somebody told me

Hallåja!
 
Då var det nån vecka sedan vi hördes sist. Livet och studierna knatar på i stadig takt.
 
God morgon Hönan. ♥
 
(null)
 
Och Pedro.
 
(null)
 
Och Mr Bowies som med start i lördags slutade snusa tvärt. Det har gått över förväntan med hans humör och mående ändå kan vi enas om, även om jag både lördagen och söndagen höll mig utanför huset större delen av tiden, ändamålet till ära.
 
(null)
 
Min lilla älskling Sterling som vissa dagar har svårt att komma upp i sängen, pga. sin artros. Tycker så synd om honom =(
 
(null)
 
I lördags i alla fall så fick jag feeling att gå en sväng. Vad passar sig väl inte bättre än att gå till Helena och mocka och göra fint i hennes stall? Så jag tog en promenad i höstsolen till Helena och grejade i stallet. Träffade hästarna längs vägen, de poserade för mig som om de ska släppa en het singel inom snar framtid,
 
(null)
 
Det kom in en talgoxe i Helenas stall, som i panik flög in i fönstret upprepade gånger. Jag hoppas den tog sig ut sen.
 
(null)
 
Mission accomplished. Träffade även Marita och minglade med henne en stund, och fick följa med henne in och kolla på deras nya kattungar. De var söta, som kattungar tenderar att vara.
 
(null)
 
När jag kom hem sedan fick jag ett trängande behov att fortsätta njuta av vädret och den friska luften så jag bestämde mig för att ta itu med den katastrof som är omgivningen runt vårt pumphus. För några veckor sedan tog vi ner en massa sly och träd som stod tätt inpå själva pumphuset. För att förbättra framkomligheten ännu mer tänkte jag att man kunde röja ner växtligheten framför också.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Tog även och klippte ner gräset i vägkanten för att bredda vägen. Ska fortsätta ta resten längs hela vägen så småningom. 

(null)
 
Kom några grannar på promenad förbi under de timmar jag var ute och grejade så blev lite mingel också. Trevligt!

Full i gräs och lera. 

(null)
 
Kvällsgos med min lilla Bäbbä. 🧡

(null)

Jag har fan hållit igång den senaste veckan, det ska gudarna veta! Har haft som mål att gå minst 10.000 steg varje dag, så har blivit en del promenader och fysiskt arbete. Inte så anmärkningsvärt taget ur sitt sammanhang men för en soffpotatis som jag - stora framsteg. Jag har även i samband med detta varit ganska duktig med att äta näringsrik mat, jag har ju haft en tendens att ersätta måltider med snacks och skräpmat. Men det var som jag bara tröttnade på allt och inget längre var gott, så maten har varit väldigt basic. 
 
(null)
 
Välkomstkommittén Jonnyboi. 

(null)
 
På söndagen tänkte jag att jag skulle passa på att ge den snus-abstinenta Mr Bowies lite space på hemmaplan så jag tog med mig kurslitteratur och dator till Backlunds inne i stan, för att äta lunch och förbereda inför måndagens gruppexamination. Väldigt mysigt!

(null)
 
När uppgiften var färdig avslutade jag besöket med en smutti. 

(null)
 
Lagom till att jag var färdig stängde caféet och jag tog mig en promenad runt Strömsvattnet, följt av att jag handlade lite på Coop och sen åkte hem. 

(null)
 
(null)
 
Kitty upplever någon slags existentiell kris?

(null)
 
Lite mer bilder på ljuset i mitt liv. 

(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det blev måndag och gruppexamination! Till skillnad från förra gången var jag inte särskilt nervös alls. Vi skulle diskutera och sammanställa svar på frågeställningar rörande ekobrott i min grupp. Jag åtog mig uppgiften att skriva.

Givetvis med världens sötaste examinationskompis. 

(null)
 
(null)
 
(null)
 
När gruppexaminationen var avklarad var det dags för frulle och det purfärska avsnittet Love is Blind! Vilken saftig säsong det varit, en riktig hot mess. 

(null)
 
Sedan intog jag horisontalläge i sängen i några välförtjänta timmar. Givetvis med sällskap, denna gången Kitty aka. Shitty Kitty Kebab ❤️

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Trotsade mörkret och kylan (som inte var så kallt) och avslutade dagen med en promenix och ett telefonsamtal till den ömma modern under tiden. 

(null)
 
Vi tog en tur till Grebbestad för att jag skulle köpa baddräkt, och de enda som hade den modell och storlek jag ville ha var Sporthopen i just Grebbestad. Vi började dock dagen med frukostbuffé på Sjögrens i Backen, det var så himla gott. 

(null)
 
(null)
 
Dock bommade jag som fan och tog för mycket mat. Jag satt där med två bakelser som jag inte orkade ens smaka på, och skämdes. Så väldigt försynt frågade jag personalen om jag kunde få ta med dem hem i en låda, även om jag fattade att det blir jävligt dumt eftersom det är buffé. Det förstår väl vem som helst att man inte kan ta med doggybag från buffé? Kvinnan i kassan muttrade lite att det egentligen inte var okej men jag hade ju ändå pillat på dem. Jag fick med dem hem, men hade genuint dåligt samvete över hela situationen. Pratade med Amanda om det efteråt som sa att ja det kanske inte var optimalt, men kvinnan hade ju kunnat vara trevligare. Saken är att jag hade gjort exakt likadant som henne, lol. Jag hade tänkt "vilken jevvla idiot som vill plocka med sig buffé hem" och också poängterat att det inte var okej egentligen men ändå gett en låda 😆 förlåt Sjögrens i Backen det ska aldrig hända igen. 

(null)
 
Efter frulle gick Martin till en barber shop för att klippa sig och jag åkte och köpte min baddräkt.

På vägen hem sedan lyssnade vi på en lunchföreläsning jag glömt att jag anmält mig till. Den handlade om kvinnors och flickors roll i gäng. Riktigt jävla deprimerande lyssning kan jag meddela. 

(null)
 
Katterna älskar sin altan. ❤️

(null)
 
Vi hade lite chillhäng inne en stund innan det var dags att gå ner och städa Martins bil samt plocka ihop mina hästgrejer i garaget. 

(null)

(null)

Vet inte om jag skrev om det i bloggen men Jonny fick ju en böld i ansiktet som behövde dräneras. Jag skulle inspektera såren efter dränet och såg att han fått ett tredje, jättemycket större sår vid sidan. Jag är övertygad om att detta är foderallergi från att han äter mat någon annanstans. Han fick massor av stygga sår i ansiktet förra sommaren när grannen var på semester och andra grannen matade deras katter utomhus, och Jonny åt av den maten. Jag har köpt en sådan där Tractive, en GPS på halsband så man kan följa katten i realtid och se historiken, för att se var han rör sig.  

(null)

Martin städade sin bil medan jag plockade ihop mina hästgrejer. Nu ryker allt, jag vill inte kvar något. 

Jonny var med så klart. Han älskar lådor och påsar.

(null)

(null)

Jag hade lite lädergrejer till häst som behövde smöras men hade absolut 0 motivation att göra det. Så tänkte att om jag går en promenad och ringer Amanda kommer jag säkert få upp energinivåerna. 

(null)

Så mycket energi till övers hade jag nog inte efteråt men fick i alla fall putsat allt under tiden jag pratade med Amanda, så mission accomplished.

Tillbaka till chillhänget inne. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen blev det onsdag och dags för äventyr!

(null)

Det var dags för mitt vääääldigt efterlängtade besök till Örebro! Vi hade bagaget fullproppad med hästprylar från så väl Proppen som Queeny som min mina absolut första häst jag hade för 20 år sedan. Exakt alla hästgrejer jag äger och har förutom någon enstaka grimma och schabrak från respektive häst som minne. Dessa skulle jag lämna in på Häståterbruket, som säljer på kommission. Jag bryr mig inte så mycket om att de tar 40% av försäljningen, jag är mest glad att bli av med grejerna och kan det komma till nytta någon annanstans är det bara en bonus om det finns en slant till övers för mig i slutet av processen.

(null)

Men det var ju så klart inte vårt primära ärende i Örebro. Det var lite roligt för kvinnan som har Häståterbruket frågade mig var vi kom ifrån och varför vi åkt så långt. Jag förklarade att vi skulle till Gustavsvik för att bada på Lost City. Hon tittade storögt på mig och sa "och ni har inga barn med er?". Hon kunde inte för sitt liv förstå hur två vuxna människor kunde åka så långt för en sådan sak, utan att det var barn involverade. Det tyckte jag var hemskt roligt, för det gav mig en aha-upplevelse om våra olika perspektiv på livet. För oss som inte har barn är det ju självklart att vi åker iväg på sådana här grejer för att VI vill göra roliga saker. Inte för någon annans skull.

Jag svarade henne att det är vi två som är de förvuxna barnen. Jag tror det är lite så faktiskt, jag låg sömnlös av förväntan kvällen innan nämligen lol. 

Äntligen framme!

(null)

Av förklarliga skäl har vi inga bilder från dagen men vi hade himlans roligt! Vi åkte allt som fanns, vilket ingen av oss trodde jag skulle våga göra, och vi åkte "forsen" säkert 15 gånger för jag tyckte den var så jäkla rolig. Vi slog oss sönder och samman, blev helt utmattade efter en timme och fick ta lite pauser några gånger 😂 värst var alla trappor. Shit pommes frites så mycket trappor vi gick i. Jag räknade antalet trappsteg upp till de tre rutschbanorna som låg bredvid varandra och bara det var över 100 trappsteg. Så endast det vi åkte av dem var i alla fall 1000 trappsteg, plus massa andra som jag inte räknade. Inte konstigt man kände sig helt död bara av det.

Många timmar senare var vi rakt av utmattade och skulle bila 4 timmar hem. Vi stannade på Pizza Hut i Karlstad som jag längtat till så mycket.

(null)

Väl hemma sen dök jag rätt i säng och totalkraschade.

Vaknade strax innan 8 imorse och hade massa katter som sällskap. Till och med Wyoming. 

(null)

(null)

Städade massor det första jag gjorde, sen satte jag mig i soffan med Hönan och en Celsius framför Solsidan. 

(null)

Klockan halv tolv blev det dags för digital lunchyoga med Gabriella så Nestor och jag antog utmaningen.
 
(null)

Sedan blev det gött häng i några timmar plus en powernap nerbäddad i sängen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På eftermiddagen åkte vi in till stan för jag skulle hämta ut några paket, vi ville besöka Jafaris Donuts som var på besök i stan ("och vi har inga barn med oss?") och köpa lite krubb.

Jag hittade SUPERBILLIG fanta lemon! Mitt livselixir!!! Köpte tio flaskor. Åker nog tillbaka och köper tio till, mindre än halva priset och går alltid åt förr eller senare. 

(null)

(null)

Köpte middag i form av burgare på Jontes Streetfood. Intogs i bilen för det var superkallt ute. 

(null)

Pedro smet in i städskrubben och klättrade in här. Så söt. Denna bädd finns till utlottning hos Katthjälpen nu!

(null)

(null)

Har mått lite illa ikväll, igen, så har inte gjort så mycket mer än legat i sängen och kollat när Bowies spelat Lords of the Fallen. 

Avslutar med en bild han tog nyss. Vi ligger i sängen, och så säger han "får jag låna din telefon? Jag ska ta kort på Kitty". 

Bilden på Kitty:

(null)

Som jag älskar denna man.

Nu ska jag sova, imorgon ska vi på Halloween på Liseberg. Och vi har inga barn med oss?!

Hare gött haaaaj 🦈 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback