Hannibal (film)



Hannibal (2001)

Egentligen känns det lite meningslöst att recensera den här filmen (de flesta har nog bättre koll på alla filmer om Hannibal, än vad jag har), jag är inte särskilt insatt och hade därför lite svårt att sätta mig in i handlingen och har därför lite svårt att återberätta filmen med egna ord. Därför tänker jag fuska!

"

Sju år har gått sedan Dr. Hannibal Lecter ymde ifrån fångenskap, sju år sedan FBI:s specialagent Clarice Starling intervjuade honom på ett sjukhus med maximal säkerhet för att tygla hans galenskap. Doktorn är fortfarande fri och fortsätter att jaga sina obeskrivliga intressen i en oskyddad värld.

Starling kommer aldrig att glömma sitt möte med Dr. Lecter och hans metalliknande, väldigt sällan använda röst ljuder fortfarande inuti hennes huvud och i hennes drömmar. Mason Verger kommer också ihåg Dr. Lecter. Han är besatt av hämnd. Han var Dr. Lecters sjätte offer men överlevde för att sköta sitt eget slaktarimperie. Från sin respirator följer han allt som händer. Han kommer till slut på vad som krävs för att få Dr. Lecter i nätet, nämligen att utnyttja hans svaghet för Clarice Starling." - Wikipedia

Det är helt onekligen en bra film. Dock så tycker jag att filmen faller lite på sin invecklade historia. Jag vill inte behöva se tidigare filmer för att behöva förstå nästa (visst ska man göra en uppföljare och utgå från att tittaren sett första, men jag vill ändå ha lite tillbakablickar som kan hjälpa så det blir lättare att förstå) . Visserligen har jag sett När Lammen Tystnar men det var längesedan och jag kan inte riktigt hålla isär alla karaktärer. Men å andra sidan är jag ganska glömsk vad gäller filmer, jag glömmer bort detaljer jättefort.

Så vad mer kan jag säga? Det är en väldigt spännande film, lite obehaglig emellanåt men karaktärer som Hannibal (sjuk men ändå så otroligt lugn) ger oftast glans åt filmen ifråga. Dessutom har filmen verkligen kvalité, den kommer finnas kvar länge. Men den faller tyvärr på den lite röriga storyn. Och det är undermedvetet lite förvirrande att själva filmserien går bakåt i tiden. Eftersom jag hade sett alla andra filmer förutom Hannibal så fick jag ingen ordning på händelseförloppet riktigt.

Jag skulle vilja ge den mer. Och jag är säker på att jag gett den mer om jag sett de tidigare filmerna innan. Men, nu hade jag inte gjort det, och jag tycker inte man ska behöva se dem för att förstå heller. Därför tänker jag ge den 6 talgoxar av tio möjliga, med vetskapen om att den skulle säkert - under de rätta omständigheterna - kunna nå upp till kanske 8 eller till och med 9 talgoxar. Se den.



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
» Mimmi säger:

Hade slutet varit likadant som i boken hade jag älskat filmen.

2010-06-21 @ 13:03:45
Trackback