oxygen red

Hallåja bloggen!
 
Kan inte fatta att det bara var typ en vecka sedan jag skrev sist? Senaste 1,5 vecka som varit måste verkligen varit några att mitt livs mest händelserika någonsin.
 
Så idag tog jag den första sovmorgonen på rätt länge. Jag kunde inte riktigt sova igår så tog en ångestdämpande, mest för att jag blir så hemskt trött av den men också för att jag hörde en låt av Enigma och blev helt vansinnigt melankolisk och lite ledsen. 
 
Så satt uppe in på småtimmarna och drack te, skrev i min kalender och rensade Katthjälpens inkorg.
 
(null)
 
Jag har gått igenom, svarat och sorterat alla mina sms (var runt 130 stycken olästa), meddelanden på messenger, mejl och kommentarer. Det är första gången på flera år som allt är "nollställt" och jag kan beta av saker i takt med att de kommer in.
 
(null)
 
(null)
 
I torsdags gick jag upp tidigt och åkte till Uddevalla för att vara med på ännu en rättegång. Denna gång var det en förhandling om djurplågeri. Mitt besök var inte relaterat till skolan utan jag ville gå för att jag själv var nyfiken på hur rättsväsendet behandlar sådana ärenden.
 
(null)
 
Meeeen när jag stod utanför säkerhetskontrollen såg jag på skärmen att den förhandling jag skulle gå på verkade saknas. Jag kollade bara snabbt så tänkte att jag missade den säkert bara, men efter jag gått igenom kontrollen och kunde läsa noggrannt så såg jag att förhandlingen var borta. Jag övervägde att gå på något annat istället, men de förhandlingar som var på var antingen bara 30-60 minuter långa (inte så mycket att analysera) och den tredje var dag 3 av 5 eller något sånt. 
 
Sååå jag bestämde mig för att åka igen. Jag hade bestämt med Amanda att vi skulle ses och skriva klart de sista adoptionsavtalen på eftermiddagen när förhandlingen i tingsrätten var klar, så jag våldgästade lite tidigare än avtalat bara.
 
Och det var en sån jävla tur i oturen att förhandlingen blev inställd kan jag tala om. För under förmiddagen när vi satt där och skrev avtal och gjorde massa annat föreningsarbete, så ringer min telefon. Jag svarar i princip aldrig på okända nummer eftersom det ringer så ofta, och många gånger är försäljare, men eftersom vi hade sånt momentum och var så uppe i varv så tänkte jag att jag lika gärna kunde ta det. I andra änden var en förtvivlad kvinna som berättar att hennes pappa ligger för döden och han har 6 katter som därför behöver avlivas. Hon har fångat in 3 av dem och ska åka till veterinären om 30 minuter för att avliva dem. Två av dem är tillsynes sjuka eller i dåligt skick, men den tredje tycker hon är för fin för att avlivas och undrar om vi kan ta den. Jag sa att jag skulle överlägga med Amanda eftersom hon ändå satt framför mig, och lovade att återkomma. Jag sa direkt att jag egentligen ville ta alla tre katter för att göra en bedömning om de verkligen var så dåliga att de behövde avlivas, eller om det var en bedömning de gjort för att lätta på det dåliga samvetet över att avliva dem.
 
Vi bestämde oss snabbt för att vi skulle försöka lösa situationen, trots avsaknaden av både jourhem och pengar.. så jag ringde upp kvinnan igen och sa att vi tar alla tre.
 
(null)
 
Vi mötte upp henne i Skee och tog en titt på katterna som absolut behöver veterinärvård och äta upp sig men dödligt sjuka - vid första anblick nej.
 
Vi åkte till veterinären på hennes avtalade tid men istället för avlivning så blev det tre hälsokoller och katterna lämnade kliniken levande.
 
Vi lyckades hitta två jourhem åt Klös (numera Sir Fluffington) och Buse (fortfarande Buse i väntan på ett annat namn) och Amanda tog den som var mest sjuk, Smulan (numera Tyrion).
 
Tyrion är inavlad och väldigt liten i växten, väger dessutom bara 1,5 kilo för han är undernärd. När vi hämtade honom hade han en varliknande vätska rinnande ur nosen vilket tyder på bakterieinfektion. Personligen är jag rädd att infektionen sitter i tandrötterna/käken då hans tänder är i extremt dåligt skick.
 
(null)
 
Som ni kan se är det knappt någon hörntand kvar på hans vänstra sida. Jag hoppas så innerligt att han går att rädda och att skadorna inte är alltför omfattande men vi kan inte göra annat än att medicinera, försöka få honom att äta upp sig och sen göra en ny bedömning när antibiotikakuren är slut.
 
(null)
 
I vilket fall, efter detta lilla projekt var klart fortsatte vi där vi slutat med adoptionsavtalen. Vi blev klara med ALLT! Varenda jäkla kattjäkel som flyttat senaste 1,5 året har nu fått sitt avtal hem till sin nya ägare. OTEROLIGT om ni frågar mig. Vilket jävla detektivarbete vi gjort för att hitta vilka katter som heter vad, till vem de flyttat och vilken adress de har.
 
(null)
 
Vi var väldigt nöjda med dagen när den väl tog slut och jag tvärdäckade när jag kom hem.
 
Dagen efter var det upp tidigt för att åka till Gunilla och hämta hennes jourhemskatt Pettsson som skulle till veterinären för kastrering, chip och vaccin. Jag hämtade honom hos Gunilla och satt sedan i bilen utanför kliniken i väntan på att de skulle öppna. Titta så fin han är.
 
(null)
 
Jag uträttade massa ärenden i stan och när jag kom hem så stundade ett storstäd av huset.
 
(null)
 
På eftermiddagen när posten kom så rusade jag till brevlådan för att hämta min personliga kalender som kommit!
 
(null)
 
Jag satt i soffan och gosade katt och grejade med min nya kalender en stund innan det blev dags att ta en dusch och göra sig lite representabel (läs: ta på mig mina fin-myskläder) för en biodejt i Uddevalla med Bowies.
 
(null)
 
Det var fullbokat på Pinchos men vi åkte dit ändå i hopp om att det skulle finnas ett drop-in-bord. Det gjorde det, efter att de byggt om lite.
 
Denna drinken är så himla god!!! Givetvis alkoholfri för jag har konstaterat att jag verkligen inte gillar smaken av det. Jag kan tycka det är okej i viss mängd men i 100% av fallen tycker jag det är godare utan.
 
(null)
 
Sedan gick vi till bion i Uddevalla för att nyttja några gratis biobiljetter som jag fick av pappa för ganska längesedan. Han hade fått 4 gratis-biljetter plus biomenyer i något jobbsammanhang som han gav till oss då vi springer mer på bio än han gör, om man säger så. Vi såg Ridley Scotts film Napoleon, och hade bokat soffor längst bak i salongen. Eftersom en massa soffor var tomma så tog vi varsinn, så jag kunde ligga ner och chilla. Det var najs.
 
(null)
 
Dagen efter var det dags för nya äventyr. Jag åkte till Uddevalla och hämtade upp Amanda längs vägen för vi skulle på en typ, utbildningsdag, anordnad av Djurens Vänner Uddevalla. Vi åkte till Bohus Hotell och Konferens där det skulle vara lite föreläsningar och mingel med andra katträddare.
 
(null)
 
Det var först en föreläsning om smittskydd och hygien med en veterinär, och sedan var det dags för dragplåstret Susanne Hellman Holmström. Det var jättekul att träffa henne personligen då vi haft både mejl- och telefonkontakt många gånger tidigare i olika ärenden.
 
(null)
 
En av alla slides i hennes föreläsning handlade till och med om Pedro.
 
(null)
 
Efter inspirerande föreläsningar och gött mingel med likasinnade var utbildningsdagen över och Amanda och jag drog till Torp en snabb sväng för att köpa lite prylar.
 
(null)
 
Vi skulle nämligen vidare till Bullaren för att fånga in en kattfamilj som bodde i ett skjul i anslutning till ett hus där det bodde en väldigt gullig och engagerad kvinna. Hon hade matat katterna en längre tid så de var vana vid att vara runt människor, så vi kunde sätta ut fällan och utlösa den manuellt. Vi fick med oss två kattungar av tre, mammakatt hade inte synts till de senaste veckorna så henne hade vi inga förhoppningar om att få in denna kväll. Obs obs obs, ungarna var stora nog att skiljas från mamman och det är antagligen därför hon inte var kvar.
 
(null)
 
Så efter att ha försökt fånga in den tredje ett tag utan framgång, åkte vi med de två ungarna till sitt jourhem i Dingle men tog först vägen om Amandas hus för att hämta mer grejer.
 
Det blev en väldigt lång dag så jag var hemskt trött när jag väl var hemma sedan, och mådde lite dåligt över tanken på den ensamma kattungen som var kvar. Lyckligtvis fick den underbara kvinnan in katten i bur redan nästkommande förmiddag.
 
Så i söndags då, hade vi planerat en liten roadtrip till Halden för att besöka marknaden på Fredriksten Festning. Det var väldigt fint väder och en väldigt trevlig tillställning generellt, dock så tänkte vi inte på den lilla detaljen att ta med oss norska kontanter då de flesta bara tog det eller vipps, alltså norska motsvarigheten till swish lol.
 
Jag vill gärna åka tillbaka dit snart igen, utan marknad och massa folk och med lite mer norska pengar, så man kan köpa nybakt bröd och inte bara titta längtandes på det.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
De delade ut gratis soppa. Den smakade lite som svettiga tassar på hundar luktar.
 
(null)
 
(null)
 
Så kollade vi på uppvisning av HEMA, Historical European Martial Arts. Man slåss med långsvärd. Det såg ut att vara väldigt roligt ändå.
 
(null)
 
Lite kattbilder i vanlig ordning.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det blev måndag och det var deadline för en inlämningsuppgift i skolan som jag stundvis glömmer bort att jag går i. Vi skulle lämna in våra anteckningar från rättegångsbesöket, och dagen efter skulle vi även ha gruppexamination då vi skulle ha gruppredovisning av våra anteckningar och reflektioner sammanställda. 
 
(null)
 
Wyoming hjälpte till så klart.
 
(null)
 
Martin har en mysstund med Sophie.
 
(null)
 
Detta gör mig väl officiellt till en galen kattkvinna men kolla vilket perfekt hjärta.
 
Frågan är, är detta ett hål eller en klump?
 
(null)
 
Även om jag visste att det var en klump så kunde jag verkligen inte se något annat än ett instansat tryck på bilden.
 
(null)
 
Det blev tisdag och gruppexamination.
 
(null)
 
Gruppexaminationen...
 
(null)
 
... avklarad.
 
(null)
 
Sterling tvättade sig skamlöst nr jag satt i Zoom.
 
(null)
 
Sedan drog dagen igång med en herrans massa ärenden. Jag åkte in till stan för att hämta bur och lämna kattlåda hos ett jourhem, åkte ut till Skee och mötte tidigare nämnda kvinna med katterna som behövde avlivas för att lämna hennes burar, åkte sedan till Nordby och Hööks för att hämta massa sand och mat de skänkt till oss, åkte sedan tillbaka in till stan för att hämta paket på två olika ställen, posta paket och brev, panta, handla mat och ja.. lite annat.
 
Purfärsk kurslitteratur till nästa kurs då vi ska läsa brottsprevention.
 
(null)
 
Hööks på Nordby skulle göra ändringar i sitt sortiment och sluta med Four Friends och ta in Monster istället. De ringde mig och sa att allt som finns i butiken av det gamsla sortimentet stod till vårt förfogande. Självklart tog jag mig dit och vi fyllde bilen smockfull!
 
(null)
 
Innan jag åkte hem från stan sen unnade jag mig en jävligt sen lunch på LovaLisas. Det var så skönt att bara sitta ner och skrolla telefonen en timme.
 
(null)
 
Igår kväll gick jag igenom olästa notifikationer på katthjälpens sida, alltså kommentarer som vi inte hade sett. Och det gick långt tillbaka, typ ett år. Då såg jag att Fia Olson hade kommenterat flera inlägg. Fia är en kvinna jag lärde känna via katthjälpen, som stöttade oss helt outtröttligt, skänkte pengar i varenda insamling vi hade och alltid gav mig uppmuntrande ord vid minsta bekymmer. Hon var här hos mig och fotade mig och katterna och ja, var en av de människor som tillhörde den innersta kretsen i föreningen rätt och slätt. Hon gick bort tidigare i år, vilket kom som en chock för många av oss då ingen visste att hon var sjuk. Jag stod henne inte alls nära, men hennes bortgång bara gör så ont i mig. Jag kan inte förklara det, men jag har sörjt henne så mycket och gör ännu.
 
Det gjorde så ont att se hennes kommentar som en notifikation, precis som om hon fortfarande finns med oss.
 
(null)
 
Älskade Fia, om du bara visste hur saknad du är.
 
Satt som sagt var uppe halva natten igår och kunde inte sova. Melankolisk och jävlig var jag. Jag passade i alla fall på att göra något produktivt av det. Så jag satt uppe med mina att-göra-listor och ja, Pedro hjälpte till som ni kan se.
 
(null)
 
Imorse tog jag som sagt sovmorgon men rätt snabbt tog jag mig an dagens bestyr. Städade huset och sedan gick jag ner till bilen för att plocka ur grejerna och lägga in i garaget.
 
Detta är all mat och sand som Hööks gav oss. Kolla så mycket!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag kollade på min Spotify Wrapped för 2023. Det var typ bara Bring me the Horizon. Är löjligt roligt med dessa sammanställningar av året som gått tycker jag.
 
(null)
 
Efter lunch gick Martin och jag en liten promenad till Helena för att lämna en grej i stallet. Vi möttes av hennes hästar på vägen dit, som ni ser hade Bon piffat till sig.
 
(null)
 
Hemma sedan fixade och donade jag lite då jag av en händelse hittat en bild och en tavla i garaget som jag haft för avsikt att sätta upp. Bland annat denna affisch som jag fick i julklapp eller födelsedagspresent av Johanna för typ 3 år sedan. Tro det eller ej men jag tokälskar den, det var bara att jag letat efter en specifik ram att sätta den i. Men nu hittade jag en annan som jag bestämde mig för får funka lika bra, så nu sitter den uppe.
 
(null)
 
(null)
 
När jag lagade middag och lyssnade på Enigma såg jag att månen lyste så himla ljust och stämningsfullt. Svårt att fånga på bild men ni förstår.
 
(null)
 
Det är väl dags att bege sig mot snarkofagen. Imorgon bitti ska jag hämta en av våra jourhemskatter och köra till Dingle så den får åtgärdat sina tänder. Under tiden tänkte jag plugga lite, och sen besöka Amanda för ett efterskottsfödelsedagsfirande, innan jag ska hämta och köra hem katten igen. Ja just det, längs vägen ska jag lämna av ett klösträd och kattmat hos ett jourhem och en bur hos en annan och antagligen sand och mat hos Kustorp katthem på vägen hem.
 
Puh.
 
Tack för ni läser! Hare gött haaaaj!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback