är relevant, så brukar det ge högre betyg. Men han köpte det INTE. Han skrev bland annat att jag hade jättemycket annan litteratur att utgå från än det jag använt, och att om jag hade gjort det så hade jag kunnat motivera mina resonemang. Vilket ju var helt sant, jag hade ju inte läst det han hänvisade till. Hans feedback var så himla klockren ur den aspekten verkligen. Summa summarum får jag ju vara nöjd, men är det inte roligt hur förväntningarna gick från bottenlåga till skyhöga bara för att jag råkade få till det på första delen, hahaha.
 
(null)
 
Nesty kollade på TV.
 
(null)
 
Förrförra veckan fick vi ett nödrop om en liten katt som hittades bredvid en död katt som såg likadan ut som hon själv. Man tror det var hennes bror som svält eller frusit ihjäl, och hon själv var inte heller i särskilt bra skick då hon var helt utmärglad. I brist på jourhem fick hon sova över i vårt badrum. Detta var den 13:e så hon fick namnet Lucia.
 
(null)
 
Dagen efter, efter att jag lämnat Lucia och en annan jourhemskatt hos veterinären på morgonen, åkte jag till Hälle för att rasta Herman. Han var väldigt glad.
 
(null)
 
(null)
 
Sen var det dags för föreläsning med gänget.
 
(null)
 
Det var superkallt inomhus så jag behöll mössan och halsduken på under föreläsningen. Två av mina klasskamrater skrev till mig och undrade om jag frös hahaha. Eira är verkligen så jävla cool, det är synd vi inte bor närmare varandra för jag tror vi hade blivit så himla bra kompisar.
 
(null)
 
(null)
 
På eftermiddagen åkte jag och hämtade Lucia hos veterinären och körde henne till sitt nya jourhem. Kolla så söt hon är.
 
(null)
 
(null)
 
Sophie hjälpte till att vika tvätt.
 
(null)
 
Vi lagade Hello fresh! Denna gång blev det texmexinspirerad pasta.
 
(null)
 
Det nya året innebär att jag äntligen ska börja budgetera igen!!! I några år har jag använt mig av mallar och system gjorda av Budgetfröken. Det är en del jobb men dels tycker jag om att ha koll på pengarna, och det motiverar mig att exempelvis spara om man har visuella mål som man fyller i successivt med färger när man gör framsteg.. men också är det lite mindfulness för mig att sitta och greja med. Men förra året halkade jag efter så himla mycket att jag bestämde mig för att bara skippa det året ut. Det är bara kul om man får en helhetsbild över hela året. 
 
Så ut med de gamla mallarna och in med nytt!
 
(null)
 
Jag har en pärm dedikerad åt ändamålet. Så jag skrev ut en massa papper och preppade den för kommande år - och gjorde en budget för januari (dvs. decemberlönen). Nu ska jag få lite koll på pengarna igen.
 
(null)
 
Tror Pedro försöker säga att han vill in.
 
(null)
 
Förra söndagen så var jag, Martin och min vän PJ i Göteborg för att fira min födelsedag i förskott.
 
(null)
 
Vi besökte Purrfect Café, som gäster denna gången. Jag träffade även en bekant från Strömstad där som hade bokat samma tid som vi, det var väldigt trevligt att mingla lite med henne och hennes kille också.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi fick även besöka Maja och Sussie som jag lämnade in några veckor tidigare, lite så "bakom kulisserna". De finns nu tillgängliga för adoption!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi gick sedan till Science fiction-bokhandeln så klart.
 
Samma, ärligt talat.
 
(null)
 
Såg denna. Oerhört mörk humor. Jag köpte en annan magnet, där det stod "En dag ska vi dö" och "Alla andra dagar ska vi leva" vilket kändes som en fin påminnelse till mig som har lite dödsångest då och då. 
 
(null)
 
Vi gick till bästa Butchers market och åt burgare! Dra mig baklänges så gott det var, som vanligt!
 
(null)
 
Martin börjar lära sig, man ska fota maten innan man äter den. Det är sen gammalt.
 
(null)
 
Sedan gick vi till Paladia för att köra ett Escape Room. Det var så himla roligt! De säljer mordgåtor där, från HiddenReality, vilket jag hade köpt till Martin i julklapp. Så jag tänkte "föreslå inte att vi ska köpa, föreslå inte att vi ska köpa, föreslå inte att vi ska köpa" och då föreslog han så klart att vi skulle köpa. Då fick jag liksom krypa till korset med att jag kanske redan köpt, då visade sig att han också hade köpt fast att ge till mig i julklapp. Det är så vi fick reda på att vi köpt samma sak till varandra i julklapp. Då vet man att det var en bra julklapp i alla fall.
 
(null)
 
(null)
 
Vi fick sån jävla feeling efteråt att vi bokade ännu ett escape room fast på Ullevi. Det var suuuupersvårt. Men så jävla läskigt, då det var en del jumpscares i rummet. PJ och jag höll på att få hjärtstillestånd. Vi klarade det nästan, vi satt fast på sista gåtan när tiden tog slut. Killen som jobbade där sa att det rummet var det svåraste de hade.
 
Ett superkul födelsedagsfirande och jag var så nöjd efteråt!
 
Pedro låg mer eller mindre på mitt ansikte. Kolla så jävla tuffa vi ser ut.
 
(null)
 
(null)
 
Måndagen efter tog jag på mig lite extrajobb på BP. På vägen hem slog mätarställningen på bilen över till 3000 mil. Så nu ligger jag officiellt 500 mil över milbudget, enligt leasingkontraktet.
 
(null)
 
Vi slog på stort och åkte till Park för att köpa en av de godaste burgare jag någonsin ätit. Rekommenderar VERKLIGEN burgarna på Park, de är otroliga.
 
(null)
 
Sedan blev det tisdag, MIN FÖDELSEDAG, och Martin hade tagit ledigt. Han skulle till vårdcentralen på förmiddagen så jag åkte med in, för att träffa farmin och Angelika på en födelsedagsfika. Jag fick en gåta av Martin på morgoncelsiusen.
 
"Caesar har döpt mer än en sallad

X=T
T=P"
 
(null)
 
Klockan 11.14 blev jag exakt 31 år ung.
 
(null)
 
Efter trevligt fika åkte vi hem och jag fick fler gåtor.

I en chokladask Martin gav mig låg ännu en lapp, ni ser ju vad det står på den.
 
Eftersom jag fått ledtråd innan, hade jag på känn att jag skulle dechiffrera det som stod. Tog fram en bild på alfabetet och såg att förhållandet mellan tidigare angivna bokstäver (X=T) innebar att man skulle backa 4 steg på varje bokstav. Efter man bytt ut bokstäverna till bokstaven som kommer 4 steg före blev det alltså 
 
THE PRINCE OF HORROR KNOWS
 
Jag var lite osäker på vem som är "the prince of horror" men min första tanke var att det var Joe Hill, som jag har några böcker av. Eftersom lappen låg i "en hjärtformad ask", vilket också är namnet på en av hans böcker, så förstod jag att det var han som åsyftades.
 
(null)
 
Men på lappen var också några symboler, två horn, så författaren var rätt men boken fel. Därför plockade jag fram hans bok "Horns" ur hyllan och mycket riktigt, där fanns en till lapp.
  
(null)
 
(null)
 
(null)
 
"Bilar", haha. Garaget med andra ord.
 
Och efter lite letande hittade jag min födelsedagspresent i garaget! Det var en värmefilt!!!!
 
(null)
 
Jag hade på min mina nya strumpor. De ser ut som Pedro.
 
(null)
 
(null)
 
Pedro hjälpte mig för övrigt att sopa efter jag rensat kattlådorna. 
 
(null)
 
(null)
 
Min födelsedag till ära spenderades i myskläder framför TVn och bara gött häng. Sedan slog jag på stort och städade huset, men vid 16.30 var det dags att åka in till stan för att äta födelsedagsmiddag med Johanna, Helena och Martin. Jag fick en vattenkokare i present av Helena och Johanna, jag blev så glad då jag tänkt att detta är vintern då jag ska börja dricka massa te.
 
Det blev middag på Park, så jag tog samma burgare igen! Så fkn god.
 
Jättetrevligt sällskap och jag är så glad och tacksam för att jag har ynnesten att ha så fina människor runt mig.
 
(null)
 
Martin hahahahahaha så knäpp
 
(null)
 
Jag hade summa summarum en jättefin födelsedag och tack till alla som grattade och/eller firade mig!
 
Jag såg för övrigt detta inlägg på Facebook, och kunde inte låta bli att haja till då jag kände igen katten. 
 
(null)
 
Letade idogt i mina meddelanden men hittade tillslut denna konversation med tillhörande bild angående en upphittad katt i dåligt skick i Lysekil i juni i år.
 
(null)
 
Kolla så otroligt lika bilderna är, katten har liksom samma pose? Så sjukt. Måste verkligen vara samma katt, fast nu var den upphittad i Göteborg och med halsband.. men fortfarande mager, omärkt och okastrerad. Vad sjutton är oddsen liksom.
 
(null)
 
Kattem är till min stora lättnad i alla fall omhändertagen av en förening. Verkligen skönt med tanke på att den var i tvivelaktigt skick redan i somras.
 
Det blev onsdag och eftersom en kollega var sjuk så fick jag äran att jobba heldag på Bodypower Mellan, alltså 10-20. Jag glömmer alltid bort att stämpla in när jag jobbar där.
 
(null)
 
Vi fick julklapp från vår arbetsgivare, jag blev så himla glad för proteinpulvret med päronsmak! Tokälskar päronsmak på kosttillskott, och har länge klagat på att vi inte har någon whey med päron, så hoppas verkligen den är bra.
 
(null)
 
Vår lärare släppte uppgiften för vår kommande examination (med deadline 4 januari). Vid första anblick såg den så jävla svår och saftig ut, men ärligt talat så ser allt svårt ut vid första anblick och jag tror den upplevdes stor för att de skrivit så utförligt hur vi ska strukturera upp den. Tidigare har det varit typ "beskriv två kriminologiska teorier och kriminalpolitiska åtgärder relaterade till dessa" och då har det dykt upp tusen frågor kring hur man ska lägga upp det. Nu var uppgiftsbeskrivningen desto längre, men det skapar färre frågor tänker jag.
 
(null)
 
Några av mina klasskompisar blev så hemskt upprörda över hur man kunde lägga en så stor uppgift över jul och nyår.. men den krassa sanningen är ju att vi har ju inte någon julledighet. Som tur ät har vi i alla fall två veckor på oss att skriva den. 
 
Jag ska INTE sitta med den i sista stund.
Jag repeterar;
Jag ska INTE sitta med den i sista stund.
 
Vi lagade mer Hellofresh! Kryddade kycklingstrimlor med cajunorzo och kålsallad. Dra mig baklänges så gott det var!!!!! Bästa hittills!
 
(null)
 
På min födelsedag var det plusgrader och regn men sen kom snön! Så fint!
 
(null)
 
(null)
 
När jag kom hem från jobbet på kvällen var Jonny i full gång att kosa sig i snön.
 
(null)
 
Den här bilden blev så himla bra tycker jag.
 
(null)
 
Dagen före julafton spenderades återigen på Bodypower Mellan. Jag tog med min favorithandsprit till butiken i hopp om att de som bestämmer ska köpa in likadana framöver, den är helt magisk nämligen.
 
(null)
 
Fick en hälsning hemifrån, det verkar som att katterna frös. De ÄLSKAR verkligen den där filten.
 
(null)
 
Vi blev inbjudna på uppesittarkväll hos Johanna i hennes nya hem! Hon har flyttat från Näsinge nu nämligen, det är tråkigt men hennes granne där var helt galen, så det var liksom ohållbart. Hennes nya boende var så himla fint verkligen!
 
Även Fredrik var med, och tilläggas bör att han var med om en hemskt otäck olycka två dagar tidigare när han välte med lastbilen. Hela hytten var liksom intryckt, och det är ett jävla mirakel att han klarade sig ur olyckan med "bara" ett brutet nyckelben. Så han satt där, ändå vid gott mod, och med sin mitella som påminnelse om hur små marginaler det handlade om för att han ens skulle sitta där alls. Så himla hemskt att tänka på hur illa det faktiskt kunde ha gått, och hur bra det gick i förhållande till det. 
 
En supermysig kväll med fantastiskt sällskap, bingolotto, julklappsinslagning och massa gott att äta och dricka.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det var väldigt högt i tak när det kom till att skämta om hans incident och resultatet av det. Tyck inte att jag är hemsk, okej.
 
Så blev det jul!!!! Bild redigerad av Amändiz.
 
(null)
 
Det var julaftons morgon och jag var ännu ont anande om vad som väntade. När vi gick upp insåg vi nämligen att vårt vatten hade frusit. Detta ställde dagens planer på sin ända, kan man säga.
 
(null)
 
Eftersom luftvärmepumpen inte funkar som den ska är vår primära värmekälla ett konvektorelement. Detta fick vi sätta ner i pumphuset, för att tina upp rören. Så nu hade vi varken vatten eller värme.
 
Jag stack till Söle för att hämta lite värmefläktar och för att lämna julklappar till familjen. Det blev tyvärr bara en snabb visit med andra ord.
 
(null)
 
Stannade även i stan för att handla lite mat och på vägen hem fick jag stanna för att ta kort på träden. Så fint. Ännu finare var det dagen innan när det var så, -16 grader ute, men jag passade på att föreviga detta innan det smälte bort ännu mer.
 
(null)
 
Katterna var ännu en gång mycket frusna och värme sig hos varandra. Och på min jättebraiga filt.
 
(null)
 
Martin och jag fixade och donade ute en stund. Han grejade i pumphuset och jag städade undan lite grejer på tomten. Sedan blev vi ståendes och pillade av isbitar på min bil, konstigt nog väldigt tillfredsställande.
 
(null)
 
Jag satte även upp fågelmat i ett träd utanför, i hopp om att katterna ska tycka det är kul att titta på. Älskar, älskar, älskar småfåglar.
 
(null)
 
Sedan satt vi mer eller mindre bara på varsin stol och väntade på att vattnet skulle komma igång. Det var liksom så omotiverande att göra något, för man var både blöt, kall och hade inte ens kunnat tvätta händerna på hela dagen. Som tur var hade jag inga höga förväntningar alls på självaste julafton, som jag för en trettionde gång kan påpeka att jag inte är så förtjust i. December, vinter och julstämning - ja tack. Men själva julafton? Meh.
 
(null)
 
Snart kom vattnet igång och jag duschade så himla länge innan jag bytte om till myskläder. Klockan var nu typ 18.00 och hela dagen hade liksom gått i väntan på att vattenproblemet skulle lösas. Men nu kunde vi slappna av.
 
Så julafton spenderade vi i soffan med att kolla på filmer och serier i princip hela kvällen. Naturligtvis såg vi Tomten är far till alla barnen, det hör julafton till.
 
Utöver det hände inte så mycket mer spännande, jag fick feeling strax innan midnatt och städade huset och budgeterade en stund.
 
Idag var planen lite att komma tillbaka till lite rutiner, och ta tag i skolan. Jag har ändå jobbat ganska mycket senaste tiden, jämfört med vad jag brukar i alla fall. Det har väl börjat lite så där, med tanke på att jag prioriterat att blogga och allt jag fått i mig hittills är en Celsius och en marabou chokladkaka med digestivekex i.
 
Fan vad livet är härligt ändå.
 
Avslutar med en bildbomb på mina bäbisar. Enjoy!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
Tack för ni läser! Hare gött haaaaj!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback