new way to bleed

Vet inte vad det är med mig, har fått superdille på att inreda huset. Shabby chic ska det vara. Har till och med funderat på att flytta hit min säng som står på Söle, den som jag målade vit och klistrade på en väggdekal på fotänden. Frågade Martin om jag fick lov att försöka få in båda sängarna i hans rum, på så vis behöver vi inte kasta ut någon av de sängarna som står i huset nu PLUS att det resulterar i en dubbelsäng inne hos Martin.. Kan vara ganska najs de gånger vi faktiskt sover ihop. Han sa att om jag kunde få det att gå ihop var han villig att överväga. Så här ska nu mätas, vridas och vändas och funderas!

Gick och köpte lunch på Asian Town häromdagen och gick förbi Systrarna Grene där jag såg helt ljuvliga fågelburar i skyltfönstret.. Var tvungen.. Fåglar.. Så.. mycket.. fåglar..



Ett smyckesträd och två burar!



Tre små skyltar att hänga upp på väggen. Tar nog ner min Walking Dead-affisch för att göra plats, haha.



Samt en liten låda med te.

Som jag tidigare berättat har jag ju varit hos kiropraktor och fått i hemläxa att stretcha två gånger om dagen samt rulla på foamrollern.. Det är superdupermega smärtsamt men desto mer behöver jag det. Försöker rulla några minuter framför TV:n eller vid spisen när jag bygger mat.



Och på tal om mat. vad sägs om denna aptitretande middag jag slängde ihop häromdagen? Haha. Det här med färgglad mat och kanske en sås var att ta i. Gluten- och laktosfria fiskinnar bara för att det är så gott (hela bitar fisk inuti liksom, inget nermalt fiskgegg samt rösti.  #wherearemyvegetablesat



Köpte nytt proteinpulver också. Jag dricker så sällan proteinshakes för jag tycker de smakar så illa men skulle egentligen behöva det efter träning eftersom det vanligtvis tar ganska lång tid mellan ett avslutat gympass och det att maten står färdig på spisen där hemma.. Och framför allt när jag tränar på morgonen och åker direkt till jobbet efteråt. Mellanmål liksom. Lite smidigare än att äta fyra burkar kvarg..



Jag var i vanlig ordning skeptisk men jag gillar den faktiskt! Det är inte gott. Det är det inte. Det smakar lite sur chokladmilkshake men jag blandar väldigt koncentrerat så jag bara kan svepa den och sedan må illa i en kvart efteråt för att det liksom vänder sig lite i magen.. MEN, helt klart den godaste proteinshaken hitills. Jag gillar inte proteinshake. Haha. Fördelen är att den är väldigt slät i konsistensen, alltså blandar man den med vatten så är det fortfarande vattnigt och inte tjockt. För det är det värsta med shakes tycker jag, ->konsistensen<- .. att det blir så tjock och mäktigt. Men denna slinker ner! Dessutom innehåller den aminosyror och kreatin, allt i ett. Jag tror (ja tror, I wouldn't know) den är ovanligt god för att vara proteinshake men jag är ju ett hopplöst fall och kommer nog aldrig njuta av det så länge jag lever, men det är näring och är bättre än ingenting. Biffprotein är som regel snällare mot magen än vassleprotein. Men jag blandar ju med mjölk oavsett så för mig spelar det ingen roll ju, haha!

Min kära far har förbarmat sig över min bil några gånger under veckan som varit. Sist följde Martin med när vi skulle hämta den och passade på att gosa med Majsan som inte var lika förtjust.. Hon älskar att kela och bli kliad på magen men att bli buren är INTE okej.



Jag hade redan varit på gymmet och kört ett benpass den morgonen, men jag var så jäkla taggad ändå.. Jag hade kört ett riktigt tungt benpass på morgonen, jobbat 10-19, hämtade bilen och skulle handla och sedan åka hem.. Men Martin åkte till gymmet under tiden jag handlade och jag var faktiskt väldigt sugen på att köra ett pass till trots att klockan var mycket och dagen långt gången. De stunderna bara MÅSTE man ju ta vara på så jag åkte till gymmet och drog på mig mina fortfarande svettiga kläder och körde ytterligare ett tungt pass, helkropp denna gången. Passade på att inviga mitt nya L-Arginin och ääääntligen hade jag samvete att köpa en burk med Xtend mango efter att ha tagit mig igenom nästan 50 portioner av äpplesmaken.. Lite mindre än halva burken kvar..



Jag brukar vanligtvis vara väldigt sparsam med att använda kosttillskott. Det enda jag använder på daglig basis är BCAA och egentligen tycker jag det räcker. Det är bra bränsle för musklerna under tiden man tränar, särskilt om man tränar så mycket. Men jag har länge varit sugen på att prova rent L-arginin som också är en aminosyra. Det låter väldigt späcksigt men det är inte såå spännande egentligen.. Argininet används vid bildande av kväveoxid som i sin tur reglerar vidgandet av blodkärlen, ergo en kraftigare syretillförsel till musklerna.Fördelen med det för min del är att det är stimulansfritt, alltså man blir inte pigg utav det eller så, men man blir varmare, (rödare!,) svettas lite mer och får sjukt mycket bättre kontakt med musklerna. Oh, that, burn. 



Passade på att ta dagen andra stretch enligt kiropraktorns rekommendationer, framsida lår, insida lår, höftböjaren och sätesmuskulaturen.



Känner att jag hittat tillbaka till en stabil och stark kropp efter att ha svajat lite med både målmedvetenheten och styrketräningen.

På söndagen förklarade jag sovmorgon, kände ingetm trängande behov av att köra ett tredje styrkepass sju timmar efter lördagens andra pass. Hela helgen var jag på mellanbutiken och det var kul att gästa lite!



Kvällen och veckan avslutades i vanlig ordning med en timmes bodycombat. Inte många deltagare men de körde gärnet och det gav mig så mycket energi och så stor endorfinutdelning efteråt!



Efter en arbetshelg hade det naturligtvis känts gött att få vara ledig måndag men icke. Helgen var extrapass och nu går jag äntligen på ordinarie schema.. Bortsett från inventeringen nästa vecka. Jag har länge längtat efter veckan med bara tre pass men den känns som att den inte kommer närmare. Alls. Jag har i alla fall slutat räknat dagar och timmar och tänker inte på hur mycket jag jobbar. Det blir lättare att ta sig igenom tunga arbetsperioder om man inte drunknar i självömkan på vägen. Jag antar att jag fortfarande jobbar ganska mycket men tiden däremellan är så mycket mer värdefull än vad den brukade vara.. Förr stressade jag alltid för jag kände mig tvungen att vara produktiv men nu är jag mer tillbakalutad. Vill jag strunta i disken en kväll så gör jag det och läser bok innan läggdags istället. Det är så ovanligt för att vara jag men det känns mer och mer naturligt. Jag känner mig lugnare inombords. MYCKET lugnare. Tar mig tid att andas, njuta, bara vara och det utan ångest. Det är inget drastiskt som förändrats i mitt liv, men jag har förändrat mitt tänk.



Att inse att man är herre över sitt eget mående innebär inte bara ett stort ansvar utan även en ännu större frihet.

Jag har tagit upp läsningen på riktigt igen och det känns så bra! Om målsättningen är att sova vid midnatt så tar jag och kryper ner i sängen med boken strax efter elva.. Och sedan är det svårt att slita sig. Har även börjat ta med den lite överallt, så istället för att pilla på mobilen beger jag mig till Westeros med drakar och riddare.. I stillhet och tystnad i vårt lunchrum. Så skönt att bara koppla bort! Har tagit mig igenom tvåhundra sidor på några dagar bara. Det är tråkigt att jag redan sett serien och vet vad som händer vem men å andra sidan så är det mycket jag missat som jag får komplettera i text nu istället. Många aha-upplevelser utlovas.



Sedan så drog jag en rövare igår och bokade biljetter till ONE Live! Jag ska alltså i slutet av oktober åka till Stockholm och köra bodypump och bodycombat i Globen. Klasserna ommer filmas och användas som utbildningsmaterial sedan! Tror det kommer bli sjuuukt roligt och desutom kommer jag träffa lite vänner från olika ställen i Sverige, som jag mött genom LesMills och instagram. Hotell och allt är färdigt så now we play the waiting game!



Igår en kvart innan stängning kom Martins kompis Martin, Daniel och Daniels flickvän förbi mig på västra butiken. Sååå roligt! Min energi gick från bott till topp bara av den lilla stunden, det var väldigt kul att träffa Martin en gång till och jag hoppas han kommer förbi fler gånger. Så himla gullig kille.

När jag kom hem hade Martin köpt pizza!(!!) Glädjen. <3 Jag var så himla hungrig och hade kunnat äta två! Dock hade jag inget kolsyrat hemma så det fick bli dagens tredje Celsius.. Det var ödet alltså, i vanliga fall dricker jag alltid tre under dagen men igår blev det bara två, för första gången på typ ett år.. Det var för att det skulle finnas utrymme till en till på kvällen där. Är glad att jag inte har så ont av koffein att det påverkar sömnen, för jag stensomnade två timmar senare. Underbara måndag, med pizza, Celsius (finn fem fel liksom) och ett rykande nytt avsnitt Game of Thrones! Gick och la mig med huset i skitigt skick men det gjorde ingenting för jag hade en väldigt bra kväll ihop med min Loverbunz. Bowies. Martin.



Imorse hann jag röja lite i huset inna jag åkte, tog hand om det värsta och styrde sedan min kos mot kiropraktorn och det kändes så skönt att kunna säga att jag stretchat och foamrullat som jag blivit tillsagd. Hon såg redan förbättring jämfört med sist och behandlingen.. Fruktansvärd. Nästintill outhärdligt ont gjorde det när hon skulle lossa knutar vid insidan av låret och skrapa upp vävnad i knät.. Men det är ju för en god saks skull så det är bara att bita ihop och.. eyes on the prize.



Kolla! Huden svullnade upp där hon skrapat och jag fick som ett decimeterbrett stort myggbett alltså.. Fyyy det gör så ont och jag är så öm att jag knappt kan gå, köra bil är också sjukt svårt.. Men det går över. Tur jag förklarat vilodag idag för både kroppen i allmänhet och för knät specifikt.

Hade en timme till övers efter besöket så jag smet upp till farmor för att prata en stund plus att jag fick låna en påse frysta grönsaker att kyla knät med. Våra samtal blir mindre och mindre innehållsrika för hon frågar och säger samma saker tio gånger om men bara att sitta där, hålla hennes varma händer, höra rösten och se henne le och skratta det är liksom värt så mycket ändå.

Åkte till jobbet med en halvtimme till godo för jag åkte från farmor när de kom för att hjälpa henne klä på sig och så. Känns skönt att överlämna henne åt någon och veta att hon inte är ensam när hon säger att hon är väldigt trött och inte mår så bra. Förhoppningsvis ses vi på fredag igen.

Men nu ska jag avnjuta de sista minuterna av rasten och sedan ska jag jobba på till åtta.. SEDAN ÄR JAG LEDIG I TVÅ DAGAR OCH ORD KAN INTE BESKRIVA LYCKAN HÖRRENI!

Ha en himlans bra tisdag!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback