hymn for the weekend

Hallåja bloggen lilla!
 
Jag är sååå trött nu för tiden. Åt tre bullar till frukost, fyra små vörtbrödssmörgåsar till lunch och en glass till middag. Kan inte förstå varför jag inte har någon energi.
 
Till mitt försvar vaknade jag upp med en av de mest sinnessjuka mensvärkssmärtorna jag NÅGONSIN haft. Så det var en sådan dag idag helt enkelt.
 
Hur som haver, detta är senaste nytt från veckan som varit.
 
På torsdagen jobbade jag på Bodypower! Det är ju inget konstigt tänker ni, nej men jag jobbade, inte bara HELDAG men också på Mellan istället för Östra. Freaky Friday på en torsdag. Jag trodde det skulle vara skitjobbigt att gå heldag för första gången på jag vet inte hur många månader, men dagen gick faktiskt fort. På rasten sprang jag lite ärenden och hämtade kattsand på XL Zoo, köpte en kattleksak och hämtade ut två paket på Instabox hos Lyko. Jag hade bland annat beställt en parfym (Black Opium) och en ny penna då min trogna vapendragare sedan 17 år gått sönder. Givetvis blev det en ny likadan fast i annat färg.
 
(null)
 
Denna lilla shaker var en av många nyheter vi fått in sedan jag jobbade sist. Hur söt?!
 
(null)
 
Denna kattleksak köpt jag på XL Zoo. En fiskskål med ljus inuti som inte syns på bild.
 
(null)
 
Den gjorde succé.
 
(null)
 
Sen blev det fredag och då var jag ledig. Jag blev tillfrågad att jobba torsdag till och med söndag men sa att jag helst inte jobbade fredag, eftersom jag då överskrider vad jag får lov att tjäna för CSN och i så fall blir återbetalningsskyldig. Då blir det ju lite som att jobba gratis. Fredag var det minst kritiska för dem att lösa så det var inga problem.
 
Fredagsförmiddagen gick åt en maaaassa pappersarbete som jag skjutit upp länge. Det var fakturor att betala både privat och för katthjälpen men också massa grejer som skulle sägas upp, ringas kundtjänst och gudarna vet allt. Tre timmars fokuserat arbete senare var pappershögen avklarad och inkorgen tom.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vid 13 var det dags för frågestund med Jerzy, en av våra lärare. Jag tycker han är så himla skön i sitt sätt att lära ut (och pratar ganska långsamt så jag hänger alltid med att anteckna allt, lol). Märk väl nere i vänstra hörnet att jag inte hade stängt av min mikrofon, vilket jag inte visste vid det här laget. Bara några minuter efter jag tog denna skärmdump så kom Wyoming gåendes, varpå jag som varje frisk människa hade gjort, utbrister "WYOMING!!" med bäbisröst. Jerzy kom liksom av sig och sa "förlåt? Vad sa du? Var det ett spöke?" och jag skämdes så jag höll på att dö.
 
(null)
 
Resten av kvällen hängde jag med min bäbis Sterling Bäbbä Archer. 
 
(null)
 
Och skrollade som vanligt igenom flödet på Facebook. Då råkade jag se en bild på en katt som blivit omhändertagen och vårdad av en ideell verksamhet på Kreta. Det var ett av det absolut värsta jag har sett, bilden ligger nedan.
 
OBS OBS OBS jättehemska bilder nedan så hoppa över den om du inte vill se en plågad katt!
 
(null)
 
Som jag förstått det har denna katt alltså blivit misshandlad och plågad av människor. Men hon överlevde, och har repat sig även om hon är blind och traumatiserad.
 
Jag blev så glad av att se denna uppdatering på deras Facebooksida.
 
Jag blev så berörd av och investerad i denna katt att jag skickade iväg en ansökan om att få adoptera henne. Även om jag inte kan ha henne själv så måste hon få komma till ett bra hem.. Just nu bor hon i ett eget hörn på kontoret på Takis hundshelter. Jag hoppas oavsett om det blir jag eller någon annan att hon får ett underbart hem och möjlighet att läka mentalt från det helvete hon måste gått igenom.
 
(null)
 
På lördagen sedan stundade jobb från 10 till 19 utan konstigheter, när jag kom hem låg Martin och sov. Jag tog en lång dusch och när jag var klar ringde Helena. Larmet hade gått nere på Hälle, i byggnaden där hon har butiken. Hon frågade mig om jag kunde åka och kolla. Jag vill ju gärna hjälpa till men var också livrädd. Tänk om det är en inbrottstjuv? En mördare? Eller ännu värre ett SPÖKE?
 
Johanna kom ner och hjälpte oss så jag behövde inte vara ensam. Det var inget som kunde förklara varför larmet lösts ut.
 
(null)
 
(null)
 
Martin hade hämtat ut mitt paket som innehöll en språjlans ny Cozee!!!! Den är sååå himla mjuk och fluffig! Den jag har sedan inna, en exakt likadan, är duktigt urtvättad och sträv.. den har slitits med hälsan så att SÄGA.
 
(null)
 
(null)
 
Så efter att ha jobbat 10-19 även på söndagen var jobbhelgen förbi i ett nafs. 
 
Jag hade dessutom dragits med en förkylning nästan hela veckan så efter att ha jobbat tre heldagar var jag duktigt färdig. Måndagen gick förbi utan att det blev särskilt måga knop gjorda. Planen var egentligen att jag skulle åkt till Amanda och skrivit massa adoptionsavtal men jag hade verkligen ingen energi till övers, dessutom var hennes dotter sjuk och hemma från skolan så vi sköt upp projektet en dag.
 
(null)
 
(null)
 
Vi startade Cat TV på TVn för att katterna skulle ha något att titta på. I alla fall Sophie och Sterling blev helt hänförda.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
På kvällen när Martin kommit hem testade vi nya spelet Alan Wake 2. Sterling och jag intog horisontalläge i sängen så klart.
 
(null)
 
(null)
 
Så igår då, var det dags att bege sig mot Rabbalshede och en heldag med Amändiz. Jag gick upp vid 07.00 för att packa hälften av allt jag äger och har (svag överdrift) och sedan åka in till stan för att hämta Herman som jag skulle vara hundvakt åt, dagen till ära.
 
(null)
 
Herman hämtad! Vi tog en tur till veterinären för att stämpla ett vaccinationskort och gjorde sen ett pitstop på Statoil i Skee. Där träffade jag av en händelse min kära far som också gjorde ett pitstop efter att ha kört Emelie till skolan.
 
(null)
 
Jag kom till Amanda och vi satte genast igång med ideellt arbete. Vi kom inte riktigt igång med dragplåstret som var avtalen, men gjorde massa annat vettigt innan vi tog en paus för att åka iväg till Uddevalla för att dels besöka Arken Zoo (jag skulle köpa kattmat samt ville ge Herman en ny leksak) och vi behövde köpa frimärken till alla avtal vi skulle posta.
 
Turen till Arken Zoo gick bra, men Herman var inte så sugen på att kolla på leksaker utan ville bara nosa på golvet ca 100% procent av tiden.
 
(null)
 
(null)
 
Det blev i alla fall en liten leksak tillslut, och frimärken till oss. Samt en lunch på Donken på vägen hem.
 
(null)
 
Eftermiddagen hade smugit sig på oss men nu var vi laddade och redo för att ta oss an dessa förbannade avtal som jag skjutit upp i all evig framtid. Jag vet inte exakt hur många vi skrev men det var i alla fall mer än 30 kuvert när vi var klara för dagen, och då hade vi kanske 20 katter kvar att skriva avtal på.
 
(null)
 
Voilà!
 
(null)
 
Needless to say så var det såå skönt att komma hem på kvällen sen, jisses som jag hade saknat mina bäbisar.
 
(null)
 
En lång dusch och sedan läggdags!
 
(null)
 
Så imorse vaknade jag upp med helt sinnessjuk mensvärk. Alltså låg och kved i smärta-mensvärk. Brukar inte ha så illa, men det var ju ändå inte värre än att det la sig 30 minuter efter två alvedon och en ipren liksom, så ska väl inte klaga.
 
(null)
 
(null)
 
När jag väl kommit upp sen intog jag en Celsius och körde ett räser-städ i typ en timme. När huset var i ordning åkte jag in till stan för att uträtta massor av ärenden! Bland annat skulle jag lämna adoptionsavtal till två av mina grannar, posta resten, handla mat, panta, hämta ut paket, köpa grejer på apoteket, lämna saker till Återbruket, lämna tillbaka en bur till en volontär och hämta en fälla som vi letat efter i typ ett år.. Vi har nämligen lyckats slarva bort två fällor under 2022, och funderat hårt och länge på var fan de tagit vägen.. men så kom jag igår på var en av dem var. Har gjort ett jäkla detektivarbete för att få fram ledtrådar på var den sista kan vara, men vet nu att den är utlånad till någon som hade adopterat katt av en annan förening. Har bollat vidare till Amanda nu och hoppas så innerligt att hon kan lyckas hitta vem det var. Men otroligt skönt att ha lokaliserat en av de två som varit på vift i alla fall.
 
(null)
 
Hemma nu ikväll har det återigen inte blivit så mycket gjort. Jag hade ett zoom-möte med några klasskamrater angående en gruppuppgift vi ska presentera nästa vecka, men efter det har jag faktiskt mest suttit eller legat i sängen och chillat. Är så jävla trött.
 
Sophie är så söt, hon älskar verkligen Martin.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Själv har jag suttit här ikväll och begrundat morgondagens planer. Jag var ju på rättegångsbesök nyligen och blev verkligen så himla sugen på att gå på något mer då det var så himla intressant och lärorikt. Hittade en förhandling imorgon där någon står åtalad för djurplågeri, och jag skulle verkligen vilja gå, men det är ju inget litet projekt att ta sig till Uddevalla.. Så jag vet inte riktigt?
 
(null)
 
Precis som med alla andra stora livsval har jag låtit mina följare på instagram bestämma. La ut en omröstning om de tyckte jag skulle åka eller inte, det lutar åt ja.
 
Vi får se, jag älskar ju också att ställa in saker så det är inte omöjligt jag ställer in skiten imorgon när jag vaknar heller. Hähä.
 
Det var allt för mig denna gång! Hare gött haaaj!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback