the enemy inside

Hallojsan bloggen lilla!
 
Jag har uppskattninsvis 3256485768347 andra saker jag skulle behöva just nu så vad passar väl inte bättre än att skriva ett litet inlägg!
 
Det var en vecka jag skrev sist och följande har hänt.
 
Katterna var väldigt söta, till exempel.
 
(null)

(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
På onsdagen tog jag igen en föreläsning som jag hade missat, om trauma.
 
(null)
 
Och på eftermiddagen fick jag en spontan idé om att jag skulle färga mitt hår, så Martin köpte med sig grejer hem från stan. Skrev spontant till Johanna och frågade om hon kunde hjälpa mig färga, och hon gjorde plats i sitt späckade schema och lät mig komma inom. Så kul och trevligt och så bra håret blev!
 
Herman var med så klart!
 
(null)
 
På kvällen hade jag egentligen supermycket att göra men jag la mig helt handlingsförlamad i soffan framför 6 avsnitt av Bonde söker fru. Gudars så gulligt det programmet är alltså. Martin bjöd mig på en julmust. Den smakade julmust men också lite som det luktar i biltvätten på Statoil. Den var god.
 
(null)
 
Efter dessa 6 avsnitt fick jag ändå samlat tillräckligt med energi för att göra något vettigt med mitt liv. Jag möblerade om lite i huset för att få plats med de två klösträden som stått ute på altanen under sommaren. Jag preppade även katternas mediciner så det skulle bli enkelt för Martin att ge dem när jag var borta.
 
(null)
 
Jag städade även hos hamstrarna.
 
(null)
 
Och upptäckte då att Eddie verkar vara sjuk. Hon har som en stor klump på sidan av kroppen, typ vid bogen. Jag gissar att det är en cancertumör, svårt att säga eftersom hon är helt ohanterbar tyvärr. Däremot så var hon pigg och i helt normalt allmäntillstånd, så jag kände inte att en avlivning var akut men att jag behöver vara obs på när hon verkar börja må dåligt. Hon springer liksom i sitt hjul, tvättar sig och äter som vanligt.. Stackars lilla tjejen.
 
(null)
 
Jag packade två paket med prylar som jag sålt på Tradera. Däribland hela min Dream Theater- och Metallica-samling av CD-skivor. Här ser ni det albumet som inspirerat namnet på bloggen, och även min mejladress. A Change of Seasons av Dream Theater.
 
(null)
 
Det blev torsdag, barnen fick frulle. (De får frukost andra dagar också alltså men nu råkade de två grejerna inträffa samtidigt.)
 
(null)
 
Och jag satte mig för att lyssna på en föreläsning om hatbrott.
 
(null)
 
När den var slut började det bli dags att bege sig mot Alunda. Jag packade och grejade i godan ro och sedan började den 7 timmar långa resan mot Alunda. Det gick så vansinnigt fort då jag hade sällskap av först Amanda och sen mamma över telefon. Kändes som jag kört i max 3 timmar när jag kom fram.
 
Väl framme väntade Isak och hans tjej Filippa och välkomnade mig med öppna armar, det var så kul att se dem igen! Det blev ingen jättelång kväll för de båda skulle upp jättetidigt dagen efter, inte mig emot för jag var dötrött.
 
Här skulle jag sova! Kändes änna som jag var på hotell.
 
(null)
 
Jag lyssnade klart på föreläsningen om trauma som jag tidigare fått avbryta pga. hårfärgningsrelaterat ärende. Grejade även lite i min kalender och förberedde mig inför morgondagens föreläsning på campus.
 
(null)
 
Vaknade vid 06.45 morgonen efter och tyckte inte det var värt att somna om, så jag gick upp. Gjorde mig i ordning och åkte sedan i väldigt god tid till skolan, det tar ungefär 1 timme och en kvart att åka dit från Isak. Alldeles runt knuten för en lantis som jag.
 
(null)
 
Stannade på Ica Supermarket i Tierp som nog kan ha varit den finaste matbutik jag någonsin sett. Inte nog med det, varenda anställd därinne hälsade när jag gick förbi. Så himlans trevligt. Köpte frulle, däribland denna lilla söta juiceflaska.
 
(null)
 
Jag mötte upp min klasskompis Eira utanför skolan och vi slog följe in! Det gick snabbt och lätt att hitta resten av klassen och salen vi skulle vara i. Det blev lite mingel innan det var dags för en föreläsning om medling.
 
(null)
 
I samband med lunchen fick vi en gruppuppgift att färdigställa för att sedan presentera. När vi var klara med den hade vi lite tid kvar så jag tog en koll på vilka förhandlingar som skulle ta plats i Uddevalla Tingsrätt kommande vecka, eftersom vi fått i uppgift att besöka en rättegång och analysera den ur ett viktimologiskt perspektiv dvs. hur man tilltalar och pratar om de olika parterna i målet. 
 
Kanske man skulle gått och kollat på huvudförhandlingen av brott mot fiskelagen?
 
(null)
 
(null)
 
När skoldagen sedan var slut behövde jag skriva ut ett papper, och kände att skolan vore en lämplig plats för detta. Jag hittade en skrivare i en korridor och försökte länge få till det med användare och inlogg och krediter. Lyckades inte. Jag visste var biblioteket låg och gick dit, men det såg stängt ut så jag vågade inte gå dit och prova dra i dörren för jag kände mig så dum och liten. Gick ut ur skolan med skyhögt stresspåslag och tänkte att jag får lösa utskriften någon annanstans. Så stannade jag upp en stund och bara reflekterade över vad FAN det var som pågick. Varför hade jag sådan ångest, kände sådan stress och kunde knappt andas? Jag kände mig helt jävla utmattad och så, ja, rädd? Jag insåg att jag under hela dagen haft ett mer eller mindre konstant stresspåslag. Att åka långt hemifrån, till främmande städer, främmande platser, främmande byggader, vara med främmande folk, befinna sig i en kontext där jag inte har någon aning om hur saker funkar.. det hade bara tagit överhanden på något sätt. Jag samlade mig. Googlade bibliotekets öppettider, såg att det var öppet i 20 minuter till. Jag vände och gick tillbaka, in i biblioteket och bad om hjälp med utskriften. Fick till det, tillslut.
 
(null)
 
(null)
 
Köpte även en hoodie i receptionen. Älskar den.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag blev rakt av förbryllad av min egna reaktion gällande skolan och allt. Jag skulle inte säga att jag mådde dåligt för det var genuint jättekul att träffa min klass, och jag har liksom inga problem att prata varken i grupp eller inför klassen, men jag var bara så.. fundamentalt stressad. Över att inte ha kontroll över situationen, att inte ens veta var toaletterna ligger liksom. När jag gick i högstadiet ville jag gå gymnasium i en annan stad för att träffa nytt folk och just kliva utanför komfortzonen, och när jag bytte gymnasium igen inför andra året så var det verkligen inte någon i min nya klass som pratade med mig. Jag fick bokstavligt talat tränga mig in i en grupp människor och säga "hej jag heter Ida vad heter ni?". Och jag tyckte inte ens det var särskilt jobbigt! Men nu kan jag knappt kliva in i en främmande byggnad utan att skaka av stresspåslag? Som att ens självmedvetenhet skjuter i höjden och man tror folk kommer döma en för man gör minsta lilla fel. Jag tycker det är jobbigt och frustrerande och troligtvis något jag behöver aktivt jobba på för att vara fullt fungerande i sådana situationer, ärligt talat. Jag känner inte alls igen mig själv i det, men det finns väl förhoppningsvis sätt att få bukt med det.
 
(null)
 
Änywäääyzz när skoldagen var över, pappret utskrivet och hoodien köpt så åkte jag tillbaka hem till Isak och Filippa. Filippa lagade middag och vi delade på en Celsius jag tagit med mig, en med ny smak. Den var god, men ingen ny favorit.
 
(null)
 
Och eftersom jag är värdelös på att ta bilder när jag umgås med folk så finns inga sådana bildbevis, men vi åt middag, spelade spel och hängde i soffan för lite gött mingel (och en riktigt go nap för Filippa). När vi sagt godnatt såg jag ett avsnitt Breaking Bad för att liksom få decompressa, bara låta luften få pysa ur mig efter att ha varit konstant megastressad en hel dag.
 
(null)
 
Morgonen efter åt vi en riktig brakfrulle följt av ett besök till Uppsala. Det blev som ett litet studiebesök där Filippa och Isak visade mig runt i stan. Vi besökte bland annat domkyrkan, kolla så fin!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Sen knatade vi runt på stan och jag tror energin rann ur oss alla. Jag bestämde mig för att åka hem och vi sa hejdå, och på återseende. Så snällt att de låter mig stanna över!
 
(null)
 
Jag skulle bara köra till Karlstad denna gången så det var inte lika lång körning, tack och lov. Mamma hade gjort pannbiff med potatis och sås, mitt besök till ära, och hur gärna jag än ville hålla mig med att äta tills dess fanns inte en chans att jag skulle klara det, så jag stannade på Pizza Hut längs vägen och beställde min specialare med bbq-sås istället för tomatsås men också mozzarella, peperoni och ananas. Så jävla god.
 
(null)
 
Tog även en snabb sväng in på Zoo.se för att köpa världens bästa kattsand. När jag stod och lastade på 6 säckar på min vagn kom en annan kund och sa "ursäkta får jag ställa en fråga, du tycker uppenbarligen denna sanden är bra?". Vi minglade en stund och hon bad om råd om lite allt möjligt. Det är kul för en gång jag var där tidigare hände typ samma sak, en kvinna kom fram och trodde jag jobbade där. Vi pratade ändå i en timme och jag gav henne råd om sand och mat som hon sedan köpte efter min rekommendation. Det händer heeela tiden att folk tror jag jobbar i butiken jag handlar i, jag måste ha någon slags butiksmedarbetar-energi som jag utstrålar.
 
(null)
 
Jag kom tillslut fram till mamma och jag kände mig död. Jag mådde illa och var helt jävla slut. Men vi hängde ändå en stund samt hämtade min lillebror som var hos en kompis och skulle åka hem mitt i natten. Ungdomar.
 
Mamma hade denna uppsatt på sitt kylskåp. Det är hon som har skrivit den, jag blev väldigt impad faktiskt.
 
(null)
 
(null)
 
"Som en tyngdlös fågel utan mål så har du alltid ett näste här". Har ni hört något så jävla poetiskt? Det tåls att broderas på en kudde.
 
Det blev en kort vistelse hos mamma, men bättre än ingenting. Fick självklart med mig lite matlådor hem!! Pannbiff!!!
 
(null)
 
Jag fick en uppdatering från GPS:en om Jonnys aktivitet denna vecka. 
 
(null)
 
Efter tre lååånga timmars körning var jag äntligen hemma!
 
Jonny!!!
 
(null)
 
Jag hann i princip bara packa upp sedan skulle vi åka till Söle för att äta middag med min familj. Potatis- och purjolökssoppa serverades dagen till ära, en av mina absoluta favoriträtter.
 
Som vanligt finns knappt bilder från några sociala tillställningar jag är på men tog bild på deras veckoplanerare, som jag absolut inte skrivit på.
 
(null)
 
Lillebror Simon med en skäggagam.
 
(null)
 
Det blev måndag och dags för mitt rättegångsbesök!(!!!) Eftersom Simon går i skolan i Uddevalla och vi skulle vara där typ samma tid så åkte han med mig, både dit och hem, så det var kul att spendera lite tid med ännu en broder.
 
Efter jag släppt av honom vid skolan letade jag upp ett parkeringshus ett stenkast från Uddevalla Tingsrätt och letade mig dit. Med fredagens erfarenhet i bakhuvudet, alltså att jag tyckt det varit så jävla jobbigt att vara ensam på främmande platser, höll jag huvudet extra högt och dröjde kvar lite längre än jag ville, i dessa situationer, Jag har aldrig varit på en rättegång, hur går man tillväga? Anmäler man sig någonstans? Är det bara att gå dit? Finns det plats? Får man ha med dator in? Kommer mina piercingar att utlösa metalldetektorn som man går igenom? Frågorna var många, och egentligen hade jag velat ringa först, men jag trotsade min osäkerhet och mitt kontrollbehov, och åkte dit utan att ringa på förhand och tvingade mig leva i ovissheten. Det finns folk jag kan fråga hur jag ska göra, och antingen så finns det plats som åhörare eller så gör det inte det och då sätter jag mig bara och pluggar någonstans.
 
Jag klev in på tingsrätten och kom till säkerhetskontrollen. Allt gick så bra så.
 
(null)
 
(null)
 
Jag var med och lyssnade på en huvudförhandling om en mordbrand (tilläggas bör att ingen dog, branden hann inte spridas tillräckligt). Det var så jäääkla intressant, och framförallt eftersom vi skulle göra en analys ur ett viktimologiskt perspektiv dvs. vi skulle analysera hur man tilltalade och framställde de olika parterna. I detta fallet sympatiserade målsäganden med den åtalade så det var verkligen en twist. Även om förhandlingen är öppen för allmänheten så kommer jag med anledning av respekt för de involverade inte skriva mer om det här, men det var så himla intressant verkligen.
 
I lunchen gick jag till mitt favoritkafé Lejas! Jag åt pannkakor och drack Fanta lemon, för jag vägrar växa upp och välja typ sallad, mineralvatten och kaffe framför något annat.
 
(null)
 
(null)
 
Efter lunchen pågick förhandlingen några timmar till och efter tingsrätten beslutat kring fortsatt häktning och rättspsykiatrisk utredning så var förhandlingen avklarad. Dom kommer om två veckor och ärligt talat så var det längesedan jag var så spänd på någonting.
 
När detta var slut var det fortfarande några timmar kvar tills Simon slutade skolan så jag åkte till Torp och besökte Arken Zoo och IKEA. Det blev ett köp så att SÄGA.
 
(null)
 
Världens skönaste och mjukaste jävla pläd. Kostade 600 jävla spänn. Det blev ett jävla köp av den också. Helvete.
 
(null)
 
Jag hämtade Simon när han slutat och körde hem honom till Söle. Vi körde musikgissningslek och åt McDonalds i bilen. Vid den här tidpunkten hade jag kört bil i 20 timmar de senaste 4 dygnen, ni kan tro jag var slut. Ändå åkte jag hem, hämtade Martin och vi åkte in till stan för att äta mat, innan jag tillslut tog kvällen.
 
Jag gav katterna en ampellilja som jag köpt på IKEA.
 
(null)
 
Och detta köpte jag på Arken Zoo, så gulliga grejer.
 
(null)
 
Och detta köpte jag på IKEA.
 
(null)
 
(null)
 
Självklart provade vi slipsen.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Och lilla Gangster ville vara med. ♥
 
(null)
 
Igår kväll var jag så fucking trött att jag bara tvärdäckade strax efter 21. Jag hade somnat ifrån levande ljus, ett element med fläkt på full patte, katterna ute(stängda) på altanen, ovanpå täcket och utan att ha borstat tänderna. Tur jag har en snäll sambo som åtgärdade det viktigaste innan han la sig. Så 10 timmars go sömn fick jag inatt!
 
Gick upp strax innan 7 imorse för att köra in bilen till Toveks, för att göra 3000-milsservicen. Tog med mig datorn så jag kunde plugga lite under tiden.
 
(null)
 
Och när detta väl var klart så åkte jag till Backlunds och satte mig där istället. Passade på att äta lite frulle.
 
(null)
 
Min penna gick sönder, eller ja den där grejen som gör att man kan haka fast den i grejer. Jag har alltså haft den här pennan i 17 år. Skaffade den när jag började högstadiet. Så det kändes trist men var väl på tiden ändå. Köpte en ny exakt likadan, älskar den där jävla pennan.
 
(null)
 
När jag kom hem sen skulle jag busa med Bowies... Så skickade sms för att lägga upp grunden för mitt skämt.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Obs obs obs skämtet är alltså att spindeln var så stor och aggressiv att den slog sig ut ur koppen, inte att det var en stor spindel lös i hans sovrum. Så ni inte tror jag är en jävla psykopat. Han tyckte det var kul.
 
Eftermiddagshäng med de bästa. Min telefon har, utan överdrift, ringt 23 gånger idag. Tjugo. tre. gånger. Mycket mingel. Inte konstigt man är utbränd.
 
(null)
 
(null)
 
Blev tillfrågad att jobba heldagar på Bodypower torsdag till och med söndag denna vecka. Fick sätta mig med en stor matematisk uträkning på hur mycker mer jag kan tjäna innan det påverkar mitt CSN. Fick återkomma med besked att jag inte kunde fredag, för då skulle jag bli återbetalningsskyldig till CSN. Eller ja, initialt sa jag att "jag kan ta denna helgen men då får någon annan tyvärr ta mina pass 18-19 november för annars överskrider jag". Bara det att 18 och 19 november är helgen som kommer. Som jag ska jobba heldag. Ibland kan man tro jag går på starka droger så snurrig jag är.
 
Så summa summarum så löste det sig. Så sjukt det kommer kännas att jobba så långa dagar och dessutom flera dagar i rad.
 
Ah well, vad passar väl inte bättre än denna meme. Nu är ju nästan varje dag en day off för mig, men detta är så jävla sant.
 
  (null)
 
Nu ska denna tant gå och lägga sig för imorgon ska jag ta en katt till veterinären på morgonkvisten!!!
 
Hare gött haj!!!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback